Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
encian

#201 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by encian »

jadranka dizdaravic?

ah tek sto ona pazi svoje pacjente :-x . to je cudo jedno......
moler

#202 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by moler »

encian wrote:jadranka dizdaravic?

ah tek sto ona pazi svoje pacjente :-x . to je cudo jedno......
vidi mene je pripazila ali nakon intervencije .... smajli koji povraća
Bumbar

#203 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Bumbar »

eh ja sada ulecem kao padobranac...ali moram :)

sve pohvale sestrama na Abdominalnoj kirurgiji na kosevu :) :)...stvarno nemam rijeci kako su divne bile i ljubazne :) :)... narocito sestra snjeza :) :)...
chuchumbamayumbe

#205 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by chuchumbamayumbe »

nevenkagaragic wrote:Doktori, doktori, doktori...

http://www.24sata.hr/news/clanak/ne-zan ... =main_page
Uzas!
Zaista potresno!
:(
zonbirile

#206 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

u suštini sve je jako jednostavno,ali odgovara ovako bandi.Znate li da je licenca za taxi 25000km i to ako nađeš.
E zapad to lako riješio,mi dogurali do taxista.Hoćeš privatnu praksu,pored svih uslova calen zi licencu cca 100 000km.Iz tih se sredstava,(naravno govorimo o ludom zapadu)alimentira šteta nanesena pacijentu,bez velikih suđenja.Kako.Pa fino ljudi skontali da po svjetskim statistikama svaki zahvat nosi neki %rizika,i ako si radio dobro,a čovjek umro ne moraš biti krivično osuđen da bi se namirio oštečenik,iz mase uplačenih licenci.E,ako si kao kod nas drpo sestru i ušivao čovjeka(malo zeze),pa ti se to dokaže,naknada ide bez obzira, već je fora da gubiš licencu,na određeno vrijeme ,ili trajno.Za to vrijeme nema posla, a i poslije ga je teško naći,a privatluk se zatvara.
Druga stvar može,biti polutan i u bolnici,ali privatno,strogo određeno vrijeme.Švabe su dobro skontali,naši neće za 1000g,duž autoputeva ADAC (naš BiHAMK),u saradnji sa lokalnim bolnicama paušalno angažuje doktora i bolničara po pozivu,u slućaju nesreće.Kod nas si bogin da se sudariš između Zenice i Visokog,a možda uz autoput u Kaknju,ili obližnjim naseljima stanuje doktor urgentne medicine.Čovjeku platiš nešto i obavezan je doći ,plus mu platiš troškove i nadoknadiš sanitetski matreijal.Sve genijalne stvari su jednostavne,treba ih samo smisliti.
encian

#207 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by encian »

Bumbar wrote:eh ja sada ulecem kao padobranac...ali moram :)

sve pohvale sestrama na Abdominalnoj kirurgiji na kosevu :) :)...stvarno nemam rijeci kako su divne bile i ljubazne :) :)... narocito sestra snjeza :) :)...
je l to ono iznad bivseg cum-a? meni tamo jedna guska uletila 10 sati nakon operacije i kaze mi da ustanem, zategnem krevet i spustim sokove iza kreveta. a ja ne mogu da pricam jer nemam potiska iz stomaka nikako. ustanem polako (trebalo mi je sigurno 5 minuta), naslonim se na susjedni krevet i kazem "to nije moj posao", jedva. dosla guska kasnije sa doktorom u vizitu, kaze doktor "skinite flaster (ili sta vec) da vidim ranu", pridje ona i strgne iz sve snage! toliko da je doktor scepao za ruku i viknuo na nju kako tako ne moze raditi. a ja ... momentalo se okupala u svom znoju .... :-)
kurty

