Wimbledon 2008
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
-
The__Doctor
#201 Re: Wimbledon 2008
Ja mislim da ce do kraja godine Federer odbraniti 1. mjesto a uz to ce osvojiti US open. Sto se tice Nadala on je svoje odradio odbranio sve bodove na sljaci osvojio queens i wimbledon, za njega je uspijeh ako dodje do finala US opena...
- kirby
#202 Re: Wimbledon 2008
zimzelen wrote:Pocetkom sezone Federer je rekao da ima dva cilja u ovoj godini: odbrana naslova u Wimbledonu i odbrana prvog mjesta. Prvo nije uspio ali za drugo ima dobre sanse. I nakon teskog poraza veceras sacuvat ce 650 bodova prednosti nad Nadalom. Puno je to. Na americkoj turneji ne brani puno bodova u odnosu na Spanca tako da ce odluciti dvoboj na US Opernu. Ako i tamo padne-zasluzio je matador iz Mallorce da preuzme prijesto. Iskreno se nadam d se top nece desiti.Chemist wrote:Opet je pobijedio onaj mali CIGAN...ne mogu Spance organski, zao mi je sto je Federer izgubio i isto tako mi je zao sto moram reci da mi se sve vise cini da je dosao kraj jedne ere u tenisu, mislim da poslije ovog meca nista vise nece biti isto..jer Federer je na scenu stupio pobijedivsi Samprasa u Wimbleodnu, moglo bi se vrlo lako dogoditi da na tom istom mjestu i sidje sa scene
Zapamtite, da naredne godine Federer nece izgubiti ni seta do nove wimbledonske krune.
Tuzan sam zbog poraza, jer takav igrac se jos zadugo nece roditi. Ipak, u oprostojnom govoru pokazao sportski i ljudski duh. Sretno Fedex naredne godine.
pa sta je drugo mogao reci?kakav je sportista vidio sam kad je loptica udarila u mrezicu i nadal je nije mogao vratiti.cini mi se da je sportski dici ruku i reci sorry.iako mi je do tog trenutka bilo svejedno ko ce dobiti od tad sam navijao za nadala. nek je poderao pederera.
trenutno je nadal za klasu bolji od federera.
-
The__Doctor
#203 Re: Wimbledon 2008
Stici ce njega Fedja iako sam navijac Nadala nadam se da ce Federer uzeti US open da skine tog Samprasalaku noć wrote:nije ga prestigao,fale mu još 2 gren slema da ga stigne odnosno 3 da ga prestigne ako se to gleda.The__Doctor wrote:Pa vec ga je prestigaoChairman wrote:Bilo je i vrijeme vise !!!
Svaka cast, Rafa...prosle godine nisi bio daleko ali ove si zasluzio.
Nadam se da je ovo pocetak kraja Rogera Federera, i da nikad nece stici najboljeg svih vremena Pete Samprasa!
-
b@tto
#204 Re: Wimbledon 2008
tek mu je 26 godina,tako da će vjerovatno biti po broju osvojenih grand slam turnira daleko ispred svihThe__Doctor wrote:Pa vec ga je prestigaoChairman wrote:Bilo je i vrijeme vise !!!
Svaka cast, Rafa...prosle godine nisi bio daleko ali ove si zasluzio.
Nadam se da je ovo pocetak kraja Rogera Federera, i da nikad nece stici najboljeg svih vremena Pete Samprasa!
