jasta radiPalaSa Marsa wrote:Jasta neg' postoji, i jasta neg' moze
Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Cholina_Lokica
#201 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
-
Hauptgefrajter-u Ba
#202 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
ne postoji niti je ikad postojala
-
Hauptgefrajter-u Ba
#203 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
trebaju ti naocale ili nisi bila naspavan(a) pa nisi dobro razumijela =)
poz
poz
- bubi_mama
#204 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Neko mi jednom rece kao utjehu
: Ljubav ne postoji,samo dvoje ljudi koji iskoristavaju jedno drugo 
-
PalaSa Marsa
#205 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Ama postoji i postoji, nek' prica ko sta hoce! 
- JThomas
#206 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
eno je dijeli letke na ferhadiji...
-
Hauptgefrajter-u Ba
#207 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
da da naocale vam trebaju
ljubav je samo lazna prica koju dvije osobe medjusobno pricaju jedno drugom i pokusavaju ubjediti drugog da
se vole ima samo jedna vrsta ljubavi na svjetu i to je ljubav koja se osjeti prema svom djetetu
sve ostalo je laz zvanom ljubav a iza toga se kriju licne interese to je ljubav
l - laz
j - jebeni
u - ubjedjuje
b - budalu (naivnu budalu)
a - ako
v - vjeruje (slepo vjeruje)
ljubav je samo lazna prica koju dvije osobe medjusobno pricaju jedno drugom i pokusavaju ubjediti drugog da
se vole ima samo jedna vrsta ljubavi na svjetu i to je ljubav koja se osjeti prema svom djetetu
l - laz
j - jebeni
u - ubjedjuje
a - ako
- lolita_xx
#208 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
prava ljubav postoji
trudi se da prava ljubav bude ona koju nosis u sebi
od drugih je ne ocekuj 
- JThomas
#209 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
čemu nepotrebni nihilizam? ko dir'o da ga bijemo?Hauptgefrajter-u Ba wrote:da da naocale vam trebaju
l - laz
j - jebeni
u - ubjedjuje
a - ako
kažem ti, vidio je ja na ferhadiji, dijeli letke za interlingua kurseve stranih jezika...
- Eleonora
#210 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Kad covjek ovako pocne razmisljati, kad ovako postane pesimistican u pogledu ljubav, osiromasuje svoju dusu ogromnim djelom...nisi toga ni svjestan...Hauptgefrajter-u Ba wrote:da da naocale vam trebaju
l - laz
j - jebeni
u - ubjedjuje
a - ako
Puno cujemo ovakvih stajalista...i ti ljudi mi se keze u facu da sam budala sto vjerujem u ljubav....pffff...kako sam '' u oblacima '', nemam veze sa stvarnoscu....
LJubav se gradi unutra prvo...isto kao i vjera...nije vjernik onaj koji obavlja propisano, vec onaj koji obavlja to sve unutra...ima neku vjeru za koju samo on zna...ne mora je nikome specijalno dokazivati...vidi se to, ta ozarenost, duhovnost...
Tako i ljubav....
To sto je neko imao '' losa '' iskustva...i zbog tih ''losih'' iskustava sebe sam osakati tako sto kaze da vise ne vjeruje u ljubav....
Idi dalje, naci ces....kad tad...al samo i samo...ako VJERUJES....ako ne vjerujes....ostatat ces gnjevan, siromasan, prazan...
-
Hauptgefrajter-u Ba
#211 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
nisam rekao da su oni koji vjeruju u ljubav budale - nego sebe smatram budalom u smislu toga da sam vjerovao da me je voljela - sto je poptuno bioo laz i to od prvog do zadnjeg dana.
sto se tice moje duse, ona nemoze biti siromasnija i praznija biti nego sto jest vec.
ja jednostavno nevjerujem u ljubav i ta losa izkustva su zaista bila losa netrebaju ti te znakove koje si postavila.
ali zivot ide dalje ja sam zadovoljan stim sto imam i stime sto sam uspio neke stvari koje sam zeleo.
lako je reci vjeruj u ljubav ako imas ljepa izkustva i kad si sretan snekim - svakom je lako rijesiti tudja problema.
ja nisam to sam zakljucio nego su me zene tako "naucile" i ubjedile da ima samo toliko ljubav koliko ima para u novcaniku i dokle traje registracija za auto. to je danas definicija za ljubav - ko glumi hadziju i frajera taj moze vjerovati u ljubav jer ce je imati i sigurno.