#208 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by kurty »

gospodo draga...pokusajte da se stavite u polozaj medicinskog osoblja...majka mi je medicinska sestra, i hvala Bogu nije imala nikakvih sitnih a kamoli krupnih gresaka u svojoj karijeri...navesta cu vam dva primjera.
1. jedan se tice penzionera kojima onaj sa plagijat.bloggera jebe mater...svako jutro su u njenoj ordinaciji isti ljudi koji donesu tvoj tlakomjer (ne zele da se slucajno osugaju od onog predhodnoh koji je mjerio svoj pritisak), i trazi da ima se izmjeri pritisak. I vjerujte da svaki put bude haman pa ista situacija. Ako je izmjereni pritisak 150-80 recimo...prvi odgovor penzionera je " pa sad mi je prije vas mjerila sestra iz hitne i kazala da je pritisak 140-75...sta bi ste vi uradila da vam dodje baba ili deda od 95 godina i koji cijeli dan hoda po zdravstvenoj ustanovi i trazi da mu se mjeri pritisak....
2. druga situacija...ako se sjecate prije godinu ili dvije je bio problem povecane smrtnosti beba na kosevu mislim...kad je u jednom mjesecu umrlo oko 18 beba mislim...i majka moja radi u domu zdravlja u jednom gradicu u blizini Sarajeva...bila je jedna gospodja cija je kcerka imala rizicnu trudnocu (kcerka je bila u mladosti svakava, u trudnoci je bila jos gora po ponosanju i po "cuvanju trudnoce")...pred sami porod se nesta iskoplikovalo i na porodjajnom stolu na kosevu je doslo do situacije ili majka ili beba...mislim da vecina zna da se u tom slucaju spasava majka...i ljekari su spasili tu djevojku...za dva dana dolazi njena majka mami na posao i zahvaljuje se jer su joj kao oni (misli na ljude u bijelom u globalu) spasili kcerku, a djece ce biti, bit ce unuka i tako dalje...doticna gospodja je valjda kog komsinice gledala vijesti i vidjela da se digla hajka na porodiliste i odmah je sutradan dosla na posao i mojoj majci (koja nit luk jela nit lukom mirisala) pocela da prijeti kako ce je tuziti, kako je ona kriva za smrt njenog unuka, kako su to navodno sve ista govna....sta bi ste vi uradila...ako zelite jos imam ja mnogo primjera sirih narodnh masa...
kurty

#209 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by kurty »

i jos nesta...ZABORAVLJATE na sve stvari koje je neki od ljudi u bijelom ucinio za vas...pa podlijezete necivilizovanoj masi koja ima samo zadatak da se buni protiv svega...sjetite se rata stvari koji su uradjene od doktora koje danas na krst razapinjete...
nevenkagaragic

#210 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

nevenkagaragic wrote:
nazalost, mnogi skupo (ZIVOTOM) placaju POVERENJE u humaniste koji su dali Hipokratovu zakletvu. Ja vise NE VERUJEM, a sta mi to sad vredi kad su mi "uspeli" ubiti sina!? Nikada necu prestati traziti pravdu za mog Denisa i kaznu za njegove dzelate sa Interne klinike UKC-a Tuzla :

1. Mario Krizic i Salih Azapagic (prvi dan),
2. Samira Hasic (drugi dan),
3. Fahir Barakovic (treci dan).

Slucajevi lekarskih greski i nesavesnog lecenja nase gradjane NE ZANIMAJU bas mnogo, misleci da se NJIMA to ne moze desiti.

Pogledajte samo ovih par linkova za slucajeve koje sam ja zapazila u stampi (samo u poslednje vreme), STRASNO je to :

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 41&page=72

Sarajliji ranu napali crvi («As»,. 13.06.2008.)

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 18&page=17

Denis Garagic, («SAN», 18.08.2008.)

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 41&page=81

Jasmina Bratic iz Mostara («Dnevni avaz», 09.09.2008.)

Anica Anic iz Zenice («Dnevni avaz», 16.09.2008.)

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 665&page=1

Istraga protiv sarajevske lekarke («SAN», 13.09.2008.)

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 41&page=84

Bebe, («Dnevni avaz», 22.09.2008.)

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 41&page=86

Slucaj u Domu zdravlja Zenica («As», 27/28.09.2008.)

