Daj covjece, postavka je bila u ALU. Da vidis tamo statua golih zeskih i cega sve nije bilo i nikad se nije digla tolika prasina.chuchumbamayumbe wrote:Povlacite sasvim neprimjenjive paralele i uporedjujete stvari koje ne mogu da se uporede, ali nema veze.adnan06 wrote:Bravo! Ali chuchumbamayumbe to ocito nije jasno. Isto k'o da joj je u dnevnu sobu doslo 300 "pedera" i na oci njene majke i oca kao i njeneBušman wrote:Vi ne razumijete sta znaci provokacija. Provokacija nije kad u gradu imas restoran koji sluzi svinjetinu za vrijeme ramazana. Problem je kad ti se ti najavis u restoranu za iftar i oni ti pripreme svinjetinu. A sasvim je druga stvar sto ti mozes i zaobici restorane koji posluzuju svinjetinu.
se jebavalo povazdan. Izlozba je otvorena, halo!
Meni ne smeta QF, dapache.
Ali nekima ocito smeta, a vi razmislite sta vam je dalje ciniti.
Neka mjesta jednostavno nisu za pederluka (kakvi god oni bili) i to je tako.
Novi progoni u Sarajevu
-
Bušman
#201 Re: Novi progoni u Sarajevu
-
Tisina
#202 Re: Novi progoni u Sarajevu
u ptanu je bila KULTURA! u akademiji koju zarsh, NEKI GRADOVI OCIGLEDNO NISU ZA KULTURU vise....chuchumbamayumbe wrote:Povlacite sasvim neprimjenjive paralele i uporedjujete stvari koje ne mogu da se uporede, ali nema veze.adnan06 wrote:Bravo! Ali chuchumbamayumbe to ocito nije jasno. Isto k'o da joj je u dnevnu sobu doslo 300 "pedera" i na oci njene majke i oca kao i njeneBušman wrote:Vi ne razumijete sta znaci provokacija. Provokacija nije kad u gradu imas restoran koji sluzi svinjetinu za vrijeme ramazana. Problem je kad ti se ti najavis u restoranu za iftar i oni ti pripreme svinjetinu. A sasvim je druga stvar sto ti mozes i zaobici restorane koji posluzuju svinjetinu.
se jebavalo povazdan. Izlozba je otvorena, halo!
Meni ne smeta QF, dapache.
Ali nekima ocito smeta, a vi razmislite sta vam je dalje ciniti.
Neka mjesta jednostavno nisu za pederluka (kakvi god oni bili) i to je tako.
- chuchumbamayumbe
#203 Re: Novi progoni u Sarajevu
Mislim da polako nadolazis na moju poentu.ponosna_manjina wrote:Na pogrešnim premisama izvlačiš pogrešne zaključke. Poređenje nije neprikladno jer su i QF i Bajram Namaz tj. slobodno ispoljavanje i seksualne i vjerske orijentacije Ustavom i zakonima ove zemlje dozvoljeni i u BL i u Sarajevu. I o tome se nema više šta reći. A ako ćemo mijenjati Ustav i zakone te uvoditi šerijatsko pravo onda molim da me se obavijesti na vrijeme, barem toliko koliko mi treba da spakujem kofere i odem odavde. Kao što bi homoseksualci trebali u Sarajevu imati svoj festival kada požele tako bi i muslimanski vjernici u Banjoj Luci trebali neometano obavljati svoje vjerske dužnosti.chuchumbamayumbe wrote: Mijesas kruske i jabuke, jer ne mozes povuci paralelu QF - Sarajevo/Ramazan i Bajram Namaz/BL jer je poredjenje krajnje neprikladno.
Ako cemo kretati tom premisom, onda se pod provokacijom ne bi trebalo smatrati ako ja nasred Carshije za Bajram hladno dodjem i okrenem odojka na raznju, jer, Boze, to je moje pravo i sloboda?
Ili to ipak nije provokacija?!
Što se tiče eventualnog okretanja odojka na ražnju za Bajram to bi bila provokacija i nezamislivo je da u Sarajevo iko može i pomisliti da takvo što pokuša. Ali ta "nezamislivost" vrijedi samo u slučaju da se provocira Islam dok se druge religije mogu provocirati bez posljedica. Sjeti se samo slučaja kada je Feđa Štukan navlačio kondom na prste kipa Srca Isusova u Sarajevu ili kada je Marko Brecelj izvodio svoje antivjerske performanse pred pravoslavnom crkvom ovdje. Šta misliš kakva bi reakcija bila da su navlačili kondom na minaret?
