Jahorina!
Moderator: anex
- coek
#201 Re: Jahorina!
Cjenovnik za predstojecu sezonu:http://oc-jahorina.com/cjenovnik-ski-pa ... -20132014/
- petunija
#202 Re: Jahorina!
Hvala coek
Vjerovali ili ne, od poveratka s mora brojim dane do skijanja
Vjesticeeee, ima li te?
Vjerovali ili ne, od poveratka s mora brojim dane do skijanja
Vjesticeeee, ima li te?
-
shandrprcSA
#203 Re: Jahorina!
bjezi bonavjesticanametli wrote:jedva cekam zimu
- vjesticanametli
#204 Re: Jahorina!
evoooooooo me vec kontam sta treba kupiti............kaciga mi treba i novo odjelce hahahhaha
jedva cekam

jedva cekam
- petunija
#205 Re: Jahorina!
Taman gledam cijene karata, sa linka koji nam je poslao @coek, i kontam odoh vidjeti jesi li odgovorila na post , kad ono
A ja kontam da uzmem sezonsku, ostala oprema ce mi biti dobra ako se ne udebljam do zime, gluho bilo

A ja kontam da uzmem sezonsku, ostala oprema ce mi biti dobra ako se ne udebljam do zime, gluho bilo
-
nino90
#206 Re: Jahorina!
ima li kakvog popusta za studente ovdje?
nema, provjerio sam :/
nema, provjerio sam :/
- vjesticanametli
#207 Re: Jahorina!
ja ne placam samo se provucem na svim mjestima..........prvo lijeva pa desna nogica

