Garderoba za zimu

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mondo bizarro

#201 Re: Garderoba za zimu

Post by mondo bizarro »

shambho wrote:
mondo.bizzaro wrote:e dok sam se sjetila da vas priupitam :D
odavno već želim rukavice koje su na fazon onih za vožnju auta, kožne (ne nužno), do pola prstića, a na gornjem dijelu kao imaju rupice ili jedna malo veća u vidu polukruga.
znate na šta mislim? furaju ih i neki rokeri.
ima l toga gdje? :D
Vidjela ja danas u New Yorker-u u Istocnom Sa bas ovakve.. :P ..E al' ako ih zelis sve im nestaje ko ludo tak da pozuri pozuri.. :mrgreen: ..Ne pogledah cijenu... .. :zoka:
joj upucaću se :lol:
na žalost, nisam u SA, tek početkom oktobra dolazim...shit
nije moja nafaka :lol:

imam jednu ideju za ove džempere duge pa eto razmislite.
naravno da je ručni rad najbolji, međutim, kome se ne da plesti ili ko nema nekog da mu plete, ili nema brdo vune :lol: , predlažem da u prodavnicama materijala na kilogram pogleda pletene tkanine, isto bude namotano na rolnu. fino uzmete 2 metra, iskrojite i sašijete. čas posla.
ja sebi često kupujem materijale u takvim radnjama. npr sklepam sebi sama majicu za 3-4 km, a uz to niko nema takvu.
znam da nemaju baš svi šivaću mašinu, ali eto, to je samo prijedlog.
sretno s pletivom!
ružmarin-a

#202 Re: Garderoba za zimu

Post by ružmarin-a »

mondo.bizzaro wrote:
shambho wrote:
mondo.bizzaro wrote:e dok sam se sjetila da vas priupitam :D
odavno već želim rukavice koje su na fazon onih za vožnju auta, kožne (ne nužno), do pola prstića, a na gornjem dijelu kao imaju rupice ili jedna malo veća u vidu polukruga.
znate na šta mislim? furaju ih i neki rokeri.
ima l toga gdje? :D
Vidjela ja danas u New Yorker-u u Istocnom Sa bas ovakve.. :P ..E al' ako ih zelis sve im nestaje ko ludo tak da pozuri pozuri.. :mrgreen: ..Ne pogledah cijenu... .. :zoka:
joj upucaću se :lol:
na žalost, nisam u SA, tek početkom oktobra dolazim...shit
nije moja nafaka :lol:

imam jednu ideju za ove džempere duge pa eto razmislite.
naravno da je ručni rad najbolji, međutim, kome se ne da plesti ili ko nema nekog da mu plete, ili nema brdo vune :lol: , predlažem da u prodavnicama materijala na kilogram pogleda pletene tkanine, isto bude namotano na rolnu. fino uzmete 2 metra, iskrojite i sašijete. čas posla.
ja sebi često kupujem materijale u takvim radnjama. npr sklepam sebi sama majicu za 3-4 km, a uz to niko nema takvu.
znam da nemaju baš svi šivaću mašinu, ali eto, to je samo prijedlog.
sretno s pletivom!
:thumbup: takooo je odlična ideja
bez_ideje

#203 Re: Garderoba za zimu

Post by bez_ideje »

Sani Dženi ? :mrgreen:
melb26sa

#204 Re: Garderoba za zimu

Post by melb26sa »

bez_ideje wrote:E da prijavim,da sam bila kod cike na carsiji sto pravi cizmice ....i da ce donijeti iduce sedmice uzoraka crvene koze,pa da izaberem....sve futrovano 110 KM
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Gdje to na carsiji i koji minus podnose? Trebalo bi mi nesto za do minus 35 i ne salim se :-D
melb26sa

#205 Re: Garderoba za zimu

Post by melb26sa »

Aura Perez wrote:
melb26sa wrote:Zenske, molim pomoc - trazim jesenje-zimske pantole broj recimo 34 zavisno od proizvodjaca. Obisla Orsay (samo jedne da su bile ok ali malo preuzak kroj), Mango, Tally. Gdje jos da gledam? Trazim nesto za ureda, tako da jeans ne dolazi u obzir - firma ima zabranu na to, nesto sto nije preusko vec da lijepo pada i na cizme.
ja sam prelijepe vidjela u Urbanu, nesto izmedju crne i smedje, nedefinisana boja, super kroj, bas to sto si opisala, lijepo padaju. nesto oko 60 km cini mi se. ali ne znam ima li tvoja velicina, pa sretno :)
Urban je u BBI? Nastavljam potragu danas.
Cholina_Lokica

