po mojoj vaktiji bajram je 30tog septembra, a izbori mescini 5 oktobra. Siguran sam da ce na odgovarajuci nacin propratiti zvanicno otvaranje ''prvog i jedinog olimpijskog bazena u olimpijskom gradu, u olimpijskoj drzavi''. Logicnije mi je da su rok za godinu dana probijali radi izbora, nego radi ramazanaBanksy wrote:Je li 1.10 Bajramclav wrote:Ja mislim da ima puno vise veze s izborima i predizbornom kampanjom nego s ramazanom, to sto ne radi.i je li bazen u općini NS ili NG?
Bazen na Otoci!
- clav
#201 Re: Bazen Otoka
- Aurora Borealis
- Lada
#203 Re: Bazen Otoka
Prvi 50-metarski bazen u glavnom gradu, bravo, bravo. Sad ću se moći folirati i imati šta pokazati Mirni Jukić kad dođe u Sarajevo 
- uvjek dobar gost
#204 Re: Bazen Otoka
Da je bio konkurs vjerovatno gospodin direktor nikad ne bi bio Mujo Gec... a čim obučavaju osoblje opet mislim da nije bio konkurs.. jer da je bio konkurs primili bi mlade ljude sa završenim difom koji već znaju da plivaju...Aurora Borealis wrote:Fkt zna li iko kad je konkurs za prijem radnika, i da li će uopšte ići po tom principu?chuchumbamayumbe wrote:Jel bio kakav konkurs?uvjek dobar gost wrote:Na bazenu Otoka nema kupanja dok se ne uposli osoblje i ne obuči .... barem još mjesec dana..
Ili ce opet po rodbinskoj i stranackoj liniji da ih zaposle?!
- Aurora Borealis
- Banksy
#206 Re: Bazen Otoka
Znam da dole, s djecom, već radi Janko Gojković, najbolji bh plivač. Za ostalo otiđi dole pa se raspitaj, to ti je najsigurnije.Aurora Borealis wrote: Fkt zna li iko kad je konkurs za prijem radnika, i da li će uopšte ići po tom principu?
- Aurora Borealis
- Aurora Borealis
- flora.sa
#209 Re: Bazen Otoka
mene zanima web stranica?
imaju li je?
(pokušala sam ko fol da nađem, ali ne ide
)
uglavnom, cula sam da ce imati i fitness centar, pa me interesuje da li je to tOčna informacija?
imaju li je?
(pokušala sam ko fol da nađem, ali ne ide
uglavnom, cula sam da ce imati i fitness centar, pa me interesuje da li je to tOčna informacija?
- chuchumbamayumbe
#210 Re: Bazen Otoka
Koji su to papci i odroni, majko mila!uvjek dobar gost wrote:Da je bio konkurs vjerovatno gospodin direktor nikad ne bi bio Mujo Gec... a čim obučavaju osoblje opet mislim da nije bio konkurs.. jer da je bio konkurs primili bi mlade ljude sa završenim difom koji već znaju da plivaju...Aurora Borealis wrote:Fkt zna li iko kad je konkurs za prijem radnika, i da li će uopšte ići po tom principu?chuchumbamayumbe wrote: Jel bio kakav konkurs?
Ili ce opet po rodbinskoj i stranackoj liniji da ih zaposle?!
- clav
#211 Re: Bazen Otoka
konkurs je negdje po zakonu morao biti objavljen, jer se radi o javnoj ustanovi. sad je pitanje jel bio cisto radi pro forme .
- Aurora Borealis
- clav
#213 Re: Bazen Otoka
Meni je djevojka koja radi na recepciji bazena rekla da je taj konkurs bio i da je zavrsen. Stvarno ne znam gdje je bio objavljen, nisam to pitao. Samo sam ovo nasao na internetu. http://www.sllist.ba/oglasi/2008/federa ... broj46.htm A od kada je nemam pojma.Aurora Borealis wrote:U stampi sumnjam da je bio, na netu sam trazila nema. Ne znam gdje jos da gledam?clav wrote:konkurs je negdje po zakonu morao biti objavljen, jer se radi o javnoj ustanovi. sad je pitanje jel bio cisto radi pro forme .Oni nemaju svoje oficijalne stranice.
Moj ti je savjet da odes do bazena i pitas ljude na recepciji bez ikakvog ustrucavanja, a ako ne budu znali ili ti ne budu htjeli reci, trazi sefa.
edit: evo sta pise u ovom sluzbenom listu:
to je bilo 16.7.2008Rok za podno{enje prijava na oglas je 15 dana od dana objavljivanja u "Slu`benim novinama Federacije BiH", odnosno u dnevnim listovima "Dnevni avaz" i "Oslobo|enje".
