Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post Reply
fukara_tz

#201 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fukara_tz »

Nepopravljivi fasisti...
kejns

#202 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by kejns »

molim Allaha da ih nasim rukama ponizi za sva vremena, amin.
xeres

#203 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by xeres »

kejns wrote:molim Allaha da ih nasim rukama ponizi za sva vremena, amin.
jel' to ramazan ucinio svoje, pa tobom sabur ovlado...
kejns

#204 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by kejns »

jeste. To sto ne odem u banjaluku i srusim neku crkvetinu je veliki sabur. Mozes misliti sta ramazan radi, a mozda je samo i kukavicluk sa moje strane.
kejns

#205 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by kejns »

ovi nasi politicari su najveci smrad kad dozvole ovako nesto da se stalno desava. Da hoce, mogli bi to sprijeciti. S jedne strane mi je i drago sto se ova ponizenja nama ovako desavaju, bolje mi nismo ni zasluzili. Mislim da bismo puno bolji bili kad bi sa nama valdali srbi i hrvati. Fakat, kad vidim s kim zivim, necu se vise sekirati sto nas ponizavaju, bolje nismo ni zasluzili.
Prozor

#206 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Prozor »

kejns wrote:
Prozor wrote:
kejns wrote:aferim. oko za oko, zub za zub.
jest da je tema vec "od juce", ali ne mogu da tebi ne odgovorim, predstavljas se kao vjernik, ali da jesi nebi ni pomisljao da rusis gradjevinu gdje se slavi Boga, bila ona dzamija ili crkva, a ako meni ne vjerujes pitaj efendiju. a za onaj tvoj drugi post, znaci treba obican srbin u (lupam) kaknju da zaplati zbog drugog srbina u derventi? bas ti je logika, kako mislis da bi Poslanik a.s. reagovao?

@Sarajevcac
zasto nisi otvorio zasebnu temu? ovako ispada da samo zelis relativizirati napad na dzamiju.

prvo u crkvi se ne slavi Bog, vec ikone i sejtani, rijetko kad oni spomenu Boga, a i kad ga spominju ne misle na pravog Boga vec na Isa a.s. A ono sto su oni srusili ili ostetili, tamo se itekako slavi Bog. A da se u crkvi slavi Bog, onako kako Bog zapovjeda, ja bi im se prvi tamo pridruzio.

Ja bi radije da se kazni pravi krivac, ali posto je sa ovakvim narodom ljigavim kakav je to balijski to vrlo tesko ili cak nemoguce, onda je bolje ista nego nista, a sa druge strane moje misljenje je da nema ispravnog srbina, svi su oni od rodjenja zadojeni cetnickom ideologijom.

Allah dz.s. najbolje zna kako bi Poslanik saws postupio, ali zasigurno nebi bio ljigav kao balijski narod u BiH kojem mozes raditi sta hoces, a oni ce okrenuti i drugi obraz da jos jednom osamaris, umjesto da se zestoko brane. I uvijek ce traziti neko opravdanje, kako je to samo manjina koji tako ruzne stvari rade i trazit ce neki suzivot za koji i budala vidi da nema nade.

Razmisljao sam i ja kao vi nakon sto su cetnici izazivali incidente 100 puta, ali nakon sto puta kontam necu biti budala i 101. put.
prvo, prouci sta Kur´an kaze o razgovoru i postupanju sa sljedbenicima Knjige(krscanima i jevrejima), drugo, tvoja tvrdnja da nema nijednog ispravnog pripadnika jednog naroda je sve samo ne islamska, trece, u pravnoj i demokratskoj BiH(ne plemenskoj zajednici) jedino se i krivac moze kazniti, cetvrto, za napad na nevinog ces pred Allahom odgovarati.

na kraju krajeva, meni se vise cini da tebe na ovakve misli navodi sejtan i da nemaju veze sa ispovijedanjem Islama.
Euzu billahi minessejtanir-radzim
kejns

#207 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by kejns »

Dragi moji cetnicici i ustasice. Slabi ste bili u proslom ratu, sto ne poklaste sve ovo balija u Bosni. Kad sljedeci rat dodje ja odoh iz Bosne, a vi se koljite. Za mene vise niste vrijedni spomena.
kejns

#208 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by kejns »

