Neven Anđelić Queer Sarajevo

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
damir_m

#201 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

:bih: = sekularna drzava

a to za Kuran uptavu si Sura IV v.16 -> to je sve o tome, ni govora o smrtnoj kazni, niti pominjanju homeoseksualaca ili lezbejki...

by the way jos nikad nisi probo u s****

pa vrijeme je druze, po mnogim muslimanima zenu smijes, a muskarca ne smijes

a to pod
1) neprirodno-> kolko ja znam ti i onako ne vjerujes u prirodu a u prirodi to jeste kao i kod nas ljudi rijetko ali sve cesce
heee, neki dan gledam dva macka kako se sparise, joj a ovaj drugi ko zenka >ono kao nece< a hoce :lol: :lol: :lol: :lol:

PEACE

jos jednom za netolerntne osobe:
bih=sekularna drzava :bih:
slovo po slovo, prvi razred, hajmo?

cao
uvjek dobar gost

#202 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by uvjek dobar gost »

Ja ću izgleda opet reagovati jer nekako dvoličnost upada u oči, odnosno želim reći sljedeće...

Zar mir i spokoj vjernicima ne kvari 10000000000 drugih stvari u mjesecu ramazana ali i inače, ne odnosi se ovo samo na vjernike Islamske vjeroispovjesti jer mislim da bi situacija bila ista ako ne i gora u Mostaru il Banjoj Luci...
Zar vjernici ne bi trebali ustati ako ih premijer federacije krade u ibadet danima, zar ne bi trebali upozoriti na povećavanje plata il otpuštanje radnika, na glad svojih komšija i sugrađana....
Zašto se vijernici nisu pobunili kada je premijer kantona njihove sugrađane nazvao ruljom... zašto nisu ustali skupa sa radnicima kada ih je premijer Branković slagao u lice....

Sad naravno možemo se pitati šta kome znači mir u danima posta il u drugim prilikama....

Kažu ljudi ko promjeni sebe može promijeniti cijeli svijet...

Ja želim samo da kažem sljedeće ovo nakaradno društvo ima problema toliko da to normalno nije... i mi se kao ludaci uhvatimo najbanalnije stvari.. ljudi neće paradirati već samo otvaraju tabu temu koju ima ovo društvo....
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#203 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mIRCerka »

MUNAFIK wrote:
VjecitiStudent wrote:
MUNAFIK wrote: Zatvoren krug gdje opet stradaju nevini i gdje im se i ovo malo mira u Ramazanu oduzima na jedan od najgorih mogucih nacina... i to sve u Ime demokratije i ljudskih prava i sloboda... To je ista demokratija i iste slobode u ime kojih se radi ono sto se radi u Iraqu i Palestini... :( :( :( Pametnom je dosta da skonta...
Ko je bio ugrozen slicnim festivalima u Beogradu i Zagrebu?
Klub stovatelja tihovanja ili ...?
Bice da je uvijek navijacka bagra u pitanju, a kad se onako goli i pjani fataju po utakmicama, to valjda moze ...

Nit sam bio u Zagrebu niti u Beogradu, niti pozivam na linc (izgleda da sada moras naglasavati da neces nikoga ubiti), govorim o onome sta je sada i ovdje u Sarajevu

Tu puno toga smrdi... Ne vidim puno iskrenosti i zelje da se zaista promovisu neka ljudska prava. Ako neko poziva na razumjevanje i ljudska prava i slobode valjda bi on prvi trebao da razumije Muslimane vjernike radi cega njihova negodovanja a ne gurati im prst u oko??? kao sto rekoh nema tu iskrenosti...

