MetallicA- Death Magnetic

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
metal_rules_cura

#201 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by metal_rules_cura »

Hodidjed wrote: Npr. Novi Megadeth (United Abominations) mi je bolji od nove Metallice.
Da, da, to sam zaboravila! Odlican album. Bend koji nema drasticnih padova u karijeri, a meni je puno drazi od Metallice.
Neelix

#202 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Neelix »

isprdak od metallice ufatio se pjevanja, i to nazivate dobrim, ccc :D
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#203 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Nosferatu »

Pa kako ce imati padova, kad nema ni uspona.

Sta ce bolan Hodidjed - pricati o Metallici? Zna li Hodidjed ko je Lamb of God, Six Feet Under, Down, Fear Factory, Superjoint Ritual, Machine head, to su suvremenici danasnji Metallice. To su bendovi koje Metallica sebi uzima za uzor, pokusavajuci da ih imitira (St. Anger je taj pokusaj Metallice da bude nesto sto ona nije).

Kakav bolan Megadeath, taj je bend relevatan koliko i Hanka Paldum u Americi. Nas 300.000 Bosnja, 100.000 vatrenih fanova Hanke, Hanka i Megadeath - bare bare. Megadeath cijelo vrijeme pokusava poslje i uz Metallicu da oni budu Metallica, i nikako tog tripa da se rijese a nesto novo inventirati se i ne moze, kad kolju klinci kao Slipknot. Sta ce neko platiti $100 da izadju mu 4-5 likova, ventilirati halu vrcenjem glave, u poredenju s jednim stage presencom npr. Slipknot-a, Deftonsa, Korna, Nothingface i na drugu ruku gore spomenutih bendova.

Meni se album svidja. Skinuo sam ga dzabe, i siguran sam da vas je 90% skinulo ga dzabe. Kad nesto dzabe skines, ne seres o tome. A nije mi tesko pohvaliti nekog, nece mi se umanjti, nisam supak koji proserava i sve studiozno i filozofski nesto, jebo ga ti, stavis cd, ako ti se slusa, slusa, ako ti se ne slusa, ne slusa, ne valja, valja, gotovo. Kupio sam kartu $65, Metallica, Down i Sword, 2000 karta za Metallicu je bila $100. I to u dvorani od 70.000 ljudi. Metal inace u Americi slusaju iskljucivo ruralni seljaci, white-trash, NASCAR fans, i tako ta "rafinirana raja" s margine drustva, takozvani propaliteti. Nije mi jasno, da u propalitetskom svijetu, vi nalazite kadaif razvijati pod stjegom Metallice i zaliti se sto nisu stihovi malo vise Getevski i Niche-anski spotovi i slicno. To ko mi, znalci metala. Ima li metal bend u BiH ijedan, danas? Da je prodao vise od 15.000 albuma godisnje? Jel to postoji? I ako nema, dje mi i metal, bolan, mi i znanje. Metal je samo, drlja i izgovor za napiti se, posutati se, mentalnom terapijom rijesiti se frustracije i gotovo. Praviti od metala - predznak zivota, i traziti u njemu neku duboku vrijednost, je za mene gubljenje vremena, to mogu bendovi koji imaju zelju da se iskaze koliki su umjetnici kao npr. Tool, ali takvih je previse malo, narucito iz Amerike. Ovdje metal mora da je glasan, da ga prate svakavi likovi, da na koncertima mirise trava, leze pjani po travi i u satorima i od kako je metal usao u mainstream, mora da se dobro prodaje, inace nije metal koji je vrijedan jer koliko si dobar mjeri se milionima dollara zaradjenim. Ja nemam nikakvih pretenzija, i hvala Metallici na ovom albumu, meni se cini da Metallica ma koliko losa nije napravila kao Madien - Virtual XI album, pa su ljudi u Splitu rekli da im je bilo odlicno na koncertu. Bio sam 2 puta na Maidenu vec mi drugi put bilo isfur i djecije malo, ono trcanje gore dolle, eto Eddija, nema Eddija, drzi ga ne daj ga. Bolan - relaks. Nije od zivotnog znacaja. Onome kome jest, nije kriva Metallica sto je losa, vec sto uvijek imaju ocekivanja velika od drugih. Radi cega? I poslje Metallice ce biti nesto drugo, samo treba biti spremnim da se adaptira na to. To je nas fundamentalni problem. Neflesibilnost i ne-adaptivnost. Kao da se radi o mjenjaju i vjere, i rase i pola i seksa, ako za 10 godina nisi onaj koji si bio prije 10 godina, u muzickom smislu, nikakvom drugom. Metallicu prati njen hak, oni moraju ici na turneje i u znoju zaraditi da bi bili ono sto su nekad, od prodaje albuma nema nista, i to im je dovoljna kazna od mene, neka zarade posteno svoje milione, na turenji, a sto se tice Napstera, jebe mi se, nisu uspjeli u svom naumu i ne planiram nikad njihov cd nijedan kupiti, zasto, jer su upravo zapoceli oni parinicu protiv Napstera, i u to vrijeme jedan Limp Bizkit koji je otisao na Napsterovu turneju je imao vise uvida u stvari od Metallice, ali tako je to. Metallica je vlasnistvo James Hatfielda, svako u tom bendu mora biti njegov bitch, on nije pejgamber ni lik kojeg treba idolizirati, musicav je pun mana, control freak, ne vjeruje nikome i bivsi je alkoholicar koji nije jednom bio bivsi pa sadasnji alkos, ali James sve ljeci gitarom, i jos uvije nije odustao, a mogao je, pa ima milione na milionima, sto to njemu sve treba, sto? Zato sto nikad vise nista drugo s cim se bude bavio, nece biti i znaciti koliko Metallica. Zbog toga je i ziva, i ide na turneju uskoro.
Hodidjed

