M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
*mima*

#201 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by *mima* »

saibaba wrote:
mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
Naši Ljudi vole mistificirati, nisu oni nikakvi mudri mafijaši iz sjene to su obični kriminalci i siledžije, Evo ugrubo prijedlog :
- Odrediti grupu u kantonu ili federaciji koja će uz saradanju sa interpolom analizirat porijeklo imovine svakoga ko ima preko određene sume možda preko 500 000 KM, ili više .. i analizirati period u kojem je periou i kako došao do sredstava...
Nisu oni nikakavi nedodirljivi Bosovi samo nam je država kita a službenici beskičmenjaci bez muda.

Nasi ljudi sjede i zaprdjuju ..a oni vladaju i niko im nista ne moze.
homo_sapiens

#202 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by homo_sapiens »

Miting podrške borbi protiv organiziranog kriminala
Sarajevo, Trg ispred Pozorišta, 14.11.2008.

Poštovane sugrađanke,
Poštovani sugrađani,

Lijepo je vidjeti nas sve ovdje danas, na Mitingu podrške svima koji se bore protiv rastućeg, organiziranog kriminala, ne samo u našem, sarajevskom okruženju, već i na području oba BiH entiteta.
U toj borbi prednjače pojedini veoma hrabri novinari, pojedini policajci, poneki tužilac ... ali, to nije dovoljno. Toj borbi se moramo pridružiti i mi, građani Bosne i Hercegovine, ali i sve druge institucije naše zajednice.
Uz sve čestitke novinarskoj TV ekipi „60 minuta“ na svakodnevnom raskrinkavanju kriminalaca, njihovih djela i pomagača, čime dovode u opasnost svoje, ali i živote svojih porodica, te nekolicini veoma hrabrih i savjesnih policajaca MUP-a Kantona Sarajevo, na koje svi moramo biti ponosni, od njih, istovremeno, tražimo nepokolebljivost, i istrajnost u razotkrivanju i iskorjenjivanju beskrupuloznog, i po sve nas veoma ozbiljnog problema – organiziranog kriminala.
Kriminal i kriminalci nisu nastali juče ... Ali jesu uzeli maha, i u sprezi sa svojim istomišljenicima iz podzemlja iz susjednih zemalja, čine veoma jaku, moćnu i na sve spremnu organizaciju, koja poznaje samo zakon sile, oružja i novca.
Svjedoci smo, nedavnog niza, profesionalnih ubistava u Zagrebu, u Vitezu, ranije u Srbiji, Crnoj Gori .... čiji počinioci imaju spretno i profesionalno razgranatu i organiziranu mrežu pomagača i neposrednih izvršilaca. To je dokaz da danas kriminal ne poznaje granice. To je dokaz da danas kriminal ima snagu kakvu ne možemo ni zamisliti. Ali, to je dokaz i da su pojedini izvršioci vlasti, izgleda, nemoćni ili nesposobni, u sprečavanju i suzbijanju kriminala. Vjerujemo da i među njima ima i saučesnika u kriminalnim radnjama, ili čak i nalogodavaca. Takvim nije mjesto na političkoj sceni, takve svi zajedno moramo što prije raskrinkati i poslati gdje im je mjesto – u zatvor!
Ali, ne možemo sami. Ne mogu novinari sami istraživati i javno objavljivati izvještaje, i pri tome trpiti prijetnje smaknućima, i kriti se od svih. Ne mogu policajci trpiti prijetnje i pritiske, a pri tom normalno izvršavati svoje poslove. Svi mi zajedno moramo odmah stati uz njih, dati im punu podršku, ali, uz njih moraju stati i politički nosioci vlasti.
Sigurni smo da i među političarima ima čestitih ljudi. Oni će se danas prepoznati, i mi od njih tražimo da upere prstom u druge, korumpirane, kriminalizirane političare, one koji su u sprezi sa kriminalnim grupama i pojedincima, one koji uz pomoć kriminalaca grade svoju političku karijeru, ali i stvaraju ekonomsku moć. Nama takvi ne trebaju.