Prozor wrote: prvo, prouci sta Kur´an kaze o razgovoru i postupanju sa sljedbenicima Knjige(krscanima i jevrejima), drugo, tvoja tvrdnja da nema nijednog ispravnog pripadnika jednog naroda je sve samo ne islamska, trece, u pravnoj i demokratskoj BiH(ne plemenskoj zajednici) jedino se i krivac moze kazniti, cetvrto, za napad na nevinog ces pred Allahom odgovarati.

na kraju krajeva, meni se vise cini da tebe na ovakve misli navodi sejtan i da nemaju veze sa ispovijedanjem Islama.
de mi molim te ti objasni sta Kur'an kaze i sta Poslanik saws kaze.
Ali uzmi u obzir sta se govori u doba mira, sta kad se prekrsi primirje i ugovori, sta kad te protjeraju i nedaju da se vratis i sve ostale teme obradi vezano za nepravdu koja se cini, ali sumnjam da si to u stanju.
Prozor

#209 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Prozor »

kejns wrote:
Prozor wrote: prvo, prouci sta Kur´an kaze o razgovoru i postupanju sa sljedbenicima Knjige(krscanima i jevrejima), drugo, tvoja tvrdnja da nema nijednog ispravnog pripadnika jednog naroda je sve samo ne islamska, trece, u pravnoj i demokratskoj BiH(ne plemenskoj zajednici) jedino se i krivac moze kazniti, cetvrto, za napad na nevinog ces pred Allahom odgovarati.

de mi molim te ti objasni sta Kur'an kaze i sta Poslanik saws kaze.
Ali uzmi u obzir sta se govori u doba mira, sta kad se prekrsi primirje i ugovori, sta kad te protjeraju i nedaju da se vratis i sve ostale teme obradi vezano za nepravdu koja se cini, ali sumnjam da si to u stanju.
Ako nemas Kur´an pri ruci imas na ovoj stranici kompletan prijevod Besima Korkuta, pocni od pocetka, iskoristi Ramazan...

http://www.islambih.net

Zbirke hadisa takodjer mozes naci ako te interesuju, narucito ako si u BiH.

A sta god ti mislio, neces naci opravdanje za napad na crkve(sto ama bas nikad Poslanik a.s. nije uradio), a posebno na za povredu nevinih. pravi musliman nikad nece posmatrati sve srbe kao jednu cjelinu, pa se tako "njima" moras svetiti za sve sto "oni" urade. niko nije birao kao sta ce se roditi, nego samo kakav ce biti, svaki Allahov rob ima slobodu izbora i vlastitu odgovornost, i niko nece odgovarati za grijehe nekoga drugog na Sudnjem Danu, osim onih koji su i druge odveli u zabludu, pa zasto bi na dunjaluku, pred ljudima?
sodom

#210 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by sodom »

Sarajevcac wrote:Vjerska sloboda u Sarajevu.

http://www.slobodnaevropa.org/content/A ... 01473.html

Paroh sarajevski Vanja Jovanović:

„Mi još uvijek nismo u mogućnosti da nosimo svoje svešteničko odijanje kad je u pitanju grad, na primjer, ne mogu baš u mantiji da hodam kroz Sarajevo, a s druge strane, obično kad postoji neka služba, mora uvijek biti obezbijeđena policijom. Eto, to na neki način govori da stanje još uvijek nije baš dobro. Još uvijek postoje velike razlike i veliki jazovi, možda ne u praktikovanju u vjerskom životu, odnosno vjere, u okviru doma ili porodice, ali svaka vjera podrazumijeva i javno praktikovanje, kao što su službe koje se vrše napolju u okviru određene zajednice i mislim da to okolina kad je u pitanju većina u odnosu na manjinu nema pozitivan stav.“
je li glupsone, gdje si vidio da ijedan vjerski sluzbenik u sarajevu hoda u mantiji po gradu?
PROPAGANDA, JADNA MENTALNA STANJA... mrak ce, idi zatvori ovce. :wink:
fukara_tz

#211 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fukara_tz »

Kasim Mujičić

'Neće nas zaplašiti vandalizmi na objekte IZ-a'

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Banja Luka Kasim Mujičić osudio je posljednje učestale incidente nad imovinom Islamske zajednice na području Banje Luke, ali i poručio da ih to neće zaplašiti.