-
b@tto
#205 Re: Wimbledon 2008
pobjedna zapadnog mostara protiv istocnog mostara tj.prestavnika njihovog
vamos rafo
evo kakvih budala ima,ovo je preuzeto sa foruma portala net.hr
vamos rafo
-
laku noć
#206 Re: Wimbledon 2008
Nadam se da je ovo pocetak kraja Rogera Federera, i da nikad nece stici najboljeg svih vremena Pete Samprasa![/quote]
Pa vec ga je prestigao
[/quote]nije ga prestigao,fale mu još 2 gren slema da ga stigne odnosno 3 da ga prestigne ako se to gleda.[/quote]
Stici ce njega Fedja iako sam navijac Nadala nadam se da ce Federer uzeti US open da skine tog Samprasa[/quote]US open je sasvim druga priča,u Australiji je Federe bio očajan.Sad ide serija masters turnira u Kanadi i Americi i tu će se najbolje vidjeti njegova forma na betonu.Beton je nešto sasvim drugo u odnosu na travu a pogotovu na šljaku
Pa vec ga je prestigao
Stici ce njega Fedja iako sam navijac Nadala nadam se da ce Federer uzeti US open da skine tog Samprasa[/quote]US open je sasvim druga priča,u Australiji je Federe bio očajan.Sad ide serija masters turnira u Kanadi i Americi i tu će se najbolje vidjeti njegova forma na betonu.Beton je nešto sasvim drugo u odnosu na travu a pogotovu na šljaku
-
laku noć
#207 Re: Wimbledon 2008
b@tto wrote:pobjedna zapadnog mostara protiv istocnog mostara tj.prestavnika njihovog
vamos rafo
- kkbosna_90
#208 Re: Wimbledon 2008
ako Nadala bude posluzilo zdravlje bit ce on dugo broj 1 
i to vrlo brzo
i to vrlo brzo
-
laku noć
#209 Re: Wimbledon 2008
Teško je biti dugo br.1,u tome i jest veliki Rodžer Federerkkbosna_90 wrote:ako Nadala bude posluzilo zdravlje bit ce on dugo broj 1
i to vrlo brzo
- kkbosna_90
#210 Re: Wimbledon 2008
sve je moguce, samo ako bude sve ok sa zdravljemlaku noć wrote:Teško je biti dugo br.1,u tome i jest veliki Rodžer Federerkkbosna_90 wrote:ako Nadala bude posluzilo zdravlje bit ce on dugo broj 1
i to vrlo brzo
- van Basten
#211 Re: Wimbledon 2008
sjajan meč... jedan od onih koji će ući u antologiju sigurno.
Iako sam veliki poštovalac Federerovog tenisa, a sdruge strane i ne mirišem previše defanzivni, linijaški, snagatorski tenis kakav praktikuje Nadal, mora se priznati da je Rafael danas apsolutno zaslužio pobjedu.
Šta donosi sutra? Vidjećemo
Iako sam veliki poštovalac Federerovog tenisa, a sdruge strane i ne mirišem previše defanzivni, linijaški, snagatorski tenis kakav praktikuje Nadal, mora se priznati da je Rafael danas apsolutno zaslužio pobjedu.
Šta donosi sutra? Vidjećemo
- Mikado
#212 Re: Wimbledon 2008
Federer je u Parizu, pokazao koliko je dobar, a jucer je trebao dozivit istu sudbinu, al imao je srece. Njegova era je zavrsena jos prosle godine u Wimbledonu.
-
Rambo-Amadeus
#213 Re: Wimbledon 2008
prvo, iako ne pratim bas nesto tenis (blago receno
) jucer me je zapanjila psihicka snaga obojice, zaista nesto nevjerovatno, poslije par mec lopti, ostati skoncentrisan i vratiti se u igru, ja mislim da bih ja bacio reketu (prije da bi mi sama od treme i nervoze ispala iz ruke) i izasao, ali njih su dvojica pokazali zasto su br 1. i 2.
inace, bas onako kako i izgleda, pobijedio je "proracunatiji" i skoncentrisaniji Nadal, ali je i vrac'o lopte svaka mu cast, kako stigne sve ono...
Finale je bilo za uzivanje!
inace, bas onako kako i izgleda, pobijedio je "proracunatiji" i skoncentrisaniji Nadal, ali je i vrac'o lopte svaka mu cast, kako stigne sve ono...
Finale je bilo za uzivanje!
-
arze
#214 Re: Wimbledon 2008
Nadal je najdominantniji sportista danasnjice!
Po svemu je sad bolji od federera osim u servisu.Njemu je 22 god. i bice ubjedljivo najtrofejniji teniser ako bude isloo ovim tempom de neke 30-ete.