«Liječnik ga poslao kući pa je umro nakon četiri dana» («24sata»)

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... 41&page=87

Slucaj u Zenici («Dnevni avaz», 06.10.2008.)

kurty wrote:i jos nesta...ZABORAVLJATE na sve stvari koje je neki od ljudi u bijelom ucinio za vas...pa podlijezete necivilizovanoj masi koja ima samo zadatak da se buni protiv svega...sjetite se rata stvari koji su uradjene od doktora koje danas na krst razapinjete...
To treba da „ljubimo ruke“ doktorima koji savesno rade svoj posao, koji su sami izabrali svoj poziv, koji primaju platu za posao koji rade, a koji treba da rade po pravilima svoje profesije. Ljudskost i postenje se podrazumeva samo po sebi kad je u pitanju za COVEK („kako to gordo zvuci“?), odnosno ljudsko bice.
U svakoj profesiji ima sposobnih, svetlih primera, ali i onih nezainteresovanih namcora koji svoje licne probleme i nezadovoljstvo ne ostavljaju kod kuce kad krenu na posao. Nesposobni i neznalice (ima ih sve vise – aktuelna tema je kako se kod nas zavrsavaju fakulteti) moraju traziti pomoc sposobnijih i strucnijih kolega radi spasavanja zivota pacijenta!

Treba li kriminalca kazniti, iako je u ratu dobio priznanje? Treba li kriminal (ubistvo zbog aljkavog pristupa pacijentu, pogresne dijagnoze ili terapije) kazniti kao i svakog drugog prestupnika koji nije lekar? Zasto bi lekari bili zasticena vrsta? A od slave se ne zivi. Ispada da onaj ko spasi zivot, sledeci moze „uzeti“ bez problema, jer zaboga, pa on je spasio nekada nekoga!?
Sreca nasa sto ipak ima divnih primera. Naravno da treba i o tome pisati, a to ne znaci da cutimo o katastrofalnom stanju u BH zdravstvu. To sto je slicno stanje u nasem okruzenju nije utesno, jedino sto sudovi tamo ipak nesto rade.

A kako rade nasi sudovi videcemo u nastavku sudjenja „doktorki smrt“ Amili Cvijetic – Koldzo :

http://gordanasi.blogger.ba/

Treba li „zataskati“ ovaj slucaj?

http://www.nezavisne.com/hronika/vijest ... jenta.html
Hirurg osumnjicen za smrt pacijenta („Nezavisne novine“, 03.11.2008.)

A sta reci na ovaj primer?

http://www.24sata.hr/news/clanak/ne-zan ... =main_page
Slucaj bebe u Vinkovcima („24SATA“, 03.12.2008.)
ZZZlica

#211 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by ZZZlica »

Otac mi je prije 3 mjeseca imao infarkt, a prije toga je redovno išao na preglede u jednu privatnu kliniku; vlasnik, renomirani doktor-kardiolog je radio razne testove, prilično skupe pretrage, ali se uopšte nije obazirao na to što mu se pacijent žali na hronični umor (?!)... nakon infarkta i ležanja na 3. internoj, na dan očevog otpusta iz bolnice sam lično otišla u Centar za srce (13. sprat DIP-a) i naručila ga za koronarografiju. Sestra me je upozorila, pošto imaju samo 2 doktora (od potrebna 4 koja su tu bili prije) koji rade tu intervenciju, da je čekanje do 2 mjeseca. Prošlog četvrtka, s obzirom da je prošlo 2 mjeseca, nazovem dotičnu sestru i saznam da oni tek naručuju pacijente iz avgusta mjeseca te da radi samo jedan doktor jer je drugi otišao na Hadž (WTF?! jel' to znači da je sreća što drugi nije Musliman, inače ne bi imali nijednog??!) Tu ja posegnem za štelom, i onda mi sutradan kažu da ovi navodno uopšte nemaju uputnicu i otpusni list (ja ih lično odnijela, a uostalom, bez toga me ne bi ni primili), pa sam morala dvaput izlaziti s posla po uputnicu u Dom zdravlja, onda brzo u Centar za srce... donesem to sestri, a ona me opet ubjeđuje da nisam naručila oca za koronarografiju... kako je lažljiva krava otvorila svesku, ja joj prstom pokažem ime i prezime, te kontakt telefone koje sam joj ostavila još u septembru... na to se kučka naceri, vrati mi uputnicu (zbog koje sam dvaput izlazila s posla) i kaže mi: "Zvat ćemo vas"... E, nećeš... isti dan smo zvali Centar za srce u Tuzli i dogovorili pregled u ponedjeljak... primili su nas direktor Centra, g. Granov i dr. Kabil, otac je ekspresno naručen za dva dana... Koliko sam bila (i još sam) ogorčena na smradove s Koševa (hebo li ih njihov Hipokrat), toliko sam oduševljena Tuzlom; njihov Centar za srce je nešto najbolje što imamo u zdravstvu u ovoj državi, ali je užasan problem dobiti uputnicu iz Sarajeva zbog sitno-šićarstva i rivalstva koje Sarajevo ispoljava prema Tuzli... čak nam je rečeno da ovi u Sarajevu (hebeni "glavni grad") ne primaju, tj. ne priznaju nalaze iz Tuzle... kako su jadni :x
encian

