zasto bas brak zasto ne cista prokreacija ili ugovorni odnos nesto popot rjesenja u zemnljama "razvijene demokracije"...nes razmisljam o toj zenidbi i sva mi dosadasnja iskustva contra te ideje...besmisleno...a ovaj primjer s duznim postovanjem prema Brodu, ide u prilog jednom takvom rjesenju? ugovornom prokreacijskom....i nema vise griznje savjesti?
hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Panthera
#201 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Neznam da li je ta tema ranije otvarana, ali sve ove diskusije, individualna znanja i spoznaje postavljaju jednu pravo aktuelnu temu: jeli brak civilizacijski prevazidjena institucija? jeli vrijeme za nova rijesenja?
zasto bas brak zasto ne cista prokreacija ili ugovorni odnos nesto popot rjesenja u zemnljama "razvijene demokracije"...nes razmisljam o toj zenidbi i sva mi dosadasnja iskustva contra te ideje...besmisleno...a ovaj primjer s duznim postovanjem prema Brodu, ide u prilog jednom takvom rjesenju? ugovornom prokreacijskom....i nema vise griznje savjesti?
-
BROD
#202 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
evo tu sam opet,...i imam obavezu da kažem šta se desilo u ovom vremenu dok nisam svraćala na forum....moj ljubavnik više nije moj...priča je završena,...i iskreno mogu reći da se puno rasterećenije osjećam...
...i nakom nebrojeno mailova i par telefonskih poziva moj muže se ne vraća kući prije nego je on to planirao(razvod je neminovan,bar smo se oko toga složili)...znači i to će biti završena priča....ma koliko teško bio mislim da sam donijela ispravne odluke zahvaljući Vama na forumu,...
život ide dalje....ostaje mi da usrećim svoju djecu i da pokušam prihvatiti novi život....
...al eto nije sve crno imam i Vas forumaši
kad je najteže Vi ste tu...i hvala Vam i onim koji me opravdavaše i onim koji me kriviše jer ne znam koji su više uticali na nadam se ispravno donešene odluke..
pozzzzz
...i nakom nebrojeno mailova i par telefonskih poziva moj muže se ne vraća kući prije nego je on to planirao(razvod je neminovan,bar smo se oko toga složili)...znači i to će biti završena priča....ma koliko teško bio mislim da sam donijela ispravne odluke zahvaljući Vama na forumu,...
život ide dalje....ostaje mi da usrećim svoju djecu i da pokušam prihvatiti novi život....
...al eto nije sve crno imam i Vas forumaši
pozzzzz
- vjesticanametli
#203 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
kakva je bila muzeva reakcija na pominjanje razvoda...........
- otherside
#204 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
sretno!BROD wrote:evo tu sam opet,...i imam obavezu da kažem šta se desilo u ovom vremenu dok nisam svraćala na forum....moj ljubavnik više nije moj...priča je završena,...i iskreno mogu reći da se puno rasterećenije osjećam...
...al eto nije sve crno imam i Vas forumašikad je najteže Vi ste tu...i hvala Vam i onim koji me opravdavaše i onim koji me kriviše jer ne znam koji su više uticali na nadam se ispravno donešene odluke..
pozzzzz
- Dioda
#205 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Sretno,i u pametBROD wrote:evo tu sam opet,...i imam obavezu da kažem šta se desilo u ovom vremenu dok nisam svraćala na forum....moj ljubavnik više nije moj...priča je završena,...i iskreno mogu reći da se puno rasterećenije osjećam...
...al eto nije sve crno imam i Vas forumašikad je najteže Vi ste tu...i hvala Vam i onim koji me opravdavaše i onim koji me kriviše jer ne znam koji su više uticali na nadam se ispravno donešene odluke..
pozzzzz
-
BROD
#206 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
hm,reakcija....sasvim opuštena po principu"da draga"....nema je smisla pominjativjesticanametli wrote:kakva je bila muzeva reakcija na pominjanje razvoda...........
-
BROD
#207 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
ne znam čemu takav komentar....znaš valjda šta je bit napisane rečenice.....Bond_JaneBond wrote:Ljubavnik dusho draga nikad nije niciji, on je uvijek samo svojBROD wrote:moj ljubavnik više nije moj
Tebi sretno i pamet u glavu!
