Dogovori za protest 13. 2.
-
zmogi
ONDA SE DRUZE IZVINJAVAM, ZNAS KAKO JE U REVOLUCIJAMARidjobrki wrote:Ma kakva ložiona, pa pogledajte šta ste napravili!!! Ne sumnjajte u sebe, ovo je velika stvar - najveće "dešavanje naroda" u Sa nakon rata. Ovo su rijetki momenti kad se i ja osjećam onu trunku građanskog ponosa koju su skoro zatukli u nama sistematski nas ubijajući u pojam. To je jedina naznaka nekog sistema u ovoj državi: zatupljivanje nas građana.zmogi wrote:mene strah da nas ridjobrki ne ložicka malo, a ?
Pa S.Silajdžić ovo naziva PODRIVANJEM SISTEMA!!! Koji sistem, ljudi moji...
Dobro reče Pećanac: da bi se sistem podrivao trebao bi najprije postojati.
Cilj cijele priča i jeste uspostava sistema!
- Ridjobrki
zmogi wrote:
ONDA SE DRUZE IZVINJAVAM, ZNAS KAKO JE U REVOLUCIJAMA
“Revolution is not a dinner party, not an essay, nor a painting, nor a piece of embroidery; it cannot be advanced softly, gradually, carefully, considerately, respectfully, politely, plainly and modestly.”
Mao Tse-Tung
- Atan
Čovjek sve rekao... Ložio ili ne ložio ove stvari se ovako rade. Stvari treba uobličiti, uozbiljiti a to se može samo na ovaj način. I jos nesto: medijska propraćenost i obavještavanje je isto tako od suštinske važnosti - treba kontaktirati radio 202 u tom smislu.Ridjobrki wrote:Najlakša stvar za napraviti!!! Pa svi se manje više znate i naslućujete šta bi ko mogao uraditi. Znate i koliko je ko spreman za rad i kakvi su čiji stavovi i mogućnosti, to je sve očito onom ko prati ovaj forum! Vjerujte da ljude sa foruma bolje poznajete od nekih ljudi s kojima svaki dan pijete kafu.skojotovski wrote:
slazem se. ali sada slijedi tezi dio: valja pronaci ovih deset pametnih, lijepih, vitkih, ugodno popunjenih u kukovima, guzi i stomacicu....
Nikog od vas ne vode loše namjere, dignite glavu i isprsite se. Recite ono što govorite sami sebi u gradu dok gledate dnevnike. Sad imate šansu da kažete glasno ono šta hoćete pred ljudima koji misle isto što i vi!!!
Koliko ste puta rekli sebi "e da mi je da mu ja kažem..."? SAD IMATE ŠANSU KOJU NE BISTE TREBALI PROPUSTITI!!!
Među vama ima puno dobrih ljudi sa liderskim kvalitetama i ambicijama koji bi mogli dobro raditi u timu. Haj'mo ih u vatru sada!!! Bolji ste, sposobniji i pametniji od onih kojima se suprotstavljate, ali imate problem što se pred tim čobanima povlačite u sjenu! Nemojte se stidjeti svojih sposobnosti i svog znanja. Imate puno toga toga pametnog za reći i šansu da to kažete!
Nemojte se stidjeti staviti na čelo toga, dosta su se pametni ustručavali... To nas je ovdje i dovelo. Dogovorite se i naprijed!
-
zmogi
Ridjobrki wrote:zmogi wrote:
“Revolution is not a dinner party, not an essay, nor a painting, nor a piece of embroidery; it cannot be advanced softly, gradually, carefully, considerately, respectfully, politely, plainly and modestly.”
Mao Tse-Tung
svaka cast
- homo_sapiens
Atan wrote:Čovjek sve rekao... Ložio ili ne ložio ove stvari se ovako rade. Stvari treba uobličiti, uozbiljiti a to se može samo na ovaj način. I jos nesto: medijska propraćenost i obavještavanje je isto tako od suštinske važnosti - treba kontaktirati radio 202 u tom smislu.Ridjobrki wrote:Najlakša stvar za napraviti!!! Pa svi se manje više znate i naslućujete šta bi ko mogao uraditi. Znate i koliko je ko spreman za rad i kakvi su čiji stavovi i mogućnosti, to je sve očito onom ko prati ovaj forum! Vjerujte da ljude sa foruma bolje poznajete od nekih ljudi s kojima svaki dan pijete kafu.skojotovski wrote:
slazem se. ali sada slijedi tezi dio: valja pronaci ovih deset pametnih, lijepih, vitkih, ugodno popunjenih u kukovima, guzi i stomacicu....