- Aurora Borealis
- zlatiborka
#215 Re: Bazen Otoka
Konkurs se mogao prije objaviti i u "Sluzbenom listu" BiH ili Federacije.Aurora Borealis wrote:U stampi sumnjam da je bio, na netu sam trazila nema. Ne znam gdje jos da gledam?clav wrote:konkurs je negdje po zakonu morao biti objavljen, jer se radi o javnoj ustanovi. sad je pitanje jel bio cisto radi pro forme .Oni nemaju svoje oficijalne stranice.
Bitno je da je bilo gdje objavljen.....
Nema znacaja sto niko ne kupuje Sluzbene listove.....niti se imaju kupiti na trafici vec ih dobivaju pravna lica ili koji su pretplaceni na njega.....
To zam da je vazilo i za konkurse i za tendere......
Ne znam da li jos vazi ova uredba o obavezi objavljivanja konkursa i tendera, s tim da se oni mogu objaviti samo u Sluzbenom listu, a ne i obavezno i u jos nekim dnevnim novinama.....
Ako se pravi stela, onda se fino obavjesti X ili Y da se u SL br. xxx/08 nalazi konkurs za radno mjesto to i to.....i da se doticni prijavi i tako dalje.....
Mala rupica u zakonu, ustvari ogromna rupetina ako je ovo jos na snazi.....
Eto kako se zaposljavaju podobni i po rodjackoj liniji, tako se i tenderi dobijaju i .......
- zlatiborka
#216 Re: Bazen Otoka
Ima jos bisera, nije ovo sve....
Cula sam i za slucajeve da su konkursi i tenderi bili objavljivani i u niskotiraznim lokalnim novinama....npr, konkurs za neko dobro radno mjesto u Sarajevu i to za probranog rodjaka se objavi u lokalnim novinama koje izlaze u Capljini ili Kaknju....
Dalje ide sve tako sto javi onaj onome gdje je izasao konkurs i gdje treba da se prijavi i tako dalje.....
Nemate pojma koje su zakone donijeli ova vladajuca bagra i sa kakvim mogucnostima prevare......
Cula sam i za slucajeve da su konkursi i tenderi bili objavljivani i u niskotiraznim lokalnim novinama....npr, konkurs za neko dobro radno mjesto u Sarajevu i to za probranog rodjaka se objavi u lokalnim novinama koje izlaze u Capljini ili Kaknju....
Dalje ide sve tako sto javi onaj onome gdje je izasao konkurs i gdje treba da se prijavi i tako dalje.....
Nemate pojma koje su zakone donijeli ova vladajuca bagra i sa kakvim mogucnostima prevare......
-
Kjajević Majko
#217 Re: Bazen Otoka
Na birou izađu konkursi, a možeš i pitat onu savjetnicu za zaposlenje ima li šta. 
- Aurora Borealis
- zlatiborka
#219 Re: Bazen Otoka
jasta, tu radna mjesta cekaju na raju......Kjajević Majko wrote:Na birou izađu konkursi, a možeš i pitat onu savjetnicu za zaposlenje ima li šta.
narocito mladi i skolovani....nacekace se....
-
Kjajević Majko
#220 Re: Bazen Otoka
Spisak je u glavi i nadopunjen je.Aurora Borealis wrote:Djesi skolarac![]()
![]()
Chuvash li nam onaj spisak, nemoj ga zagubit' gdje, ko bi ono popamtio
Tnx za ovo, chini se koristan savjet
Objave konkurse, posao tražiš sam...zlatiborka wrote:jasta, tu radna mjesta cekaju na raju......![]()
![]()
samo da dodju i zaposle se......
![]()
![]()
narocito mladi i skolovani....nacekace se....![]()
ko im je kriv sto nemaju stele.....
![]()
- Aurora Borealis
- zlatiborka
#222 Re: Bazen Otoka
OK, razumijem ja tebe i dobro je da saznas sve mogucnosti sto se tice zaposlenja.Aurora Borealis wrote:Ima izmjena?Kjajević Majko wrote: Spisak je u glavi i nadopunjen je.Nema na čemu, znaš da je kod mene sve korisno i praktično...
![]()
Eto me veceras da cujem
![]()
A ovo s biroom mi nije ni palo na pamet. Korisno, prakticno i nadasve efikasno![]()
@zlatiborka: meni je potrebno samo doci do informacije kakogod, zaposlenje je na drugima.
