Iskrenost...

Rasprave o filozofskim temama.
Post Reply
fixer

#201 Re: Iskrenost...

Post by fixer »

metal_rules_cura wrote:
fixer wrote:
metal_rules_cura wrote:Latinice, opet pametan post! ;-)

Odgovor na pitanje: Volim te, drag si mi, ali ne izvrci mi rijeci i namjere. Ukoliko to pak cinis i odlucis ici zbog toga, tvoja odluka. Izvoli. To nema veze sa mnom. Tako bih postupila.

I nisu sve djevojke povodljive. I to bi trebao da znas! ;-)
haha. prvo ovo je pitanje u kojem ti nudis odgovor lisen utjecaja vanjskih faktora. drugo, cak i u ovom odgovoru potvrdjujes moju teoriju. ti si neko ko zagovara emocije, iskrenost, a ovdje je tvoj odgovor krajnje suprotan s tvojim stavovima. ti odustajes od emocija, od svog decka, od ljubavi zbog banalnih razloga? riskiras toliko mnogo, bacas sve u vodu, a sve zbog toga sto se niste u stanju dogovoriti. da li je on nekim slucajem tebe toliko povrijedio da odustanes od njega? ko je ono rekao da u nekoj uspjesnoj vezi uvijek neko mora "biti ispred"? zasto ti sad nisi ispred, a razlozi nesuglasica su banalne prirode? zanimljivo, osoba koja je rekla da u vezi nema mjesta egu, sad potvrdjuje suprotno.
vidis, u vezi je ipak potrebno da se neko zrtvuje za dobrobit veze i u korist one druge osobe.
a recenica - "Ukoliko to pak cinis i odlucis ici zbog toga" je iz moje riznice odgovora. :D
svi mi manipuliramo, samo to drugacije nazivamo. ti to predstavljas kao mehanizam zastite svoga "ja", ja malo drugacije, ali princip je isti! :)
To je tvoje misljenje. Kao prvo, momak koji tako nesto kaze djevojci ne pruza iskrenost niti neku emociju cim je tako zustro ubjedjuje i kroji prema sebi, a ja zagovaram iskrenost i ljubav ondje gdje se ona moze primijeniti da bi odnos isao dalje. Kod njega ne moze i zbog toga se povlacim sto bih uradila u bilo kojoj drugoj situaciji, jer vjerujem ukoliko je to napravio jednom i drugi put ce, a veliko je pitanje i da li mu je ovo bio prvi put. Ovako mu mogu reci otvoreno i otici. Druga je prica ukoliko bi on rekao kako mu se ne ide gdje bih ja, pa onda otvara mogucnost dogovora. Ne mora ni po mom, ali hajdemo kompromis. Nikakav problem. Cim ne dobije sto zeli i nakon toga urla kako ga ne volim je obrazac ponasanja koji ce poslije primijeniti i u svim drugim situacijama kada zeli nesto dobiti. A da mu ja uzvracam je zacarani krug koji ne vodi nikud. I pomalo cinicki se hvatas za moju definiciju ljubavi i uglavljujes je u svaki kontekst. Citaj sta sam prethodno pisala, pa malo povezi i nemoj vaditi iz konteksta samo ono sto ti odgovara.
kompromis :lol: :lol: to u ovom slucaju znaci - neko dobija, neko gubi!
samo mi je cudno malo sto ti sa ovakvim ponasanjem nisi u stanju da proizvedes sama sebi srecu. zar nije to ono sto predstavlja pozitivnu stranu ovakvog ponasanja? ako ono dvoje nisu sretni, s obzirom da je on manipulator, zasto ti sad ne dohvatis tu srecu,a kazes da je to put kojim se ona dohvati - iskrenoscu, razumijevanjem, popustanjem i slicno?
madner

#202 Re: Iskrenost...

