odokativnom metodom bi l rekla da je terapija bila uspjesna?lolita_xx wrote:to ti iz isusktvaanais_nin wrote: kazu da pomaze i intenzivno konzumiranje kikirikija
Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- anais_nin
#201 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
- lolita_xx
#202 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
naravno, zato i pitamanais_nin wrote:odokativnom metodom bi l rekla da je terapija bila uspjesna?lolita_xx wrote:to ti iz isusktvaanais_nin wrote: kazu da pomaze i intenzivno konzumiranje kikirikija![]()
![]()
vise nego uspjesna, kakav karabeg
- anais_nin
#203 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
ali to je sasvim okcallmethebreeeze wrote:ti pricas o idealima, ja pricam o zivotu, o iskustvima svojim i prijatelja mi u mene.pape wrote:Ako je pitanje principa, ... onda se to ne gazi.callmethebreeeze wrote:Ne kazem da ne treba imati neke principe, ali insan mora biti svjestan da se i najjaci princip moze pogaziti.
Ako je pitanje Principovog mosta, ... onda ga je u redu gaziti, ....![]()
![]()
mozda smo mi svi slabog karaktera. jebi ga, ja bih volio da sam karakteran k'o onaj njemacki vojnik sto je istupio iz streljackog voda i stao medju partizane i bio ubijen, ali nisam.
- anais_nin
#204 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
znaci da se manim filozofiranja o ljubavi i vjernosti i otvorim prodavnicu kikirikijalolita_xx wrote: naravno, zato i pitam
vise nego uspjesna, kakav karabeg
hajmo zene navalite
-
callmethebreeeze
#205 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
tacno. samo cinjenica da imam neka saznanja o sebi i to sto mislim da sam u stanju uraditi neke stvari ne znaci da bi iste i uradio. ili da bi mi pojedina djela bila oprostena.anais_nin wrote:
ali to je sasvim okti znas ko si i sta si i sta si sve u stanju uraditi (barem po dosadasnjim iskustvima) i ostajes dosljedan sebi...imas nekog ko te poznaje i voli takvog kakav jesi i obratno...svak od nas najbolje zna za sebe s cim moze, s cim ne moze zivjeti...svi smo onakvi kakvi smo, oblikuju nas i zivotna iskustva, ne samo nas karakter...i bilo bi krajnje dosadno da smo svi isti, ili ne daj Boze savrseni
ja i dalje mislim da za svaki lonac postoji odgovarajuci poklopac...i da je puno bolje za sve kad su u ovakvim stvarima medjusobno pronadju istomisljenici
p.s ja stalno jedem kikiri i ostale orahe, a sisice i dalje ne rastu.
-
Lesli Eldridž
#206 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Eh sada kako će žene znati je li ga đuvegija umak'o bez kondoma i da li ju je prevario? Liječnice to znaju. Znam za slučaj kad je ženska (liječnica) sumnjala da joj muž šara (kara) okolo. Znala je od ranije kakva je kod nje mikroflora (vagina). Ponovo se kod jaranice ispitala (dala bris) i skontala da su vrijednosti nekih vrsta flore skroz odstupili od njenih referentnih. I tako je skontala. Ako se koristi kondom, e onda se ne može skontati na taj način... 
-
Alkos
#207 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Ja i kada sam najsigurniji i kada najvise volim, prevarim za svaki slucaj, da se osiguram... 
Last edited by Alkos on 19/07/2010 01:21, edited 2 times in total.
-
Lesli Eldridž
#208 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Ma jašta na brzinu po Bolonji (sve brzo k'o i današnje obrazovanje/fakultet).Alkos wrote:Ja i kada sam najsigurniji i kada najvise volim, prevarim za svaki slucaj, da se osiguram...
-
Lesli Eldridž
#209 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Drugo je to. Kažem da ako nema nekih boleščuga, nema ni izmjene flore kod partnerice. Ako se ne koristi kondom, a partnerica je zdrava, ipak će doći do izvjesnih promjena u mikroflori stalne partnerice (cure/žene). Jednostavno, kad ga "umoči" tada ga "zagadi" tuđom florom, a to se ni kupanjem ni pranjem ne može skinuti. Uvijek ostaje ona mala količina koja je dovoljna da dovede do promjene u mikroflori supruge. Ne mora to biti bolest, ali se mijenjaju neki parametri... Sa kondomom nema tih promjena... To znam iz priče liječnice.Bond_JaneBond wrote:Moze, moze LE, bilo koja strana koja seta okolo-pa cak i povremeno moze zakaciti HPV, pa ti eto belaja cijeli zivot..Cak i ako koristis kondom.