#204 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Hodidjed »

Nosferatu wrote:Pa kako ce imati padova, kad nema ni uspona.

Sta ce bolan Hodidjed - pricati o Metallici? Zna li Hodidjed ko je Lamb of God, Six Feet Under, Down, Fear Factory, Superjoint Ritual, Machine head, to su suvremenici danasnji Metallice. To su bendovi koje Metallica sebi uzima za uzor, pokusavajuci da ih imitira (St. Anger je taj pokusaj Metallice da bude nesto sto ona nije).

Kakav bolan Megadeath, taj je bend relevatan koliko i Hanka Paldum u Americi.

Metallicu prati njen hak, oni moraju ici na turneje i u znoju zaraditi da bi bili ono sto su nekad, od prodaje albuma nema nista, i to im je dovoljna kazna od mene, neka zarade posteno svoje milione, na turenji, a sto se tice Napstera, jebe mi se, nisu uspjeli u svom naumu i ne planiram nikad njihov cd nijedan kupiti, zasto, jer su upravo zapoceli oni parinicu protiv Napstera, i u to vrijeme jedan Limp Bizkit koji je otisao na Napsterovu turneju je imao vise uvida u stvari od Metallice, ali tako je to. Metallica je vlasnistvo James Hatfielda, svako u tom bendu mora biti njegov bitch, on nije pejgamber ni lik kojeg treba idolizirati, musicav je pun mana, control freak, ne vjeruje nikome i bivsi je alkoholicar koji nije jednom bio bivsi pa sadasnji alkos, ali James sve ljeci gitarom, i jos uvije nije odustao, a mogao je, pa ima milione na milionima, sto to njemu sve treba, sto? Zato sto nikad vise nista drugo s cim se bude bavio, nece biti i znaciti koliko Metallica. Zbog toga je i ziva, i ide na turneju uskoro.
Zna Hodidjed sve, pa i te komparacije sa Hankom Paldum. Ne znam cemu ova tvoja provokacija kada te niko nicim nije izazvao. Dao sam svoje misljenje, ti daj svoje i zdravo.
I Metallica je vlasnistvo Ulricha btw, a ne Hatfield-a. zdravo
Last edited by Hodidjed on 17/09/2008 15:50, edited 1 time in total.
Vaso

#205 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Vaso »

i ja mislim da se lars vise pita :roll:

ali megadeth ima bolji novi album :zoka: ..ona iskompleksirana koza od pjevaca

vidjelo se na dvd-u some kind of monster, koliko jos pati...ko ga jebe, moze ga damfat kirku 8-)
emCo87

#206 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by emCo87 »

ovaj novi album je u svakom slucaju puno bolji od predhodnog, mislim da je nemoguce napraviti nest gore od St.Anger.
mushan