Sarajevo je sekularno i liberalno, ali u qurtzu.
Amsterdam jeste, ali Sarajevo nije.
I Sarajevo nikada nece niti treba da bude Amsterdam, niti Amsterdam treba da mu bude uzor.
Isto to vrijedi i za Teheran.
Mi imamo svoje ljude i svoje mahale koji tu zive stotinama godina i tesko ih je promijeniti, a zasto bi ih i mijenjali.
Njima je homoseksualizam nastran i ne zele ga u svojoj mahala (koja je i tvoja, ali su oni tu duze a ti si se tek pojavio).
Opet kazem, zanemarite vehabije, oni su posebna prica.
Mislite na Muslimane Sarajeva i obidjite mahale, obidjite Stari Grad, obidjite Centar, obidjite Novi Grad, sprovedite anketu i objavite rezultate.
Pitajte gradjane Sarajeva da li ste za to da se QF odrzi u mjesecu Ramazana.
A onda isto pitanje, ali samo van Ramazana.
Pa uporedite rezultate.
Mozda vam to nesto vise kaze o Sarajevu i sarajlijama.
-
seshat
#204 Re: Novi progoni u Sarajevu
dragi moji hajde da napokon priznamo: podvrnute tole su pobjedile!!!! nema Qfesta, nema sutra nečeg drugog, prekostra i tako dalje... smijala sam se Dodiku i izjavi Sarajevo-Teheran, ali ovo je gore od Teherana, jer su tamo stvari jasne, znaš šta smiješ a šta ne. o vdeo ti kao sve smiješ... al' ne lezi vraže/šejtane možda dobiješ i po bubrezima ako se vehabi ne slažu s tim! nego zatvaram se u svoju kućicu, radnim danima laganini na posao i pogled u pod, asfalt da ne bih koga svojim prisustvom uvrijedila.
i to je sarajevo!
i to je sarajevo!
- piupiu
#205 Re: Novi progoni u Sarajevu
Na nivou drzave Texas vjerovatno postoje lokalni (republicki i gradski) zakoni po kojima je zabranjeno sluzenje alkohola. Ono o cemu ti pricas, s druge strane, je obicajno pravo ( i ne znam sta je na stvari u Texasu, nisam tamo bila, ali pretpostavljam da se radi o lokalnim zakonima). Ustav SAD-a garantuje religijske slobode, ne daje ni jednoj religiji pravo da diktira ostatku stanovnistva sta se moze ili ne moze raditi tokom njihovih vjerskih praznika. Upravo suprotno od toga.Da li smo mi za sekularnu, pluralisticku drzavu ili ne? Ako jesmo, da li jedna vjerska zajednica moze (i treba) da diktira citavom drustvu sta se tokom jednog perioda vaznog i vezanog za jednu religiju (koja u ovom gradu mozda jeste vecinska, ali u ovoj drzavi nije, a i Ustavom nije 'propisana' svima kao zakon), smije ili ne smije dogadjati?
I SAD su sekularna drzava, ali se u nekim gradovima (hajde da kazem u drzavi Texas) zna sta se smije, a sta se ne smije raditi u tom gradu/zajednici, posto vecina stanovnika ima svoje obicaje koji trebaju biti postovani.
Znas li da u nekim gradovima uopcte ne mozes da kupis alkohol, ali odes do slijedeceg "County-ja" i na granici imas poredane radnje koje pordaju alkohol. Fino sjednes u auto, odvezes se 20 km, kupis 6 pack, i nazad kuci.
A da nosas flasu Jack-a i hodas pijan po ulici, cik probaj ako smijes.
Znaci, treba postovati sekularnost BiH kao drzave (koja je samo na papiru, nazalost), ali ne treba zloupotrebljavati Ustavom garantovane slobode, i u ime slobode raditi ono sto vecina zajednice ne ocekuje da radis, ili smatra da je pogresno.
Opet kazem, namam nista protiv QF, dapache, rado bih obisao neke postavke (ako bih imao vremena i ako bi se QF uopste odrzao), ali mislim da je odabran pogresan termin za QF.
Last edited by piupiu on 27/09/2008 17:02, edited 1 time in total.
-
Bušman
#206 Re: Novi progoni u Sarajevu
Jos jednom cu ponoviti. Homoseksualci su problem samo zato sto bi vlast imala problema zbog toga. Uostalom, bilo kakva umjetnost koja nije rezimska.