Lik je postavio nove standarde u tenisu ocigledno.Federer sam reko da je dobro proso kako je moglo bit
Trenutno je 12-6 za nadala, na zemlji ako nije 10-1
Po svemu je sad bolji od federera osim u servisu.Njemu je 22 god. i bice ubjedljivo najtrofejniji teniser ako bude isloo ovim tempom de neke 30-ete.
Lik je postavio nove standarde u tenisu ocigledno.Federer sam reko da je dobro proso kako je moglo bit
-
The__Doctor
#215 Re: Wimbledon 2008
b@tto wrote:pobjedna zapadnog mostara protiv istocnog mostara tj.prestavnika njihovog
vamos rafo
- JohnnyS
#216 Re: Wimbledon 2008
Chmoljo wrote: Nadal je zaslužio pobjedu, a osim toga čini se kao skroman i simpatičan momak.
Ako mi je itko iritantniji od Cristiana Ronalda to je upravo Rafael Nadal, pederčić koji stemje i kojem je sindikat tenisača naložio da se prestane iritantno i provokativno veselit svakom poenu jer ponižava protivnike...
A ove koji otpisuju Federera, pa čovjek nema 35 godina pa da je za njega gotovo, bit će tu još Wimbledona, uopće ne treba sumnjat...
-
b@tto
#217 Re: Wimbledon 2008
blanka vlašić je dominantnija,31 pobjeda zaredomarze wrote:Nadal je najdominantniji sportista danasnjice!
Lik je postavio nove standarde u tenisu ocigledno.Federer sam reko da je dobro proso kako je moglo bit![]()
![]()
![]()
![]()
-
b@tto
#218 Re: Wimbledon 2008
nisam znao ovo što si napisao za nadala,ali se ne čudim ako je istina,i meni je antipatičan.JohnnyS wrote:Chmoljo wrote: Nadal je zaslužio pobjedu, a osim toga čini se kao skroman i simpatičan momak.
Ako mi je itko iritantniji od Cristiana Ronalda to je upravo Rafael Nadal, pederčić koji stemje i kojem je sindikat tenisača naložio da se prestane iritantno i provokativno veselit svakom poenu jer ponižava protivnike...
A ove koji otpisuju Federera, pa čovjek nema 35 godina pa da je za njega gotovo, bit će tu još Wimbledona, uopće ne treba sumnjat...
-
DJ Babo
#219 Re: Wimbledon 2008
nadala i federera svi redom na ATP touru smatraju dvojicom najvecih gentlemena danasnjeg tenisa. nema govora o nekim kaznama i slicno. mali je problem kod nadala sto razvlaci kod svog servisa, sto se moze smatrati nepostenim jer protivniku razvlaci paznju. djokovic je tu neprikosnoven sto se nesportskog ponasanja tice (a i neodmjerenih izjava zbog kojih je izgubio postovanje i nadala i federera i mnogih drugih).
tenis je gospodski sport, a ova dvojica su dva najveca gospodina tog sporta, i uz to za klasu bolji od svih ostalih.
federer ima fore da osvoji bar jos 2, 3 GS prije nego sto postane penzioner tipa Moye i slicnih. pete sampras nije mjerilo prema kojem se mjeri velicina federera (bez obzira na 14 slamova). samo Rod Laver moze posluziti kao benchmark Federeru, koji ima cast da mu je protivnik jedan od najvecih u istoriji (nadal). sto se nadala tice, svi se slazu da on nece dugo izdrzati na ovakvom nivou jer previse trosi svoje tijelo. jednostavno stil igre mu je takav da lomi i protivnike ali i svoje tijelo. ali ove godine je dokazao da je sigurno jedan od najvecih, a ne samo cudoviste sa zemljanih terena.
john mcenroe i peter bodo (tennis magazine) su rekli da je sinoc odigran najbolji mec u istoriji opet era tenisa. bolji i od meceva borga i mcenroea.