#207 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by mushan »

metal_rules_cura wrote:
Hodidjed wrote: Npr. Novi Megadeth (United Abominations) mi je bolji od nove Metallice.
Da, da, to sam zaboravila! Odlican album. Bend koji nema drasticnih padova u karijeri, a meni je puno drazi od Metallice.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MegadetH ima bolji novi album od metallica-e koja vise ne zna gdje udara :D :D
koga li ce sada tuziti Lars&comp. za download-anje novog albuma pitam se (sreca pa se moze skinuti sa neta jer da sam dao marku za ovo smece bilo bi krivo) ;-) 8-)

neki ovde ne znaju ni pisati imena grupa kako treba a komentarisu :shock: pa mogu da zamislim samo koliko znaju o metalu uopste i istoriji pomenutih grupa :D :lol: :lol:

najbolja stvar koju je metallica uradila jeste sto je Dave-a natjerala da napravi grupu koja je pravi thrash i koja je (priznali to ili ne) jedna od najznacajnijih, najuticajnijih, najpoznatijih u metalu uopste.(mada je metallica iznad u to nema sumnje)

pa Dave je od 1991 napravio sam duplo vise boljih pjesama nego James i Lars zajedno ;-)
srce_ruke_lopata

#208 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by srce_ruke_lopata »

@Nosferatu...potpisujem sve sto si rekao. Ohanite ljudi malo, nije ovo "rocket science", nek' zagaju ljudi, kome valja valja, kome ne valja..imaju Bazeni :).
metal_rules_cura

#209 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by metal_rules_cura »

Neelix wrote:isprdak od metallice ufatio se pjevanja, i to nazivate dobrim, ccc :D
:D :D :D Ma genijalno! Nema sta...
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#210 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Nosferatu »

mushan wrote:
metal_rules_cura wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
MegadetH ima bolji novi album od metallica-e koja vise ne zna gdje udara :D :D
koga li ce sada tuziti Lars&comp. za download-anje novog albuma pitam se (sreca pa se moze skinuti sa neta jer da sam dao marku za ovo smece bilo bi krivo) ;-) 8-)

neki ovde ne znaju ni pisati imena grupa kako treba a komentarisu :shock: pa mogu da zamislim samo koliko znaju o metalu uopste i istoriji pomenutih grupa :D :lol: :lol:

najbolja stvar koju je metallica uradila jeste sto je Dave-a natjerala da napravi grupu koja je pravi thrash i koja je (priznali to ili ne) jedna od najznacajnijih, najuticajnijih, najpoznatijih u metalu uopste.(mada je metallica iznad u to nema sumnje)

pa Dave je od 1991 napravio sam duplo vise boljih pjesama nego James i Lars zajedno ;-)
Jel ti znas s kim pricas bolan?

Ja sam metal za tebe.

Ti si za mene 1980 i Bijelo Dugme.

Pokloni se i slusaj sta ti se kaze, pa nisi ti isao po koncertima Metallice a ja guglao i biflao istorijat napamet, vec je obrnuto. Sine/babo - 10 godina Amerike 3-ci koncert Metallice, 3 Rammsteina 2 Slipknota jos prije nego sto se znalo za iste 2 SOAD, Rage Against Machine ,3 Ozzfesta, Deftones, Tool, Fear Factory X 2, Machine Head X 2, Nothingface, Primer 55, Soulfly, Sepultura, Audioslave, Coal Chamber, Slayer X 2, Biohazard X 2, Limp Bizikit X 2, Korn X 2, Disturbed X 2, Iron Maiden X 2 Godsmach X2, Offspring... itd lista ide dalje. Ne mogu se ni sjetiti gdje sve sam bio, bukvalno svaki sam vikend isao na koncert 3-4 godine, a znao sam odvezti se 800 km u jednom pravcu na festival i vratiti se - za 1 vikend. Preci 1600 km.

Dje si ti, u tome?

A ja, de vidjaj gore da nije koji bend pogresno spellovan...

Pa ja sam vise para na metal spickao nego ti na skolovanje svoje, ako si u socijalnoj drzavi nekoj ispekao zanat. Ruzno je reci, ali takvim kao ti ne mozes isaretom, nego sakom medju roge... I ti ces pametovati meni u svom 9 postu. Nijedne. Kad iza tebe budu koncerti, i to ne u Cro/Serbiji, vec tamo gdje bog zapovjede, dakle, strogo inozemstvo, sto, jer ko god dodje u Cro/Srbiju vise nije konkuretan nigdje drugdje, pa navrati malo, napuniti kese za pemzije. Kad budes dio scene tamo gdje se metal celica, kad budes dio benda/grupe neke koja ima vise nastupa nego prsta na sakama, onda nesto mi uzmi pisati, do tada, "cula kazala Sahbaza, Dnevni Avaz Metala" gluposti, necu da slusam bolan, jer te price ne vode nikuda, moj MIraleme, to je kadaif, haj halve malo, sladje je a do tad, odmori i lezi malo. Nebi ustao a ono 1985 iznova i opet.
titox16