Dakle, ne smijem vise ici na Mess, jer ce tamo neka glumica se skinuti u topless na sceni. Ne smijem na Jazz fest, jer ce neko na saksofonu odsvirati "djavolju" kvartu. Ne smijem na SFF, jer ce biti mozda pro-gay filmova (ala Go West). Ne smijem ni na Sarajevku zimu, jer ce neki slikar postaviti izlozbu golih zenskih tijela. Svaka cast Sarajevo, idemo dalje.
Svi ovi koji na forumu protiv QFesta uopce, pitajte se koja je sljedeca kulturna manifestacija koja ce biti na udaru. Vi podrzavate rezim koji se bori protiv svega sto ga moze srusiti.
Dakle, ne smijem vise ici na Mess, jer ce tamo neka glumica se skinuti u topless na sceni. Ne smijem na Jazz fest, jer ce neko na saksofonu odsvirati "djavolju" kvartu. Ne smijem na SFF, jer ce biti mozda pro-gay filmova (ala Go West). Ne smijem ni na Sarajevku zimu, jer ce neki slikar postaviti izlozbu golih zenskih tijela. Svaka cast Sarajevo, idemo dalje.
Svi ovi koji na forumu protiv QFesta uopce, pitajte se koja je sljedeca kulturna manifestacija koja ce biti na udaru. Vi podrzavate rezim koji se bori protiv svega sto ga moze srusiti.
- kockica_kockica
#207 Re: Novi progoni u Sarajevu
ja cu prva docishuriken wrote:taj festival je otkazan pa protiv njega nema smisla protestvovatikockica_kockica wrote:ljubilac wrote:Zna li ko hoće li šta biti od mirnih protesta protiv festivala?
kakav festival kad je otkazan... protiv cega zelis opet protestvovati... koji festival...
i kad su kod nas protesti bili mirni...
![]()
fuuuujjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj :smajlikojipovraca:
ali zato ima jedan drugi koji nije otkazan i u punom je jeku
Festival budala
protiv tog festivala se pripremaju protesti
- shuriken
#208 Re: Novi progoni u Sarajevu
chuchumbamayumbe wrote:Izvini, ali krivo ti je poredjenje.stochar wrote:pitanje ovim 'polutolerantnim' koji kazu a se festival trebao pomjeriti jer smeta bosnjackoj vecini u Sarajevu:
sta cete sutra reci ako neko u Banja Luci kaze da je Bajram namaz provokacija jer se odrzava u vecinski srpskom gradu i na dan nekog sveca? ili da je izlozba nekog bosnjackog umjetnika provokacija jer se otvara na dan Svetog Save?
ili da se to isto desi u Zagrebu ili Beogradu gdje su muslimani manjina? a kol'ko znam, svake godine HRT prenosi Bajram namaz, i niko od 'vecine' si jos nije nasao za shodno da to pokusa zabraniti. i, da ne bude zabune, ne poredim festival sa bajram namaz, nego samo poredim dva nacina bolsenog razmisljanja protiv necega sto je drugacije od onog sto odgovara vecini.
Mijesas kruske i jabuke, jer ne mozes povuci paralelu QF - Sarajevo/Ramazan i Bajram Namaz/BL jer je poredjenje krajnje neprikladno.
Ako cemo kretati tom premisom, onda se pod provokacijom ne bi trebalo smatrati ako ja nasred Carshije za Bajram hladno dodjem i okrenem odojka na raznju, jer, Boze, to je moje pravo i sloboda?
i tu dodjosmo do zacetka bilo koje fasisticke ideologije
nekoj queer osobi koja nije vjernik Bajram ne predstavlja nista
a QF joj predstavlja isto sto i tebi Bajram
nit oni smiju vrtit guzicom pred dzamijom
nit njih smije neko tuci na njihov dan
oni nisu pokusali vrtit guzicom pred dzamijom
huligani i vehabije jesu krenuli sa fizickim napadima
i imaju u planu i programu da nastave s tim
zbog cega je i pokrenuta ova tema
a policija ih ne zeli i ne smije u tome osujetiti
jer ne smije niti uci u njihove prostorije
koje se nalaze u mramornoj palaci u gradu
dok se queer ekipa krije po podrumima
sta jos nije jasno, jebem li mu vise abecedu demokracije da mu jebem!
Last edited by shuriken on 27/09/2008 17:20, edited 2 times in total.