-
callmethebreeeze
#210 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
sta je hpv?Bond_JaneBond wrote:Ne mora biti nikakvih drugih bolescuga, osim toga HPV se moze zadugo "kriti"..NEko je prenosnik, partner zakaci-prenese partnerki ili obrnuto..Moze nakon 2 godine desiti se da partnerki/partneru opadne imunitet i tad zna da "to" odnekud i od nekoga ima.
A da se raspitate, bili biste sokirani, sve je vise registrovanih slucajeva sa HPV-om.
- Aurora Borealis
#211 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:16, edited 1 time in total.
-
callmethebreeeze
#212 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
osjecam se neobrazovan. sta to znaci, da se pojave baje ili herpes po spolnom organu?Aurora Borealis wrote:Human Papilloma Virus.callmethebreeeze wrote:sta je hpv?Bond_JaneBond wrote:Ne mora biti nikakvih drugih bolescuga, osim toga HPV se moze zadugo "kriti"..NEko je prenosnik, partner zakaci-prenese partnerki ili obrnuto..Moze nakon 2 godine desiti se da partnerki/partneru opadne imunitet i tad zna da "to" odnekud i od nekoga ima.
A da se raspitate, bili biste sokirani, sve je vise registrovanih slucajeva sa HPV-om.
U principu 80% populacije ga nosi u organizmu, tako da to nije nesto novo ni strasno. Slicno virusu herpes simplex. Samo se manifestuje na drugom mjestu.
-
Lesli Eldridž
#213 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Pa znao sam to samo nije nam to tema. Znači priznaješ da sam u pravu. Moj jaran se testirao i nije imao taj mikroorganizam, a turo ga je svuđe, pouzdano znam. Jest' da je komdom koristio, ali eto može se pokupiti i preko čaše.Bond_JaneBond wrote:Ne mora biti nikakvih drugih bolescuga, osim toga HPV se moze zadugo "kriti"..NEko je prenosnik, partner zakaci-prenese partnerki ili obrnuto..Moze nakon 2 godine desiti se da partnerki/partneru opadne imunitet i tad zna da "to" odnekud i od nekoga ima.
RAspitajte se pa cete vidjeti- sve je vise registrovanih slucajeva sa HPV-om.
- lolita_xx
#214 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
pa opasniji je, neki tipovi izazivaju maligne promjene na grlicu maternice. moze se prenijeti i ako koristis kondom.
-
callmethebreeeze
#215 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
ok. sad mi je jasno, ovdje se to izgleda naziva kondylom. hoce li ko da vidi sliku?

-
Lesli Eldridž
#216 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Ma ljudi nisam mislio na HPV. Samo se mikroflora vagine stalne partnerice može promijeniti ako ga đuvegija umače kod drugih bez kondoma. Pa nije ovo podforum zdravlje. A to mi je bivša odmah rekla, da je ne prevarim valjda. Ja je pitah jednom:" A sa kondomom?". Kaže da ne može. Možda je htjela da me navuče. E zato sam joj prvom prilikom nogu dao... 
- lolita_xx
#217 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
hajd necemo sad o hpv-u...
- Aurora Borealis
#218 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
.
Last edited by Aurora Borealis on 24/11/2010 00:16, edited 2 times in total.
-
Lesli Eldridž
#219 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Čekaj, čekaj, pojasnimo situ(v)aciju. Da znamo šta smijemo, a šta ne... 
- lolita_xx
#220 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Bond_JaneBond wrote:Necemo, al' eto nam jos jedan cvrst argument za vjernost u vezi-fizicku vjernost a protiv povremenog ili privremenog kresanja sa stlane.
necemo se nikad razumjeti na ovoj temi
- anais_nin
#221 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
titovim stazama revolucije
mostarac haj priznaj da nisi ni sanjao da ce ti tema obuhvatiti ovoliko raznih polja diskusije

-
Lesli Eldridž
#222 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
Dobro šta mislite, jel' se sa umakanjem sa kondomom može ono opisano desiti? Možda je mene moja lagala, da me navuče.
Bez zezancije. 
- Aurora Borealis
#223 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
.
- Aurora Borealis
#224 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
.
- lolita_xx
#225 Re: Da li ljubav ukljucuje vjernost?
lesli, pitaj tamo na zdravlju
sve sami specijalisti
ako tu ne dobijes odgovor, onda ne znam gdje ces