I mirci posteno bi bilo da priznas, da su natpisi Ubij pedera, dijelo nekog vjerovatno pjanog pubertetlije, a ne muslimana i Islama u Sarajevu kako su mediji i pojedini novinari to sve prikazali... o tome se prica i pise kao da je CIJELI grad obljepljen tim plakatima, a ne znam jel ih bilo i 10!!! Ispalo je po pisanjima i piskaranjima novinara i raznim 'humanistima' kao da je ovdje neki JAVNI LINC koji predvode MUSLIMANI, a svako zna da to nije istina... zar to nije napad na muslimane i njihov mir u sred Ramazana????
Ja mislim da jeste i napad i uvreda, ustvari to kao musliman, koji se koliko toliko trudi da bude nesto vise i bolje, osjecam se poprilicno uznemirenim i napadnutim kada se vrijednosti koje postujem i cijenim povlace po forumima i tekstovima clanaka kao bezvrijedne stvari i na to se doda puno puno LAZI i LAZI!!!

Aferim!!!
Ne znam ko je napisao te plakate, tako da ti nista potvrdit ne mogu.
Mislim da je kompletna hajka debilna, kao sto je bila kompletna hajka da se Aerodrom preimenuje u AI, dok se EPetrol prodaje za 2 KM.
Ali neka, samo se vi veliki vjernici svih konfesija bojte i strahujte od homoseksualaca... i jeste homoseksualizam kriv za pad nataliteta, nikako nije kriva ni PDV stopa, ni kolaps privrede, ni nemogucnost imanja oko 1.000 KM stalnih prihoda sto je dno dna minimuma potrebnog za recimo troclanu porodicu.
Za sve su krivi pederi, Zlatko, Bakir i jos neko, samo se ne sjecam tacno ko.
MUNAFIK

#204 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by MUNAFIK »

:bih: jeste sekularna, i sta to znaci?

Da ljudi ne smiju reci sta zele a sta ne, sta im se svidja a sta ne???

Da vjernici ne smiju ni pisnuti???

jel to znaci sekularna ili???
Banksy

#205 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Banksy »

shalaedin wrote: Meni smeta ispoljavanje homoseksualizma... - do tebe je i tvoje percepcije, ne do njih.
Mnogi od njih se u to kunu kao da im je vjera. - do njih je, i to nema veze s tobom.
Volio bih ja mnogo sto sta vole i drugi ljudi. - slobodno, sve dok ne ugrožavaš drugog.
Samo kazem da meni takav drug ne moze biti jer ja to nevolim. - slobodno biraj drugove koje želiš.
Da mi je stalo da ljude lincujem lincovo bi prvog sebe radi svojih mana. - ovo nije mana već seks. opredjeljenje, a svoje mane popravi, niko te ne brani, možeš to i bez linča
A lincovo bi one koji nam kapu kroje. - i ja bih, ali ne može, demokracija, izbori, i tako to.
Stvar je u tome da imam petlju da kazem da je to mana. - to nije mana već seks. opredjeljenje, nije do petlje već iskrivljenog poimanja stvarnosti koja te okružuje
Homoseksualizam nije svijetu stran, ali on je nekada bi u tmini sada izlazi na svijetlo. - nikad nije bio u tmini, nekada se čak još slobodnije i nesputanije izražavao
Takve ljude nisam nazvao zivotinjama, niti sam njih nazvao nenormalnim, vec tu mani sam dao razloge zbog koji ih ne volim i zbog cega smatram losim ono sto oni rade. - ok, ne voliš ih ni to što rade, tvoje pravo i izbor, i tu mora završiti tvoja 'aktivnost'
Ovo nije islamska drzava ali ovdje se mora postovati i pravo muslimana i svih onih koji zele da kazu STOP tome festivalu. - prava muslimana se poštuju, ali moraju se poštovati i njihova, i niko, muslimani, pravoslavci, katolici nema pravo da osporava njihova prava niti da im govori stop, razumiješ, kao što oni tebi ne mogu osporiti tvoje pravo da radiš slobodno sve što želiš (i što ne ugrožava drugog) tako ne možeš ni ti njima osporavati njihova prava da vole i ljube onoga koga žele, i da to rade slobodno i bez straha, je li ti jasno
Sporan je datum i mjesto... - mjesto nije, datum je nezgodan ali imaju pravo da ga izaberu, i ti tu ništa ne možeš
Nebih volio da neko proguta patku zbog kojih cemo mi biti prikazivani i poistovijecivani sa onim koji nasilje vide kao rijesenje da se ovaj problem rijesi. - odlično, zato neka ga i ne bude, ako ga bude u svijet neće otići tvoja slika već slika sarajeva i bih
Za mene je pravo da ne prelazim granice tudje tolerancije i da drugoga ne vrijedjam. - to nema veze s tolerancijom, to su ljudska prava, zakoni, prag tolerancije ne određuješ ti nego zakon demokratske zemlje u kojoj živiš,
Mislis da se mnogi ljudi ovdje nesojecaju uvrijedjeni time sto je ovaj festival bas u ramazanu. - moguće, i ja se ponekad osjećam uvrijeđena, ali mi to ne daje za pravo da onome za koga smatram da me je uvrijedio razbijem kamenom glavu, ako to uradim snosiću konsekvence, kao i oni koji namjeravaju da ugroze učesnike ovog festivala, shvati
Necu da kazem da volim nesto sto ne volim. I sto smatram nastranim i bolesnim. Mene ne mogu uciti da je to zdravo ma koliko je to tudje pravo. - odlično, imaš pravo na svoje mišljenje, uči, čitaj knjige, širi vidike, gledaj oko sebe,obrazuj se, mlad si (izgleda) možda i promijeniš mišljenje, do tada - pusti druge da žive svoj život onako kako oni žele, daj im slobodu kako je i oni daju tebi. ne daj da ti drugi ispiraju mozak i mani se ćorava posla.
Šeha