Svi ostali koje se normalno ponasaju i ne glume nekakve frajere te ljude nisu interesantne i zato ja kazem da prava ljubav i ljubav ko ljubav inace ne postoji i nikad nije postojala.
jer ljudi sebe i druge jednostavno lazu - i nisu svjestni toga - jer se ubjedjuju da je to ljubav i da je to ono pravo a u sustini ni neznaju sta je ljubav.
to je isto kad kazete djetetu: deda mraz postoji samo moras cvrsto vjerovati u to - a istinu svi znaju i to je da NE POSTOJI.
to je to.
sto se tice moje duse, ona nemoze biti siromasnija i praznija biti nego sto jest vec.
ja jednostavno nevjerujem u ljubav i ta losa izkustva su zaista bila losa netrebaju ti te znakove koje si postavila.
ali zivot ide dalje ja sam zadovoljan stim sto imam i stime sto sam uspio neke stvari koje sam zeleo.
lako je reci vjeruj u ljubav ako imas ljepa izkustva i kad si sretan snekim - svakom je lako rijesiti tudja problema.
ja nisam to sam zakljucio nego su me zene tako "naucile" i ubjedile da ima samo toliko ljubav koliko ima para u novcaniku i dokle traje registracija za auto. to je danas definicija za ljubav - ko glumi hadziju i frajera taj moze vjerovati u ljubav jer ce je imati i sigurno.
Svi ostali koje se normalno ponasaju i ne glume nekakve frajere te ljude nisu interesantne i zato ja kazem da prava ljubav i ljubav ko ljubav inace ne postoji i nikad nije postojala.
jer ljudi sebe i druge jednostavno lazu - i nisu svjestni toga - jer se ubjedjuju da je to ljubav i da je to ono pravo a u sustini ni neznaju sta je ljubav.
to je isto kad kazete djetetu: deda mraz postoji samo moras cvrsto vjerovati u to - a istinu svi znaju i to je da NE POSTOJI.
to je to.
-
Lesli Eldridž
#212 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Jah, teška ti je priča... Ima tu dosta istine, ali prava ljubav to ne gleda. Nisi još naletio na pravu ljubav...Hauptgefrajter-u Ba wrote:nisam rekao da su oni koji vjeruju u ljubav budale - nego sebe smatram budalom u smislu toga da sam vjerovao da me je voljela - sto je poptuno bioo laz i to od prvog do zadnjeg dana.
to je to.
- Cholina_Lokica
#213 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
ma sta 2 puta.... moRe i 3

- JThomas
#214 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
usra brate i šefa i stanicu...
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#215 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Sa prvim dijelom se slazem, ali sa drugim bash i ne, jer vjerujem da prava ljubav postoji, samo je bitno da je na vrijeme prepoznas, a doce ona sigurnoHauptgefrajter-u Ba wrote:
-
Hauptgefrajter-u Ba
#216 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
ko je vas tako slago dal mi je znati samo 
doci ce ona sigurno to jesi u pravu samo meni nece a mozda i hoce samo ja necu biti kod kuce nego na poslu kao i sad.
bitnije je pitanje ukoliko ukus sarajevskih cevapa od mrkve uticaju na kvalitete i rezultate reprezentacije BIH
ajde da cujem vase glasove poz u
doci ce ona sigurno to jesi u pravu samo meni nece a mozda i hoce samo ja necu biti kod kuce nego na poslu kao i sad.
bitnije je pitanje ukoliko ukus sarajevskih cevapa od mrkve uticaju na kvalitete i rezultate reprezentacije BIH
-
bosna123
#217 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Ocito biras krive zene. Pravih ljubavi itekako ima... Odmakni se malo od tih sponzorusa, jer inace nisi ni ti toliko nevin u toj cijeloj prici.