#211 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by titox16 »

"Tool, ali takvih je previse malo, narucito iz Amerike. Ovdje metal mora da je glasan, da ga prate svakavi likovi, da na koncertima mirise trava"

A sta, to na Tool koncertima nema trave? :D
Hodidjed

#212 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Hodidjed »

:sleep:
Last edited by Hodidjed on 16/10/2008 09:02, edited 4 times in total.
Benighted

#213 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Benighted »

titox16 wrote:"Tool, ali takvih je previse malo, narucito iz Amerike. Ovdje metal mora da je glasan, da ga prate svakavi likovi, da na koncertima mirise trava"

For d rekord : koncerti tool-a su pretenciozni sterilni bullshit...
Ne vrijedi para...
I Keynac neda da se pusi obicna cigara u dvorani...

Al ope bude doticnog mirisa,mislim koncerti su im takvi da je potrebna samopomoc :lol:
slayerVares

#214 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by slayerVares »

Image
Evo, lik se potrudio i izbacio sve suvisne dijelove.... Ja poboljsao cover.... Poslusajte ovu verziju DM, kraca za 30-40%. Ako 'ko ima link za RS, neka nabaci.
srce_ruke_lopata

#215 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by srce_ruke_lopata »

Nemojte TOOL dirati..
Benighted

#216 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Benighted »

srce_ruke_lopata wrote:Nemojte TOOL dirati..
daleko od toga.. obozavam tool...
ali koncerti im nisu jaca strana,sto jest jest...
andrijaking016

#217 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by andrijaking016 »

1.Album je od mogucih 10,kod mene dobio 9,ma nek ide zivot dajem 9 i po!Po meni ovo je fuzija Mastera, Justca i Crnog albuma.Iako pesme nisu bas pevljive,sa melodicnim refrenima,ipak je ove po meni jos jedno njihovo remek delo,jer , budimo realni,bilo bi dosadno da snime kopiju Matera,ili Justica,ili Lightninga,pa da se utope u kopir-masini....hehehehehe

2. Mozda sam ovo vec trazio,al se ne secam.Da krenem od pocetka:
- juna 2004. godine,u Beogradu je svirala Metallica,na stadionu Partizana,to verovatno svi vec znate.ja sam bio na koncertu,odlican,bar za one koji upraznjavaju takvu vrstu muzike.E sad,imam ja piratski snimak koncerta,snimljen sa solitera pored stadiona,ALI,kad sam se ujutro,vratio kuci,posle koncerta,na nekom od RTS kanala sam odgledao snimak zadnje 2 pesme sa tog koncerta!!!!Cak se na piratskom snimku koji imam vidi da kamermani setaju po bini, i oko nje.Pitao sam svakog kog znam da se bavi kolekcioniranjem video koncerata,niko nije to ni video,a do dan danas nisam imao priliku da "napipam"taj snimak. Pomagajte drugovi...
black

#218 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by black »

srce_ruke_lopata wrote:Nemojte TOOL dirati..
i ja kazem...;)
titox16

#219 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by titox16 »

Benighted wrote:
titox16 wrote:"Tool, ali takvih je previse malo, narucito iz Amerike. Ovdje metal mora da je glasan, da ga prate svakavi likovi, da na koncertima mirise trava"

Ne vrijedi para...

Al ope bude doticnog mirisa,mislim koncerti su im takvi da je potrebna samopomoc :lol:
Daj ba covjece ti nisi normalan. Sterilni bullshit? Za mene je Tool Pink Floyd nasih vremena, sto se tice muzike, a i koncerta.

Gledo sam ih tri puta (Hartford CT 06, Albany, NY 07, New Orleans, LA 07)... sto bi ovi rekli "orgasmic".