#206 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Šeha »

Bogami ja ne bih izlazio taj dan iz kuce... Da se ne zarazim... :D :D :D :D :D
Pusti ti to :) :D
damir_m

#207 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

kako nagovoriti dvije lezbejke da spavaju sa mnom? :-)
hetero sam, ne privlace me muskarci, ali kao i vecino heteroseksualaca privlace me lezbejke--- :lol: :lol:
nije ovo thread za to znam, ali dajte malo relax, ne moze vam niko nista, treba ovakvim i mozga i vremena....

sekularna pravna demokratska drzava :bih: , znaci da ne smijes ugrozavati nikoga ko tebe ne ugrozava
to znaci da ako ti se nesto ne svidja moras ici pred sud. Tesko da ces sudiju ubijediti da te homoseksualac ugrozava, jedino ako te dira za guzicu, i ja kazem treba ga suditi
shuriken

#208 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

Šeha wrote:Bogami ja ne bih izlazio taj dan iz kuce... Da se ne zarazim... :D :D :D :D :D

dobro si!
plaknite se za svaki slucaj!! :-) :-)
_veleposlanik

#209 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by _veleposlanik »

kao sto to rekoh na prosloj temi, nisam za pretjerano reklamiranje i "ubadanje" u oci. medjutim, desio se javni kolektivni linc na nevine i (sve dok se ne dokaze suprotno) dobre ljude, desila se velika nepravda.

u ovakvim slucajevima bih bio tu da podrzim, trebaju imati efektivnu legalnu potporu, istu onu koju i ovi sto pozivaju na linc.

a ako neko hoce da ubije nemoral, NE BUDITE LICEMJERNI i otjerajte lopove sa vlasti koji nas nemoralno kradu i prave vecom bijedom kroz dugi niz godina.

da ponovim, za svaki slucaj: malo godisnji odmor, malo olimpijade, malo Gruzija i malo homoseksualci - plate od 8000KM i 21% PDV...... IZVAGANO

@sheha: djesi 11. septembar, sta ima :)
atko

#210 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by atko »

Kada su u pitanju ovakve i slicne teme imam samo jedno pitanje.

Gdje je granica?
callmethebreeeze

#211 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by callmethebreeeze »

MUNAFIK wrote::bih: jeste sekularna, i sta to znaci?

