shalaedin wrote:mIRCerka wrote:shalaedin wrote:Gay parada ne treba Sarajevu... Queer Festival takodje. Ako neko voli da svoju seksualnost izrazava nek je izrazava unutar cetri zida. Taj festival svima nama nebi zasmetao toliko da je u nekome drugome mjesecu. Nek mi neko ovdje odgovori: "Zasto se odrzava u Sarajevu i Mostaru i to u mjesecu Ramazanu? " U dva najveca grada u FBiH-a cije je stanovnistvo pretezno Islamsko. Neko ce ovo nazvati provokacijom, neko politickom igrom... ja bih to nazvao teskom greskom organizatora to sto se ovaj festival odrzava u ovom mjesecu u ova dva grada. Zasto nisu otisli u Banja Luku? Da se nisu prepali da im se nece desiti ono sto se desilo na Gey paradi u Beogradu... Moguce.
Mislim da nije ni vrijeme ni mjesto da o sex. orijentaciji i svim sex. apetitima pricamo u ovome mjesecu. Mislim da se o tome inace treba da prica u 4 zida. Balkan je konzervativna sredina i volio bih da takav po ovome pitanju. Cvrst i nekompromisan. Mi treba radi naseg dusevnog mira da jedan dogadjaj sprijecimo na dostojanstven nacin i da pokusamo po tome pitanju ostanemo hladni i koncizni jer ako se sada odrzi imace te u Sarajevu za par godina paradu od Sarajke pa do Sebilja.

Zasto onda ne kazes nesto protiv PICVAJZA koji je direktan agresor na prava MUSKARACA, jer je to festival ZENSKE umjetnosti?
Pusti mi se PICVAJZI koji atakuju na prava muskaraca... Iskreno homoseksualizam mi smeta i svako njegovo vanjsko ispoljavanje i smatram takvo sto nenormalnim neprirodnim i amoralnim. Njega vidim kao jednu od najvecih mana covjecanstva, iz par razloga:
1.Neprirodnost samoga cina
2.Razara i djeli zajednicu
3.Smanjuje stopu nataliteta, a povecava stopu mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno...itd.Kada sam rekao da smo konzervativna sredina, mi to jesmo.
Bojim se da moze biti nesavjesnih ljudi koji ce i pod cijenu vlastite stete pokusati takav jedan dogadjaj sprijeciti nasilno, umjesto principom vecine. Zajednica homoseksualaca u BiH-a ako uopste postoji treba da poslusa sta vecina ljudi zeli i sama stane ovome festivalu koji propagira takve vrijednosti u kraj. Ovo je iz opceljudskog ugla receno, inace da je iz vjerskog ugla vec bi im bilo presudjeno i protiv njih bi se sprovele radikalne mjere.
Nego mircerko reci mi sta ti pokusavas da odbranis?
Hvala na ovom postu :
1.Neprirodnost samoga cina
2.Razara i djeli zajednicu
3.Smanjuje stopu nataliteta, a povecava stopu mortaliteta,
4.Zato sto ubijaju normalnu ljudsku psihu u korijenu,
5.Zato sto pokusavaju podmetnuti ljudima homoseksualizam kao nesto sto je normalno
Sve ovo gore nabrojano, primijenite za nacionalizam - okanite se pedera. Puno vise je nacionalista koji upravo cine gore navedeno, u stvari, nacionalizam je i doveo do trenutnog stanja, ali eto, to nikome ne smeta. Zato dezurni dusebriznici su spremni likvidirati sve pedere do jednog - samo nek mi neko kaze hoce li nam zivot biti ljepsi i sigurniji ? Hoce li djeca prestat ginut po tramvajima, na minskim poljima, biti silovana od strane starijih tinejdzera, starice ginuti zapaljene, hocemo li se vise hljeba najest ako je pedera manje ?!?!?
Hetero sam, imam djecu, al' se pedera ne bojim, nego nafiksane balavurdije, beskrupuloznih mafijasa i krvolocnih nacionalista. Ali u Bosni ima mjesta ocito za duplo vise tog olosa nego sto ih je sad, samo nas sacuvaj Boze pedera, a neka nacionalizma i kriminala, lako cemo za to......