KRAJ BIH JE BLIZU?
-
gradska toplana
#201 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Nemojte traktorima jer jednom ste probali pa kad se niste poubijali izmedju sebe zbog zastoja u Klasnicama na mostu.Pokazalo se da niste ni maheri bjezati sa tenkovima jer gazili ste svoje civile bjezeci iz Knina. 
- Tullius Iustinius
#202 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Ne znam šta si hteo time da kažeš ali nije stvar u gaženju leševa nego u dolasku do cilja koji mora biti ispravan i čist a za takav cilj nije potrebno gaziti leševe nego realno sagledati situaciju, isključiti emocije koje te ometaju u ostvarenju cilja i stići do njega.
E jedino ako je tebi loše da živiš sa Srbima u istoj državi onda ti jedino ostaje da živiš u državi FBiH jer u tom slučaju drugog izlaza nema.
E jedino ako je tebi loše da živiš sa Srbima u istoj državi onda ti jedino ostaje da živiš u državi FBiH jer u tom slučaju drugog izlaza nema.
-
klixober
#203 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
RS je nastala na lesevima i svako pravdanje njenog postojanja je gazenje po lesevima.Nemam problema da zivim sa srbima,uvijek sam zivio i zivjecu.Imam problem da mi u drzavi psotoji genocidna tvorevina.Tullius Iustinius wrote:Ne znam šta si hteo time da kažeš ali nije stvar u gaženju leševa nego u dolasku do cilja koji mora biti ispravan i čist a za takav cilj nije potrebno gaziti leševe nego realno sagledati situaciju, isključiti emocije koje te ometaju u ostvarenju cilja i stići do njega.![]()
- Tullius Iustinius
#204 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Ja ovoga puta stvarno nisam započeo pitanje "Ko je prvi počeo ?" ali ovo što ti pričaš vodi direktno ka tome. To ustvari, želeo ti to ili ne, jednostavno sada nema značaja, moraš da gledaš stvari onakve kakve su sada i prema tome da raspoređuješ karte koje imaš, prošlost ne može da se promeni a ista ta prošlost je donela stanje kakvo je danas, sada ne treba da se vraćamo u prošlost nego da idemo u budućnost, te granice RS ne bi ni imale značaja ako bi vi to tako gledali ali zbog toga što vi tu granicu gledate sa mržnjom (iz bilo kog razloga) stvara odbojnost kod građana RS i to je glavni uzrok postojanja tih granica u današnje vreme. Jel shavatš šta hoću da kažem ?komeba wrote:RS je nastala na lesevima i svako pravdanje njenog postojanja je gazenje po lesevima.Nemam problema da zivim sa srbima,uvijek sam zivio i zivjecu.Imam problem da mi u drzavi psotoji genocidna tvorevina.Tullius Iustinius wrote:Ne znam šta si hteo time da kažeš ali nije stvar u gaženju leševa nego u dolasku do cilja koji mora biti ispravan i čist a za takav cilj nije potrebno gaziti leševe nego realno sagledati situaciju, isključiti emocije koje te ometaju u ostvarenju cilja i stići do njega.![]()
- Vozdra raja :-)
#205 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
"Bosanske snage su ipak daleko jace! Kad nas nisu mogli poraziti 1992 godine kada su imali 7 korpusa JNA, nece ni sada"
Sulejman Tihic

Sulejman Tihic
-
nikad_izvini
#206 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Znači, mi živimo u zajedničkom stanu.Onda ti ja ubijem dio familije(ne daj Bože) i otmem ti dio stana.Dio stvari ti otmem, dio stvari izbacim iz mog dijela stana, a ono što ne izbacim-uništim.Cijeli komšiluk me proglasi za zločinca i fašistu.Osude mi par članova familije ali ja ostanem u svom dijelu stana.Nakon svega toga, ja se isčuđavam što me ti gledaš poprijeko i želim da ne gledamo u prošlost.Bolesno da bolesnije ne može da bude.Jel shvataš šta hoću da kažem?Tullius Iustinius wrote:Ja ovoga puta stvarno nisam započeo pitanje "Ko je prvi počeo ?" ali ovo što ti pričaš vodi direktno ka tome. To ustvari, želeo ti to ili ne, jednostavno sada nema značaja, moraš da gledaš stvari onakve kakve su sada i prema tome da raspoređuješ karte koje imaš, prošlost ne može da se promeni a ista ta prošlost je donela stanje kakvo je danas, sada ne treba da se