Post by madner »

fixer wrote:
metal_rules_cura wrote: To je tvoje misljenje. Kao prvo, momak koji tako nesto kaze djevojci ne pruza iskrenost niti neku emociju cim je tako zustro ubjedjuje i kroji prema sebi, a ja zagovaram iskrenost i ljubav ondje gdje se ona moze primijeniti da bi odnos isao dalje. Kod njega ne moze i zbog toga se povlacim sto bih uradila u bilo kojoj drugoj situaciji, jer vjerujem ukoliko je to napravio jednom i drugi put ce, a veliko je pitanje i da li mu je ovo bio prvi put. Ovako mu mogu reci otvoreno i otici. Druga je prica ukoliko bi on rekao kako mu se ne ide gdje bih ja, pa onda otvara mogucnost dogovora. Ne mora ni po mom, ali hajdemo kompromis. Nikakav problem. Cim ne dobije sto zeli i nakon toga urla kako ga ne volim je obrazac ponasanja koji ce poslije primijeniti i u svim drugim situacijama kada zeli nesto dobiti. A da mu ja uzvracam je zacarani krug koji ne vodi nikud. I pomalo cinicki se hvatas za moju definiciju ljubavi i uglavljujes je u svaki kontekst. Citaj sta sam prethodno pisala, pa malo povezi i nemoj vaditi iz konteksta samo ono sto ti odgovara.
kompromis :lol: :lol: to u ovom slucaju znaci - neko dobija, neko gubi!
samo mi je cudno malo sto ti sa ovakvim ponasanjem nisi u stanju da proizvedes sama sebi srecu. zar nije to ono sto predstavlja pozitivnu stranu ovakvog ponasanja? ako ono dvoje nisu sretni, s obzirom da je on manipulator, zasto ti sad ne dohvatis tu srecu,a kazes da je to put kojim se ona dohvati - iskrenoscu, razumijevanjem, popustanjem i slicno?
Hebo te, ti od hipoteticke situacije razradio teoremu. :wink:
fixer

#203 Re: Iskrenost...

Post by fixer »

Kjajević Majko wrote:Dopizdilo mi je čitati prije par stranica (iskreno otkako je Fixer počeo pisati), ali evo par misli ako se kome još uvijek da čitati... :D

Bit iskrenosti je, ako si iskren prema sebi bit ćeš i prema drugima.
Ako govorimo o bilo kojem međuljudskom odnosu iskrenost je bitna, inače ostaju samo laži. Pošto je to odnos te laži nisu samo prema drugima nego i prema sebi.

E sad ono najbitnije...iskrenost se obično odbije o glavu ali samo na kratke staze. Dok ljudi ne svare to što si im rekao. Mislim sam da svi na kraju cijene iskrenost nakon što svare mišljenje, a varenje ovisi o veličini želuca, količini hrane, vrsti hrane i vremenu. :) Može se desiti da neko nikad ne svari tvoju iskrenost, da je jednostavno odbija prihvatiti. Ti sa tim ne gubiš ništa, gubi ta druga osoba jer se ne želi suočiti s problemom.

Opet iskrenost ima slojeve i zato je u različitim situacijama treba znati koristiti.

Pošto je tema otvorena s postom o tome da je momak ostavio curu nakon izvjesnog vremena bez riječi recimo ovako...
Veza im je bila nikakva, on je to znao ali jebiga osjećaji su jači od razuma i ona nije. Čovjek se pokupio bez riječi nakon dosta vremena provedenog zajedno i nakon intimnih trenutaka, riječi i djela. To nije iskren odnos! Niko ne čita misli i to svi znaju, taj momak jednostavno nije karakter da sjedne i kaže curo draga ovo ovako ne ide ja se ne mislim zavlačiti, shvati, sretno i zdravo. Ili uprošteno momak nema muda. :D

Iskrenost u smislu otvaranja prema nekome je sasvim druga stvar. Ali i tu ne mora biti laži iako ih baš tu najviše ima. Jednostavno ti ne moraš biti iskren niti moraš lagati, svima treba vremena za povjerenje i ako druga strana to ne shvaća nemaš tu šta tražiti. Niko nema pravo zahtijevati neku intimniju iskrenost i otvorenost, ona sama dođe ili ne dođe. Što bi rekli prosto ko pasulj!