Posljednji vandalski napad dogodio se u noći 6. na 7. januara, kada je za sada nepoznata osoba bacila flašu na prozor ureda muftije banjalučkog Edhema Čamdžića, a na ulazu Muftijstva ispisani su neprimjereni natpisi.

Istu tu noć u džamiji u Gornjem Šeheru razbijeno je jedno prozorsko okno.

Nedavno su u haremu u Vrbanji kod Banje Luke ispisani neprimjereni grafiti (kukasti krst), a prije četiri do pet dana razbijeno je staklo na džamiji na Pobrđu.

„Osuđujemo ove ispade jer ne doprinose miru i suživotu, ali i poručujemo tim počiniocima da, ukoliko imaju namjere da uliju strah kod bošnjačkog stanovništva, neće uspjeti, jer smo oguglali na to. Ali nije nam drago što se to dešava i voljeli bi da svi praznici protiču u miru i u normalnoj atmosferi, je mi ničim ne izazivamo takve reakcije“, kazao je Mujičić u izjavi za Fenu komentarišući posljednji slučaj koji se desio na Badnji dan uoči pravoslavnog Božića.

O svim vandalskim napadima na imovinu Islamske zajednice u Banjoj Luci obaviještena je policija koja vodi istragu.

http://www.sarajevo-x.com/clanak/090108093
sheilak

#212 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by sheilak »

Ljudi bi trebali biti svjesni da svi ti napadi nisu nista drugo do pokusaj zaostravanja odnosa i dizanja nacionalnih tenzija ( oprostite na kliseeima ), a sve u cilju odrzavanja postojecih rezima na vlasti. Cinjenica je da je dikatatorski rezim u tzv. RS-u zesci nego rezimi u Federaciji takozvanoj ( jer ima ih vise, prostiru se ta mala carstva i begluci kriminala na vise kantona )te mu trebaju i zesce i perverznije, primitivne metode i provokacije, sto njihov prime minister :D svakodnevno i pokusava. U tom kontekstu bi se trebali gledati ovaj i slicni napadi. Ne smijemo dopustiti da nas isprovociraju niti da nas uplase. Ne reagirati na njihove i Dodikove provokacije jer se nasim reakcijama ( dakle, reakcijama provociranih ) taj rezim i hrani- to ga odrzava, daje mu smisao postojanja ( takodjer, harni i Dodikov ego ). Odsustvo bilo kakve reakcije na Dodika i njegove karafeke znacilo bi i odsustvo smisla naci - rezima u RS-u. To, medjutim, ne znaci da se ne bi trebali zastiti. Najcesca meta je ona koja je nezasticena.
fukara_tz

#213 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fukara_tz »

@boss ima li kakvih reagovanja u Banjaluci, osude od tebe konkretno?

@kinder il kako vec bi nick..."multikulti" Bijeljina ima li sta da kaze?
Prozor

#214 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Prozor »

fukara_tz wrote:@boss ima li kakvih reagovanja u Banjaluci, osude od tebe konkretno?

@kinder il kako vec bi nick..."multikulti" Bijeljina ima li sta da kaze?
nema
bosss

#215 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by bosss »

Ne znam što mene prozivaš ?
Ja sam za prijeki sud.
Vješanje za banderu.
fukara_tz

#216 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fukara_tz »

bosss wrote:Ne znam što mene prozivaš ?
Ja sam za prijeki sud.
Vješanje za banderu.
Ma onako ti mi simpatican pa reko da te pozdravim :)
fukara_tz

#217 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fukara_tz »

09.01.2009

Karadžić i neustavna himna za "Dan Srpske"

Nevladina organizacija iz Banje Luke "Srbski narodni pokret-Izbor je naš" danas je uz nacionalističke pjesme, fotografije haškog optuženika Radovana Karadžića i vožnju automobilma Banjom Lukom, "na svoj način" obilježila 9. januar, dan RS-a.

U organizaciji ovog pokreta oko 20 automobila, sa srpskim zastavama s grbom Nemanjića i fotografijama Radovana Karadžića, provezlo se ulicama Banje Luke.

Na vozilima su bili i plakati s natpisima "Ne izdajmo Radovana, ne izdajmo Srpsku", "Jačajmo Srpsku, kupujmo naše i kupujmo od naših", a čule su se i nacionalističke pjesme, dok je na razglas puštana bivša osporena himna RS-a "Bože pravde".