#206 Re: Garderoba za zimu

Post by Cholina_Lokica »

melb26sa wrote:
Aura Perez wrote:
melb26sa wrote:Zenske, molim pomoc - trazim jesenje-zimske pantole broj recimo 34 zavisno od proizvodjaca. Obisla Orsay (samo jedne da su bile ok ali malo preuzak kroj), Mango, Tally. Gdje jos da gledam? Trazim nesto za ureda, tako da jeans ne dolazi u obzir - firma ima zabranu na to, nesto sto nije preusko vec da lijepo pada i na cizme.
ja sam prelijepe vidjela u Urbanu, nesto izmedju crne i smedje, nedefinisana boja, super kroj, bas to sto si opisala, lijepo padaju. nesto oko 60 km cini mi se. ali ne znam ima li tvoja velicina, pa sretno :)
Urban je u BBI? Nastavljam potragu danas.
pokusaj i u heppeningu, oni uvijek imaju takvih stvari
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#207 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

melb26sa wrote:
Gdje to na carsiji i koji minus podnose? Trebalo bi mi nesto za do minus 35 i ne salim se :-D
:-? :lol: Gdje to zivis? Na Aljasci? :mrgreen:
Il je Chicago. :-) :mrgreen:
alica.k

#208 Re: Garderoba za zimu

Post by alica.k »

pogledaj u tiffanyju u robotu il u onom grande centru na ilidzi (imaju 2 u skenderiji isto al tamo inace ne idem)...meni se cini da sam vidjela tako nesto h&m
melb26sa

#209 Re: Garderoba za zimu

Post by melb26sa »

ladyblue18 wrote:
melb26sa wrote:

Chicago :D Jos kad vjetar zapuse s jezera ode to i na minus 45!
ladyblue18

#210 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

melb26sa wrote:
ladyblue18 wrote:
melb26sa wrote:

Chicago :D Jos kad vjetar zapuse s jezera ode to i na minus 45!
Oj jesam pametna. :lol: :lol: :lol: :mrgreen:
To gore nego tundra :run:
Steta, jer Chicago izgleda kao lijep grad, ali vala sa takvom temperaturom... :mrgreen:
Anonimka

#211 Re: Garderoba za zimu

Post by Anonimka »

@ bez_ideje
drago mi je da si nasla prave cizmice :D
Better Man

#212 Re: Garderoba za zimu

Post by Better Man »

bez_ideje wrote:Vi koje se razumijete u pletenje,da li je ovo moguce izvesti u kucnoj radinosti.....koliko bi vune trebalo,kakve,gdje se nabavlja i koliko kosta :mrgreen:
Probam danas jedan u Urban republicu....onako,nista spesl,ja to vise da vidim kako mi kroj stoji... :( ......a ovaj mi je prelijep

Image

Ovako nešto sam vidio u izlogu neke radnje na prvom spratu BBI centra.
daisy007

#213 Re: Garderoba za zimu

Post by daisy007 »

I love H&M
Image
ImageImage
ladyblue18

#214 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

Ma sta vam je ba, BBI je preeeee preeeee preskup.

A H&M je samo pusti san nazalost. :(
daisy007

#215 Re: Garderoba za zimu

Post by daisy007 »

ladyblue18 wrote:Ma sta vam je ba, BBI je preeeee preeeee preskup.

Ma nije san lady, znas kako ja, nadjem sta je na snizenju iz proslih zimskih kolekcija, ali sad je to malo kasno ili rano ovisi kako gledas, najbolje kad su rasprodaje poslije Nove Godine, sigurno imas nekog vani ko ce ti otici i kupiti nesto od toga sto ti se svidja i lijepo ti ponijeti kada dodje, ti dadnes lovu i imas super stvar a ne bas masno placenu. Naravno pogledas sve na netu i snizenja i sta je trenutno in.. Ja sam zadnji put kupila extra majice po 9,99€ i jedan djemper, mislim da 20Km nije puno za djemper. Imam ovaj crni dugi kaput, tako je mekan, jedva cekam opet da uskocim u njega...
ladyblue18

#216 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

daisy007 wrote:

