Liska wrote:Seln, vec sam ti odgovorio ali odgovor nije prosao. Ne da mi se ponavljati sve, pa cu reci da se kao pravilo potvrdjuje da oni koji zagovaraju i nude rat kao opciju u njemu po pravilu ne ucestvuju. A ako sam ista mrzio raditi to je, da budem prost, mlatiti gloginje tudjim k....m. Vjerujem u svoje procjene i kao sto sam, par godina prije, procjenio da ce rata biti i da ce Kosovo i Crna Gora, sada vjerujem da ga nece biti. BiH ce prezivjeti ali sa Daytonom jer je to maksimum oko kojeg se mozemo dogovoriti.
Interesantno je kako su Hrvatska i Srbija u vlastitoj kuci napravili ciste racune. Te iste ciste racune u BiH onemogucavaju preko svojih satelita, tj. mlate gloginje tudjim miloklizom.
Koliko je Hrvata procentualno u BiH? 15 %?
Toliko je, cini mi se, bilo Srba u Hrvatskoj prije rata, pa im je uskracen status konstitutivnog naroda, a nakon rata su ionako postali manjina.
Isto je i u Srbiji, samo sto su srbi nagrabusili sa Kosovom, jer im je nedostajala hrvatska lukavost.
Ti, lipi moj Liska, i tvoji pandani iz RS mrzite zemlju u kojoj zivite i dali bi jedno oko kad bi je mogli pripojiti matici....ili bar na neki nacin otkinuti komad za sebe. Ne razumijem to, ali nije vazno.
Pitao si me za supremaciju i ja sam ti rekao da u FBiH postoji supremacija, bosnjackih kriminalaca u vladi je vise od hrvatskih pa ih cesto pri dealovima nadglasaju. Samo, kakve veze to ima sa obisnih Hrvatom, bosnjakom ili nekim drugim?
Ja bih komotno pozvao sto najboljih svjetskih jurista iz te oblasti i dao im da koncipiraju model drzave koja ce u osnovi biti gradjanska, ali ce onemoguciti supremaciju. kako bi to izgledalo? Ne znam, zato bih i pozvao juriste.
Medjutim, ti to ne zelis. Ti zelis svoj komad Bosne (bolje receno Hercegovine), a ako to vec ne moze, nek ostane ovako "da se muslici pate"...ionako smo vec gladni, kako rece @pjo.
Ti bi se odrekao posavine, najboljeg dijela BiH, dike hrvatskog naroda u BiH, gdje su najbolje koke (ko nije jahao posavku, ne zna sta je zensko), samo da bi dobio svoj dio kamenjara...i meni pricate o obrazu?
I onda je odmah tu neko da potegne pricu o "poturicama" koji su prodali vjeru za veceru i da meni kaze kako sam paranoidan kad kazem da smo okruzeni neprijateljima.
Kazem ti opet: moli boga da se ne formira nikakva muslimanija....presjesce ti Hercegovina, a srbima CPBCKA.