Još jednom, pozivamo sve građane i građanke Bosne i Hercegovine, sve institucije i organizacije, i vladine i ne vladine . . . ustanimo zajedno i odmah, već danas, započnimo konačan obračun sa organiziranim kriminalnim grupama, bez obzira u kojoj sredini oni djeluju. Kriminal i kriminalci ne poznaju granice, niti nas razlikuju po imenima ili vjerskoj pripadnosti.
Dajmo punu moralnu, ali i svaku drugu podršku našim policajcima. Oni su spremni da se razračunaju s kriminalom, samo im nedostaje javna podrška. Evo imaju je!
Stanimo i uz tužioce, iako su i oni i morali i mogli i ranije procesuirati mnoge .... Vjerujemo da danas ne bismo bili ovdje okupljeni da smo imali snažniju spregu Tužilaštva i Sudstva. Ali, vjerujemo i da su i Tužilaštvo i Sudstvo u Bosni i Hercegovini potpuno spremni koordinirano djelovati, i u saradnji sa policijom konačno zaustaviti i iskorijeniti opasne kriminalne organizacije, bilo one s političkom pozadinom, tako i one s klasičnim predznakom.
I na kraju, podržimo svi zajedno naše hrabre novinare, bez obzira iz kojih i čijih redakcija dolaze, da svojim istraživanjem i javnim objavljivanjem rezultata, doprinesu bržem i konačnom razračunavanju s organiziranim kriminalom.
Ali, istovremeno, zaštitimo ih svi zajedno, ne dozvolimo da trpe prijetnje i ugnjetavanje.

Hvala!

Udruženje „AKCIJA GRAĐANA“ Sarajevo
Gandalf

#203 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Gandalf »

Danas u novinama pročitah dobar fazon - Organizovani kriminal treba prepustiti državi , da ga država vodi i upravlja njime , ma taj bi kriminal u roku mjesec dana postao NEORGANIZOVAN :lol:
lopta

#204 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by lopta »

shalaedin wrote:Svim tim kriminalcima je Bakir Izetbegovic tata, a Alija rahmetli dedo...
I cetnicima iz jna je vas tito bio dedo i popese se na brda i sravnise ovaj grad. ;)
kontibih

#205 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by kontibih »

Šta bi tek reko rahmetli dedo Alija o svojim prijateljima
"c.c.c. hm.hm.hm.ja jesu šejtani,neće oni više"
lopta

#206 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by lopta »

Dok je dede bilo, mishevi su bili u misjim rupama. ;)
valterbranisarajevo

#207 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by valterbranisarajevo »

U dedino vrijeme se kralo u "16"

Uspjeli su u svoje džepove "strpati" čitav koridor V c

Kucamo na vrata zaboravljenih asova

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
stochar

#208 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by stochar »

lopta wrote:Dok je dede bilo, mishevi su bili u misjim rupama. ;)

??? na koje miseve mislis? ja znam da su likovi koji su prije rata bili piljari, drumski razbojnici, nasilnici, sitni kriminalaci, dzeparosi i valeri u Dedino vrijeme postali ugledni gradjani sa poslovnim prostorima u centru grada, odjednom ih vidimo kao prijatelje ljudi iz vlasti kako se sastaju uz rostilje na kojekakvim ljetnikovcima, oni se nesto pitaju, neki od njih ulaze i u parlamente, odredjuju sta ce i ko gdje raditi, uzimaju reket u bijelim rukavicama, i, ako neko od njih pogine u mafijaskom obracunu zakopaju ih na sehidsko mezarje - uz Dedu kako i dolikuje!
iz dna duše

#209 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by iz dna duše »

Smučilo mi se sve...
I politika i političari i lopovi, sitni, krupni, i ratni profiteri i,i,i....
Sve je to jedno i udruženo da tlači ove jadne građane...
Divim se hrabrim ljudima koji javno dižu glas protiv toga i mafiju nazivaju pravim imenom.
"Sutra" će i Šaja i drugi Ćelo i ko sve ne vjerovatno biti ukopani na šehidsko mezarje, medju onu poštenu djecu, koja tamo leže, čije su majke ostale vječno neutješne....Jer su "prvoborci" i " naši" Nema veze šta da urade, imaju oni "dobro" srce, samo se malo ne kontrolištu....Tako nam otprilike opisa Bakir I. svog prijatelja Šaju. :x
Prpa.ba