Uglavnom, razleti se na sve strane, ti ili neko tebi blizak, pitaj, vuci za rukav sve koji nesto znaju, ali bih ti za svaku sigunost savjetovala da iskopas neku stelu, bas od srca savjetovala.....
I ako hoces, javi nam kako je sve teklo, da li je bilo uspjesno.....
Eto, stalo mi je da se taj meni nepoznati momak zaposli na BAZENU, isto tako kao sto bih jednog dana voljela da se moja kci zaposli za stalno da ne mora strepiti da je gazda najuri i ne plati joj po dogovoru.....
a to joj se desava vec 10 godina i meni to jako tesko pada......
- Aurora Borealis
- zlatiborka
#224 Re: Bazen Otoka
Radi mi kcer kao konobarica, do sada neprijavljeno i promijenila je puno kafica. Nema staza, a zdravstveno ima preko Zavoda za zaposljavanje. Desi se da pred kraj mjeseca je otpusti gazda i ne plati joj taj skoro citav mjesec jer je doveo neku novu zrtvu. Ona se nema gdje i kome zaliti, jednostavno gazda je prevari. Ne desava se samo njoj vec i ostalima koji nisu prijavljeni, tako gazde iskoristavaju do maksimuma radnu snagu, konobarice narocito.Aurora Borealis wrote:zlatiborka wrote: OK, razumijem ja tebe i dobro je da saznas sve mogucnosti sto se tice zaposlenja.
Uglavnom, razleti se na sve strane, ti ili neko tebi blizak, pitaj, vuci za rukav sve koji nesto znaju, ali bih ti za svaku sigunost savjetovala da iskopas neku stelu, bas od srca savjetovala.....
I ako hoces, javi nam kako je sve teklo, da li je bilo uspjesno.....![]()
Eto, stalo mi je da se taj meni nepoznati momak zaposli na BAZENU, isto tako kao sto bih jednog dana voljela da se moja kci zaposli za stalno da ne mora strepiti da je gazda najuri i ne plati joj po dogovoru.....
a to joj se desava vec 10 godina i meni to jako tesko pada......
Ma kao imaju oni tog nekog chovjeka, koji im je obecao da ce sve biti zavrseno, ali ja nesto iskreno sumnjamNecu da budem zloslutnica, ali meni takvi sto obecavaju 'bice sigurno' ne lezhe bas najbolje.
A i njima, toj porodici, je nekako sve nizbrdo krenulo, ima unazad koja godina, i bas mi je stalo da se bar taj mali zaposli, ne bi l' vishe konachno shta krenulo nabolje.
Ali meni citava ova prica oko tog bazena smrdi na mutna posla, dabogda na dobro.
Kcerka radi kod privatnika ili..?Ako da, onda te potpuno razumijem. Toliko ljudi znam u slicnoj poziciji. Ono - gazda dizhe basnoslovne kredite i svoje uposlenike uzima za zhirante.Konkretno moj rodjak je zhirant na dva kredita u iznosima oko par desetina hiljada
Ma uzhas..A ako ti se ne svidja, znas gdje su vrata.
Nadam se da ce ti se zhelje ispuniti najiskrenije...
Javim vam kad bude nekih novosti za ovo.
Joj, moram i reci ovo za kredite i zirante. Necu da te prepadam ali sam nedavno cula za slucaj jednog ziranta koji je morao (sud je donio presudu) da otplacuje kredit svom 'poslodavcu' od 50.000 KM koji je proglasio stecaj svoje privatne firme. Nije bio pravi stecaj, prije toga je rasprodao tu imovinu i uknjizio na ljude koji nisu njegova bliza familija (mafija) i nije na papiru (po zakonu) imao para da otplacuje kredit.
Banka je po nalogu i presudi suda nalozila ovom zirantu da vraca taj kredit. Covjek je dozivio nervni slom, pukao je, morao je prodati puno svoje imovine licne i zaduziti se da ne bi isao u zatvor ako ne otplacuje tudji kredit.
Strava i uzas....
Reci rodjaku da ne pristaje biti zirant ni po koju cijenu, strasna su vremena dosla, da ne nastrada ovako slicno....
Mene je prije 3 mjeseca pitala jedna kolegica da joj budem zirant. Rekoh: ni u ludilu, jer ja nemam od cega vracati to ako se nesto nepredvidjeno desi. Ja vise nikom ne vjerujem
Nek nam je Bog svima na pomoci, i ja sam kokuzli jer pomazem kcerki i dajem joj nesto novaca svaki mjesec da prezivi....