Ma nije san lady, znas kako ja, nadjem sta je na snizenju iz proslih zimskih kolekcija, ali sad je to malo kasno ili rano ovisi kako gledas, najbolje kad su rasprodaje poslije Nove Godine, sigurno imas nekog vani ko ce ti otici i kupiti nesto od toga sto ti se svidja i lijepo ti ponijeti kada dodje, ti dadnes lovu i imas super stvar a ne bas masno placenu. Naravno pogledas sve na netu i snizenja i sta je trenutno in.. Ja sam zadnji put kupila extra majice po 9,99€ i jedan djemper, mislim da 20Km nije puno za djemper. Imam ovaj crni dugi kaput, tako je mekan, jedva cekam opet da uskocim u njega...
Vjerovala ili ne, nikoga nemam vani. :mrgreen:
Da imam, to bi bila druga prica. :-D
daisy007

#217 Re: Garderoba za zimu

Post by daisy007 »

ladyblue18 wrote:
daisy007 wrote:

Vjerujem jer ni ja od familije nemam nikog:), imam prijateljicu u DE pa nas ona snadbjeva jer je cesto tu, a i decko/muz mi puno putuje pa se ogrebem usput.. A ta snizenja su cudo... i da ne zaboravim volim i New Yorker zbog snizenja,odmah sve spuste na 1,99km ili € ovisi gdje kupujes, sve to na kraj sezone, ali ne patim od toga sta je 2008 ili 2009, vrlo bitno. bitno mi je da mi se svidja...
tech10

#218 Re: Garderoba za zimu

Post by tech10 »

Za ono treba, brat bratu, 10 shtrena, jos ako si punachka dodaj 3 :D
daisy007

#219 Re: Garderoba za zimu

Post by daisy007 »

tech10 wrote:Za ono treba, brat bratu, 10 shtrena, jos ako si punachka dodaj 3 :D
neznam na sta se odnosi ovaj komentar, ako je na cijene, evo ti link pa vidi cijene....
http://shop.hm.com/de/shoppingwindow?de ... shoptype=S
ja mislim za kaputic da nije puno dati 160KM a cijene su u €
Better Man

#220 Re: Garderoba za zimu

Post by Better Man »

Aura Perez wrote:
Better Man wrote:
bez_ideje wrote:Vi koje se razumijete u pletenje,da li je ovo moguce izvesti u kucnoj radinosti.....koliko bi vune trebalo,kakve,gdje se nabavlja i koliko kosta :mrgreen:
Probam danas jedan u Urban republicu....onako,nista spesl,ja to vise da vidim kako mi kroj stoji... :( ......a ovaj mi je prelijep

Image

Ovako nešto sam vidio u izlogu neke radnje na prvom spratu BBI centra.
hm, ako je ono na sta mislim, nije ispod 4 joje onda. ima jedna prodavnica na prvom spratu s fensi odjecom, ja svratila ljetos da vidim neku zelenu tunikicu. imala kod sebe stotinjak maraka, kontam hajde, odvojicu se nekako. 320 maraka. izasla ko popisana.
Radnja gdje sam vidio tako nešto je kad se popneš na prvi sprat i odmah na u skreneš uskim prolazom prema stepenicama za drugi sprat.
easy way

#221 Re: Garderoba za zimu

Post by easy way »

Kupuje li ko u Azelu (Zarina roba)?
fatality

#222 Re: Garderoba za zimu

Post by fatality »

ladyblue18 wrote:
daisy007 wrote:

evo ja se nudim kao dobavljac , ali moramo o proviziji porazgovarati ;-)
wendy

#223 Re: Garderoba za zimu

Post by wendy »

easy way wrote:Kupuje li ko u Azelu (Zarina roba)?
ja sam kupila dosta stvari, a sve ti zavisi, nekad naletis, nekad ne. trenutno je onaj iza bbi, u mis irbinoj super. prije 15 dana sam kupila kratki kaputic od vune za 30 km i 2 haljinice po 15 km. tamo prilicno biraju finu robu, pa toplo preporucujem
tech10

#224 Re: Garderoba za zimu

Post by tech10 »

Image
ladyblue18

#225 Re: Garderoba za zimu

Post by ladyblue18 »

fatality wrote: evo ja se nudim kao dobavljac , ali moramo o proviziji porazgovarati ;-)
:lol: :lol: a sto si divan :-D
A provizija...pa eto da se razgovarati. :P :mrgreen:
Post Reply