Predsjednik "SNP-Izbor je naš" Dane Čanković rekao je novinarima da na "taj način u toj organizaciji žele da se prisjete 9. januara 1992. godine - dana kada je osnovana RS".

- To pokazuje da dejtonska BiH nema pravni kontinuitet sa Socijalističkom Republikom BiH koja je bila sastavni dio bivše Jugoslavije - rekao je Čanković koji je Dan RS-a čestitao i "prvom predsjedniku RS-a Radovanu Karadžiću".

(FENA)
fukara_tz

#218 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fukara_tz »

02.02.2009

Banja Luka

Bačena bomba ispred Potočke džamije

Banjalučka policija traga za počiniocem koji je u subotu u ranim jutarnjim satima bacio bombu ispred džamije u banjalučkom naselju Mejdan.
Od eksplozije oštećen je prednji ulaz ove Potočke džamije.

Istraga o ovom slučaju, do kojega je došlo kako se pretpostavlja rano u subotu oko 4.00 sata, još je u toku.

(FENA)
potočanka

#219 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by potočanka »

tužno i jadno :sad: :sad: :sad: :sad:
Image
tu je uvijek bila i uvijek će biti :bih:
fukara_tz

#220 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by fukara_tz »

Osuda bombaškog napada na džamiju u Banjoj Luci

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske danas je saopćilo da najoštrije osuđuje vandalski, necivilizacijski i huliganski čin “koji su počinili neodgovorni izvšioci”, bacanjem bombe ispred džamije u izgradnji u Banjoj Luci.
Radi podsjećanja, za sada nepoznati počinioci su u subotu bacili ručnu bombu na Hadži Pervizovu džamiju, poznatiju kao Potočka džamija u istoimenom banjalučkom naselju.

“Istovremeno upozoravamo sve one pojedince koji svojim bahatim, nasilničkim, nedoličnim i neodgovornim ponašanjem unose nemir i stvaraju osjećaj nesigurnosti kod građana RS-a ili drugih građana koji se po bilo kom legalnom osnovu nalaze na prostoru RS-a, da će Ministarstvo unutrašnjih poslova prema njima preduzimati najenergičnije mjere sankcionisanja i represije, uključujući i upotrebu sile u skladu sa zakonskim ovlašćenjima koja nam stoje na raspolaganjau”, navodi se u saopćenju entitetske policije.

Ističe se i da će u saradnji s nadležnim tužilaštvom i sudovima insistirati da se protiv “ove kategorije” izvršilaca krivičnih djela i prekršaja provode hitni krivični ili prekršajni postupci i izriču najoštrije (zatvorske) kazne koje su po zakonu predviđene za ovu vrstu inkriminiranih djela.

MUP RS-a, također, poziva sve građane tog bh.entiteta da, zajedno s policijom, rade na identifikaciji i onemogućavanju aktivnosti “onih pojedinaca” koji svojim nezakonitim ponašanjima ugrožavaju red, mir i sigurnost građana i njihove imovine.

Sve korisne informacije ili zapažanja građani mogu lično saopćiti, navodi se, svakom policajcu koga sretnu, najbližoj policijskoj stanici ili telefonskim putem na broj 122.

MUP RS-a zahvalio je građanima koji su, kako se ističe, do sada u mnogo slučajeva dostavili informacije koje su pomogle da brže i lakše budu identifikovani učinioci nekih inkriminiranih djela.

(FENA)
Maraschino

#221 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Maraschino »

Banjalučki sud presudio

RS neće platiti 64 mil.KM za rušenje džamija?

Okružni sud u Banjaluci preinačio je presudu banjalučkog Osnovnog suda prema kojoj su Republika Srpska i grad Banjaluka dužni da Islamskoj vjerskoj zajednici (IVZ) isplate odštetu od 64,7 miliona KM zbog rušenja džamija, piše "Glas Srpske" za sutrašnji broj a prenosi Srna. Uz ovo, Islamska zajednica mora platiti sudske troškove vlastima RS"Žalba tuženih Republike Srpske i grada Banjaluka se uvažava, a presuda Osnovnog suda u Banjaluci od 20. februara preinačava se tako što se tužbeni zahtjev tužioca Islamske zajednice u BiH iz Sarajeva da se tuženi obavežu da mu nadoknade materijalnu štetu za uništenih 16 vjerskih objekata u iznosu od 64.762.347 KM, odbija kao neosnovan", navodi se u presudi u koju je imao uvid "Glas Srpske".