- vjesticanametli
- sabinaM
#209 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Ispravna odluka BROD...odhebi ih oboje...a znas sta se kaze: "Sta ti nije suđeno nije ti ni izgubljeno"...ja vjerujem da negdje čuči neki samo za tebe i čeka da te usreci i ti njega...ali ne sekiraj se, kad dode dode.....puno srece u daljnjem zivotuBROD wrote:evo tu sam opet,...i imam obavezu da kažem šta se desilo u ovom vremenu dok nisam svraćala na forum....moj ljubavnik više nije moj...priča je završena,...i iskreno mogu reći da se puno rasterećenije osjećam...
pozzzzz
-
BROD
#210 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
...nadam se da je odluka ispravna....mada postoji još stvari koje moraju doći na svoje mjesto da bi sve bilo kako treba....postoji još par stvari koje čekaju na dogovor( napokon njegove odgovornosti za vlastitu majku,brige za pse -o čemu treba polako razgovarati sa kćerkama jer one u ipak odrasle i uz nanu i uz pse....)promjene su ono na što se moramo sve tri naviknuti,mada njima kao djeci je najdraže što ostaju u svojoj kući ,u komšiluku sa drugaricama ,što ne mijenjaju sredinu...i onda pakujem kofere i s kćerima odlazim na odmor na kojem u podsvijesti neću čekati da li će i muž slučajno imati vremena da nam posveti koji dan...sabinaM wrote:Ispravna odluka BROD...odhebi ih oboje...a znas sta se kaze: "Sta ti nije suđeno nije ti ni izgubljeno"...ja vjerujem da negdje čuči neki samo za tebe i čeka da te usreci i ti njega...ali ne sekiraj se, kad dode dode.....puno srece u daljnjem zivotuBROD wrote:evo tu sam opet,...i imam obavezu da kažem šta se desilo u ovom vremenu dok nisam svraćala na forum....moj ljubavnik više nije moj...priča je završena,...i iskreno mogu reći da se puno rasterećenije osjećam...
pozzzzz
-
dzozluke
#211 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
kad se jedna vrata zatvore stotinu drugih se otvore ;)sretnoBROD wrote:evo tu sam opet,...i imam obavezu da kažem šta se desilo u ovom vremenu dok nisam svraćala na forum....moj ljubavnik više nije moj...priča je završena,...i iskreno mogu reći da se puno rasterećenije osjećam...
pozzzzz
- Enka-Benka
#212 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Izvini,ali stvarno ne mogu da ti vjerujem,a pogotove ne ove zadnje postove sto si napisala,ne znam kakav si ti fax zavrsila i cime si se do sad zanimala da ovako nisko razmisljas.Imas li ti savjesti,dostajanstva????....Ili inace u zivotu sve odluke donosis na ovakav nacin.......zalosno i jadno,dno!!!
Ti si u mojim ocima jedna jako iskopleksirana i dvolicna osoba,najpametnije bi ti bilo,konstantovati se sa dobrim psihologom.
Sretno.
Ti si u mojim ocima jedna jako iskopleksirana i dvolicna osoba,najpametnije bi ti bilo,konstantovati se sa dobrim psihologom.
Sretno.
-
BROD
#213 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
hvala puno na "lijepim"riječima,ali apsolutnu je ne bitno kakva sam u očima osobe poput tebe koja osobu koju lično ne poznaje može ocjenjivati kao iskompleksiranu,dvoličnu,....eto ja za tebe ne mogu ništa reći jer te ne poznajem....osim da sebi daješ za pravo da ljude ocjenjuješ olako(kao i jaEnka-Benka wrote:Izvini,ali stvarno ne mogu da ti vjerujem,a pogotove ne ove zadnje postove sto si napisala,ne znam kakav si ti fax zavrsila i cime si se do sad zanimala da ovako nisko razmisljas.Imas li ti savjesti,dostajanstva????....Ili inace u zivotu sve odluke donosis na ovakav nacin.......zalosno i jadno,dno!!!
Sretno.
p.s.a što se tiče faxa ja sam profesorica,koja inače ne radi svoj posao,...
ipak hvala ako niradi čemu drugom onda bar na odvojem vremenu da napišeš post,jer sve moje očito nisi pročitao....