Nikog od vas ne vode loše namjere, dignite glavu i isprsite se. Recite ono što govorite sami sebi u gradu dok gledate dnevnike. Sad imate šansu da kažete glasno ono šta hoćete pred ljudima koji misle isto što i vi!!!
Koliko ste puta rekli sebi "e da mi je da mu ja kažem..."? SAD IMATE ŠANSU KOJU NE BISTE TREBALI PROPUSTITI!!!
Među vama ima puno dobrih ljudi sa liderskim kvalitetama i ambicijama koji bi mogli dobro raditi u timu. Haj'mo ih u vatru sada!!! Bolji ste, sposobniji i pametniji od onih kojima se suprotstavljate, ali imate problem što se pred tim čobanima povlačite u sjenu! Nemojte se stidjeti svojih sposobnosti i svog znanja. Imate puno toga toga pametnog za reći i šansu da to kažete!
Nemojte se stidjeti staviti na čelo toga, dosta su se pametni ustručavali... To nas je ovdje i dovelo. Dogovorite se i naprijed!
Radio Stari Grad je bio jako korektan ovih dana
- van Basten
U subotu mudrije... kanalisati da se neko isturi kao nekakav vođa ili sl... neko ko će viknuti "lopovi" i svi za njim lopovi, ko će reći " hoćemo ostavke" i svi uglas "hoćemo ostavke", ko će zazviždati i svi za njim... toga je danas najviše falilo, iako su i današnji protesti dali nekakav rezultat. Zato ne treba sad stati, ali se treba potrduditi i da im ne damo povoda za skretanje s teme... jer danas je na kraju ispala tema kako se "bojim puno, tajo", a ne kako se hiljade i hiljade taja i mama boje za svoju djecu. Jedva čekaju da izvrnu teze na nešto po čemu mogu pljuvati
- alica.k
ja sve nesto kontam...
onaj silajdzic, isto ko da nam je babo (ne daj boze) svima - ko biva sad on nesto ljut, sad on na nas nesto...a mi kao treba da se prepadnemo da degeneka ne dobijemo.
ovo nije prvi put U SVIJETU ovako da se desi, a oni nas za ovo danas prozivaju da smo huligani neotesani i svasta nesta.
nismo ni mi protestovali posteno od '92-e, pa dok se malo uhodamo...jes i on degen.
edit: "nesto ce ko oni rijesit SKUPILI se,a na livadu pa se skupljajte"
s mostarskog nekakvog foruma. ja umrla od smijeha.
onaj silajdzic, isto ko da nam je babo (ne daj boze) svima - ko biva sad on nesto ljut, sad on na nas nesto...a mi kao treba da se prepadnemo da degeneka ne dobijemo.
ovo nije prvi put U SVIJETU ovako da se desi, a oni nas za ovo danas prozivaju da smo huligani neotesani i svasta nesta.
nismo ni mi protestovali posteno od '92-e, pa dok se malo uhodamo...jes i on degen.
edit: "nesto ce ko oni rijesit SKUPILI se,a na livadu pa se skupljajte"
s mostarskog nekakvog foruma. ja umrla od smijeha.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
Znaci to jeErgot wrote:Vjezbajte malo kod kuce, kamenujte majkama kuhinje i dnevne boravke.alica.k wrote:nismo ni mi protestovali posteno od '92-e, pa dok se malo uhodamo...jes i on degen.
Zaplatila ti juce kancelarija,a i komp sigurno..na cemu ce se tertis i pasijans igrati ,za radnog vremena
O Boze koliko mi vas je samo zao.
- Ergot
Molim, i drugi put. Kad zapalis spajz odmah dobijes izlaz do pola jedanaest petkom i subotom, bez obzira na keca iz fizike.alica.k wrote:bas ti fala na savjetuErgot wrote:Vjezbajte malo kod kuce, kamenujte majkama kuhinje i dnevne boravke.alica.k wrote:nismo ni mi protestovali posteno od '92-e, pa dok se malo uhodamo...jes i on degen.