#210 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Prpa.ba »

lopta wrote:Dok je dede bilo, mishevi su bili u misjim rupama. ;)

Da, nazalost, sposobni su se morali zavlaciti u rupe jer su podobni u Bosnjaka dobili svoje "4 godine slave". Rata bi bilo kako god okrenemo, no iz njega se moglo izaci na daleko boljoj poziciji i sa manje mrtvih, da nam politku nisu krojili predratni piljari i sirotinja, koja se docepala moci i jedva docekala da postane faktor, pa bila ta moc ostvarena i pregovaranjem i svercanjem sa agresorom.
fgr

#211 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by fgr »

in33sa wrote:Jos da nam je Bakir rekao imena dvojice djecaka, ili bar datum tog dogadjaja, ili zasto to nije prijavljeno policijskim organima (da jeste, zar neko sumnja da havaz nebi preko naslovne strane izbacio vijest "Saja spasio dvojicu djecaka na Bascarsiji"), pa da mu i povjerujem.

Sad ce neko reci puno trazis... kad je u pitanju Saja, ne vjerujem ni kada neko kaze da cijeli dan nije pokupio reket iz lokalnih papucarskih radnji. Posebno kada je taj neko Bakir Izetbegovic.

Zalosna interpretacija mladog Izetbegovica, i lazima se sluzi nebi li Saju predstavio kao romanticarskog nespretnog borca za pravdu i postenje. Eto on je suvise srcan i emotivan, pa mu izleti koja ruzna rijec, on to iz emotivnih razloga, pa i taj Vranj, sta je ba brezobrazan, sto mu to treba, sto ne pusti patrijote Saju i Ali Gasija da na miru granaju biznis, oni su se borili za vovu drzavu.
vjerovali ili ne, vidio sam to sa sajom...
ja bio u pekari, kupio kiflice i posao da prosetam....
dakle, kad se izadje iz imareta pa lijevo prema cesmi ondje na cosku bila neka frka...ne sjecam se bas svih detalja ali znam da su bila napadnuta 2-3 momka od strane nekih likova..i sve se desilo prebrzo ali sam vidio da je saja uletio, poslije sam skontao da je dosao iz neke radnje prekoputa, drzi je neki brko papucar, malo se pogurao i malo potukao sa tim sto su bili sa palijama...i onda se rascistilo a ja otisao svojim putem...nisam vidio to sa umivanjem i smirivanjem tih momaka ali sam vidio taj dio sa tucom...i vidio sam bakira sa suprugom i burhana sabana...eto, to ja vidio...
odvratno je to sto je pricao na telefon sa gasijem ali ovo sam fakat vidio...
sarajevo63

#212 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by sarajevo63 »

Zašto kostur ne smije skočiti sa 13 sprata?
Zato što nema muda.
shuriken

#213 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shuriken »

lopta wrote:
shalaedin wrote:Svim tim kriminalcima je Bakir Izetbegovic tata, a Alija rahmetli dedo...
I cetnicima iz jna je vas tito bio dedo i popese se na brda i sravnise ovaj grad. ;)
cetnicima je dedo bio kralj petar i djeneral draza
mozes vidit po nazivima ulica u RS i spomenika
nijedan tito nije ostao a nikli djenerali

ali odakle bi to znao neko ko nema 8 razreda osnovne?
sarajevo63

#214 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by sarajevo63 »

shuriken wrote:
lopta wrote:
cetnicima je dedo bio kralj petar i djeneral draza

ali odakle bi to znao neko ko nema 8 razreda osnovne?
Ima Tadić (Sarajlija iz Banjaluke) i fakultet al šta ima veze.
Vares City

#215 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Vares City »

fgr wrote:
in33sa wrote:Jos da nam je Bakir rekao imena dvojice djecaka, ili bar datum tog dogadjaja, ili zasto to nije prijavljeno policijskim organima (da jeste, zar neko sumnja da havaz nebi preko naslovne strane izbacio vijest "Saja spasio dvojicu djecaka na Bascarsiji"), pa da mu i povjerujem.