- petunija
#208 Re: Jahorina!
Vidim ja da ću, osim skijanja, još svaša nešto naučiti od tebevjesticanametli wrote:ja ne placam samo se provucem na svim mjestima..........prvo lijeva pa desna nogica![]()
Zna li se hoće li ove zime biti noćnog skijanja? Na ovogodišnjem cjenovniku ne spominju taj dio
Coek?
- vjesticanametli
#209 Re: Jahorina!
ima jos ali to ti je 1 lekcija za jahorinu
ja na bjelasnicu ne idem
ja na bjelasnicu ne idem
- tm-maglaj
#210 Re: Jahorina!
Planiram prvi put na jahorinu, ali oko 1. novembra, poslije ne mogu.. da li se isplati tada ići, i neke preporuke od stalnih posjetilaca.. hvala 
- petunija
#211 Re: Jahorina!
tm-maglaj wrote:Planiram prvi put na jahorinu, ali oko 1. novembra, poslije ne mogu.. da li se isplati tada ići, i neke preporuke od stalnih posjetilaca.. hvala
Nisam sigurna da će tada biti snijega, ako padne to bi bilo ... jupiiiiiiii
Raja nešto hvali onaj hotel Lavina, tamo imaju razne sadržaje, probaj na netu naći nešto o tome
Ne znam na koliko sati/dana ideš ima restorana sa dobrom klopom, hotela...sve zavisi šta konkretno želiš?
- petunija
#212 Re: Jahorina!
Ne idem ni ja, iz prostog razloga što mi je daleko. Prošle godine sam poželjela otići na noćno skijanje, ali se nisam mogla organizovativjesticanametli wrote:ima jos ali to ti je 1 lekcija za jahorinu![]()
ja na bjelasnicu ne idem
- coek
#213 Re: Jahorina!
zaista ne znam. Doduse, nisam neki fan nocnog skijanja tako i da sam vidio info, ne bih zapamtiopetunija wrote:Vidim ja da ću, osim skijanja, još svaša nešto naučiti od tebevjesticanametli wrote:ja ne placam samo se provucem na svim mjestima..........prvo lijeva pa desna nogica![]()
![]()
Zna li se hoće li ove zime biti noćnog skijanja? Na ovogodišnjem cjenovniku ne spominju taj dio![]()
Coek?
-
nino90
#214 Re: Jahorina!
kakve budu staze na jahorini, u usporedbi sa bjelasnicom? je li bude puno hangova koliko cesto ratraci obradjuju staze?
- vjesticanametli
#215 Re: Jahorina!
ma kakvi hangovi bude super covjece...........hangovi su na jahorini a kad je ruzno vrijeme i odes na nocno istraumiras se
- tm-maglaj
#216 Re: Jahorina!
Idem baš u Lavinu.. ne vjerujem ni ja da ce biti snijega zato i pitam da li se isplati, ako nista lijepo se odmoriti.. ali u drugom trerminu ne mogu.. bicu oko 5-6 dana.. hvala na odg.. pozzpetunija wrote:tm-maglaj wrote:Planiram prvi put na jahorinu, ali oko 1. novembra, poslije ne mogu.. da li se isplati tada ići, i neke preporuke od stalnih posjetilaca.. hvala
Nisam sigurna da će tada biti snijega, ako padne to bi bilo ... jupiiiiiiii![]()
Raja nešto hvali onaj hotel Lavina, tamo imaju razne sadržaje, probaj na netu naći nešto o tome
Ne znam na koliko sati/dana ideš ima restorana sa dobrom klopom, hotela...sve zavisi šta konkretno želiš?
- vjesticanametli
#217 Re: Jahorina!
iskoristi hranu sa vinom
odmori se i setaj
skijacemo u januaru
skijacemo u januaru
- moa
#218 Re: Jahorina!
nino90 wrote:kakve budu staze na jahorini, u usporedbi sa bjelasnicom? je li bude puno hangova koliko cesto ratraci obradjuju staze?
Obisao sam sve planine u ovoj nam BiH, i najvise volim da skijam po Jahorini. Licno meni je bolje nego na Bjelasnici.
-
Kama Preksutra
#219 Re: Jahorina!
Jesi ikad bio na Treskavici? 
- petunija
#220 Re: Jahorina!
Daj vjestice, ne prepadaj me,
Očekujem skijanje već početkom decembra, gore je već bio mraz
zemlja se polako hladi
još malo pa ću početi visiti na web kameri i "osmatrati" situVaciju. Sjo jesam nestrpljiva
Možda nekad gore svratim da se u živo uvjerim o temperaturnim prilikama, o tome bidne izvješćaj
@tm maglaj Ako ideš samo radi odmora onda je svako doba godine OK, tamo se često održavaju seminari pa nije tako pusto. Prije mjesec dana mogao si tamo kupiti borovnice, gljive i razne trave, ubrane baš na Jahorini, ima puno onih teta što to prodaju.
S druge strane u novembru zna biti lijepih dana, pa je šetnja prava uživancija. Samo je bitno ponijeti toplu odjeću, bez dobre zimske jakne ni ne pomišljaj otići. Zapravo već sad je vrijeme za zimsku odjeću gore. Ugodan boravak ti želim
Očekujem skijanje već početkom decembra, gore je već bio mraz
Možda nekad gore svratim da se u živo uvjerim o temperaturnim prilikama, o tome bidne izvješćaj
@tm maglaj Ako ideš samo radi odmora onda je svako doba godine OK, tamo se često održavaju seminari pa nije tako pusto. Prije mjesec dana mogao si tamo kupiti borovnice, gljive i razne trave, ubrane baš na Jahorini, ima puno onih teta što to prodaju.
S druge strane u novembru zna biti lijepih dana, pa je šetnja prava uživancija. Samo je bitno ponijeti toplu odjeću, bez dobre zimske jakne ni ne pomišljaj otići. Zapravo već sad je vrijeme za zimsku odjeću gore. Ugodan boravak ti želim
Last edited by petunija on 17/09/2013 12:34, edited 1 time in total.
- petunija
#221 Re: Jahorina!
Bila jedne jeseni, prije rata, prelijepo jeKama Preksutra wrote:Jesi ikad bio na Treskavici?
A tek onaj put do Treskavice, sve je puno divnih boja, priroda je
- tm-maglaj
#222 Re: Jahorina!
ok petunija, hvala na podrobnim informacija, pa otici cu sigurno.. i usput jos, da li gore ima trgovina, da li rade van sezona i sl.? Mozda je glupo, ali ne znampetunija wrote:Daj vjestice, ne prepadaj me,![]()
Očekujem skijanje već početkom decembra, gore je već bio mrazzemlja se polako hladi
još malo pa ću početi visiti na web kameri i "osmatrati" situVaciju. Sjo jesam nestrpljiva
![]()
- petunija
#223 Re: Jahorina!
Da, ima trgovina, samo koliko rade, upitno je jer su to sve privatne radnjice koje se otvaraju/zatvaraju kako kome padne na pamet. Ali zato imaš restorane sa dobrom klopom, porcije su toliko obilne da ćeš poslije jednog ručka biti sit naredna tri dana
pa ti radnjice neće trebati
U svakom slučaju prije polaska nazovi hotel u koji misliš ići i provjeri sve što te zanima, jer se tamo situacija stalno mijenja.
A za zimsku jaknu se nisam šalila, planina je i vrijeme zna biti vrlo neugodno. Posebno kad zapuše vjetar. U toku jednog dana mogu se izmjenjati sva 4 godišnja doba.
Trenutno je na Jahorini akcija čišćenja ski-staza, ako vrijeme bude lijepo uživaćeš u šetnji. Čula sam da povremeno puštaju i šestosjede, koji odvoze turiste do vrha i nazad, kad odlučiš ići pitaj i za tu opciju. Samo da vrijeme ne iznevjeri, kad je kiša ne možeš nigdje mrdnuti.
A za zimsku jaknu se nisam šalila, planina je i vrijeme zna biti vrlo neugodno. Posebno kad zapuše vjetar. U toku jednog dana mogu se izmjenjati sva 4 godišnja doba.
Trenutno je na Jahorini akcija čišćenja ski-staza, ako vrijeme bude lijepo uživaćeš u šetnji. Čula sam da povremeno puštaju i šestosjede, koji odvoze turiste do vrha i nazad, kad odlučiš ići pitaj i za tu opciju. Samo da vrijeme ne iznevjeri, kad je kiša ne možeš nigdje mrdnuti.
- vjesticanametli
#224 Re: Jahorina!
puse vjetar jos malo pa ce skijanje
dok snjegic napada 
- petunija
#225 Re: Jahorina!
Isto sam pomislila sinoć
još kad je počela sipiti ona sitna, majušna kišica, mojoj sreći nigdje kraja
Ne mogu dočekatiiiiiii
Ne mogu dočekatiiiiiii