-
ponosna_manjina
#209 Re: Novi progoni u Sarajevu
Griješiš ako misliš da se Sarajevo ne mijenja. U mahalama koje spominješ nije bilo vehabija a bilo je naprimjer svinjetine a sada eto ima vehabija ali nema svinjetine. Eto to je jedna jako krupna promjena. U Sarajevu si nekada mogao provocirati sve tri religije ali sada možeš samo dvije. I to je krupna promjena. U nekim drugim vremenima dobrom dijelu sarajlija je i vjera bila ako ne nešto nastrano a onda sigurno nazadno, pa vidi opet danas. Cijeli svijet se non stop mijenja i to se dešava i Sarajevu, a na nama je da odaberemo u kojem će se pravcu kretati ta promjena. Nije mi ni ta Evropa nešto pretjerano drago ali šta joj je alternativa? Zatvaranje u sebe? Vjerska država?chuchumbamayumbe wrote:Mislim da polako nadolazis na moju poentu.ponosna_manjina wrote:Na pogrešnim premisama izvlačiš pogrešne zaključke. Poređenje nije neprikladno jer su i QF i Bajram Namaz tj. slobodno ispoljavanje i seksualne i vjerske orijentacije Ustavom i zakonima ove zemlje dozvoljeni i u BL i u Sarajevu. I o tome se nema više šta reći. A ako ćemo mijenjati Ustav i zakone te uvoditi šerijatsko pravo onda molim da me se obavijesti na vrijeme, barem toliko koliko mi treba da spakujem kofere i odem odavde. Kao što bi homoseksualci trebali u Sarajevu imati svoj festival kada požele tako bi i muslimanski vjernici u Banjoj Luci trebali neometano obavljati svoje vjerske dužnosti.chuchumbamayumbe wrote: Mijesas kruske i jabuke, jer ne mozes povuci paralelu QF - Sarajevo/Ramazan i Bajram Namaz/BL jer je poredjenje krajnje neprikladno.
Što se tiče eventualnog okretanja odojka na ražnju za Bajram to bi bila provokacija i nezamislivo je da u Sarajevo iko može i pomisliti da takvo što pokuša. Ali ta "nezamislivost" vrijedi samo u slučaju da se provocira Islam dok se druge religije mogu provocirati bez posljedica. Sjeti se samo slučaja kada je Feđa Štukan navlačio kondom na prste kipa Srca Isusova u Sarajevu ili kada je Marko Brecelj izvodio svoje antivjerske performanse pred pravoslavnom crkvom ovdje. Šta misliš kakva bi reakcija bila da su navlačili kondom na minaret?
I Sarajevo nikada nece niti treba da bude Amsterdam, niti Amsterdam treba da mu bude uzor.
Mi imamo svoje ljude i svoje mahale koji tu zive stotinama godina i tesko ih je promijeniti, a zasto bi ih i mijenjali.
Njima je homoseksualizam nastran i ne zele ga u svojoj mahala (koja je i tvoja, ali su oni tu duze a ti si se tek pojavio).
Mislite na Muslimane Sarajeva i obidjite mahale, obidjite Stari Grad, obidjite Centar, obidjite Novi Grad, sprovedite anketu i objavite rezultate.
Pa uporedite rezultate.
- piupiu
#210 Re: Novi progoni u Sarajevu
Bravo, Clan 1. sva ljudska bica radjaju se slobodna u dostojanstvu i pravima. Ukljucujuci i homoseksualce. Cije pravo broj 1 ocigledno smeta 'vecinskom' stanovnistvu Sarajeva. Zbog cega im ne bi trebalo biti dopusteno okupljanje tokom Ramazna. Uprkos Clanu 20 Univerzalne povelje o ljudskim pravima koji kaze svako ima pravo na slobodu mirnog okupljanja i udruzivanja. Itd ...Bušman wrote:Ti si stvarno slucaj za ludnice. Jesu li tebe roditelji zlostavljali u djetinjstvu ili sta?stochar wrote:napokon sam shvatio poentu. nismo se mi u ratu branili od agresije, nego smo provocirali ljude koji su zeljeli sprovesti svoj plan. izadjem ti ja tako usred rata (kako me nije stid) i krenem u skolu! covjek nije imao drugog izbora nego da puca na mene iz sijaca smrti! sta ce kad ga provociram i hodam mu ispred nisana! isto, usred rata ljudi otisli da provociraju na markale! heeeeeeeeeej! rat a oni idu na pijacu i provociraju minobacacliju! eno sad ima i nekih provokatora koji se vracaju u svoje, sta ce 'jadna ugrozena vecina' nego im lijepo porazbijati prozore na dzamiji, razumijem ih...
gore od toga da u nekoj sredini ima fasista jeste jedino kad vecina ljudi nije ni svjesna da su fasisti! jao uzasa, svico draga!
posto ima nekih koji citaju polovicno samo da pojasnim: prvi dio posta je ironija. hvala!