#212 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by encian »

@ kurty, svaka cast ima svakavih pacjenata. ali sta sam skrivila ja npr? da sam ikako mogla, preskocila bih posjet doktorima. ali ja sam imala malecke probleme. sta su skrivili ovi gore ljudi koji su umrli nepaznjom doktora? ni za jednog nisu komentarisali da je dosadjivao doktoru ili dosao radi bezvezne stvari.

ukoliko neko ne moze da svakog covjeka posmatra kao individuu i neovisnog o ostalim pacjentima, mislim da ne trba biti doktor.
zonbirile

#213 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

kurty

te gluposti,pokušajte se staviti u položaj medicinskog osoblja,je neprevaziđena glupost izgovorena na forumu.Pa zamisli da se za svako zanimanje stavljamo u njihov težak položaj,kada su neljubazni,arogantni,korumpirani itd.Pa po tebi je normalno da policajac uzme lovu,jer ebi ga nema plate,ili je mala,a vozač autobusa popio i skršio ljude i autobus,jer nije spavao.
Jednostavno zdravsto je tako,gdje su ljudi-pacijenti uplašeni,bolesni-trpe bol,i mora se iskazati više senzibilnosti.To je univerzalni aksiom,a ovo naše sranje pod hitno reformisati,Nedopustivo je da po područnim ambulantama imate višak sestara,a na ortopediji cijelu noć po jednu na odjeljenju sa 30-40 pacijenata.I ambulantni doktori-administrativci su bez veze tamo,kako im nije žao godina studija.
Izlaz je prekopirati i prilagoditi evropskom zdravstu,oni su to odlično riješili.
to sam ja

#214 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by to sam ja »

Seste su pitbullovi...one su tu da vam zagorcaju zivot koliko mogu,a ako hocete dobru medicinsku uslugu onda prvo potkupite sestre
A sto se tice doktora...imaju mozda dva-tri koja vrijede, ovo ostalo :-)
sheilak

#215 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by sheilak »

Ne bih se slozila da su sestre tu najveci problem, iako jesu veliki. Iz iskustva ( na zalost, velikog ) sa ovdasnjim zdravstenim sistemom, i samim tim sa zdrvatsvenim radnicima, mogu reci da postoji veliki broj sestara i tehnicara koji svoj posao obavljaju sposobno, savjesno i posteno. Koji se zaista trude pomoci pacijentu, olaksati mu, obaviti sve sto treba bez nekih primisli ili nadanja u materijalnu korist. One zaista puno rade, u sto sam se imala priliku licno i uvjeriti. Naravno, postoji nemali broj sestara , koje ja nazivam barakudama :-D - koje pacijenta opsjednu, obigravaju oko njega, sve sa smijeskom i pogledom punim iscekivanja " poklona " . Medjutim, takve u pravilu prepustaju stvarne poslove tim drugim, " obicnim " sestrama dok se one ( sjedeci na zaista dugim pauzama ) ponasaju " nonsalantno", ignorantno, nesposoobno, bezobrazno . Cijeli svoj zivot ( od kojeg sam dobar dio provela po bolnicama, ambulantama, djecijim dispanzerima, itd) sam zazirala od previse nasmijesenih, preljubaznih sestara jer sam znala da ce se za mene bolje pobrinuti ona druga, nesto namrgodjenja, sutljiva sestra, koja bi se cinila uvijek u nekakvom poslu i koja je skoro uvijek sposobnija.

