kompromismetal_rules_cura wrote:To je tvoje misljenje. Kao prvo, momak koji tako nesto kaze djevojci ne pruza iskrenost niti neku emociju cim je tako zustro ubjedjuje i kroji prema sebi, a ja zagovaram iskrenost i ljubav ondje gdje se ona moze primijeniti da bi odnos isao dalje. Kod njega ne moze i zbog toga se povlacim sto bih uradila u bilo kojoj drugoj situaciji, jer vjerujem ukoliko je to napravio jednom i drugi put ce, a veliko je pitanje i da li mu je ovo bio prvi put. Ovako mu mogu reci otvoreno i otici. Druga je prica ukoliko bi on rekao kako mu se ne ide gdje bih ja, pa onda otvara mogucnost dogovora. Ne mora ni po mom, ali hajdemo kompromis. Nikakav problem. Cim ne dobije sto zeli i nakon toga urla kako ga ne volim je obrazac ponasanja koji ce poslije primijeniti i u svim drugim situacijama kada zeli nesto dobiti. A da mu ja uzvracam je zacarani krug koji ne vodi nikud. I pomalo cinicki se hvatas za moju definiciju ljubavi i uglavljujes je u svaki kontekst. Citaj sta sam prethodno pisala, pa malo povezi i nemoj vaditi iz konteksta samo ono sto ti odgovara.fixer wrote:haha. prvo ovo je pitanje u kojem ti nudis odgovor lisen utjecaja vanjskih faktora. drugo, cak i u ovom odgovoru potvrdjujes moju teoriju. ti si neko ko zagovara emocije, iskrenost, a ovdje je tvoj odgovor krajnje suprotan s tvojim stavovima. ti odustajes od emocija, od svog decka, od ljubavi zbog banalnih razloga? riskiras toliko mnogo, bacas sve u vodu, a sve zbog toga sto se niste u stanju dogovoriti. da li je on nekim slucajem tebe toliko povrijedio da odustanes od njega? ko je ono rekao da u nekoj uspjesnoj vezi uvijek neko mora "biti ispred"? zasto ti sad nisi ispred, a razlozi nesuglasica su banalne prirode? zanimljivo, osoba koja je rekla da u vezi nema mjesta egu, sad potvrdjuje suprotno.metal_rules_cura wrote:Latinice, opet pametan post!![]()
Odgovor na pitanje: Volim te, drag si mi, ali ne izvrci mi rijeci i namjere. Ukoliko to pak cinis i odlucis ici zbog toga, tvoja odluka. Izvoli. To nema veze sa mnom. Tako bih postupila.
I nisu sve djevojke povodljive. I to bi trebao da znas!
vidis, u vezi je ipak potrebno da se neko zrtvuje za dobrobit veze i u korist one druge osobe.
a recenica - "Ukoliko to pak cinis i odlucis ici zbog toga" je iz moje riznice odgovora.![]()
svi mi manipuliramo, samo to drugacije nazivamo. ti to predstavljas kao mehanizam zastite svoga "ja", ja malo drugacije, ali princip je isti!
samo mi je cudno malo sto ti sa ovakvim ponasanjem nisi u stanju da proizvedes sama sebi srecu. zar nije to ono sto predstavlja pozitivnu stranu ovakvog ponasanja? ako ono dvoje nisu sretni, s obzirom da je on manipulator, zasto ti sad ne dohvatis tu srecu,a kazes da je to put kojim se ona dohvati - iskrenoscu, razumijevanjem, popustanjem i slicno?