U presudi se dodaje da se tužilac, u ovom slučaju IVZ, obavezuje da tuženima nadoknadi troškove parničnog postupka u iznosu od 48.375 KM.

U obrazloženju presude navedeno je da su "tuženi blagovremeno žalbom osporili prvostepenu presudu zbog povrede odredaba parničnog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja i pogrešne primjene materijalnog prava".

"Žalbom tuženih osnovano se ukazuje da je prvostepena odluka nepravilna u dijelu koji se odnosi na osnovanost prigovora zastarjelosti potraživanja. Prvostepeni sud odbio je prigovor zastarjelosti potraživanja nalazeći da je zastarjelost počela da teče ukidanjem neposredne ratne opasnosti 19. juna 1996. godine, a da je tužba podnesena 27. oktobra 2000. godine. Prema ocjeni ovog suda, ta odluka utemeljena je na pogrešnoj primjeni materijalnog prava", navodi se u obrazloženju.

Pravobranilac RS Slobodan Radulj rekao je za "Glas Srpske" da je ova sudska odluka pravosnažna.

"Okružni sud je, poništavajući presudu Osnovnog suda Banjaluka, uvažio žalbe RS i grada Banjaluka. Mi smo apsolutno očekivali ovakvu presudu", kaže Radulj.

On smatra da će IVZ zatražiti reviziju presude od Vrhovnog suda, ali očekuje da će taj zahtjev biti odbijen, jer, osim zastarjelosti, tužitelj se pozvao i na Zakon o obligacionim odnosima, a u takvim slučajevima odgovorna je država BiH, a ne entitet RS.

Presudom Osnovnog suda Banjaluka od 20. februara RS i grad Banjaluka trebalo je da IVZ BiH isplate odštetu od 64,7 miliona KM zbog rušenja 16 vjerskih objekata na području Banjaluke tokom rata. Glavni pravobranilac RS Slobodan Radulj uložio je Osnovnom sudu žalbu na tu presudu.
(SRNA)
ljudi,

pa gdje mi zivimo... :shock: :? i sudski troskovi da se plate :oops: ne upratih da li traze i odstetu za uznemiravanje i dusevne boli...

fashizam bez granica... :x
1gorstak

#222 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by 1gorstak »

Odlican povod da reis objasni organima IZ-a zasto brani Dodika.
bingov buraz

#223 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by bingov buraz »

1gorstak wrote:Odlican povod da reis objasni organima IZ-a zasto brani Dodika.
Prodao je Mustafa efendija i Ferhadiju i Arnaudiju i sve ostale u genocid republik.

Sto se tice dodikovog suda vjerovatno bih bio banovan da napisem sta sad osjecam :x
behavac

#224 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by behavac »

Pa nije Dodik donio odluku vec sud...daleko da ja podrzavam Dodika...
Obrazlozenje postoji i sto bi neko rekao, a vi bolje znate ko, sve je po zakonu...
A to da Ceric brani ticu Dodu....hehe... :-)
Maraschino

#225 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008

Post by Maraschino »

behavac wrote:
Pa nije Dodik donio odluku vec sud...daleko da ja podrzavam Dodika...
Obrazlozenje postoji i sto bi neko rekao, a vi bolje znate ko, sve je po zakonu...
da si blize u najmanju ruku bi te pljunuo ali eto komp trpi svasta...

kako te nije sramota reci da obrazlozenje postoji (zastarjelost zahtjeva :oops: ) iako licno smatram da je to bila velika hrabrost doci u b. luku 2000 god. i podnijeti ovaj zahtjev...nije ni cudo sto su ubijali svakog onoga sto je krocio na ''genocidnu'' teritoriju u tom periodu...

svi znamo a znas i ti ko je i kada porusio te objekte dok smo mi u tom periodu cuvali pravoslavne crkve u bihacu, sarajevu, tuzli...

licemjeran si brate do bola...

puko sam skroz...bolje da si preskocio ovaj komentar nego da branis fashizam zastarijevanjem predmeta (sada je 2009 god)...
Post Reply