- Eleonora
#218 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Cemu toliki pesimizam zbog KRIVIH OSOBA? sto to sebi radis...Hauptgefrajter-u Ba wrote:ko je vas tako slago dal mi je znati samo
bitnije je pitanje ukoliko ukus sarajevskih cevapa od mrkve uticaju na kvalitete i rezultate reprezentacije BIH![]()
ocito si bio sa pogresnim, plitkim zenama...jer iz svega sto si rekao u proslim postovima, govori o tome...cim si spomenuo novcanik i ljubav, sve mi je bilo jasno
al gledaj, ja se pitam, kakav si ti, ako si bio sa takvima.....i privlacio takve i one tebe....
- JThomas
#219 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
izvrši jedan praktičan opit.
pokaži u nekoga kažiprstom i vidi koga pokazuju tri druga prsta.
- Loulou
#220 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
JThomas wrote:izvrši jedan praktičan opit.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#221 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
reci cu vam kakav sam bio - naivan - i slijep od ljubavi - i te sponzoruse kako ih nazivate su isto tako jako dobre glumice.
Jako dobre glumice da bih sigurno dobile najmanje jedan oskar.
Sto se tice mene ja sam kriv u tom smislu da sam se previse vezo za nju jer me je bilo strah da ostanem bez nje da ostanem sam. I tako sam poslje toga silom nekoga trazio samo da nisam sam i stime naletim svaki put na isto i(li) jos gore sranje to je se vuklo ko crveni konac kroz moj zivot a rezultat od toga je samo izgubljene godine i i stime moje promjenjeno mislenje o zenama i ljubavi.
Sigurno je tuj malo i moja greska nesto ijm nije pasovalo da su me tako izcijedile ali ja ne smatram da je dobrota grijeh ako jest onda sam zaista kriminalac.
Sad mislim da bih stvarno zasluzio kaznu za moju glupost i platio sam dosta tu skolu da bih mogao reci da za mene licno ljubav ne postoji - jer to sto se u danasnje vrijeme definise kao ljubav to za mene nije ljubav to je cista prevara jer u svakoj vezi neko manje a neko vise voli i taj koji vise voli taj je uvjek najebo da mi izvinete izraz.
eto pa cim budem upoznao jednu koja je samo ok - mislim da je samo covjek sto se kaze, onda cu otvoriti novu temu ovdje na forumu sa naslovom: dali moze covjek biti tako glup da prestane vjerovati u ljubav ?
eto a dok se to nebude desilo ja cu i dalje ovako definisati ljubav

Jako dobre glumice da bih sigurno dobile najmanje jedan oskar.
Sto se tice mene ja sam kriv u tom smislu da sam se previse vezo za nju jer me je bilo strah da ostanem bez nje da ostanem sam. I tako sam poslje toga silom nekoga trazio samo da nisam sam i stime naletim svaki put na isto i(li) jos gore sranje to je se vuklo ko crveni konac kroz moj zivot a rezultat od toga je samo izgubljene godine i i stime moje promjenjeno mislenje o zenama i ljubavi.
Sigurno je tuj malo i moja greska nesto ijm nije pasovalo da su me tako izcijedile ali ja ne smatram da je dobrota grijeh ako jest onda sam zaista kriminalac.
Sad mislim da bih stvarno zasluzio kaznu za moju glupost i platio sam dosta tu skolu da bih mogao reci da za mene licno ljubav ne postoji - jer to sto se u danasnje vrijeme definise kao ljubav to za mene nije ljubav to je cista prevara jer u svakoj vezi neko manje a neko vise voli i taj koji vise voli taj je uvjek najebo da mi izvinete izraz.
eto pa cim budem upoznao jednu koja je samo ok - mislim da je samo covjek sto se kaze, onda cu otvoriti novu temu ovdje na forumu sa naslovom: dali moze covjek biti tako glup da prestane vjerovati u ljubav ?