Da se razumijemo, Život nije i ne bi trebao (smio) biti život po definicijama, pravilima, kalkulacijama i sl. Da su svi iskreni za svaku sitnicu bilo bi krajnje dosadno, ali kad su ljudski osjećaji u pitanju, kad je u pitanju nešto ozbiljno iskrenost je jedini način. Neke stvari jednostavno shvatiš i trebaš shvatiti da bi Život bio bolji. :thumbup:
prvo, umorih se :D , a drugo, volio bi da svi igramo po tim pravilima, ali ne!
ne igramo, a to je ono najzalosnije. ti slobodno trazi ono sto zelis pronaci, ja necu ici tako daleko u potrazi za necim sto mi nece osigurati srecu, a da ne govorim koliko je to tesko pronaci.
metal_rules_cura

#204 Re: Iskrenost...

Post by metal_rules_cura »

Gdje sam ja napisala da popustanje u velikim stvarima i stvarima krucijalnim za vezu predstavlja srecu?? Popustanje je prvi znak nezdravog odnosa ukoliko se konstantno vrsi i ukoliko o njemu ovisi egzistencija odnosa. Sto je vrlo cest slucaj.

To sto ti izjednacavas kompromis sa popustanjem jer druga stvar i kompromis kao prvo nije situacija gdje neko gubi neko dobiva nego situacija gdje se svako odrice svog dijela dobiti da bi dobit bila generalna. Inace se ne bi zvao kompromis.

A ovo otkud sam zakljucila da ih je prije bilo manje? Po ponasanju starijih ljudi koji su daleko vise radili da bi dobili ono sto mi danas imamo na dlanu. Radili i stoga znali cijeniti. Bili vise u koheziji, pa recimo stoga danas kad pozdravis starijeg covjeka kao da si mu dao svijet, a da ne pricam o tome kako se svakodnevno cuju cim saznaju neku novost, posebno ukoliko neko nije dobro. Izrazeniji osjecaj za drugog koji se vremenom sve vise gubi. Ne kazem da i prije nije bilo, ali tvrdim, manje.
Kjajević Majko

#205 Re: Iskrenost...

Post by Kjajević Majko »

Koliko sam do sad naučio kad tražiš nećeš ni naći, ali svima daj šansu i naći će tebe. :)

Nego Fixeru bolje ti se igrati s nečijim živcima nego osjećajima, više dobiješ a ništa ne izgubiš. :thumbup:
fixer

#206 Re: Iskrenost...

Post by fixer »

madner wrote: Hebo te, ti od hipoteticke situacije razradio teoremu. :wink:
ma prijatelju. toliko sam se puta znao razocarati u te idealne, da stvarno vise ne mislim objasnjavati ovim ovdje da takvi ne postoje. barem ja nisam upoznao takvog.
idealni,uspjesni, bogati, zene im lijepe, imaju djecu, svi im zavide, a subotom navečer se ponasaju nezrelije nego ja. nedeljom na rucku sa njihovim zenama - ma samo kad ih gledas.... to prsti, sve imaju, on uzoran otac, ona dobra majka, dijete sretno, sa strane novine u kojima ih uzdizu, a ti mislis...pa mislis...imaju sve, cak i izgledaju sretni, u svoj toj neiskrenosti su cak i uspjeli dohvatiti kolacic srece, a da im upalis svjetlo - pitanje je koliko bi ti se kasnije zahvaljivali sto si im unistili ideal
metal_rules_cura

#207 Re: Iskrenost...

fixer wrote:
ma prijatelju. toliko sam se puta znao razocarati u te idealne, da stvarno vise ne mislim objasnjavati ovim ovdje da takvi ne postoje. barem ja nisam upoznao takvog.
idealni,uspjesni, bogati, zene im lijepe, imaju djecu, svi im zavide, a subotom navečer se ponasaju nezrelije nego ja. nedeljom na rucku sa njihovim zenama - ma samo kad ih gledas.... to prsti, sve imaju, on uzoran otac, ona dobra majka, dijete sretno, sa strane novine u kojima ih uzdizu, a ti mislis...pa mislis...imaju sve, cak i izgledaju sretni, u svoj toj neiskrenosti su cak i uspjeli dohvatiti kolacic srece, a da im upalis svjetlo - pitanje je koliko bi ti se kasnije zahvaljivali sto si im unistili ideal
Slazem se, ali mi ovdje ne pricamo o tome. Ja ne mislim na to nego na stabilne ljude koji stoje cvrsto na zemlji. Primjer koji navodis jer tipican primjer licemjernog zivota i logicno je da se takav srusi kao kula od karata cim puhnes.