Doktori su druga, iako slicna prica - i medju njima ima, naravno, onih koji se trude odraditi svoj posao na najbolji moguci nacin , i kroz sposobnost i kroz korektan odnos prema pacijentu. Oni su rijetkost ( ali ih zaista ima! ), dok vecinu predstavlja vojska medicinskih mediokriteta nadprosjecnih apetita ( za priznanjem, materijalnim nagradama, laskanjima, etc. ). Kosevo ( a i neke druge bolnice, klinike ) me nekad podsjeca na vjezbaonu nesposobnih megalomana, na nekakav njihov vasar tastine, gdje glavne uloge igraju Oni , Doktori, postavljajuci sebe i svoje ( ne ) znanje na pijedestal. Pacijenti su tu samo nuzno i ruzno i dosadno zlo.

Ovo su moja licna iskustva. Misljenja sam da ima pozitivnih primjera ( u okeanu negativnih ) i da ih se, radi fer ponasanja, treba drugacije tretirati.
Last edited by sheilak on 04/12/2008 15:38, edited 2 times in total.
doblo

#216 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by doblo »

doticni menadzer na kosevu je izgleda primao nestrucne ljekare,pa je stanje kako jeste.Na svakoj klinici,na Kosevu ima po 2-3 strucna ljekara,sto mi pacijenti neznamo dok se dobro ne informisemo(nazalost).
moler

#217 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by moler »

doblo wrote:doticni menadzer na kosevu je izgleda primao nestrucne ljekare,pa je stanje kako jeste.Na svakoj klinici,na Kosevu ima po 2-3 strucna ljekara,sto mi pacijenti neznamo dok se dobro ne informisemo(nazalost).
aferim!!!!
kurty

#218 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by kurty »

zonbirile wrote:kurty

te gluposti,pokušajte se staviti u položaj medicinskog osoblja,je neprevaziđena glupost izgovorena na forumu.Pa zamisli da se za svako zanimanje stavljamo u njihov težak položaj,kada su neljubazni,arogantni,korumpirani itd.Pa po tebi je normalno da policajac uzme lovu,jer ebi ga nema plate,ili je mala,a vozač autobusa popio i skršio ljude i autobus,jer nije spavao.
Jednostavno zdravsto je tako,gdje su ljudi-pacijenti uplašeni,bolesni-trpe bol,i mora se iskazati više senzibilnosti.To je univerzalni aksiom,a ovo naše sranje pod hitno reformisati,Nedopustivo je da po područnim ambulantama imate višak sestara,a na ortopediji cijelu noć po jednu na odjeljenju sa 30-40 pacijenata.I ambulantni doktori-administrativci su bez veze tamo,kako im nije žao godina studija.
Izlaz je prekopirati i prilagoditi evropskom zdravstu,oni su to odlično riješili.

Sto se ne dignes tako protiv teta na salterima, protiv ljudi u administraciji, sto kad vadis urbanisticku das na kafu svakoj gospodji ili gospodinu koji ti napise ili potpise jedan papir, nego se okomili na doktore...idi se fataj rahat lokuma i pendjera sa kojeg vidis cijelu ulicu iz koje si pa s konama pricaj ko je nove carape kupio...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#219 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by mIRCerka »

kurty wrote:

Sto se ne dignes tako protiv teta na salterima, protiv ljudi u administraciji, sto kad vadis urbanisticku das na kafu svakoj gospodji ili gospodinu koji ti napise ili potpise jedan papir, nego se okomili na doktore...idi se fataj rahat lokuma i pendjera sa kojeg vidis cijelu ulicu iz koje si pa s konama pricaj ko je nove carape kupio...
Kurty, ti ovo sve licno shvatas. Niko nije rekao da su svi gamad, losi, zlikovci.
Ljudi jednostavno iznose svoje iskustvo sto dobro sto lose.
JA bih recimo pola uposlenika Hitne preko koljena i po dupetu, dok bi neke u zvijezde okovala kako su super! Svi smo mi pojedinci i dozivjeli smo pojedinacne situacije, neke dobre neke lose. Dozvoli da nisu svi doktori i sestre andjeli.
kurty