eto a dok se to nebude desilo ja cu i dalje ovako definisati ljubav
- 7777777
#222 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
voljela sam i volim jednog covjeka..i sigurna sam da ovo vise nikada necu osjecati...ljubav i nije ona neka iz bajke sto hoce reci da patim jer u meduvremenu vise i nismo zajedno, ali za mene je ovo jos prava ljubav i odlucila sam da bez obzira na cijelu situaciju imam pravo da i dalje volim, zato sto je ovo PRAVA LJUBAV i ja ne mogu vise nikoga voljeti jer u mom srcu nema mjesta za drugog, jer me taj covjek ocarao za sva vremena.....
HURAAAAAAAA za LJUBAV

HURAAAAAAAA za LJUBAV
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#223 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
Haupt bolan...
Ne valja nositi toliko gorcine i razocarenja u sebi, iako te dosta nas razumije.
Svako od nas je bar jednom dozivio veliko razocarenje u ljubavi, ali ne smijes se ponasati tako.
Svako od nas dijeli tvoje misljenje takodjer, narocito dok ne prodje sva bol, ali kasnije skontas da propustas toliko toga divnog zbog nekoga ko toga nije vrijedan.
Nemoj da se uvrijedis, ali ta prica tvoja kako ljubav tebe vise nikada nece pogledati...itd... slici na one price iz osnovne skole...
Prije ili kasnije ces skontati da je zivot mnogo ljepsi nego sto se cini trenutno, i da ljubav zaista postoji.
Samo je moras naci.
Ja vjerujem da svako ima svoju srodnu dusu negdje...znas kako kazu "svaka krpa, nadje zakrpu".
Tako da, glavu gore i malo pozitive.
Bit ce jos mnogo ljubavi i zaljubljivanja i voljenja...nije ona jedina bila.
Vjeruj mi, znam sta pricam.
Ne valja nositi toliko gorcine i razocarenja u sebi, iako te dosta nas razumije.
Svako od nas je bar jednom dozivio veliko razocarenje u ljubavi, ali ne smijes se ponasati tako.
Svako od nas dijeli tvoje misljenje takodjer, narocito dok ne prodje sva bol, ali kasnije skontas da propustas toliko toga divnog zbog nekoga ko toga nije vrijedan.
Nemoj da se uvrijedis, ali ta prica tvoja kako ljubav tebe vise nikada nece pogledati...itd... slici na one price iz osnovne skole...
Prije ili kasnije ces skontati da je zivot mnogo ljepsi nego sto se cini trenutno, i da ljubav zaista postoji.
Samo je moras naci.
Tako da, glavu gore i malo pozitive.
Vjeruj mi, znam sta pricam.
- Eleonora
#224 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
@ladyblue18
Bas tako.
Bas tako.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#225 Re: Da li jos postoji prava Ljubav ? Moze li se 2 puta voliti ?
dobro predajem se pozitivnim energijama.
da vas ubjedim odma da sam misljenje promjenio onda tebe pitam pred svima, hoces li se udati za mene ?
=)))))
a onoj sedmici kazem da gleda napred - vama se cini da sam pesimista ali nisam stvarno nisam ja sam se sa muzikom
tjesio i dosta kroz muziku se oporavio i sad se koncentrisem na svoju muzicku karijeru =)
kad budem jednog dana poznat muzicar kupujte moje ploce i dobit cete propust od 10 % kad mi posaljete racun
ajde idemo jedan dva tri
zajedno smo rastli grade ja i ti ...

da vas ubjedim odma da sam misljenje promjenio onda tebe pitam pred svima, hoces li se udati za mene ?
=)))))
a onoj sedmici kazem da gleda napred - vama se cini da sam pesimista ali nisam stvarno nisam ja sam se sa muzikom
tjesio i dosta kroz muziku se oporavio i sad se koncentrisem na svoju muzicku karijeru =)
kad budem jednog dana poznat muzicar kupujte moje ploce i dobit cete propust od 10 % kad mi posaljete racun
ajde idemo jedan dva tri
zajedno smo rastli grade ja i ti ...