Ali, stabilan covjek ce prihvatiti i problem i srecu onda kada zna na cemu je, pa nece vikendom biti kao pusteno pseto.
madner

#208 Re: Iskrenost...

Post by madner »

fixer wrote:
idealni,uspjesni, bogati, zene im lijepe, imaju djecu, svi im zavide, a subotom navečer se ponasaju nezrelije nego ja. nedeljom na rucku sa njihovim zenama - ma samo kad ih gledas.... to prsti, sve imaju, on uzoran otac, ona dobra majka, dijete sretno, sa strane novine u kojima ih uzdizu, a ti mislis...pa mislis...imaju sve, cak i izgledaju sretni, u svoj toj neiskrenosti su cak i uspjeli dohvatiti kolacic srece, a da im upalis svjetlo - pitanje je koliko bi ti se kasnije zahvaljivali sto ste im unistili ideal
Ama sta te boli kurac za njih. Bitno je skontat sta je tebi bitno. Ako te ispunjava da bljesti, potrudi se zato.
Ako ne, onda trazi ono sto te ispunjava iako je mozda nemoguce to isto naci.

Ispade da opste ne pokusavas naci ono sto tebi odgovara i trazis nesto sto eto, nije lose = Minimalna dobit.
fixer

#209 Re: Iskrenost...

Post by fixer »

metal_rules_cura wrote:Gdje sam ja napisala da popustanje u velikim stvarima i stvarima krucijalnim za vezu predstavlja srecu?? Popustanje je prvi znak nezdravog odnosa ukoliko se konstantno vrsi i ukoliko o njemu ovisi egzistencija odnosa. Sto je vrlo cest slucaj.
nisi rekla sta za tebe predstavlja krucijalnu star, ali si objasnila kako to treba da funkcionise.
Cini mi se kako si se malo pogubio u danasnjem vremenu. Ili konstantno nailazis na primjere koji se ponasaju tako ili pak na one koji su u ogromnoj neravnotezi. Mi ovdje pricamo o jednoj nemogucoj situaciji. O fiktivnoj potpunoj ravnotezi. Njoj ti tezis i nju objasnjavas kao nemogucu. Slazem se i da nije moguca. Medjutim, nije bit u njoj, bit je u necem drugom. U tome da dvoje ljudi svoje djelovanje ne posmatraju kroz to, ne posmatraju kroz moc, ego, uticaj, vec kao svoje utkanje u poboljsanje odnosa. Pri tom ce u nekoj situaciji jedna strana biti u prednosti, u nemoj drugoj druga, ali oni ni u jednom momentu nece bilo koju od tih situacija posmatrati tako. Cim ti suzbijas i gusis samopouzdanje jedne osobe ti igras igru moci, uticaja, a tu nema odnosa, nema ljubavi, nema nicega. To sto je takvo stanje danas normalno je ogavno.
nekad je velika stvar boja kuhinje :-)
metal_rules_cura

#210 Re: Iskrenost...

Krucijalna stvar = otpocetka teme, opstanak odnosa, promjene emocija, ozbiljan problem u vezi neke osobine, navike koji pocinje da ugrozava. Uglavnom, bilo sta sto bi u konkretnoj situaciji moglo ozbiljnije ugroziti neki odnos.

Ok, boja kuhinje velika stvar. U redu. Neka boja kuhinje bude po njenom, a boja dnevnog boravka po njegovom :-)

Banalno, ali pokusavam to reci. I to je moguce.
fixer

#211 Re: Iskrenost...

Post by fixer »

metal_rules_cura wrote:
Slazem se, ali mi ovdje ne pricamo o tome. Ja ne mislim na to nego na stabilne ljude koji stoje cvrsto na zemlji. Primjer koji navodis jer tipican primjer licemjernog zivota i logicno je da se takav srusi kao kula od karata cim puhnes.