Da ljudi ne smiju reci sta zele a sta ne, sta im se svidja a sta ne???

Da vjernici ne smiju ni pisnuti???

jel to znaci sekularna ili???
smijes ti reci sta zelis ili ne zelis. smijes i viknuti, a kamoli pisnuti, ali nije fino prijetiti ljudima ubistvom, premlacivanjem i nazivati ih bolesnim, razvratnim i slicnim glupostima. (ne mislim naravno da si ti ovo radio)

primjetio sam da jedan dio vjernika ima ruznu osobinu da u svojim javnim nastupima trazi postovanje od queer-zajednice, da bi ih maltene u istoj recenici nazivali bolesnicima, placenicima i kako jos ne.
Last edited by callmethebreeeze on 09/09/2008 17:04, edited 1 time in total.
mamica papucarka

#212 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by mamica papucarka »

shuriken wrote:
Šeha wrote:Bogami ja ne bih izlazio taj dan iz kuce... Da se ne zarazim... :D :D :D :D :D

dobro si!
ojjjj :lol:
damir_m

#213 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by damir_m »

shuriken wrote:

dobro si!
kondom je zato zakon, ali zamisli da imas platu 200 maraka troje djece i vjera ti ne dozvoljava kondom... opet trazis pomoc od drzave zar ne?
Religiju sprjecavaju njhove vodje, koje same odlucuju sta je grijeh sta nije... nidje veze... sto za njih nije zamisljivo to i ne valja, papak u vatikanu drzi fabriku viagre dok se kraljevska porodica u S. Arabiji zabavlja na svjetkim partijima... a vamo odrzava neke serijatseke zakone....
nidje veze -> zato su se i u kriscanstvu dogodile reforme-> protestanti, tako ce to doci jednog dana i u Islamu. Postoje prevelike ideoloske razlike.
fixer

#214 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by fixer »

ovi homofobi zagovaraju segregaciju u normalnom zivotu. trebali bi im uzvratiti istom mjerom, ali ne samo njima, vec i ostalim ksenofobima. stavimo ih na stup srama, makar samo na ovom forumu. ako to ne bi bilo u suprotnostima sa pravilima ovog foruma, ja sam za to da otvorimo jednu temu gdje cemo postirati sve izljeve fasizma, ksenofobije, homofobije, pa da se barem na trenutak i u virtualnom svijetu osjete šikanirano, prozvano. uvedimo neki kodeks da se sa takvim ljudima prekine bilo kakva rasprava. jednostavno, nisu zaslužili da obraćamo pažnju na njih.
Last edited by fixer on 09/09/2008 17:27, edited 1 time in total.
iz dna duše

#215 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by iz dna duše »

Pitam se da li naše vijernike (i sama sam vijernik, samo na malo drugačiji način) ometa u mjesecu ramazana nemoral i licemjerstvo koji dolazi od naših političara, npr. iz SDA, SBiH.
Pitate li se da li se oni, dakle ti naši političari, sjete na svojim raskošnim Iftarima one sirotinje koja posti a možda će biti sretni ako za iftar imaju kakav skromni obročić i onaj sok od "2 l = 1 KM" da se napiju...
De se vi brinite o moralu takvih, a pustite homosexualce i sve druge koji su queer neka žive svoj život. Jel' vas napadaju....ma ne napadaju bolan...Napadaju nas sve naši političari, godinama već, jedni te isti -
Ah Bože sve vijernik do vijernika, ti naši političari, sturiše se trčeći u džamije i crkve-da budu vidjeni...
kakav nam je naš "sve po zakonu" Nedžad Branković, Haris ...o Dodiku, Čaviću i ostalim neću sada, njih ću se sjetiti kada budu katolički blagdani i pravoslavni praznici pa ću malo priupitati i njihovo stado koje propovijeda vjeru, ali "pravu" jesu li njihovi političari moralni, ...
I što vas bolan zanima ko s kim spava i kako...
Mene uopće ne zanima ko šta s kim radi u krevetu, u životu...., sve dok mene ili nekoga direktno ne ugrožava. Ugrožava vaše moralne nazore? pa ne virite im valjda u spavaće sobe...Pa ni hetero ne rade neke stvari na ulici, a ni to, realno gledajući, šta hetero rade nije baš moralno, ako nije zbog produženja vrste, nego iz užitka-tako kažu quasi vijernici, pročitah i to negdje?! Hajde onda da uvedemo inkviziciju i malo to sve pretitramo ko, šta, kako s kim, da li po božijem i zemaljskom zakonu...
Pravim vijernicima koji su u vrijeme ramazana okrenuti istinski svojoj vjeri ne smeta niko okolo, poznajem takve, takvi su blagi, dobri, sa spokojnim izrazima lica i takvi bolan ne mrze nikoga i ne osudjuju. Pravi vijernik za vrijeme ramazana čak i prašta onima koji ga nečim vrijedjaju ili su ga uvrijedili i sjeti se svog komšije ili rođaka koji je siromašan pa mu obezbijedi iftar...