vraćamo u prošlost nego da idemo u budućnost, te granice RS ne bi ni imale značaja ako bi vi to tako gledali ali zbog toga što vi tu granicu gledate sa mržnjom (iz bilo kog razloga) stvara odbojnost kod građana RS i to je glavni uzrok postojanja tih granica u današnje vreme. Jel shavatš šta hoću da kažem ?komeba wrote:RS je nastala na lesevima i svako pravdanje njenog postojanja je gazenje po lesevima.Nemam problema da zivim sa srbima,uvijek sam zivio i zivjecu.Imam problem da mi u drzavi psotoji genocidna tvorevina.Tullius Iustinius wrote:Ne znam šta si hteo time da kažeš ali nije stvar u gaženju leševa nego u dolasku do cilja koji mora biti ispravan i čist a za takav cilj nije potrebno gaziti leševe nego realno sagledati situaciju, isključiti emocije koje te ometaju u ostvarenju cilja i stići do njega.![]()
Banalizovao sam, jer vidim da si plitak.
- Vozdra raja :-)
#207 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
@Nikad izvini
Kosovska "junacka" bitka se jos uvijek nije zavrsila...
Kosovska "junacka" bitka se jos uvijek nije zavrsila...
-
gradska toplana
#208 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Cuj drzava FBiH!!!!!!!
Starac imas ledne vode da malo glavu rashladis.
-
popajic
#209 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Zavisi KO odredjuje da je neki cilj ispravan i cist,zar ne ?!@tullius,
...nije stvar u gaženju leševa nego u dolasku do cilja koji mora biti ispravan i čist a za takav cilj nije potrebno gaziti leševe nego realno sagledati situaciju, isključiti emocije koje te ometaju u ostvarenju cilja i stići do njega.
Bez emocija do TOG cilja? Roboti su programirani da ne prezaju ni od cega da stignu do zadatog cilja!
- Liberalism
#210 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Iz ovog citata vidi se koliko je SDA neozbiljna u svojim izjavama.Vozdra raja wrote:"Bosanske snage su ipak daleko jace! Kad nas nisu mogli poraziti 1992 godine kada su imali 7 korpusa JNA, nece ni sada"
Sulejman Tihic![]()
U pojedinim aspektima moguce je da su Bosanske snage jace danas u odnosu na 1992. godinu ali u odnosu na tadasnje pro-bosanske snage.
Ali isto tako u pojedinim oblastima su slabije. U tim gdje su slabije, crno bi se pisalo, obzirom koliko su pro-bosanske snage spremne da pomognu drugima u nevolji....
-
dallton
#211 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
tulius mi tu pricu o gradjenju zajednickoh zivota kroz prihvatanje "realnosti" i "trenutnog stanja" kao i price o "okrenimo se buducnosti" i tako to slusamo na dnevnoj bazi od medjunarodne zajednice, pa kad ona nije uspjela da nam proda tu suplju, cisto sumnjam da ce tebi poci za rukom. jos nesto - navodni realizam koji ti zagovaras bi bio kao da potpises sopstveno samoubistvo na duge staze/ takodje. isti realizam je privilegija velikih sila, male zemlje moraju imati ideale inace ne znaju sta rade i gdje idu. primjer: tokom rata, masa srpskih vodja, a mnogi i danas u pcu, stalno su pricali o tome kako nakon sto "stvore drzavu" putem ubijanja i protjerivanja, nikoga nece biti briga sta je bilo u proslosti - danas vidis da nista od toga nije bilo tacno. masa je njih u zatvoru, a ljude. ne samo u bosni, je itekako briga sta je bilo u proslosti.Tullius Iustinius wrote:Ne znam šta si hteo time da kažeš ali nije stvar u gaženju leševa nego u dolasku do cilja koji mora biti ispravan i čist a za takav cilj nije potrebno gaziti leševe nego realno sagledati situaciju, isključiti emocije koje te ometaju u ostvarenju cilja i stići do njega.![]()
-
Abacija
#212 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Ako u politici nema emocija, sto se onda brines za osjecaje kao ovdje na primjer?Tullius Iustinius wrote:Moraš da shvatiš da u politici koja daje rezultate nema emocija nego interesa za koji se sve mora uraditi... ako tako nastaviš da razmišljaš niti će BiH biti unitarna država, niti će RS ostati večno u sastavu BiH niti će morati traktorima da idu bilo gde...