Ali, stabilan covjek ce prihvatiti i problem i srecu onda kada zna na cemu je, pa nece vikendom biti kao pusteno pseto.
znas kako je tesko prepoznati te stabilne? da li je tvoja frendica u samom pocetku prepoznala nestabilnost tog lika? lako je reci da su ti moji prijatelji nestabilni kad ih znas onoliko koliko ih ja znam, ali kad ih ne poznajes toliko dobro, vjeruj, svi ce reci da su olicenje dobrote, primjer karaktera i slicno.
madner, ti si u pravu sa procjenom. ne trazim toliko. dobro, u ovim godinama i ne trazim nista :D , ali sam vec sada pesismistican po pitanju te maksimalne dobiti.
odo vam ljudi, ugodno je bilo. imamo razlicite poglede na svijet, nije da se ne razumijemo. :) kiss
madner

#212 Re: Iskrenost...

Post by madner »

Kontamo se, samo kljuc uspjeha nije nikad ne pasti nego uvijek ustati :wink:

Kad bi sebi priznao da ne mogu sve sto hocu, to bi me stvarno sjebalo :D
fixer

#213 Re: Iskrenost...

Post by fixer »

metal_rules_cura wrote:Krucijalna stvar = otpocetka teme, opstanak odnosa, promjene emocija, ozbiljan problem u vezi neke osobine, navike koji pocinje da ugrozava . Uglavnom, bilo sta sto bi u konkretnoj situaciji moglo ozbiljnije ugroziti neki odnos.

Ok, boja kuhinje velika stvar. U redu. Neka boja kuhinje bude po njenom, a boja dnevnog boravka po njegovom :-)

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: uhuhuhuh
ako je ovo krucijalno, ja manje trazim od tebe! :D pa to je bit veze. moras se promijeniti, i ti i ona. nema vise izlazaka, nema vise hedonizma, a kako mislis biti s frajerom koji nece odustati od ove navike?
fixer

#214 Re: Iskrenost...

Post by fixer »

madner wrote:Kontamo se, samo kljuc uspjeha nije nikad ne pasti nego uvijek ustati :wink:

ako je to zaista nesto sto ne mozes, sjebat ce te kad-tad! :) nazalost.
madner

#215 Re: Iskrenost...

Post by madner »

fixer wrote:
madner wrote:Kontamo se, samo kljuc uspjeha nije nikad ne pasti nego uvijek ustati :wink:

ako je to zaista nesto sto ne mozes, sjebat ce te kad-tad! :) nazalost.
Nema poraza dok ne priznas poraz. Dakle posto sam ubijedjen da mogu sve sto hocu, pitanje je samo kolko vremena i truda to zahtijeva, i da li se isplati. :lol:
metal_rules_cura

#216 Re: Iskrenost...

fixer wrote:
metal_rules_cura wrote:Krucijalna stvar = otpocetka teme, opstanak odnosa, promjene emocija, ozbiljan problem u vezi neke osobine, navike koji pocinje da ugrozava . Uglavnom, bilo sta sto bi u konkretnoj situaciji moglo ozbiljnije ugroziti neki odnos.

:zzzz: :zzzz: :zzzz: :zzzz: uhuhuhuh
ako je ovo krucijalno, ja manje trazim od tebe! :D pa to je bit veze. moras se promijeniti, i ti i ona. nema vise izlazaka, nema vise hedonizma, a kako mislis biti s frajerom koji nece odustati od ove navike?
... Koja pocinje da ugrozava rekoh! Znaci, adaptiras se navici i svemu ostalom dok ne pocnes osjecati ugrozavanje odnosa. Ako pocnes osjecati. Tada je vrijeme za otvoren razgovor i pokusaj da se tako stvari rijese.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#217 Re: Iskrenost...

