E moj dobri Šarafčina, tražilica mi nije izbacila temu miješani brak, pa da ti ovdje napišem, jebaše meni majku u sred Sarajeva, 1996, zbog mješanog braka, i to sa ženine strane, ljudska srednjevjekovna u mislima bijeda i malograđani, napuhani i zadrigli u svom malom svemiru. Jednostavno nemogoh se uklopit u njihovo shvatanje novog poretka u BiH. Samo ih jebe jedna stvar u životu, sinu se bliži osamnaesti rođendan, a 1996 je kidnapiran i skriven od mene, dok sam krv pišao po Treski, i sve češće pita, a gdje je moj tata i kako to da nije bio sa mnom.
Al' da neskrećem sa teme, podržavam projekt izgradnje jedne vrste inat spomen obilježja od ostataka srušene sinagoge u Travniku. A pozvati obavezno onog Fincija, na dan kada se spomenik postavi i predstavi javnosti, usput, iz praćenja dosadašnjeg rada dotičnog "gospodina", stekao sam dojam da se kvalitetno uhljebio za svoj račun, a da je za mlade i školovane građanke i građane lijepe naše BiH, koji bi trebali biti temelj javne administracije i države, izgubio i vid i sluh. Nadam se da u Sarajevu obitava i utjelovljenje dr-a Hanibala Lectora i nadam se da će ga nekada posjetiti, jer predstavlja idealan tip za obradu ala dr. Hanibal Lector. Naravno tu je, jer treba Muslimanskoj eliti, a inače, on kao on, idealan za Fikus političara i djelatnika javne administracije.