Razmisli o onome što ti je dugoročni interes a ne o onome što ti je trenutna emocija.
Tullius Iustinius wrote: Ako ti misliš da RS treba da bude deo BiH uvek onda svi muslimani treba da se potrude da to bude poželjno rešenje za građane RS a ne da ih vređaju i baš oni sami nazivaju strancima...
Mani se kontradikcije, od toga mozes samo senuti.
-
dallton
#213 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Ma ja nisu emocije bitne - osim sto ima dosta onih kojih je trenutno strah radi njihove neciste savjesti, i dosta onih koji su poprilicno povredjeni i shodno tome prilicno ljuti, pa prva grupa hoce drugoj da dokaze da "emocije nisu bitne"...Abacija wrote:Ako u politici nema emocija, sto se onda brines za osjecaje kao ovdje na primjer?Tullius Iustinius wrote:Moraš da shvatiš da u politici koja daje rezultate nema emocija nego interesa za koji se sve mora uraditi... ako tako nastaviš da razmišljaš niti će BiH biti unitarna država, niti će RS ostati večno u sastavu BiH niti će morati traktorima da idu bilo gde...
Razmisli o onome što ti je dugoročni interes a ne o onome što ti je trenutna emocija.Tullius Iustinius wrote: Ako ti misliš da RS treba da bude deo BiH uvek onda svi muslimani treba da se potrude da to bude poželjno rešenje za građane RS a ne da ih vređaju i baš oni sami nazivaju strancima...![]()
![]()
Mani se kontradikcije, od toga mozes samo senuti.
- Tullius Iustinius
#214 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
...a zbog takvog razmišljanja ove druge grupe će ova prva da postane nezavisna država...dallton wrote: Ma ja nisu emocije bitne - osim sto ima dosta onih kojih je trenutno strah radi njihove neciste savjesti, i dosta onih koji su poprilicno povredjeni i shodno tome prilicno ljuti, pa prva grupa hoce drugoj da dokaze da "emocije nisu bitne"...
Jel ti se sviša naastavak tvoje priče ?
Ono što razara BiH je mržnja iz koje je kao rezultat nastala granica u državi, rat, a danas Lajčak i nedostatak organizacije i sistema uopšte. Što se mene tiče, možete slobodno da se poubijate, meni to neće baš mnogo da smeta ali to jednostavno ne vodi ničemu drugom sem destabilizaciji regiona. Ako hoćeš jedinstvenu državu BiH u kojoj će svi živeti normalno sa normalnim sistemom i u EU onda moraš tako da se i ponašaš i razmišljaš jer ovo stanje koje sada postoji ne može da se silom ili nekim iznuđenim priznanjem krivice izmeni nego samo demokratskim reformama i gušenjem mržnje, jel to tebi nije jasno ???
-
klixober
#215 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Evo ja cu jos malo ilustrovati i banalizovati iako je to "nikad izvini" vec uradio.Tullius Iustinius wrote:Ja ovoga puta stvarno nisam započeo pitanje "Ko je prvi počeo ?" ali ovo što ti pričaš vodi direktno ka tome. To ustvari, želeo ti to ili ne, jednostavno sada nema značaja, moraš da gledaš stvari onakve kakve su sada i prema tome da raspoređuješ karte koje imaš, prošlost ne može da se promeni a ista ta prošlost je donela stanje kakvo je danas, sada ne treba da se vraćamo u prošlost nego da idemo u budućnost, te granice RS ne bi ni imale značaja ako bi vi to tako gledali ali zbog toga što vi tu granicu gledate sa mržnjom (iz bilo kog razloga) stvara odbojnost kod građana RS i to je glavni uzrok postojanja tih granica u današnje vreme. Jel shavatš šta hoću da kažem ?komeba wrote:RS je nastala na lesevima i svako pravdanje njenog postojanja je gazenje po lesevima.Nemam problema da zivim sa srbima,uvijek sam zivio i zivjecu.Imam problem da mi u drzavi psotoji genocidna tvorevina.Tullius Iustinius wrote:Ne znam šta si hteo time da kažeš ali nije stvar u gaženju leševa nego u dolasku do cilja koji mora biti ispravan i čist a za takav cilj nije potrebno gaziti leševe nego realno sagledati situaciju, isključiti emocije koje te ometaju u ostvarenju cilja i stići do njega.![]()
Zamisli...
