Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
- KPNCTNJAH
#201 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ferhatovic
, kombinacija (deset cevapa i sest sudzukica u cijeli s vise luka) ... kakvi zmajevi i ostali gdje poslije cevapa moras kanister vode popiti...
- Mannequin
- hotazmaj
#203 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km
E da porcija 5km
-
savsvoj
#204 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
mogo si i broj ostaviti da se proba tohotazmaj wrote:Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km
-
shin
#205 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Citam par zadnjih stranica i ne mogu da vjerujem da raja spominje Special 
Meni se vec pocelo gaditi ici po cevabdzinicama. Nigdje nemas cevabdzinicu da nema galame, konobar se dere sa pola objekta ''BACI DESET I SUDZUKICE NA ROSTILJ''.... Zmaj je katastrofa mjesto za jesti, vazda se konobari svadjaju izmedju sebe, Sahin iz Zelje jebe konobarima familiju pred svima. Da mi je naci ok mjesto da ne vidim rostilj, i one sto pakuju cevape za ponjeti. Gdje god sjednes broje ti zalogaje, cekaju kada ces jesti da sto prije nosi ispred tebe.
Mada najvise uzivam u kastelu sa mujom prozboriti koju dok ih lola przi a vec mlatno dvije klipe
Meni se vec pocelo gaditi ici po cevabdzinicama. Nigdje nemas cevabdzinicu da nema galame, konobar se dere sa pola objekta ''BACI DESET I SUDZUKICE NA ROSTILJ''.... Zmaj je katastrofa mjesto za jesti, vazda se konobari svadjaju izmedju sebe, Sahin iz Zelje jebe konobarima familiju pred svima. Da mi je naci ok mjesto da ne vidim rostilj, i one sto pakuju cevape za ponjeti. Gdje god sjednes broje ti zalogaje, cekaju kada ces jesti da sto prije nosi ispred tebe.
Mada najvise uzivam u kastelu sa mujom prozboriti koju dok ih lola przi a vec mlatno dvije klipe
-
(ne)forumas
#206 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u sarajevu na carsiji... hodzic, zeljo, mrkva...
- cappy_tempo
#207 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
da nije na jezeru kod okretaljke? znam da gore ima cevabdzinica i fakat nisu losi cevapi ali nisam bas 100% siguran jel se jezero zovehotazmaj wrote:Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km
-
addy_sa
#208 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
na čaršiji kod Kurte.. a u gluho doba noći dobar je i zmaj na željezničkoj
- Curve
#209 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zmaj, na autobuskoj

- cappy_tempo
#210 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ja ne znam jesam li bas toliki gmaz pa mi je 10 cevapa malo ali kad god u zmaju na autobuskoj jedem za pola sata opet gladan osim ako kolom ne zalije ali onda samo produzim na 1h i opet gladan 
- Curve
#211 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ma ja uvjek narucim, donesu 10ku u cijelom somunu + kod kuce 1l jogurta..
poslije pola dana ne mogu da ustanem iz kreveta

poslije pola dana ne mogu da ustanem iz kreveta
- daxon
#212 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Tu jedu turisti, inače, nikada u radnjama koje si nabrojao naročito u "Želji" nećeš vidjeti lokalno stanovništvo, nekog "hadžiju", dedu ili nanu sa čaršije, jer oni najbolje znaju šta je ćevap za turiste, a šta je dobar ćevap.(ne)forumas wrote:cevapi se jedu na tri mjesta u svijetu, sva tri su u sarajevu na carsiji... hodzic, zeljo, mrkva...
- FAPMASHINA
#213 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ilidžanka ima daleko najkvalitetnije ćevape u Sarajevu,
Željo&Co navlakuša za turiste.
Željo&Co navlakuša za turiste.
- hopi
#214 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
ne znam jel ko spomenuo, restoran i mesnica mujanić u blažuju odmah kraj glave ceste, restoran uvijek pun, usluga dobra, desetka je 6KM, ćevapi meni odlični, fino pečeni, nisu mali.
- JThomas
- black
#216 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
i meni je specijal sasvim okkiki-miki wrote:Specijal je i meniSamo da ponovim
- Ma.Le.Na
#217 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
petica, naravno.
- hotazmaj
#218 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Evo broj 033 209 248savsvoj wrote:mogo si i broj ostaviti da se proba tohotazmaj wrote:Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km
- ja.neron
#219 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
hopi wrote:ne znam jel ko spomenuo, restoran i mesnica mujanić u blažuju odmah kraj glave ceste, restoran uvijek pun, usluga dobra, desetka je 6KM, ćevapi meni odlični, fino pečeni, nisu mali.
nisam probao ćevape kod njega ali mu je meso za 10 najbolje u gradu
- inSighT
- Vozim: na guranje
#220 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
hotazmaj wrote:Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km
Ako se radi o onim malim cevapima koji su u "grupi" od po 4, onda je to def. Banjalučki cevap!
Inace, meni su najbolji "kod Zuhdija"! Jedina "desetka" u gradu koja mi ne prouzrokuje zgaravicu citav dan i noc!
- hotazmaj
#221 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Nije to to.inSighT wrote:hotazmaj wrote:Cevabdžinica Jezero. Nemam pojma gdje su tacno jer nam dostavljaju. Znaci nisu ''cevapi'' od 10cm al su zato od mesa i ne popijem hektolitar vode kao poslije onih iz zmaja i ostalih cevabdžinica.
E da porcija 5km
Ako se radi o onim malim cevapima koji su u "grupi" od po 4, onda je to def. Banjalučki cevap!![]()
Inace, meni su najbolji "kod Zuhdija"! Jedina "desetka" u gradu koja mi ne prouzrokuje zgaravicu citav dan i noc!
- Nakamichi
#222 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Haj sve postujem, al da neko navodi Zmaj kao mjesto sa najboljim cevapima u gradu 
- glade
#223 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nije cevabzinica ali urban grill kod sloge ima strasne cevape... jedino sto zeza je luk (one krupne komadine... ja sam izbirljiv volim kad je sitno isjecen... tu je mrkva sampion
)
dalje... nune (malo zivlji, ne krvavi, taman onako kakav cevap treba da bude) i petica (nista ljepse nego se zavalit' pod hasetovu sliku i opalit cenera)... ilidzanka je nekada imala odlicne cevape al' ne znam sta im se desi... 'em sto su u pola manji 'em sto ukusom nisu ni blizu sto su bili...
dalje... nune (malo zivlji, ne krvavi, taman onako kakav cevap treba da bude) i petica (nista ljepse nego se zavalit' pod hasetovu sliku i opalit cenera)... ilidzanka je nekada imala odlicne cevape al' ne znam sta im se desi... 'em sto su u pola manji 'em sto ukusom nisu ni blizu sto su bili...
-
Arma-Sarma
#224 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Ja i djevojka danas spucali 30 komada kod Želje. Ko kaže da tamo nis uanjbolji u Sarajevu je lud čovjek.
-
pOZz
#225 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Arma-Sarma wrote:Ja i djevojka danas spucali 30 komada kod Želje. Ko kaže da tamo nis uanjbolji u Sarajevu je lud čovjek.