Zao mi je sto te moram vrijedjati, ali trazio si. Tebe, konju jedan neko gadja sa brda i uskracuje ti pravo na zivot. Znas, konvencija o ljudskim pravima, prvo i osnovno pravo svakog covjeka. Ti stvarno nisi normalan.
Usput, nije Stochar lud ... nema veceg ili manjeg fasizma ... svi oni pocinju kao mali fasizmi i treba se podsjecati kako misli 'veliki' fasista da bi malog fasistu prepoznali dok je jos mali. Sustina Univerzalne povelje o ljudskim pravima je da je univerzalna i da se isti princip njenog krsenja moze ilustrovati na milion primjera i nacina, bez obzira sto se nekom poredjenje cini neumjesnim.
Last edited by piupiu on 27/09/2008 17:22, edited 2 times in total.
- chuchumbamayumbe
#211 Re: Novi progoni u Sarajevu
E vidis sta si ti napisao i otprilike se tu i vrti cijeli problem.shuriken wrote:chuchumbamayumbe wrote:Izvini, ali krivo ti je poredjenje.stochar wrote:pitanje ovim 'polutolerantnim' koji kazu a se festival trebao pomjeriti jer smeta bosnjackoj vecini u Sarajevu:
sta cete sutra reci ako neko u Banja Luci kaze da je Bajram namaz provokacija jer se odrzava u vecinski srpskom gradu i na dan nekog sveca? ili da je izlozba nekog bosnjackog umjetnika provokacija jer se otvara na dan Svetog Save?
ili da se to isto desi u Zagrebu ili Beogradu gdje su muslimani manjina? a kol'ko znam, svake godine HRT prenosi Bajram namaz, i niko od 'vecine' si jos nije nasao za shodno da to pokusa zabraniti. i, da ne bude zabune, ne poredim festival sa bajram namaz, nego samo poredim dva nacina bolsenog razmisljanja protiv necega sto je drugacije od onog sto odgovara vecini.
Mijesas kruske i jabuke, jer ne mozes povuci paralelu QF - Sarajevo/Ramazan i Bajram Namaz/BL jer je poredjenje krajnje neprikladno.
i tu dodjosmo do zacetka bilo koje fasisticke ideologije
nekoj queer osobi koja nije vjernik Bajram ne predstavlja nista
a QF joj predstavlja isto sto i tebi Bajram
nit oni smiju vrtit guzicom pred dzamijom
bit njih smije neko tuci na njihov dan
oni nisu pokusali vrtit guzicom pred dzamijom
huligani i vehabije jesu krenuli sa fizickim napadima
i imaju u planu i programu da nastave s tim
zbog cega je i pokrenuta ova tema
a policija ih ne zeli i ne smije u tome osujetiti
jer ne smije niti uci u njihove prostorije
koje se nalaze u mramornoj palaci u gradu
dok se queer ekipa krije ppodrumima
sta jos nije jasno, jebem li mu vise abecedu demokracije da mu jebem!
1. Ja nisam Musliman.
2. Postujem Bajram i daleko od toga da mi Ramazan/Bajram ne predstavlja nista kao sto nekim ovdje ne predstavlja.
3. Hocemo li nastaviti podastirati demokratke principe i slobode na ovaj nacin, ili cemo shvatiti da pored nas isto tako zive ljudi koji se osjecaju "ugrozeni" nasim "demokratskim principima i slobodama".
Nema potrebe da psujes, samo neka mi neko argumentovano kaze zasto je QF mora biti organizovan u mjesecu Ramazanu, iako je sve vodilo na to da ce biti opasno i kontraproduktivno za QF zajednicu da to upravo tada i urade, a ne u nekom drugom periodu?
Porditi Bajram sa vaznoscu QF-a je besmisleno i cijela stvar, iako sam je simpatisao, sada pocinje da mi se gadi, sada kada vidim da su i QF-ovci nista manje zatucani nego ove vehabije, svako na svoj nacin.