- pustopoljina
#214 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
@brod-ne uvaljuj se,pliz...kakva crna profesorica? mislis-zavrsila faks i moze predavati u nekoj srednjoj skoli? ili mislis imas iza sebe decenije naucnog rada, objavljene naucne radove, godine asistiranja na fakultetu-pa si sad profesorica na faksu?(vikendom radis magisterij,valjda?!)
u prvom slucaju-fino je odisati samopouzdanjem...u drugom slucaju-"cija si ti?!" kad u 32-oj godini (sa 25 se udala-osam godina u braku) mozes biti profesorica?
lijepo je sto kazes da si odlucila poci svojim putem (u sta ne vjerujem)...
ljubavnik je u prvim postovima cekao tvoj poziv da podjes s njim i sve ostavis...a sada nije vise tvoj?
ili nije cekao da ti sve ostavis i podjes s njim-ili ste i dalje ljubavnici.
ti si se dvoumila izmedju prekrasne porodice, lijepih sjecanja i "covjeka kojeg volis"-a sad muz jedva docekao pricu o razvodu?
a "covjek koga volis"-podvio rep? ili ti imas slab kontakt sa realnoscu ili si nevjerojatan baksuz?!
sto se tice tog tvog muza (koji ispada glavni negativac)-to je bio kanda brak radi razmnozavanja...nema te karijere koja moze covjeka odvesti godinama daleko od zene koju voli i djece...baustelci idu trbuhom za kruhom-znaci-gola egzistencija-pa ih eto svaki vikend kuci...tako da ce razvod eventualno jedino djeci tesko pasti.
ti si (malo) umisljena zenska...nekako vuce na ono "ne prodajem nista-samo se hvalim"...sa pojacim egom.
mozda si u braku,mozda imas djecu,tri rotvajlera i bolesnu svekrvu...mozda imas i ljubavnika...i full time job...cini mi se ipak da tvoja mamica tu obavlja najveci dio posla.
dovedi nju na net da se sa njom ispricamo-mozda uspijemo nagovoriti zenu da se razvede od samozive kcerke?! bas nam je dobro krenulo?!
u prvom slucaju-fino je odisati samopouzdanjem...u drugom slucaju-"cija si ti?!" kad u 32-oj godini (sa 25 se udala-osam godina u braku) mozes biti profesorica?
ljubavnik je u prvim postovima cekao tvoj poziv da podjes s njim i sve ostavis...a sada nije vise tvoj?
ti si se dvoumila izmedju prekrasne porodice, lijepih sjecanja i "covjeka kojeg volis"-a sad muz jedva docekao pricu o razvodu?
a "covjek koga volis"-podvio rep? ili ti imas slab kontakt sa realnoscu ili si nevjerojatan baksuz?!
sto se tice tog tvog muza (koji ispada glavni negativac)-to je bio kanda brak radi razmnozavanja...nema te karijere koja moze covjeka odvesti godinama daleko od zene koju voli i djece...baustelci idu trbuhom za kruhom-znaci-gola egzistencija-pa ih eto svaki vikend kuci...tako da ce razvod eventualno jedino djeci tesko pasti.
ti si (malo) umisljena zenska...nekako vuce na ono "ne prodajem nista-samo se hvalim"...sa pojacim egom.
mozda si u braku,mozda imas djecu,tri rotvajlera i bolesnu svekrvu...mozda imas i ljubavnika...i full time job...cini mi se ipak da tvoja mamica tu obavlja najveci dio posla.
dovedi nju na net da se sa njom ispricamo-mozda uspijemo nagovoriti zenu da se razvede od samozive kcerke?! bas nam je dobro krenulo?!
- Panthera
#215 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Pustopoljina respect! Mislim da je ova zadnja prica/fikcija o razvodu i napustanju lovera nacin da se zatvori tema na forumu jerbo je dovoljno kvalitetne diskusije na osnovu koje Brod moze da donese najbolju odluku u SVOOOOOM Interesu...Mislim da je u ovoj cijeloj prici zrtva podjednako i suprug CIJU PRICU JOS NISMO CULI...Pa zamisli da Broda muz nazove i kaze ciao draga, ja naso drugu eto razvodim se uzimam ti sve i djecu....ovaj forum bi ga lincovao ko u srednjem vijeku...ma daj, i ovdje simpatije idu prema brodu dakako jer nam se predstavila kao zrtva cijele price, poticuci zensku suosjecajnost i blablaba bullshit..I ovdje nije u pitanju sex sa nekim likom tamo, stvar ukusa odgoja kulture svjetonazora...kako sam skonto vidjela samo jednu k... pa je zanimalo kakav je kod drugih...jahhh...zivjele pametne!!!!!!!pustopoljina wrote:@brod-ne uvaljuj se,pliz...kakva crna profesorica? mislis-zavrsila faks i moze predavati u nekoj srednjoj skoli? ili mislis imas iza sebe decenije naucnog rada, objavljene naucne radove, godine asistiranja na fakultetu-pa si sad profesorica na faksu?(vikendom radis magisterij,valjda?!)