- Atan
From Wikipedia, the free encyclopedia
Ergot
Ergot is the common name of a fungus in the genus Claviceps that is parasitic on certain grains and grasses. The fungus forms a sclerotium in winter, and this small structure is what is usually referred to as 'ergot'.
..The disease cycle of the ergot fungus was first described in the 1800s, but the connection with ergot and epidemics among people and animals was known several hundred years before that.
Ergot
Ergot is the common name of a fungus in the genus Claviceps that is parasitic on certain grains and grasses. The fungus forms a sclerotium in winter, and this small structure is what is usually referred to as 'ergot'.
..The disease cycle of the ergot fungus was first described in the 1800s, but the connection with ergot and epidemics among people and animals was known several hundred years before that.
- Ridjobrki
Hajde kad sam uletio da idem do kraja, ponijelo me ovo... 
Ljudi, imate dva i po dana da se organizujete i ja predlažem da se uvežete preko ovog topica, preko PP, maila, smsa, telefona, uživo sa ostalim forumašima i da u skladu sa mogućnostima i sklonostima odaberete sljedeće:
1. Tim za kontakte s medijima / odnose s javnošću
2. Tim za volontere (posebni timovi za plakate, transparente, redare... mogu se formirati ili u sklopu ovog tima ili kao posebni timovi)
3. Tim za kontakte sa drugim organizacijama
4. Tim za artikuliranje i formuliranje zahtjeva i kontakte sa vlastima
Vođe ovih timova čine onu koordinacionu grupu o kojoj sam već pisao. Timovi se formiraju u skladu sa potrebama, ima tu dosta ljudi koji se kontaju u management bolje od mene pa nek se nakaleme na ovo... Budući da se u svemu oslanja na forum predlažem otvaranje posebnih subtopica za pojedine stvari: topic o medijima SAMO ZA PRIČU O MEDIJIMA, topic o transparentima SAMO ZA PRIČU O TRANSPARENTIMA itd Ovako na jednom topicu ima previše spin-offova u priči pa se izgubi nit...
Još jednom: bez straha i srama!!! Niste javne ličnosti ali ne bojte se izaći pred kamere i reći ono što mislite. Teško da možete ispasti veći idiot od Samira Silajdžića...
Morate se tehnički osposobiti ili sami ili u saradnji sa drugima: razglas se mora nabaviti i mora postojati centralno mjesto sa kojeg će ići poruke, koliko god ga loše izimprovizirali
OČI MORAJU BITI UPRTE NA JEDNO MJESTO. Da je danas bio kakav mali stage s muzikom i spikom niko ne bi otišao frndaljati stvari na institucije.
Nemojte žaliti vrijeme i nešto sredstava (telefon, net, papir, pokoja kaemčica...) na ovo sve jer vrijedi truda i osjećaj će biti delicious and refreshing.
Na kraju, neko pametniji od mene je davno rekao "Ako je pet minuta koje odvojiš da bi glasao sva demokratija u kojoj učestvuješ, onda je to i sve od demokratije što zaslužuješ."
P.S. @skojotovski: eeeee, kad je Ridjobrki pisao blog đe je Željko bio...
Ljudi, imate dva i po dana da se organizujete i ja predlažem da se uvežete preko ovog topica, preko PP, maila, smsa, telefona, uživo sa ostalim forumašima i da u skladu sa mogućnostima i sklonostima odaberete sljedeće:
1. Tim za kontakte s medijima / odnose s javnošću
2. Tim za volontere (posebni timovi za plakate, transparente, redare... mogu se formirati ili u sklopu ovog tima ili kao posebni timovi)
3. Tim za kontakte sa drugim organizacijama
4. Tim za artikuliranje i formuliranje zahtjeva i kontakte sa vlastima
Vođe ovih timova čine onu koordinacionu grupu o kojoj sam već pisao. Timovi se formiraju u skladu sa potrebama, ima tu dosta ljudi koji se kontaju u management bolje od mene pa nek se nakaleme na ovo... Budući da se u svemu oslanja na forum predlažem otvaranje posebnih subtopica za pojedine stvari: topic o medijima SAMO ZA PRIČU O MEDIJIMA, topic o transparentima SAMO ZA PRIČU O TRANSPARENTIMA itd Ovako na jednom topicu ima previše spin-offova u priči pa se izgubi nit...