Ja ti upadnem u kucu,istjeram tebe i familiju,nekoga ubijem i kazem "ovo je sad moja kuca".I ti pocnes da se bunis "pa nije to tvoja kuca,moja je,ja je izgradio,upisana u gruntu na mene",a ti mi objasnis da je to sada nova realnost i da ne valja gledati u proslost nego igrati sa kartama koje imamo na stolu.Mozes doci nekada da obides bastu,zalijes cvijece(nemoj da bi slucajno nesto od povrca ubrao),ali ako nastavis da mi dosadujes da je ovo tvoja kuca i da vrijedas moja osjecanja,napravicu veeeeeellliiiiiikiiiiiiiiii zid pa neces moci ni da obides kucu,niti da je vidis.Zato napravi tu u komsiluku sebi kucu i gledaj u buducnost,a ne stalno u proslost.
-
dallton
#216 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
pc nezavisna -Tullius Iustinius wrote:...a zbog takvog razmišljanja ove druge grupe će ova prva da postane nezavisna država...dallton wrote: Ma ja nisu emocije bitne - osim sto ima dosta onih kojih je trenutno strah radi njihove neciste savjesti, i dosta onih koji su poprilicno povredjeni i shodno tome prilicno ljuti, pa prva grupa hoce drugoj da dokaze da "emocije nisu bitne"...
Jel ti se sviša naastavak tvoje priče ?
Ono što razara BiH je mržnja iz koje je kao rezultat nastala granica u državi, rat, a danas Lajčak i nedostatak organizacije i sistema uopšte. Što se mene tiče, možete slobodno da se poubijate, meni to neće baš mnogo da smeta ali to jednostavno ne vodi ničemu drugom sem destabilizaciji regiona. Ako hoćeš jedinstvenu državu BiH u kojoj će svi živeti normalno sa normalnim sistemom i u EU onda moraš tako da se i ponašaš i razmišljaš jer ovo stanje koje sada postoji ne može da se silom ili nekim iznuđenim priznanjem krivice izmeni nego samo demokratskim reformama i gušenjem mržnje, jel to tebi nije jasno ???
gusenjem mrznje - znamo ko je mrznju izazvao i ko je promovise, ja se nesto ne sjecam da je hag pun bosanskih ili hrvatskih generala i politicara okrivljenih za genocid, etnicko ciscenje i tako to.
EU je vec rekla sta hoce (gradjansku drzavu ....) a znamo i ko je protiv toga.
Ako tebi ne smeta sta ce se u Bosni dogoditi, sto onda komentarises uopste?
- Tullius Iustinius
#217 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
@komeba
E pazi sad, Srbi su u Bosni uvek bili, nisu oni silom tu stigli, kuće u Bosni su Srbi izgradili a u Hercegovini Bošnjaci, demografski raspored na karti pre rata i sada nije baš mnogo drugačiji.
A što se tiče tvog primera, odmah mogu da ti kažem da ja isto to mislim i za Kosovo na koje su se Albanci naselili silom, to je dokaz da ti govorim sa najboljom namerom. Ne kažem da je sve na ovom svetu pravedno ali ako baš hoćeš taj primer onda ti mogu reći da je u pitanju ravnopravno korišćenje bašte a ne korišćenje od strane samo jedne nacije, ako tako razmišljaš onda i Srbi iz RS ne žele da se Bošnjaci mešaju u rad na njihovim kućama. Moraš prvo da definišeš cilj. "Unitarna i demokratska BiH !" zar ne ? E onda mora da se krene u ostvarenje toga tako što će za početak tako da počne da se razmišlja, da treba da zajedno obrađujete baštu, da poštujete građanska prava, da posle toga stvorite svoj sopstveni sistem i ispratite Lajčaka i posle će sve ići lakše. Jel ste spremni za to ili bi još malo da tavorite u mraku, propadate i govorite jezikom mržnje prema RS kao dalton ?