-
BROD
#216 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
...stvarno nemam riječi i ne želim ih imati za priče poput postova iznad....svako ima pravo da misli i kaže što želi ali ja stvarno ne želim više ništa reći jer neki od vas već imaju dovoljno jaku sliku o meni, koji niti želim ,niti mogu da mijenjam..ali ipak ovakve uvrede nisi na mjestu...nit sam za osudu niti za žaljenje...ja svoje breme grijeha mogu nositi.....Panthera wrote:Pustopoljina respect! Mislim da je ova zadnja prica/fikcija o razvodu i napustanju lovera nacin da se zatvori tema na forumu jerbo je dovoljno kvalitetne diskusije na osnovu koje Brod moze da donese najbolju odluku u SVOOOOOM Interesu...Mislim da je u ovoj cijeloj prici zrtva podjednako i suprug CIJU PRICU JOS NISMO CULI...Pa zamisli da Broda muz nazove i kaze ciao draga, ja naso drugu eto razvodim se uzimam ti sve i djecu....ovaj forum bi ga lincovao ko u srednjem vijeku...ma daj, i ovdje simpatije idu prema brodu dakako jer nam se predstavila kao zrtva cijele price, poticuci zensku suosjecajnost i blablaba bullshit..I ovdje nije u pitanju sex sa nekim likom tamo, stvar ukusa odgoja kulture svjetonazora...kako sam skonto vidjela samo jednu k... pa je zanimalo kakav je kod drugih...jahhh...zivjele pametne!!!!!!!pustopoljina wrote:@brod-ne uvaljuj se,pliz...kakva crna profesorica? mislis-zavrsila faks i moze predavati u nekoj srednjoj skoli? ili mislis imas iza sebe decenije naucnog rada, objavljene naucne radove, godine asistiranja na fakultetu-pa si sad profesorica na faksu?(vikendom radis magisterij,valjda?!)
dovedi nju na net da se sa njom ispricamo-mozda uspijemo nagovoriti zenu da se razvede od samozive kcerke?! bas nam je dobro krenulo?!kao da ce suprug saznati ako mu ne kaze....OVDJE NIJE BITNO JESI MUSKO ILI ZENSKO NEGO JESI LI COVJEK ILI NE..ejjjj, daje joj paznju...ma daaaj.. ima free sex avanturu VICE JUH JUH SVAKI PUT i to je to....Brode meni ovo tvoje zvuci jako hinjavo, neposteno i jadno i ustvari govori samo o tebi...Mislim da je bilo fantasticnih komentara o tome kako je to na samom pocetku mogo da se rijesi...Mislim da je cij ove diskusije od pocetka bio kako se rijesiti muza...a postediti sebe......da i ono sta kako s djecom..pa samo sazaljenje, pa ljudi umiru pa nemaju samosazaljenja...al malo je takvih izgleda ....pa eto dosudili su ti penal pa sad zabij gol...covjeku koji ti je vjerovao i kad padne nastavi mu skakati po glavi onako makijavelisticki sadisticki...to je uzivancija..vidjeces zvuci da si tim putem krenula...posalji nam i slike....a ponekad se pogledaj u ogledalo, zna pomoc trust me!
- pustopoljina
#217 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
i sto je najtuznije-tu sliku si sama postavila pred nas...tuzno, pretuzno.
- Enka-Benka
#218 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
BROD wrote:hvala puno na "lijepim"riječima,ali apsolutnu je ne bitno kakva sam u očima osobe poput tebe koja osobu koju lično ne poznaje može ocjenjivati kao iskompleksiranu,dvoličnu,....eto ja za tebe ne mogu ništa reći jer te ne poznajem....osim da sebi daješ za pravo da ljude ocjenjuješ olako(kao i jaEnka-Benka wrote:Izvini,ali stvarno ne mogu da ti vjerujem,a pogotove ne ove zadnje postove sto si napisala,ne znam kakav si ti fax zavrsila i cime si se do sad zanimala da ovako nisko razmisljas.Imas li ti savjesti,dostajanstva????....Ili inace u zivotu sve odluke donosis na ovakav nacin.......zalosno i jadno,dno!!!
Sretno.)znači tu smo negdje
![]()
ipak hvala ako niradi čemu drugom onda bar na odvojem vremenu da napišeš post,jer sve moje očito nisi pročitao....