Sad ce neko reci puno trazis... kad je u pitanju Saja, ne vjerujem ni kada neko kaze da cijeli dan nije pokupio reket iz lokalnih papucarskih radnji. Posebno kada je taj neko Bakir Izetbegovic.

Zalosna interpretacija mladog Izetbegovica, i lazima se sluzi nebi li Saju predstavio kao romanticarskog nespretnog borca za pravdu i postenje. Eto on je suvise srcan i emotivan, pa mu izleti koja ruzna rijec, on to iz emotivnih razloga, pa i taj Vranj, sta je ba brezobrazan, sto mu to treba, sto ne pusti patrijote Saju i Ali Gasija da na miru granaju biznis, oni su se borili za vovu drzavu.
vjerovali ili ne, vidio sam to sa sajom...
dakle, kad se izadje iz imareta pa lijevo prema cesmi ondje na cosku bila neka frka...ne sjecam se bas svih detalja ali znam da su bila napadnuta 2-3 momka od strane nekih likova..i sve se desilo prebrzo ali sam vidio da je saja uletio, poslije sam skontao da je dosao iz neke radnje prekoputa, drzi je neki brko papucar, malo se pogurao i malo potukao sa tim sto su bili sa palijama...i onda se rascistilo a ja otisao svojim putem...nisam vidio to sa umivanjem i smirivanjem tih momaka ali sam vidio taj dio sa tucom...i vidio sam bakira sa suprugom i burhana sabana...eto, to ja vidio...
Za ovo gore napisano ces od Bakira biti debelo nagraden,osim ako se niste prije dogovorili,.... :D
VjecitiStudent

#216 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by VjecitiStudent »

fgr wrote: vjerovali ili ne, vidio sam to sa sajom...
Naravno, nije trebalo dugo cekati na pojavu podobnog svjedoka :D
Banksy

#217 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Banksy »

Dobro, odlično ... ali, kakve to veze ima sa bilo čim? Šta to mijenja u cijeloj ovoj priči?
Edin H.

#218 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Edin H. »

Banksy wrote:
Dobro, odlično ... ali, kakve to veze ima sa bilo čim? Šta to mijenja u cijeloj ovoj priči?
Vala zbog takvih postupaka volim Sarajevo i njegove ljude.
Jos uvijek ima ljudi koji imaju hrabrosti da reaguju na takve situacije, zastite zrtvu/e.
Svaka mu cast na tom postupku, ipak su momci nosili palije.
Na Zapadu mogu ubiti covjeka, niko nece reagovati, osim eventualno iz prikrajka zovnuti muriju, a i to je diskutabilno. Nece da budu svjedoci, cvikaju. Dok se murija pojavi kasno je. Citav sistem tuzilastva je zasnovan da li je kamera snimila incident ili ne. Nazalost i nas sve vise zahvata mentalitet - nije to moj problem.

Sto se tice telefonskog razgovora premda je prica ogavna, djeluje kao cisto mangupsko brbljanje. Bez ikakvih konkretnih planova.
iz dna duše

#219 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by iz dna duše »

Jao Edine H.....
Digni im spomenik ili ih vodi kući, kad su tako dobrice...
I zamisli svoju sestru ili kćerku ili neku rodicu od 1e3 godina da imaš i čuješ da to neko za nju kaže, kao što je Šaja rekao...
Šta bi ti, bili rekao i tada da su to mangupske brbljarije?
lopta