E pazi sad, Srbi su u Bosni uvek bili, nisu oni silom tu stigli, kuće u Bosni su Srbi izgradili a u Hercegovini Bošnjaci, demografski raspored na karti pre rata i sada nije baš mnogo drugačiji.
A što se tiče tvog primera, odmah mogu da ti kažem da ja isto to mislim i za Kosovo na koje su se Albanci naselili silom, to je dokaz da ti govorim sa najboljom namerom. Ne kažem da je sve na ovom svetu pravedno ali ako baš hoćeš taj primer onda ti mogu reći da je u pitanju ravnopravno korišćenje bašte a ne korišćenje od strane samo jedne nacije, ako tako razmišljaš onda i Srbi iz RS ne žele da se Bošnjaci mešaju u rad na njihovim kućama. Moraš prvo da definišeš cilj. "Unitarna i demokratska BiH !" zar ne ? E onda mora da se krene u ostvarenje toga tako što će za početak tako da počne da se razmišlja, da treba da zajedno obrađujete baštu, da poštujete građanska prava, da posle toga stvorite svoj sopstveni sistem i ispratite Lajčaka i posle će sve ići lakše. Jel ste spremni za to ili bi još malo da tavorite u mraku, propadate i govorite jezikom mržnje prema RS kao dalton ?
-
klixober
#218 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Demograski raspored u BiH nije drugaciji? Ko je cinio vecinu stanovnistva u istocnoj Bosni prije rata? Ko je bio vecina u Zvorniku,Brckom,Vlasenici,Rogatici,Foci,Srebrenici,Bratuncu,Visegradu,Prijedoru,Doboju...prije rata? Ko je sada vecina? Mani se suplje.Svakom svoja kuca i moze da caruje samo u njoj,a ne u tudoj.Tullius Iustinius wrote:@komeba
- sodom
#219 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
ne seri, srba u bosni i nema, to su vlasi kojima nije bilo nikada ni dopusteno da se mjesaju sa srbima...Tullius Iustinius wrote:@komeba
drugo, do dolaska turaka cak ni vlaha u bosni nije bilo.
toliko o "srbi su uvjek ovdje bili"...
I majke ti ti bi se sad kao raspravljao o "ravnopravnom koristenju baste", saljite ga u observatorij da ga pregledaju , nije mu dobro. Najgore je sto lik ne vidi nista, jos govori o govoru mrznje. kako pateticno i jadno, treba izmisliti rijec za ovakvo ponasanje...
Predlazem ignorisanje ovih provokacija...
- Novi_Nick
#220 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Kako su se Albanci silom naselili na Kosovo kada su Iliri prije dolaska Slavena na Balkan naseljavali prostore danasnje Srbije, Dalmacije, BiH, CG itd? Valjda ti je poznato iz istorije da su se Slaveni kasnije naselili na Balkan i silom i ratovima protjerali Ilire na podrucje danasnjeg Kosova i Albanije?.Tullius Iustinius wrote:@komeba
-
Abacija
#221 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Opet demagogija!!! A sto je Srbija organizovana kao unitarna i nedemokratska drzava? A sto je pc onda organizovana kao unitarni i nedemokratski entitet? Slabo ti je ovo zalaganje za demokratsku BiH sa podrzavanjem unitarizma i fasizma na pola teritorije.Tullius Iustinius wrote:@komeba
P.S. Istina o pc-u nije izjava mrznje. Istina nema emocionalni prefiks.
