hvala... odem ovih dana...ma otic, pojesti neku od mini porcija, prrobati, pa navratiti jos negdje..heh.vidjela sam da su skupihopcup wrote:sushi odličan, cijene žara. recimo, combo mix je 20 KM, a realno, to je porcija za jedno. rade i dostavu, al treba barem 3-4 sata ranije naručit (i mislim da dostava radi do 20.00)dust in the wind wrote:
i kako vam se cini ovaj japanski restoran... rado bih da probam i taj sushi, dosad mi nesto gadno bilo, seljanka,heh..pa eto, da cujem impresije
Najbolji restoran u Sarajevu
- dust in the wind
#201 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
- Haris033
#202 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nije mi rod, sam sam želio izaći u susret i preporučiti nešto novo... Meni se svidio ambijent i hrana, to što se tebi nije svidio, to je opet stvar ukusa... Ako hoćeš baš provjereno, to već svako zna, to su restorani: "Kod Kibeta", "Kulin Dvor", "Brajlović", "Mala kuhinja", "To Be Or Not To Be", "Karuzo"...misaoni wrote:Mora da je neki tvoj rod.
Restorančić je ispod prosjeka, šta god da uzmeš u obzir.. hrana, ambijent, usluga, bilo sta!
Ima još jedan novootvoreni restoran/konoba "Luka Sarajevo" u Obala Maka Dizdara Br. 8. Nisam bio ali sam čuo sve naj, naj, i naravno, nije mi rod!
- kanocale
#203 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
lijepo izgleda,skockano.Haris033 wrote:Casa El Gitano - Paromlinska 34 -> http://www.CasaElGitano.ba/madesa wrote:gdje otici sa djevojkom na veceru,vino itd
Čovjek ispekao zanat u Holandiji. Obavezno otići... Hrana, piće, dekoracija, ambijent, usluga,....sve za 10!!!
kakve su cijene, neki standard ili su nesto vece? (pod neki standard mislim od 15-18 KM
- malsal
#204 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nije da sam vegetarijanac ali ima li sta priloga ovde, samo hjeb i meso ?
Inace od svi restorana sto se spominju jeo sam u 3 - Park princeva, stvarno nista posebno; marokanski kraj hotela (malo neobicno ali ukusno, meni fino leglo) i Dveri gjde sam gulas sa maslenicom ne pojeo nego usisao toliko je dobar bio...
Inace od svi restorana sto se spominju jeo sam u 3 - Park princeva, stvarno nista posebno; marokanski kraj hotela (malo neobicno ali ukusno, meni fino leglo) i Dveri gjde sam gulas sa maslenicom ne pojeo nego usisao toliko je dobar bio...
-
GaRGa
#205 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
malsal wrote:Nije da sam vegetarijanac ali ima li sta priloga ovde, samo hjeb i meso ?
El Gitano do priloga ocigledno samo pomfrit
- malsal
#206 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Ima i mrvica paradajza i krastavca, ali bukvalno mrvica.
- Čudna sorta
#207 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Po preporukama, i sa ove teme, prvi put neku noć posjetih "Magarac". Odlična hrana, ambijent, ljubazno osoblje... i obzirom na sve to zanemarih "sitnicu" što nisam dobila fiskalni račun. 
- manekenka u penziji
#208 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Nešto sam tražila vezano za donere pa naletih na nekakav restoran Turkuaz na Ilidži. Je li iko bio tamo? Utisci?
-
dede merdzane
#209 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Zakasnila si malo. Kada su tek otvorili bilo je OK, raznih kebapa i druge turske hrane, čisto, usluga. U zadnje vrijeme ni blizu.manekenka u penziji wrote:Nešto sam tražila vezano za donere pa naletih na nekakav restoran Turkuaz na Ilidži. Je li iko bio tamo? Utisci?
- manekenka u penziji
#210 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Hvala na odgovoru.
-
GaRGa
#211 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
manekenka u penziji wrote:Nešto sam tražila vezano za donere pa naletih na nekakav restoran Turkuaz na Ilidži. Je li iko bio tamo? Utisci?
ja sam jedno otisao kad su tek otvorili i necu nikad vise..
- manekenka u penziji
#212 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ja ocito necu nikako ni otici

-
zgembudin
#213 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Provjereno dobra klopa i usluga: Kulin Dvor, Mala kuhinja, 4 s. g. Safije
Caballero je mozda nekad bio nesto... sad se pretvorio u tesku kafanu i vise me odbija zbog pacijentele nego zbog nekih drugih cuda ( a vidim da ima raznih veselih iskustava...)