- chuchumbamayumbe
#212 Re: Novi progoni u Sarajevu
U mahalama niti je bilo svinjetine, niti vehabija, niti ce ih ikada biti.ponosna_manjina wrote:Griješiš ako misliš da se Sarajevo ne mijenja. U mahalama koje spominješ nije bilo vehabija a bilo je naprimjer svinjetine a sada eto ima vehabija ali nema svinjetine. Eto to je jedna jako krupna promjena. U Sarajevu si nekada mogao provocirati sve tri religije ali sada možeš samo dvije. I to je krupna promjena. U nekim drugim vremenima dobrom dijelu sarajlija je i vjera bila ako ne nešto nastrano a onda sigurno nazadno, pa vidi opet danas. Cijeli svijet se non stop mijenja i to se dešava i Sarajevu, a na nama je da odaberemo u kojem će se pravcu kretati ta promjena. Nije mi ni ta Evropa nešto pretjerano drago ali šta joj je alternativa? Zatvaranje u sebe? Vjerska država?chuchumbamayumbe wrote:Mislim da polako nadolazis na moju poentu.ponosna_manjina wrote:[Na pogrešnim premisama izvlačiš pogrešne zaključke. Poređenje nije neprikladno jer su i QF i Bajram Namaz tj. slobodno ispoljavanje i seksualne i vjerske orijentacije Ustavom i zakonima ove zemlje dozvoljeni i u BL i u Sarajevu. I o tome se nema više šta reći. A ako ćemo mijenjati Ustav i zakone te uvoditi šerijatsko pravo onda molim da me se obavijesti na vrijeme, barem toliko koliko mi treba da spakujem kofere i odem odavde. Kao što bi homoseksualci trebali u Sarajevu imati svoj festival kada požele tako bi i muslimanski vjernici u Banjoj Luci trebali neometano obavljati svoje vjerske dužnosti.
Pa uporedite rezultate.
Svako ko zna sta je mahala zna o cemu pricam, ali vi ocito nemate pojma.
Necemo se zatvarati u sebe, ali trazimo postivanje, isto kao sto i QF-ovci traze postivanje za sebe, i u tome nema nista lose.
Niti nam je alternativa Amsterdam, a Bogami, nece to biti ni Teheran.
Ako bude tako, ja prvi odoh odavde.
-
Bušman
#213 Re: Novi progoni u Sarajevu
Nije bitno kada je organiziran. Cinjenica je da su odredjeni mediji napravili huskacku atmosferu. Da nisu, niko ne bi ni znao za QFest.
A da su te zanimale rijeci organizatora, znao bi odgovor.
A da su te zanimale rijeci organizatora, znao bi odgovor.
- zlatiborka
#214 Re: Novi progoni u Sarajevu
Dzamija Al Fahda na Alipasinom polju se tretira kao strana ambasada, tj. teritorija druge drzave, npr. kao sto je ambasada USA. Policija nema pristup tu, pa taman i da se dogodi neka nesreca ili neko tu nastrada.
To je teritorija u NADLEZNOSTI Saudijske Arabije, oni su je i napravili, ali mene zanima kako je jedna od gomile novoizgradjenih dzamija u Sarajevu dobila taj povlasten status.
Ima li neko da mi pojasni ovo.....
To je teritorija u NADLEZNOSTI Saudijske Arabije, oni su je i napravili, ali mene zanima kako je jedna od gomile novoizgradjenih dzamija u Sarajevu dobila taj povlasten status.
Last edited by zlatiborka on 27/09/2008 17:28, edited 1 time in total.
- piupiu
#215 Re: Novi progoni u Sarajevu
Eh, evo, ja sam odrasla na Carsiji i kazem ti da je u nasoj mahali bilo svinjetine. Ne odojaka na raznju, ali se jela i u granapu mogla kupiti.chuchumbamayumbe wrote:ponosna_manjina wrote:U mahalama niti je bilo svinjetine, niti vehabija, niti ce ih ikada biti.chuchumbamayumbe wrote:
Griješiš ako misliš da se Sarajevo ne mijenja. U mahalama koje spominješ nije bilo vehabija a bilo je naprimjer svinjetine a sada eto ima vehabija ali nema svinjetine. Eto to je jedna jako krupna promjena. U Sarajevu si nekada mogao provocirati sve tri religije ali sada možeš samo dvije. I to je krupna promjena. U nekim drugim vremenima dobrom dijelu sarajlija je i vjera bila ako ne nešto nastrano a onda sigurno nazadno, pa vidi opet danas. Cijeli svijet se non stop mijenja i to se dešava i Sarajevu, a na nama je da odaberemo u kojem će se pravcu kretati ta promjena. Nije mi ni ta Evropa nešto pretjerano drago ali šta joj je alternativa? Zatvaranje u sebe? Vjerska država?