Kao prvo ja sam zensko(ona a ne on)
Ti bi jaranice da te svi sazaljevamo i podrzavamo u tvojim postupcima,ali cim se neko nadje kao ja i ostali pojedinica koji te kontriraju,odma ti ne pase
I jeste dajem sebi za pravo da te ocjenujem kako vec jesam,jer si sama otvorila temu i ispricala to vec sto jesi,i iz ovog prilozenog mogu zakljuciti za sebe licno(svak ima pravo na svoje misljenje)da nisi zena na mjestu,pasalo to tebi ili ne,inace sledeci put kad budes otvarala temu,vodi konverzaciju sama sa sobom ako ti vec ovako ne ide od ruke....pozzz
-
dzozluke
#219 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
gledas iz jednog ugla ja ne odobravam nacin na koji je to uciinila ali zasigurno ima pravo da odjebe tz. muzaEnka-Benka wrote:BROD wrote:hvala puno na "lijepim"riječima,ali apsolutnu je ne bitno kakva sam u očima osobe poput tebe koja osobu koju lično ne poznaje može ocjenjivati kao iskompleksiranu,dvoličnu,....eto ja za tebe ne mogu ništa reći jer te ne poznajem....osim da sebi daješ za pravo da ljude ocjenjuješ olako(kao i jaEnka-Benka wrote:Izvini,ali stvarno ne mogu da ti vjerujem,a pogotove ne ove zadnje postove sto si napisala,ne znam kakav si ti fax zavrsila i cime si se do sad zanimala da ovako nisko razmisljas.Imas li ti savjesti,dostajanstva????....Ili inace u zivotu sve odluke donosis na ovakav nacin.......zalosno i jadno,dno!!!
![]()
Ti bi jaranice da te svi sazaljevamo i podrzavamo u tvojim postupcima,ali cim se neko nadje kao ja i ostali pojedinica koji te kontriraju,odma ti ne pasenasla si pogresno mjesto gdje ces se izjasniti a cekati samo odgovore u svoju korist,i sad mi za Boga milog reci jeli to bolesno,jadno,sebicno ili pak normalno??!
I jeste dajem sebi za pravo da te ocjenujem kako vec jesam,jer si sama otvorila temu i ispricala to vec sto jesi,i iz ovog prilozenog mogu zakljuciti za sebe licno(svak ima pravo na svoje misljenje)da nisi zena na mjestu,pasalo to tebi ili ne,inace sledeci put kad budes otvarala temu,vodi konverzaciju sama sa sobom ako ti vec ovako ne ide od ruke....pozzz
- Enka-Benka
#220 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
Nije ni ona nista bolja od njega,ona to svjesno radi...bas su se bili nasli...ne zna se koje je gori!!
Last edited by Enka-Benka on 05/07/2008 20:09, edited 1 time in total.
-
d2
#221 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
sada posto si slobodna picija uzmi za ljubavnika i sve ok
sretno Brod
sretno Brod
-
BROD
#222 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
....mislim da griješiš,ja nisam nikad negodovala radi postova koji mojim radnjama i odlukama ne idu u prilog(osim pokušaja pojasniti neke navedene stvari u datim postovima)...tako da ne možeš reći da čekam odgovore u svoju korist,jer upravo su mi najviše i pomogli oni koji nisu na strani mojih radnji..ali isto tako mislim da je svaki tvoj post više uvreda, nego i mišljenje ili ti pak savjet(koji je ovom temom tražen), malo ih pogledaj ....nekim riječima poput:dvolična,iskompleksirana,bolesno,jadno......mislim stvarno nema smisla ni pokušati razgovarati sa osobom kojoj je kultura ispod nivoa, čak i da imaš u sebi sav moral svijeta,on ti ništa ne znači...ja možda morala nemam ali osnovne kulture imam pa neću nastaviti tvojim putem vrijeđanja...pozzzEnka-Benka wrote:BROD wrote:hvala puno na "lijepim"riječima,ali apsolutnu je ne bitno kakva sam u očima osobe poput tebe koja osobu koju lično ne poznaje može ocjenjivati kao iskompleksiranu,dvoličnu,....eto ja za tebe ne mogu ništa reći jer te ne poznajem....osim da sebi daješ za pravo da ljude ocjenjuješ olako(kao i jaEnka-Benka wrote:Izvini,ali stvarno ne mogu da ti vjerujem,a pogotove ne ove zadnje postove sto si napisala,ne znam kakav si ti fax zavrsila i cime si se do sad zanimala da ovako nisko razmisljas.Imas li ti savjesti,dostajanstva????....Ili inace u zivotu sve odluke donosis na ovakav nacin.......zalosno i jadno,dno!!!