Post by Latina »

fixer wrote:taraaaaaaaaaa :D
Ne nego vecina ljudi ne postuje granice ( koje moraju postojati ) u bilo kom odnosu ( narocito bliskom ).
ovo je ono sto ja lupam citavo vrijeme. vecina ljudi ne postuje trebali bi, ali ne postuju.
samo je pitanje da li ces biti takav, ili ces biti zrtva istih? od kad je covjeka - takvi postoje. niko ih nikad nije uspio promjeniti,smanjiti njihov broj, pa necete ni vi!
Tararaaaaaaa. :D

Ne treba nikoga mijenjati, ako moze - moze, ako ne moze i to je ok. Uz to mislim da treba pazljivo slusati ono sto nam intuicija kaze o nekoj osobi. A sada - spektakl ! :D Ako si dopustis da se upustas u igre i igrice ne trosis samo njenu energiju ( a opsesija ti je :D ) vec i vlastitu. Istu tu energiju biste oboje mogli utrositi za nesto sto ce vam oboma donijeti ugodu i zadovoljstvo ( tipa egzoticni break ) i sl. Takodje tu istu energiju mozete utrositi na razvijanje rafiniranosti, diskusiju o dobroj knjizi, muzici, posjetu Japanu, dalje strucno razvijanje, itd. Tesko da se to da postici u atmosferi "ja tebi - ti meni". Jednostavno je u svemu tome premalo "Nas".

A sad fino procitaj ovaj i doljecitirani post ponovo i iskreno reci da li mislis da je ovo ako ne istina, onda veoma blizu istoj. I zamisli da si ti i svi oko tebe jedan ( samo jedan ) dan iskreni, pozitivni i dobronamjerni. :wink:
Cini mi se kako si se malo pogubio u danasnjem vremenu. Ili konstantno nailazis na primjere koji se ponasaju tako ili pak na one koji su u ogromnoj neravnotezi. Mi ovdje pricamo o jednoj nemogucoj situaciji. O fiktivnoj potpunoj ravnotezi. Njoj ti tezis i nju objasnjavas kao nemogucu. Slazem se i da nije moguca. Medjutim, nije bit u njoj, bit je u necem drugom.

U tome da dvoje ljudi svoje djelovanje ne posmatraju kroz to, ne posmatraju kroz moc, ego, uticaj, vec kao svoje utkanje u poboljsanje odnosa. Pri tom ce u nekoj situaciji jedna strana biti u prednosti, u nemoj drugoj druga, ali oni ni u jednom momentu nece bilo koju od tih situacija posmatrati tako. Cim ti suzbijas i gusis samopouzdanje jedne osobe ti igras igru moci, uticaja, a tu nema odnosa, nema ljubavi, nema nicega. To sto je takvo stanje danas normalno je ogavno.

Ja recimo poznajem par bracnih parova koji su DOPUNJUJU. I to im je svrha zajednistva. Raduju se uspjehu druge strane, ne gledaju je kao konkurenciju. Sto ne znaci da nisu jaki karakteri i da ne bi reagovali na neki nacin ukoliko bi osjetili nepostovanje. To o cemu ti pricas i primjeri koje ti navodis su patoloska, bolesna stanja i osobe i nikako se ne moze prihvatiti kao kriterij!
@metal_rules_cura,

Valjda je fol je u tome da trebamo cijeniti svoje vrijeme i truditi se da ga provodimo sa zrelim i stabilnim osobama. Barem toliko svako od nas zasluzuje.
Latina

#218 Re: Iskrenost...

Post by Latina »

Naravno. :)
Niko ne moze sve sto hoce, sto bi ti bio drugaciji ? :D
metal_rules_cura

#219 Re: Iskrenost...

Najveca polazna vrijednost u svemu je trud i zelja.

Kada kod nekog vidis i osjetis to onda krajnji rezultat i nije toliko bitan. Zaista. I to covjeka najvise odrzava. I u ovom slucaju, padnes pa se potrudis i ustanes. Mislis kako sve mozes, nosi te stremljenje i trud, zelja. Ne u smislu posjedovanja nego u pozivnom smislu. Pa vidis da ne mozes, nije toliko bi bitno, bitni je pokusati :-D I stvoris sebi pozitivnu energiju koja je jako vazna!
Latina

#220 Re: Iskrenost...

Post by Latina »

metal_rules_cura wrote:Najveca polazna vrijednost u svemu je trud i zelja.