Svako ko zna sta je mahala zna o cemu pricam, ali vi ocito nemate pojma.Necemo se zatvarati u sebe, ali trazimo postivanje, isto kao sto i QF-ovci traze postivanje za sebe, i u tome nema nista lose.
-
ponosna_manjina
#216 Re: Novi progoni u Sarajevu
O tome je ispisano toliko toga na ovom forumu ali ti to jednostavno ili ne želiš ili ne možeš da shvatiš. Pa dobro. Ali evo zamolio bih te da prokomentarišeš šta ti mislip o ovome što sam prethodno napisao. Stvarno me zanima tvoj stav o ovome ispod:chuchumbamayumbe wrote: samo neka mi neko argumentovano kaze zasto je QF mora biti organizovan u mjesecu Ramazanu, iako je sve vodilo na to da ce biti opasno i kontraproduktivno za QF zajednicu da to upravo tada i urade, a ne u nekom drugom periodu?
ponosna_manjina wrote: Što se tiče eventualnog okretanja odojka na ražnju za Bajram to bi bila provokacija i nezamislivo je da u Sarajevo iko može i pomisliti da takvo što pokuša. Ali ta "nezamislivost" vrijedi samo u slučaju da se provocira Islam dok se druge religije mogu provocirati bez posljedica. Sjeti se samo slučaja kada je Feđa Štukan navlačio kondom na prste kipa Srca Isusova u Sarajevu ili kada je Marko Brecelj izvodio svoje antivjerske performanse pred pravoslavnom crkvom ovdje. Šta misliš kakva bi reakcija bila da su navlačili kondom na minaret?
-
delightful
#217 Re: Novi progoni u Sarajevu
busman, opomena pred ban, zbog vrijedjanja.
-
Bušman
#218 Re: Novi progoni u Sarajevu
Razlog?delightful wrote:busman, opomena pred ban, zbog vrijedjanja.
EDIT: Aha, vjerovatno sto sam stocara pocastio
Last edited by Bušman on 27/09/2008 17:29, edited 1 time in total.
-
ponosna_manjina
#219 Re: Novi progoni u Sarajevu
Pročitaj ponovo moj post i primjetit ćeš da govorimo istu stvar.piupiu wrote: Eh, evo, ja sam odrasla na Carsiji i kazem ti da je u nasoj mahali bilo svinjetine. Ne odojaka na raznju, ali se jela i u granapu mogla kupiti.
...Sorry izgleda da sam ja ipak trebao čitati pažljivije
- chuchumbamayumbe
#220 Re: Novi progoni u Sarajevu
Naravno da ju je jeo ko je htio i da se mogla kupiti u granapu.piupiu wrote:Eh, evo, ja sam odrasla na Carsiji i kazem ti da je u nasoj mahali bilo svinjetine. Ne odojaka na raznju, ali se jela i u granapu mogla kupiti.chuchumbamayumbe wrote:ponosna_manjina wrote: U mahalama niti je bilo svinjetine, niti vehabija, niti ce ih ikada biti.
Svako ko zna sta je mahala zna o cemu pricam, ali vi ocito nemate pojma.Necemo se zatvarati u sebe, ali trazimo postivanje, isto kao sto i QF-ovci traze postivanje za sebe, i u tome nema nista lose.
Ali ko nije htio da je jede, nije je niti jeo, a to je bila vecina Muslimana.
Opet kazem, sprovedite anketu o podobnosti QF u Ramazanu i poslije, pa provjerite.
Ali jok, sta god ja kazem, meni vehabije, pardon QF-ovci, pocnu shuplju i vracaju se na pocetak.