nadal je sinoc u intervjuu rekao, a rekao je to bezbroj puta, da je federer najveci igrac u istoriji tenisa. federer je rekao da je nadal "a deserving champion" = zasluzeno je sampion. ako se njih dvojica mogu toliko postovati, sto se moraju ovi "fanovi" ovoliko kenjati po jednom ili drugom. budite sretni sto ste imali priliku gledati ovakav tenis i ovakve igrace. ovakav tenis i ovakav trenutak se mozda nece ponoviti za 20-30 godina. ne kvarite uzivanje istinskim fanovima tenisa
tenis je gospodski sport, a ova dvojica su dva najveca gospodina tog sporta, i uz to za klasu bolji od svih ostalih.
federer ima fore da osvoji bar jos 2, 3 GS prije nego sto postane penzioner tipa Moye i slicnih. pete sampras nije mjerilo prema kojem se mjeri velicina federera (bez obzira na 14 slamova). samo Rod Laver moze posluziti kao benchmark Federeru, koji ima cast da mu je protivnik jedan od najvecih u istoriji (nadal). sto se nadala tice, svi se slazu da on nece dugo izdrzati na ovakvom nivou jer previse trosi svoje tijelo. jednostavno stil igre mu je takav da lomi i protivnike ali i svoje tijelo. ali ove godine je dokazao da je sigurno jedan od najvecih, a ne samo cudoviste sa zemljanih terena.
john mcenroe i peter bodo (tennis magazine) su rekli da je sinoc odigran najbolji mec u istoriji opet era tenisa. bolji i od meceva borga i mcenroea.
nadal je sinoc u intervjuu rekao, a rekao je to bezbroj puta, da je federer najveci igrac u istoriji tenisa. federer je rekao da je nadal "a deserving champion" = zasluzeno je sampion. ako se njih dvojica mogu toliko postovati, sto se moraju ovi "fanovi" ovoliko kenjati po jednom ili drugom. budite sretni sto ste imali priliku gledati ovakav tenis i ovakve igrace. ovakav tenis i ovakav trenutak se mozda nece ponoviti za 20-30 godina. ne kvarite uzivanje istinskim fanovima tenisa
-
Hare_ze
#220 Re: Wimbledon 2008
Svaka cast Nadalu...ali je po meni tuzno kada vidim da Wimbledon osvoji teniser koji jedva da je tokom cijelog turnira skupio oko 30ak as udaraca...a igre na mrezi gotovo da i nema...jednostavno nije ni Wimbledon ono sto je nekad bio (ovim ne opravdavam Federera)...
-
b@tto
#221 Re: Wimbledon 2008
Hare_ze wrote:Svaka cast Nadalu...ali je po meni tuzno kada vidim da Wimbledon osvoji teniser koji jedva da je tokom cijelog turnira skupio oko 30ak as udaraca...a igre na mrezi gotovo da i nema...jednostavno nije ni Wimbledon ono sto je nekad bio (ovim ne opravdavam Federera)...
i meni je to palo na pamet,bez izlaza na mrežu a osvojio wimbledom,druga vremena.
-
LongDong
#222 Re: Wimbledon 2008
Pa svi su se slozili da i travnata podloga na Wimbledonu nije kao sto je nekada bila, ustvari juce u finalu je vise zemlje bilo nego trave na terenu, pa mozda i tu treba traziti razloge Nadalovog trijumfa.b@tto wrote:Hare_ze wrote:Svaka cast Nadalu...ali je po meni tuzno kada vidim da Wimbledon osvoji teniser koji jedva da je tokom cijelog turnira skupio oko 30ak as udaraca...a igre na mrezi gotovo da i nema...jednostavno nije ni Wimbledon ono sto je nekad bio (ovim ne opravdavam Federera)...
i meni je to palo na pamet,bez izlaza na mrežu a osvojio wimbledom,druga vremena.
-
Chairman
#223 Re: Wimbledon 2008
Kakve su ovo gluposti?DJ Babo wrote:nadala i federera svi redom na ATP touru smatraju dvojicom najvecih gentlemena danasnjeg tenisa. nema govora o nekim kaznama i slicno. mali je problem kod nadala sto razvlaci kod svog servisa, sto se moze smatrati nepostenim jer protivniku razvlaci paznju. djokovic je tu neprikosnoven sto se nesportskog ponasanja tice (a i neodmjerenih izjava zbog kojih je izgubio postovanje i nadala i federera i mnogih drugih).