Kada kod nekog vidis i osjetis to onda krajnji rezultat i nije toliko bitan. Zaista. I to covjeka najvise odrzava. I u ovom slucaju, padnes pa se potrudis i ustanes. Mislis kako sve mozes, nosi te stremljenje i trud, zelja. Ne u smislu posjedovanja nego u pozivnom smislu. Pa vidis da ne mozes, nije toliko bi bitno, bitni je pokusati :-D I stvoris sebi pozitivnu energiju koja je jako vazna!
Da, s tim sto to vrijedi kad je u pitanju tvoj prvi zaradjeni milion $ ( nije zabranjeno mastati na temi ? :D ), najnoviji model Mercedes-a, magisterij, doktorat, bilo sta sto zelis, a ovisi prevashodno o tvom zalaganju.

Situacija je nesto drugacija kad je u pitanju emotivni odnos sa drugom osobom. Tu ipak moramo obratiti paznju na to da li to druga osoba zeli, inace dolazimo na nesigurno tlo koje se zove proganjanje nekoga protiv njegove/njene volje iliti "stalking", a pogubno je za obje osobe ( uz to sto podlijeze zakonu ). :D
Eborg

#221 Re: Iskrenost...

Post by Eborg »

fixer wrote:
SoFff wrote:
Eborg wrote:To je vec druga stvar...To se zove "barenje"... :lol: Zezam se,ali govorili smo i tome kada se treba nekome potpuno otvoriti,imash na par prethodnih stranica... ;-)
A ponekad je bolje neke stvari zadrzati samo za sebe i ne biti niti preiskren, niti skroz otvoren prema nekom.
ne ponekad, uvijek, pogotovo curi!
ali eborg je papucar :D :D . sto bi rekao uvazeni kintekunte, on se krije iza zenine suknje! :D :D
Ne d'o mi Bog... :D Samo sam negativno opechen... :D

"E,'ajmo se pobit' iza shkole @fixer!"
"Hajd'!" :lol:
Aurora Borealis

#222 Re: Iskrenost...

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 21/11/2010 13:43, edited 1 time in total.
madner

#223 Re: Iskrenost...

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:Kad bi sebi priznao da ne mogu sve sto hocu, to bi me stvarno sjebalo :D
Niko ne moze sve sto hoce, sto bi ti bio drugaciji ? :D
Nemoj mi kvarit iluzije, gradio sam ih godinama :skoljka:
Mislim da je bolje misliti da se moze sve pa se uvjeriti u drugacije, nego ne pokusati samo zato mislimo da ne mozemo. :D
Latina

#224 Re: Iskrenost...

Post by Latina »

madner wrote:
Nemoj mi kvarit iluzije, gradio sam ih godinama :skoljka:
Imas pravo na iluzije. :skoljka:
Mislim da je bolje misliti da se moze sve pa se uvjeriti u drugacije, nego ne pokusati samo zato mislimo da ne mozemo. :D
Uzmimo slijedeci hipoteticki primjer : :D Da li bi se tebi svidjelo da neka cura odluci da te moze osvojiti, bez da te konsultuje, ili ako joj ti eksplicitno kazes da mozete biti samo prijatelji ?

Da li bi je vise postovao ako te iskulira ili ako nastavi upirati ?

Ja mislim da je najbolje biti realan i razuman, ukoliko je to moguce. I isto ocekivati od druge osobe. :D
madner

#225 Re: Iskrenost...

Post by madner »

Latinica wrote: Uzmimo slijedeci hipoteticki primjer : :D Da li bi se tebi svidjelo da neka cura odluci da te moze osvojiti, bez da te konsultuje, ili ako joj ti eksplicitno kazes da mozete biti samo prijatelji ?

Da li bi je vise postovao ako te iskulira ili ako nastavi upirati ?

Ja mislim da je najbolje biti realan i razuman, ukoliko je to moguce. I isto ocekivati od druge osobe. :D
Nisam mislio na medjuljudske odnose, tu se ne moze "uspjeti". Mislio sam da covjek ne treba svoje ideale prodati i zadovoljiti se sa necim sto ga ne ispunjava.

Hipoteticki gledano: U gornjem slucaju svakako treba iskulirat s tim da mislim da tu nema nista od prijateljstva, jer nisu cisti odnosi.
Treba postovati tudje pravo na izbor i nastaviti dalje.
Post Reply