- sodom
#222 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Nemoj tu antisrpsku propagandu da siris, to je govor mrznje i zbog toga bi te trebalo banovati sa foruma,Novi_Nick wrote:Kako su se Albanci silom naselili na Kosovo kada su Iliri prije dolaska Slavena na Balkan naseljavali prostore danasnje Srbije, Dalmacije, BiH, CG itd? Valjda ti je poznato iz istorije da su se Slaveni kasnije naselili na Balkan i silom i ratovima protjerali Ilire na podrucje danasnjeg Kosova i Albanije?.Tullius Iustinius wrote:@komeba
Treba biti demoratski orijentisan i treba postovati ljudska prava i niposto ne treba gledati u proslost kao sto to ti radis,
nije bitno ko je tu bio prvi, bitna je sadasnjost i treba da se postuju moja prava, ja sam ugrozen,
nije bitno sto sam glup, koliko je bitno sto sam ugrozen i sto se ne postuju moja gradjanska prava i sto vi mene mrzite i govorite neistine...
- Tullius Iustinius
#223 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
@komeba
Ako tako razmišljaš onda ćete večno propadati i ko zna šta će biti na kraju...
@sodom
Vidim ja da u BiH ima i još većih radikala nego u Srbiji...
@Novi_Nick
jooj, jesi upravu, pa lepo kažu radikali, put pod noge pa pravac u Rusiju, krv nije voda...
@Abacija
U RS je onakvo gledište na FBiH kakvo je i iz FBiH prema RS, da li je moguće da iz vas Bošnjaka (bar većine) nije moguće izvući poštovanje i okretanje građanskim pravima i Evropskim standardima ? Ak se to desi i u RS će se desiti ! Zar vi niste shvatili da ste upravo vi ti koji su ipak glavni pokretači svega u državi BiH i da od vas sve treba da krene ???
Ako tako razmišljaš onda ćete večno propadati i ko zna šta će biti na kraju...
@sodom
Vidim ja da u BiH ima i još većih radikala nego u Srbiji...
@Novi_Nick
jooj, jesi upravu, pa lepo kažu radikali, put pod noge pa pravac u Rusiju, krv nije voda...
@Abacija
U RS je onakvo gledište na FBiH kakvo je i iz FBiH prema RS, da li je moguće da iz vas Bošnjaka (bar većine) nije moguće izvući poštovanje i okretanje građanskim pravima i Evropskim standardima ? Ak se to desi i u RS će se desiti ! Zar vi niste shvatili da ste upravo vi ti koji su ipak glavni pokretači svega u državi BiH i da od vas sve treba da krene ???
- shana_majka
#224 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
@Tullius, da nisi ti "slucajno" negdje, ovako neshto napis'o:
"Sve u svemu, svakoj porodici koja nije islamske vere a nece da puzi pred njima sledi isti tretman, nabijanje na kolac, silovanje, placanje raznovrsnih danaka itd. itd., svakome ko ima vlast na tudjoj zemlji (pogotovu ako je stecena silom) ta ista udari u glavu i unisti ga... "
"Sve u svemu, svakoj porodici koja nije islamske vere a nece da puzi pred njima sledi isti tretman, nabijanje na kolac, silovanje, placanje raznovrsnih danaka itd. itd., svakome ko ima vlast na tudjoj zemlji (pogotovu ako je stecena silom) ta ista udari u glavu i unisti ga... "
-
dalinton
#225 Re: KRAJ BIH JE BLIZU?
Loša ilustracija. BiH je uvijek bila zgrada sa tri lamele. Izmješana. Sad smo se samo podjelili po lamelama. Nije cijela zgrada bila tvoja. Srbi i Hrvati vjekovima žive u toj zgradi.komeba wrote:Evo ja cu jos malo ilustrovati i banalizovati iako je to "nikad izvini" vec uradio.
Zamisli...
Ja ti upadnem u kucu,istjeram tebe i familiju,nekoga ubijem i kazem "ovo je sad moja kuca".I ti pocnes da se bunis "pa nije to tvoja kuca,moja je,ja je izgradio,upisana u gruntu na mene",a ti mi objasnis da je to sada nova realnost i da ne valja gledati u proslost nego igrati sa kartama koje imamo na stolu.Mozes doci nekada da obides bastu,zalijes cvijece(nemoj da bi slucajno nesto od povrca ubrao),ali ako nastavis da mi dosadujes da je ovo tvoja kuca i da vrijedas moja osjecanja,napravicu veeeeeellliiiiiikiiiiiiiiii zid pa neces moci ni da obides kucu,niti da je vidis.Zato napravi tu u komsiluku sebi kucu i gledaj u buducnost,a ne stalno u proslost.