#220 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by kurty »

Slazem se, ali je problem sto niko nista nije lijepo napisao...Svi nesta kude, svi nesta ruze, ali niko nista lijepo da napise... Nek mi iskreno kazu svi oni koji nikad nisu podmitili medicinsko osoblje...Znaci lezali ste u bolnici...i za vrije vaseg boravka tamo da nikad i nijednom nista nikakav oblik mita nista dali ...ali iskreno
drama

#221 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by drama »

...imali vjezbe iz interne...uglavnom, mi idemo po klinikama i uzimamo anamnezu
i status od pacijenta, sto bi ukratko znacilo da ispitamo pacijenta i pregledamo ga...
kada vidis neke stvari pocnes cjenit' i zivot i zdravlje i sve...( al' to nije tema :D )
i tako, zao ti bude tih ljudi pa pocnes pricat' s' ljudima...

jednom mi bili na vjezbama i ispitujemo jednu pacijenticu i odjednom ova druga sto je lezala u istoj sobi
trazi da se zove sestra... ja pridjem, da vidim sta je, mozemo li mi pomoc', ona i dalje trazi sestru, kaze:
' zovi setru da me okupa imam deset maraka ', i to ponovi nekoliko puta...
zonbirile

#222 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by zonbirile »

kurty
ovog puta je tema o tvojoj mami,kada bude o mom tati pisat ću i o tome.Samo reforma čovjeće,na svim nivoima i granama društva.
Dendrlix

#223 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by Dendrlix »

kurty wrote:Slazem se, ali je problem sto niko nista nije lijepo napisao...Svi nesta kude, svi nesta ruze, ali niko nista lijepo da napise... Nek mi iskreno kazu svi oni koji nikad nisu podmitili medicinsko osoblje...Znaci lezali ste u bolnici...i za vrije vaseg boravka tamo da nikad i nijednom nista nikakav oblik mita nista dali ...ali iskreno
Dendrlix wrote:Operisao sam sinuse i polipe na maksilo-facijalnoj hirurgiji, sa, nazovi stelom (kucni prijatelj zamolio doktoricu da me ona operise). Prije operacije me bas bilo prpa da ne ostanem bez cula mirisa, jer su mi polipi bili zajebani. Kao i cijelo sarajevo, naslusao sam se prica o kovertama i poklonima. Kad sam pitao ovog prijatelja trebam li sta "uletit" dobio sam negativan odgovor. Ono sto me je prijatno iznenadilo je odnos osoblja PREMA SVIM pacijentima u bolnici, pa tako i prema meni. Stvarno nemam zamjerki na cijeli moj tretman, osim jednog doktora, koji mi samo dade preko k.. papir da se potpisem da se operisem na vlastitu odgovornost. Kada sam ga pitao da mi malo bolje objasni proceduru, covjek mi rece da je to samo formalnost i da samo potpisem i ode iz sobe. Meni bi nekako krivo, kad dodje druga doktorica, koja mi je sve lijepo objasnila. Ja joj se malo pozalih na doktora prije nje, a ona mi rece da je kolega imao tesku operaciju tu noc i da mu ne zamjerim. Halalio sam mu ekspresno. U razgovorima sa ostalim pacijentima, svi su ih hvalili. Od jednog lika kojeg je bukva opalila po sred face sam cuo pricu da ga doktori u travniku nisu smjeli ni dodirnuti i samo su rekli da ga sto prije salju u SA. Na maksilo-facijali ga operisali po hitnoj proceduri i lik nam je poslije operacije govorio da jos ne vjeruje da u BiH moze biti takav tretman u bolnici. Obilazili ga svakih deset minuta, pitali boli li ga itd. Drugi covjek je bio u bolnici 8 mjeseci i imao je 6 operacija (rak sinusa) I on je u razgovoru sa nama pohvalio svo osoblje i rekao je da nije imao nikakvu stelu i da nije feninga dao nikome. Dakle, ima i pravo pozitivnih primjera, pa cak i cijelih bolnica.
nevenkagaragic