Al et, svakom svoje...
mushan

#220 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by mushan »

@ nosferatu
povuces me za cunu :D

s takvim kretenima nemam sta da pricam. kad stizes pisati tolike postove, kad si stalno po koncertima, mogu misliti kako je tvoj zivot divan tamo kad imas vremena za tolike postove na ovom forumu (a ko zna koliko jos posjecujes foruma) ja sam gledao metallicu 3x i Megadeth 2x 8-) i merlin i crvenu jabuku i plavi orkestar i halida i svasta :D nesto pa znam vise od tebe o metalu. :thumbup:
Benighted

#221 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by Benighted »

titox16 wrote:
Benighted wrote:

Ne vrijedi para...

Daj ba covjece ti nisi normalan. Sterilni bullshit? Za mene je Tool Pink Floyd nasih vremena, sto se tice muzike, a i koncerta.

Gledo sam ih tri puta (Hartford CT 06, Albany, NY 07, New Orleans, LA 07)... sto bi ovi rekli "orgasmic".

Al et, svakom svoje...
OBJEKTIVNO koncerti im JESU sterilni pretenciozni bullshit...
SUBJEKTIVNO moze bit "orgasmic"

...i da ...tool nije pink floyd...

...i da ... TOOL je zakon ... :D

TOOOOOL! :-D
titox16

#222 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by titox16 »

Haj valja. :D

Nemogu da iscekam sljedecu turneju, ali sad za sad, izgleda da nece nista biti za mozda jos godinu dana...
sultandzek

#223 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by sultandzek »

torrent DVD rip 1,36GB Making of Death Magnetic

http://www.demonoid.com/files/download/ ... 87/5426554
spekulant

#224 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by spekulant »

joj meni je stvarno vise muka od ljudi koji misle da su jako pametni ako kritikuju metallicu.. priznajmo sad svi da smo ih slusali dok nam je bilo 13-14 godina, i da su nam bili "prejaki". oni jesu odavno komercijalni, jesu "metal for the masses", al to ne znaci da sad trebamo pljuvat po njima.. opet su bolji od vecine stvari danasnje mainstream muzike..

naravno da kasnije nastavis graditi svoj ukus i slusati drugacije stvari.. ono, ostati cijeli zivot na metallici jest fakat jadno.. al opet ih treba postovati sto su vecini nas otvorili apetit za muziku koju danas slusamo.. i kurac bi mi sad slusali napr tool, da se ko klinci nismo zadavali uz master of puppets, one, fade to black itd, ali i novije stvari jbg..

sto se spota tice, pravo mi je bezveze, sad se mi kao trebamo diviti humanosti americkih vojnika sto su postedjeli zivot nevinim civilima? :roll:

album, onako, nije los, ali nista spektakularno.. ali opet, metallica je velik i vazan bend i sutra kad opet izda novi album opet cemo ga svi odslusati (cak i ovi sto mrze), cisto iz postovanja :D
BHG

#225 Re: MetallicA- Death Magnetic

Post by BHG »

spekulant wrote:joj meni je stvarno vise muka od ljudi koji misle da su jako pametni ako kritikuju metallicu.. priznajmo sad svi da smo ih slusali dok nam je bilo 13-14 godina, i da su nam bili "prejaki". oni jesu odavno komercijalni, jesu "metal for the masses", al to ne znaci da sad trebamo pljuvat po njima.. opet su bolji od vecine stvari danasnje mainstream muzike..

naravno da kasnije nastavis graditi svoj ukus i slusati drugacije stvari.. ono, ostati cijeli zivot na metallici jest fakat jadno.. al opet ih treba postovati sto su vecini nas otvorili apetit za muziku koju danas slusamo.. i kurac bi mi sad slusali napr tool, da se ko klinci nismo zadavali uz master of puppets, one, fade to black itd, ali i novije stvari jbg..

sto se spota tice, pravo mi je bezveze, sad se mi kao trebamo diviti humanosti americkih vojnika sto su postedjeli zivot nevinim civilima? :roll:

album, onako, nije los, ali nista spektakularno.. ali opet, metallica je velik i vazan bend i sutra kad opet izda novi album opet cemo ga svi odslusati (cak i ovi sto mrze), cisto iz postovanja :D
Spot nema veze sa humanoscu americkih vojnika. Poslusaj malo text, mojne samo slike gledat.
I jos jedna ispravka, Metallica nije BILA prejaka, Metallica je jos UVJEK prejaka i u tome nema nista jadno, isto kao sto je Sabbath prejak, i Zeppelin, i stara Sepultura, i Pantera, i Tool, itd. A jadno je to sto je danas malo koji band kreativan kao sto su svi ovi gore nabrojani (bili).
Post Reply