- chuchumbamayumbe
#221 Re: Novi progoni u Sarajevu
Mislim da su i to provokacije i gluposti prve klase, i da se to ne bi trebalo raditi.ponosna_manjina wrote:O tome je ispisano toliko toga na ovom forumu ali ti to jednostavno ili ne želiš ili ne možeš da shvatiš. Pa dobro. Ali evo zamolio bih te da prokomentarišeš šta ti mislip o ovome što sam prethodno napisao. Stvarno me zanima tvoj stav o ovome ispod:chuchumbamayumbe wrote: samo neka mi neko argumentovano kaze zasto je QF mora biti organizovan u mjesecu Ramazanu, iako je sve vodilo na to da ce biti opasno i kontraproduktivno za QF zajednicu da to upravo tada i urade, a ne u nekom drugom periodu?ponosna_manjina wrote: Što se tiče eventualnog okretanja odojka na ražnju za Bajram to bi bila provokacija i nezamislivo je da u Sarajevo iko može i pomisliti da takvo što pokuša. Ali ta "nezamislivost" vrijedi samo u slučaju da se provocira Islam dok se druge religije mogu provocirati bez posljedica. Sjeti se samo slučaja kada je Feđa Štukan navlačio kondom na prste kipa Srca Isusova u Sarajevu ili kada je Marko Brecelj izvodio svoje antivjerske performanse pred pravoslavnom crkvom ovdje. Šta misliš kakva bi reakcija bila da su navlačili kondom na minaret?
- A-R-N-I
#222 Re: Novi progoni u Sarajevu
Mislis Beogradskoj carsiji??piupiu wrote:
Eh, evo, ja sam odrasla na Carsiji i kazem ti da je u nasoj mahali bilo svinjetine. Ne odojaka na raznju, ali se jela i u granapu mogla kupiti.
Last edited by A-R-N-I on 27/09/2008 17:36, edited 1 time in total.
- homo_sapiens
#223 Re: Novi progoni u Sarajevu
Ne moze imati status diplomatskog objekta ! Slagali su te..... Policija ima pristup, samo ako hoce. A nece, da se ne bi zamjerili Islamskoj zajednici BiH ( koja ima status "drzave u drzavi" i niko joj nista ne moze).zlatiborka wrote:Dzamija Al Fahda na Alipasinom polju se tretira kao strana ambasada, tj. teritorija druge drzave, npr. kao sto je ambasada USA. Policija nema pristup tu, pa taman i da se dogodi neka nesreca ili neko tu nastrada.
-
ponosna_manjina
#224 Re: Novi progoni u Sarajevu
Misliš li da bi se oni koji su to napravili proveli lošije da su to probali napraviti na muslimanskom vjerskom objektu?chuchumbamayumbe wrote:Mislim da su i to provokacije i gluposti prve klase, i da se to ne bi trebalo raditi.ponosna_manjina wrote:O tome je ispisano toliko toga na ovom forumu ali ti to jednostavno ili ne želiš ili ne možeš da shvatiš. Pa dobro. Ali evo zamolio bih te da prokomentarišeš šta ti mislip o ovome što sam prethodno napisao. Stvarno me zanima tvoj stav o ovome ispod:chuchumbamayumbe wrote: samo neka mi neko argumentovano kaze zasto je QF mora biti organizovan u mjesecu Ramazanu, iako je sve vodilo na to da ce biti opasno i kontraproduktivno za QF zajednicu da to upravo tada i urade, a ne u nekom drugom periodu?ponosna_manjina wrote: Što se tiče eventualnog okretanja odojka na ražnju za Bajram to bi bila provokacija i nezamislivo je da u Sarajevo iko može i pomisliti da takvo što pokuša. Ali ta "nezamislivost" vrijedi samo u slučaju da se provocira Islam dok se druge religije mogu provocirati bez posljedica. Sjeti se samo slučaja kada je Feđa Štukan navlačio kondom na prste kipa Srca Isusova u Sarajevu ili kada je Marko Brecelj izvodio svoje antivjerske performanse pred pravoslavnom crkvom ovdje. Šta misliš kakva bi reakcija bila da su navlačili kondom na minaret?
- stochar
#225 Re: Novi progoni u Sarajevu
stvarno moderator bezveze opominje covjeka. pa vecini je normalno da se ljudima obraca sa 'konju', 'debilu', normalno je da se pretuku ljudi koji drugacije misle, sve je to normalno. mislim da trebas povuci opomenu a ja se trwbam izviniti jer sam ga isprovocirao pa on nije imao drugog izbora nego da mi kaze da sam konj. isto k'o i onaj sto nije imao drugog izbora nego da na mene puca iz sijaca jer sam ga provocirao - hod'o mu ispred nisana!Bušman wrote:Razlog?delightful wrote:busman, opomena pred ban, zbog vrijedjanja.
EDIT: Aha, vjerovatno sto sam stocara pocastio
forumasi iz inostranstva: saljite garantnaaaaaaaaaaaaaaaaa!