#224 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by nevenkagaragic »

kurty wrote:Slazem se, ali je problem sto niko nista nije lijepo napisao...Svi nesta kude, svi nesta ruze, ali niko nista lijepo da napise... Nek mi iskreno kazu svi oni koji nikad nisu podmitili medicinsko osoblje...Znaci lezali ste u bolnici...i za vrije vaseg boravka tamo da nikad i nijednom nista nikakav oblik mita nista dali ...ali iskreno
Nikada, nista, ni ja, ni moj Meho NISMO dali doktorima ili sesrama ni jedan oblik mita! NAZALOST!
Da jesmo, nas sin Denis bi danas bio ziv, u to sam, posle vise od 3 godine, sve ubedjenija!
Da li je moj sin umro zbog par stotina maraka koje nismo pruzili dokrorima, bandi nezaintresovanoj?

Zasto nismo? Pa stid bi me bilo same sebe. Postujem prvo sebe, pa onda druge, ako zasluzuju. Korupcija je i davanje, kao i primanje mita. A za korupciju koja se uvukla u sve pore ovog drustva, krivim prvenstveno gradjane.

Naslov ove teme je takav kakav je i pisemo o svojim LICNOM iskustvima, a za pohvale otvorite novu temu.
Imam i ja za pohvaliti postene, sposobne i sto je vrlo vazno, sa osobinama COVEKA, lekare : Zarko Mladina i Aleksandar Mirkovic (operacije pre rata), Deso Mesic (operacije posle rata), Huzeir Durakovic, Sana Sabovic, Sead Ahmetagic, Dragan Keser ... , ali to nije tema.

Ja pisem i pisacu, i progonicu do Strazbura tuzlanske diletante, bahate i nesposobne, jer je tek obdukcijom ustanovljena dijagnoza : aneurizma aorte! A simptomi su bili SKOLSKI!

1. Mario Krizic i Salih Azapagic – prvi dan, subota 23.07.2005.
2. Samira Hasic – drugi dan, nedelja 24.07.2005.
3. Fahir Barakovic – treci dan, ponedeljak, 25.07.2005.

... i ... nema vise moga Denisa, a posli smo po njega, da ga vodimo kuci, jer kazu : «nije mu nista»! Prokleti da su.

Vijesti iz Tuzle, 23.08.2007. :
Koliko kosta zivot? A istina i pravda? i
BEZ ISTRAGE PROTIV LJEKARA, JER BI DENIS GARAGIĆ SVAKAKO UMRO?!

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &start=450

PRAVDA ZA DENISA :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=53403

Zasto sam ja uopste na ovom forumu? Pa zato sto se u Tuzli o ovim temama ne komentarise. Bilo je na ruznih komentara na TZ forumu na mojoj temi PRAVDA ZA DENISA, ali ih moderator brise.
Nedavno sam otvorila temu TREBA LI NAM UDRUZENJE PACIJENATA, uz opasku da MENI ne treba, jer ja se sama borim za sebe, medjutim, odmah drugi dan sam zamolila admina da izbrise temu. Nama ocito nista ne treba, sve je super.
Kako ko hoce, ja imam svoj put i svoj cilj.
kurty

#225 Re: Doktori ,sestre.... banda nezainteresovana i bahata....

Post by kurty »

ovog puta je tema o tvojoj mami,kada bude o mom tati pisat ću i o tome.Samo reforma čovjeće,na svim nivoima i granama društva.

Reforma je tesko sprovodiva...ako si upoznat sa uvodjenjem Porodične medicine.. Mislim uvode se ambulante tako da svaki tim porodicne medicine ima svoj dio grada, općine...dobiej se broj telefona, naruci se i to je to...tesko jer svako hoce kod svog, svako hoce kad je navikao, niko nece u hitnu ako nije iz tog regiona...Znaci reforma polako ali bas polako ide...
A gospodji ciji je muz MEHO...gospodjo meni je zao zbog vaseg gubitka ako sam dobro shvatio, ali niste u pravu kada u globalu govorite...
Post Reply