#220 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by lopta »

stochar wrote:??? na koje miseve mislis? ja znam da su likovi koji su prije rata bili piljari, drumski razbojnici, nasilnici, sitni kriminalaci, dzeparosi i valeri u Dedino vrijeme postali ugledni gradjani sa poslovnim prostorima u centru grada
Ti kakvi god da su bili odbranise grad, za razliku od mnogih podrumasa(izmedju kojih je dosta i na ovom forumu) ili za razliku od ''sarajevske raje'' koja pobjeze u Bg ili jos gore na Trebevic pa udri.
shuriken wrote:cetnicima je dedo bio kralj petar i djeneral draza
Ovu drzava je napala JNA uz cetnike i domace izdajnike. Titovke su bile na glavama momaka i starsjesina koje napadose ovu drzavu i ovaj grad, ali kako bi to znao neko ko je podrumas. ;)
shuriken

#221 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by shuriken »

s tobom cu rado usporedit ratnu biografiju
i sa Rasimom Delicem ako treba

a oni koji su se borili protiv te JNA dobro znaju da je to bila Srpska Narodna Armija
koja je bastinila samo tehniku i srpske oficire od JNA
a ne moral ideologiju i tradiciju iz II svjetskog rata
sarajevo63

#222 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by sarajevo63 »

Edin H. wrote:
Banksy wrote:
Jos uvijek ima ljudi koji imaju hrabrosti da reaguju na takve situacije, zastite zrtvu/e.
Na Zapadu mogu ubiti covjeka, niko nece reagovati, osim eventualno iz prikrajka zovnuti muriju, a i to je diskutabilno. Nece da budu svjedoci, cvikaju. Dok se murija pojavi kasno je. Citav sistem tuzilastva je zasnovan da li je kamera snimila incident ili ne. Nazalost i nas sve vise zahvata mentalitet - nije to moj problem.

Sto se tice telefonskog razgovora premda je prica ogavna, djeluje kao cisto mangupsko brbljanje. Bez ikakvih konkretnih planova.
U SA nema toga?
in33sa

#223 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by in33sa »

Eto, dodjosmo i do "svaka mu cast".

I vec izlizana "cetnici, mishevi, Saja i ostali kakvi god da su bili, odbranili su grad" i slicno.

Nikakvo cudo sto protiv kriminala Saje & CO. pod pokroviteljstvom familije Izetbegovic protestvuje cirka dvije stotine ljudi u Sarajevu, ostali samo gledaju da nadju sebe u tom svrzinom kolu, svoju korist. Nije vise stvar lijenosti, ljudima odgovara takav sistem stvari, raja i begovi, mentalitet je u pitanju.
Otkud tolika skupocjena kola po sarajevskim ulicama, otkud onolike kucetine, nije u pitanju pet automobila i tri kuce, ima toga na stotine i hiljade. Zaradjeno nije, sigurno. Nasli se u IMT relacijama, dok ostali gmizavci pokusavaju da se nadju.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#224 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Admir_1984 »

lopta wrote:
stochar wrote:??? na koje miseve mislis? ja znam da su likovi koji su prije rata bili piljari, drumski razbojnici, nasilnici, sitni kriminalaci, dzeparosi i valeri u Dedino vrijeme postali ugledni gradjani sa poslovnim prostorima u centru grada
Ti kakvi god da su bili odbranise grad, za razliku od mnogih podrumasa(izmedju kojih je dosta i na ovom forumu) ili za razliku od ''sarajevske raje'' koja pobjeze u Bg ili jos gore na Trebevic pa udri.
shuriken wrote:cetnicima je dedo bio kralj petar i djeneral draza
Ovu drzava je napala JNA uz cetnike i domace izdajnike. Titovke su bile na glavama momaka i starsjesina koje napadose ovu drzavu i ovaj grad, ali kako bi to znao neko ko je podrumas. ;)
Jadna nam majka ako su saja i kompanija odbranili grad :? :? :?
Edin H.

#225 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...

Post by Edin H. »

quote="Banksy"]

Sto se tice telefonskog razgovora premda je prica ogavna, djeluje kao cisto mangupsko brbljanje. Bez ikakvih konkretnih planova.[/quote]

sarajevo 63 - U SA nema toga?[/quote]

Pa zasto nisi podebljao i moju sljedecu recenicu :shock: :-)

Zato sam je sada pocrvenio :mrgreen:
Post Reply