cccc....
portfast

#216 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by portfast »

Lada wrote:Je li ovo znači da se tradicionalni bosanski merhametluk definitivno izgubio? :-?

Vjerovatno negdje sa posljednjim genocidom koji je pocinjen nad bošnjacima...
fixer

#217 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by fixer »

portfast wrote:
Lada wrote:Je li ovo znači da se tradicionalni bosanski merhametluk definitivno izgubio? :-?

od strane pedera?
nije mi jasno sta ima veze merhametluk sa homosexualcima, a genocid sa homofobijom.
iz dna duše

#218 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by iz dna duše »

Imam tetku koja je izgubila sve svoje,i sama ranjena teško i invalid, ostala je jedna divna merhametli dušica, koja pomaže svakome, ne pita za naciju ili vjeru...
To je vijernica prava i ako hoćeš Bošnjakinja...
Takve su i one majke Srebrenice koje su pogubile svoju djecu, muževe braću i ne zaradjuju na tome...To su merhametli žene i ako hoćeš Bošnjakinje, njima niko ne pomaže...
Divim im se i poštujem ih...
A ima ih koje nisu bile u Srebrenici od 91 niti im je ko poginuo ali su postale "odbornice" u raznim udrugama i busaju se u prsa pred kamerama...
shuriken

#219 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

fixer wrote:
portfast wrote:

od strane pedera?
nije mi jasno sta ima veze merhametluk sa homosexualcima, a genocid sa homofobijom.
od strane cetnika

istih onih koji su tako lijepo prebili pedere u Beogradu
da dobrim vehabijama teku suze radosnice kad to gledaju

i sa otprilike istim motivima
da im ne kvare njihovo jedinsto u vjeri
u njihovoj zemlji

predmnijevam da su opravdanje nasli u nekoj svetoj knjizi staroj ihajhaj stoljeca
ali za detalje treba pitat Kacavendu
ja.neron

#220 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by ja.neron »

VjecitiStudent wrote:
ja.neron wrote:[quote="Panthera"]ja stvarno neznam sta vi hocete??? sta ? sta ste vi ugrozeni??? hocete poseban status penziju zato sto ste pederi??? ..mjesto u parlamentu???...vrijeme na televiziji da vas djeca gledaju???...sta hocete...na sta ste to vi ponosni???? kome????...ne kontam...u pocetku sam bio indiferentan prema vasoj homolesbo zajednici a sad mi se sve vise gadite i mogu se identificiratri sa onbima koje vas ne podnose...jer ih vi stvarate i vi ste uzrok te mrznje......zbog pompe koju pravite zbog nacina na koji nastupate..zbog filozofije koju namecete...nisu drugi primitivni nego ste vi nametljivi, agresivni i iskljucivi...
i imate jednog aktivnog protivnika vaseg pokreta vise!
[/size][/b]