Caballero je mozda nekad bio nesto... sad se pretvorio u tesku kafanu i vise me odbija zbog pacijentele nego zbog nekih drugih cuda ( a vidim da ima raznih veselih iskustava...)
- VenomousV
#214 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
ne sjecam se da li sam vidjela da je neko spomenuo malu pivnicu (ex internet) 
- karanana
#215 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
gdje ima dobar steak?
jel najbolji onaj kod unitica? valja li u bristolu?
- hopcup
#216 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
trattoria uno, nema fulekaranana wrote:gdje ima dobar steak?
- karanana
#217 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
aha. vec dugo namjeravam da odem tamo ali nisam znao da imaju i dobar steak.hopcup wrote:trattoria uno, nema fulekaranana wrote:gdje ima dobar steak?
- MedenoSrce
#218 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
dobar, dobar
znaju ga nekad usitniti pa ako ne volis napomeni
znaju ga nekad usitniti pa ako ne volis napomeni
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#219 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
Na ovom forumu pročitah da je kao dobar doner i bila ljetos. NIkad više ni da me časte i mole. Hrana loša,neukusna, usluga nikakva, bez salvete, na kraju mu kažem, pa ni salveta, kaže, evo sad ću donijetiGaRGa wrote:manekenka u penziji wrote:Nešto sam tražila vezano za donere pa naletih na nekakav restoran Turkuaz na Ilidži. Je li iko bio tamo? Utisci?
ja sam jedno otisao kad su tek otvorili i necu nikad vise..
- vicious2
#220 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
sva im je hrana fenomenalna - barem menikaranana wrote:aha. vec dugo namjeravam da odem tamo ali nisam znao da imaju i dobar steak.hopcup wrote:trattoria uno, nema fulekaranana wrote:gdje ima dobar steak?
- kanocale
#221 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
imam manju svadbu,gosti ce biti oko 20 mozda i 30tak.gdje organizovati rucak a da to bude dobro a atmosvera ugodna.naravno da cijene nisu zara. vjenjcanje je u opstini centar. 
- dust in the wind
#222 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
lovac nije los...kanocale wrote:imam manju svadbu,gosti ce biti oko 20 mozda i 30tak.gdje organizovati rucak a da to bude dobro a atmosvera ugodna.naravno da cijene nisu zara. vjenjcanje je u opstini centar.
-
m_niky
#223 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
moze li mi neko otprilike reci kakve su cijene u lovcu? hitno bi mi trebalo..
- arra_lee
#224 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
caballero je po meni odlican , posebno mi se svidja i to jedino tamo jedem piletina sa povrcem ono sto cvrci,
za dvoje moze biti 60 km ako u to mislis jelo, po 2 pica i eventualno po kafa.
a ovako za nabrzinu nesto pojesti Havana na D.Malti, Fann,
i neznam koliko vas zna na stupu tibra zgrade iza hifa pumpe nedavno otvoren objekat klopa vise nego odlicna,
pohovani sir za +10 ( porcija se sastoji od 2 komada poh.sira, domaca lepinica, pomfrit, sos, salata) 5 km
cesto tu jedemo, (tu se prejedamo) ukusno pravo, imaju nekoliko vrsta sendvica, pizze, paste, palacinke, imaju i dostavu.
sve pohvale.
za dvoje moze biti 60 km ako u to mislis jelo, po 2 pica i eventualno po kafa.
a ovako za nabrzinu nesto pojesti Havana na D.Malti, Fann,
i neznam koliko vas zna na stupu tibra zgrade iza hifa pumpe nedavno otvoren objekat klopa vise nego odlicna,
pohovani sir za +10 ( porcija se sastoji od 2 komada poh.sira, domaca lepinica, pomfrit, sos, salata) 5 km
cesto tu jedemo, (tu se prejedamo) ukusno pravo, imaju nekoliko vrsta sendvica, pizze, paste, palacinke, imaju i dostavu.
sve pohvale.
-
netwalker
#225 Re: Najbolji restoran u Sarajevu
gdje ti vidje ovdje pomfritGaRGa wrote:mogao je nauciti i nesto osim pomfrita ko prilog uvaljivat... i manje masno opcenitno, al jebiga nismo svi istihopcup wrote:vala je mogo naučit i ovdje roštilj pravit, nije moro ić u holandijuHaris033 wrote:
Casa El Gitano - Paromlinska 34 -> https://www.facebook.com/casa.elgitano
Čovjek ispekao zanat u Holandiji. Obavezno otići... Hrana, piće, dekoracija, ambijent, usluga,....sve za 10!!!
a neko je pomenuo Malu Pivnicu / ex Internet iza Biće - stvarno extra klopa!!! a nisu ni skupi... mozda jedino kad se zarakijaš