![]()
Ti bi jaranice da te svi sazaljevamo i podrzavamo u tvojim postupcima,ali cim se neko nadje kao ja i ostali pojedinica koji te kontriraju,odma ti ne pasenasla si pogresno mjesto gdje ces se izjasniti a cekati samo odgovore u svoju korist,i sad mi za Boga milog reci jeli to bolesno,jadno,sebicno ili pak normalno??!
- stochar
#223 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
jos raspravljate o ovome? zanimljivo...
-
Leonid Breznjev
#224 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
nisu jos ni poceli...stochar wrote:jos raspravljate o ovome? zanimljivo...
-
sapati srca
#225 Re: hm, pa ja sam zaljubljena ali ne u muža...
U cjeloj ovoj prici mi smo nebitni, samo puki posmatraci necega sto se tebi desava koji donosimo neke impresije pausalno jer ne znamo, ne slutimo i ne vidimo bezbroj svih stanja i sojecaja koji se desavaju izmedu tebe i tvoga muza...I kazujemo na osnovu nekih svojih iskustava, stavova koji nemoraju i nisu etalon nikome, jednostavno su nasi nsto sto nas je formiralo i cini takvim kakvim jesmo....Svaki dan se jedni vjencavaju, drugi razvode, jednima uspjeva drugima ne...Nema formule i nema savjeta, da ih ima ne bi se svakodnevno desavali razvodi...Glupost je osudivati bilo koga jer ne zivimo njegov zivot pa samim tim ne zamo, ne razumijemo i ne osjecamo uzroke i posljedice koje formiraju nekoga u odluci da se odluci na korak razvoda...Bilo da se radi o muskoj ili zenskoj strani...Sta uopste znace argumenti za a sta protiv jer ono sto je meni argument ne mora znaciti da je tebi i obrnuto...Ono sto je meni sreca i zadovoljstvo ne mora znaciti da je tebi ili nekom trecem....Koliko god bilo bolno i tesko sebi priznati da nesto ne funkcionise, isto tako je i hrabrost s tim se suociti nego lagati sebe i druge i formu mjesto osjecaja zivjeti....Ti to najbolje znas i zna svako onaj kome se to i desava...ne mogu ja biti sit, vrhunski doruckovati i razumjevati tvoj vapaj za hranom, razmjevati tvoj bol u stomaku...ne mogu ja svoju srecu ili zadovoljstvo statusom (vezom ili bracnim) nametati tebi ili drugome kao etalon neke uspjesnosti...Jer ne znam ni da li ce ni koliko moja potrajati, ni sta je cini uspjesnom....Hocu reci da ti najbolje znas i da si ti u ovom trenutku najvise svjesna svih konsekvenci koje ce se desavati odlukom koju donoses...I kako sam ti rekao u prvom postu trebace ti jako puno snage, mudrosti, strpljenja da nastavis dalje zivjeti svjesna svojih odluka i postupaka..U koje ne ulazim da li su ispravne jer samo ti mozes znati jesu li ili nisu....Ko zna u cemu je necije dobro i ko zna sta nas u nekim nasim odlukama dalje dobro ili lose ceka...U svakom slucaju neka ti djeca budu i dalje prioritet u svemu sve dok bitises, jer njihova sreca ce uvijekbiti i tvoja sreca, njihova bol uvijek ce biti i tvoja bol....BROD wrote: ....mislim da griješiš,ja nisam nikad negodovala radi postova koji mojim radnjama i odlukama ne idu u prilog(osim pokušaja pojasniti neke navedene stvari u datim postovima)...tako da ne možeš reći da čekam odgovore u svoju korist,jer upravo su mi najviše i pomogli oni koji nisu na strani mojih radnji..ali isto tako mislim da je svaki tvoj post više uvreda, nego i mišljenje ili ti pak savjet(koji je ovom temom tražen), malo ih pogledaj ....nekim riječima poput:dvolična,iskompleksirana,bolesno,jadno......mislim stvarno nema smisla ni pokušati razgovarati sa osobom kojoj je kultura ispod nivoa, čak i da imaš u sebi sav moral svijeta,on ti ništa ne znači...ja možda morala nemam ali osnovne kulture imam pa neću nastaviti tvojim putem vrijeđanja...pozzz
U svakom slucaju puno srece, snage i strpljena ti zelim u svemu daljnem tvom...