Imaš pravo
I Neron je bio homoseksualac, za njegove carevine je homoseksualizam i usao na velika vrata u Rimsko carstvo ...
Nije ovaj nik slucajno izabran, fakat su ovi protivnici sve sami latentni homoseksualci ...[/quote]

idiot je ko misli da se ljudi skrivaju iz nika i da ih on predstavlja
shuriken

#221 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by shuriken »

"VjecitiStudent" wrote

I Neron je bio homoseksualac, za njegove carevine je homoseksualizam i usao na velika vrata u Rimsko carstvo ...
Nije ovaj nik slucajno izabran, fakat su ovi protivnici sve sami latentni homoseksualci ...[/quote]

ja.neron wrote

idiot je ko misli da se ljudi skrivaju iz nika i da ih on predstavlja[/quote]

WTF ???
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
homar

#222 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by homar »

damir_m wrote::bih: = sekularna drzava

a to za Kuran uptavu si Sura IV v.16 -> to je sve o tome, ni govora o smrtnoj kazni, niti pominjanju homeoseksualaca ili lezbejki...

by the way jos nikad nisi probo u s****

pa vrijeme je druze, po mnogim muslimanima zenu smijes, a muskarca ne smijes

a to pod
1) neprirodno-> kolko ja znam ti i onako ne vjerujes u prirodu a u prirodi to jeste kao i kod nas ljudi rijetko ali sve cesce
heee, neki dan gledam dva macka kako se sparise, joj a ovaj drugi ko zenka >ono kao nece< a hoce :lol: :lol: :lol: :lol:

PEACE

jos jednom za netolerntne osobe:
bih=sekularna drzava :bih:
slovo po slovo, prvi razred, hajmo?

cao
E jesi nam održao lekciju sa dva mačka, svaka ti čast profesore homoseksualizma.
Alkos

#223 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by Alkos »

Ko o kome, vi opet o pederima...
Sumnjivi su mi ovi sto prozivaju navijace! :mrgreen:

Danas festival, sutra ovo:
Image
Image
http://photo.net/philip-greenspun/photo ... e-32.4.jpg
http://www.theonion.com/content/files/i ... Parade.jpg
http://z.about.com/d/gaylife/1/0/w/5/ne ... ride45.jpg
http://homo.eu/News/0886FADC-72ED-4A33- ... sylvia.jpg

Pa nek neko kaze da je sve to normalno i da su oni normalni i da ne provociraju i namecu svoje stavove. Svako ko kaze da je "ovo" normalno i da ovo mogu prihvatiti da se desava u ovom gradu u ovoj drzavi, nek ide psihijatru ili nek se seli tamo gdje su takve stvari prihvacene, kao npr "normalni zapad" gdje pederi zasnivaju porodice, usvajaju i odgajaju djecu, gdje "muskarci" radjaju, gdje pedofili imaju politicku stranku, gdje su droga i prostitucija legalni (haj ovo drugo i moze :mrgreen: ), i jos mnogo drugih "normalnih" stvari!
Mi koji se protivimo tome smo zadrti i bolesni i primitivci, a vi koji podrzavate ovakve stvari ste sasvim normalni. Aha, sta ima jos!!!!
fixer

#224 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by fixer »

danas tebi ovo izgleda nenormalno, slazem se, ovo bi se moglo nazvati radikalnim oblikom homosexualne kulture. ljudi, koji promoviraju homosexualizam na ovakav nacin, nemaju nikakvo vlasnicko pravo nad tim sexualnim izborom. ne treba suditi citavoj pojavi zbog njih. onda bi trebali suditi heterosexualizmu zbog pojava striptiz barova, pornografije heterosexualnog sadrzaja, citave sado-mazo kulture i slicno.
MokeQc