-
DJ Babo
#224 Re: Wimbledon 2008
sta reci na ovako jaku argumentacijuChairman wrote:Kakve su ovo gluposti?DJ Babo wrote:nadala i federera svi redom na ATP touru smatraju dvojicom najvecih gentlemena danasnjeg tenisa. nema govora o nekim kaznama i slicno. mali je problem kod nadala sto razvlaci kod svog servisa, sto se moze smatrati nepostenim jer protivniku razvlaci paznju. djokovic je tu neprikosnoven sto se nesportskog ponasanja tice (a i neodmjerenih izjava zbog kojih je izgubio postovanje i nadala i federera i mnogih drugih).
mozda citirati petea samprasa?
Pete Sampras believes Roger Federer will bounce back from the disappointment of losing a classic Wimbledon final to Rafael Nadal. "I did send him a text, and told him, 'Bad luck, too bad there had to be a loser in that one,' says Sampras in this exclusive interview.
Do you still expect Roger to break your Grand Slam singles title record (14 titles)?
Oh, absolutely. It's inevitable. He'll be in contention for all the majors, and he'll win a few more Wimbledons and U.S. Opens before he's done - no doubt in my mind.
http://tennisworld.typepad.com/tenniswo ... adaco.html
-
Chairman
#225 Re: Wimbledon 2008
Pa naravno da ce to reci.Covjek je prije svega sportista i nece pametovati nesto a povukao se prije par godina.Mozda Federer i prestigne Samprasa, ali konkurencija u kojoj je Sampras igrao i bio najbolji dugi niz godina je za bar 10 igraca top klase jaca nego ova danas gdje imas samo Federera i Nadala (Nadala koji je sazrio i koji sada moze parirati Federeru na svim podlogama).Jos nesto, da se Sampras nije povukao u 31 godini osvojio bi i on jos najmanje 4 grand slama s obzirom na rupu koja se pojavila nakon njegovog odlaska a prije pojavljivanja Federera.DJ Babo wrote:sta reci na ovako jaku argumentacijuChairman wrote:Kakve su ovo gluposti?DJ Babo wrote:nadala i federera svi redom na ATP touru smatraju dvojicom najvecih gentlemena danasnjeg tenisa. nema govora o nekim kaznama i slicno. mali je problem kod nadala sto razvlaci kod svog servisa, sto se moze smatrati nepostenim jer protivniku razvlaci paznju. djokovic je tu neprikosnoven sto se nesportskog ponasanja tice (a i neodmjerenih izjava zbog kojih je izgubio postovanje i nadala i federera i mnogih drugih).
nadal je sinoc u intervjuu rekao, a rekao je to bezbroj puta, da je federer najveci igrac u istoriji tenisa. federer je rekao da je nadal "a deserving champion" = zasluzeno je sampion. ako se njih dvojica mogu toliko postovati, sto se moraju ovi "fanovi" ovoliko kenjati po jednom ili drugom. budite sretni sto ste imali priliku gledati ovakav tenis i ovakve igrace. ovakav tenis i ovakav trenutak se mozda nece ponoviti za 20-30 godina. ne kvarite uzivanje istinskim fanovima tenisa![]()
mozda citirati petea samprasa?
Pete Sampras believes Roger Federer will bounce back from the disappointment of losing a classic Wimbledon final to Rafael Nadal. "I did send him a text, and told him, 'Bad luck, too bad there had to be a loser in that one,' says Sampras in this exclusive interview.
Do you still expect Roger to break your Grand Slam singles title record (14 titles)?
Oh, absolutely. It's inevitable. He'll be in contention for all the majors, and he'll win a few more Wimbledons and U.S. Opens before he's done - no doubt in my mind.
http://tennisworld.typepad.com/tenniswo ... adaco.html