#225 Re: Neven Anđelić Queer Sarajevo

Post by MokeQc »

shalaedin wrote:
mIRCerka wrote:
shalaedin wrote:Gay parada ne treba Sarajevu... Queer Festival takodje. Ako neko voli da svoju seksualnost izrazava nek je izrazava unutar cetri zida. Taj festival svima nama nebi zasmetao toliko da je u nekome drugome mjesecu. Nek mi neko ovdje odgovori: "Zasto se odrzava u Sarajevu i Mostaru i to u mjesecu Ramazanu? " U dva najveca grada u FBiH-a cije je stanovnistvo pretezno Islamsko. Neko ce ovo nazvati provokacijom, neko politickom igrom... ja bih to nazvao teskom greskom organizatora to sto se ovaj festival odrzava u ovom mjesecu u ova dva grada. Zasto nisu otisli u Banja Luku? Da se nisu prepali da im se nece desiti ono sto se desilo na Gey paradi u Beogradu... Moguce.
Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da o sex. orijentaciji i svim sex. apetitima pricamo u ovome mjesecu. Mislim da se o tome inace treba da prica u 4 zida. Balkan je konzervativna sredina i volio bih da takav po ovome pitanju. Cvrst i nekompromisan. Mi treba radi naseg dusevnog mira da jedan dogadjaj sprijecimo na dostojanstven nacin i da pokusamo po tome pitanju ostanemo hladni i koncizni jer ako se sada odrzi imace te u Sarajevu za par godina paradu od Sarajke pa do Sebilja. :zjev:
Zasto onda ne kazes nesto protiv PICVAJZA koji je direktan agresor na prava MUSKARACA, jer je to festival ZENSKE umjetnosti?
Pusti mi se PICVAJZI koji atakuju na prava muskaraca... Iskreno homoseksualizam mi smeta i svako njegovo vanjsko ispoljavanje i smatram takvo sto nenormalnim neprirodnim i amoralnim. Njega vidim kao jednu od najvecih mana covjecanstva, iz par razloga:
1.Neprirodnost samoga cina
2.Razara i djeli zajednicu
3.Smanjuje stopu nataliteta, a povecava stopu mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno...itd.Kada sam rekao da smo konzervativna sredina, mi to jesmo.

Bojim se da moze biti nesavjesnih ljudi koji ce i pod cijenu vlastite stete pokusati takav jedan dogadjaj sprijeciti nasilno, umjesto principom vecine. Zajednica homoseksualaca u BiH-a ako uopste postoji treba da poslusa sta vecina ljudi zeli i sama stane ovome festivalu koji propagira takve vrijednosti u kraj. Ovo je iz opceljudskog ugla receno, inace da je iz vjerskog ugla vec bi im bilo presudjeno i protiv njih bi se sprovele radikalne mjere.

Nego mircerko reci mi sta ti pokusavas da odbranis?
Hvala na ovom postu :
1.Neprirodnost samoga cina
2.Razara i djeli zajednicu
3.Smanjuje stopu nataliteta, a povecava stopu mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno

Sve ovo gore nabrojano, primijenite za nacionalizam - okanite se pedera. Puno vise je nacionalista koji upravo cine gore navedeno, u stvari, nacionalizam je i doveo do trenutnog stanja, ali eto, to nikome ne smeta. Zato dezurni dusebriznici su spremni likvidirati sve pedere do jednog - samo nek mi neko kaze hoce li nam zivot biti ljepsi i sigurniji ? Hoce li djeca prestat ginut po tramvajima, na minskim poljima, biti silovana od strane starijih tinejdzera, starice ginuti zapaljene, hocemo li se vise hljeba najest ako je pedera manje ?!?!?
Hetero sam, imam djecu, al' se pedera ne bojim, nego nafiksane balavurdije, beskrupuloznih mafijasa i krvolocnih nacionalista. Ali u Bosni ima mjesta ocito za duplo vise tog olosa nego sto ih je sad, samo nas sacuvaj Boze pedera, a neka nacionalizma i kriminala, lako cemo za to......
Locked