Još jednom: bez straha i srama!!! Niste javne ličnosti ali ne bojte se izaći pred kamere i reći ono što mislite. Teško da možete ispasti veći idiot od Samira Silajdžića...
Morate se tehnički osposobiti ili sami ili u saradnji sa drugima: razglas se mora nabaviti i mora postojati centralno mjesto sa kojeg će ići poruke, koliko god ga loše izimprovizirali
Nemojte žaliti vrijeme i nešto sredstava (telefon, net, papir, pokoja kaemčica...) na ovo sve jer vrijedi truda i osjećaj će biti delicious and refreshing.
P.S. @skojotovski: eeeee, kad je Ridjobrki pisao blog đe je Željko bio...
-
Vertex_bh
Ridjobrki - respect.
Covjek je 100% u pravu.
Bio sam danas, osjetio sam atmosferu.
Zao mi je sto su oni mladji bacali kamenje i polupali prozore, mislim da je ideja sa pistaljkama i jajima bila super. Od jajeta niko ne moze stradati, a efekat je odlican. Ovo ce mozda zvucati smijesno, ali da je bilo dovoljno jaja mislim da oni navijaci ne bi ni uzimali kamenje. Da je bilo srece, moglo je sve proci mirnije. Vidio sam da su neki pokusavali smiriti to "kamenjanje" i pretpostavljam da su to uglavnom raja sa foruma, ali eto ... nije bas islo.
Moj stav je da ne treba stati, jer nemamo izbora. Nema nazad, nazad ne vodi nigdje. Ljudi su nezadovoljni i to se moglo cuti, slusao sam penzionere sta pricaju, ljudima je "dogorjelo do nokata", racuni pristizu a para nema.
Gledam onog S.S. kako je zapjenio i prijeti Demiru, i onda shvatim da je u pitanju prava borba izmedju dobra i zla. Nadao sam se da ce nas biti dovoljno i da ce smradovi dati ostavke, ali sada vidim da je taj Silajdzic dobro savladao gradivo: u stanju je napraviti klasicnu zamjenu teza. Pravi balkanski politicar! Taj nece otici dok mu pod prozor ne dodje 10 puta vise ljudi nego danas. Nemamo jos tu kriticnu masu, ali ne znaci da je nece biti.
O ciljevima:
Mislim da se treba koncentrisati na Samira Silajdzica, a evo i zasto: pokazao se dovoljno bahat i sirov sto ga cini tipicnim predstavnikom vladajuce oligarhije. Treba pokazati na ovom primjeru kako se jedan takav moze skinuti sa vlasti, a kada se to desi onda ... ko zna?
Covjek je 100% u pravu.
Bio sam danas, osjetio sam atmosferu.
Zao mi je sto su oni mladji bacali kamenje i polupali prozore, mislim da je ideja sa pistaljkama i jajima bila super. Od jajeta niko ne moze stradati, a efekat je odlican. Ovo ce mozda zvucati smijesno, ali da je bilo dovoljno jaja mislim da oni navijaci ne bi ni uzimali kamenje. Da je bilo srece, moglo je sve proci mirnije. Vidio sam da su neki pokusavali smiriti to "kamenjanje" i pretpostavljam da su to uglavnom raja sa foruma, ali eto ... nije bas islo.
Moj stav je da ne treba stati, jer nemamo izbora. Nema nazad, nazad ne vodi nigdje. Ljudi su nezadovoljni i to se moglo cuti, slusao sam penzionere sta pricaju, ljudima je "dogorjelo do nokata", racuni pristizu a para nema.
Gledam onog S.S. kako je zapjenio i prijeti Demiru, i onda shvatim da je u pitanju prava borba izmedju dobra i zla. Nadao sam se da ce nas biti dovoljno i da ce smradovi dati ostavke, ali sada vidim da je taj Silajdzic dobro savladao gradivo: u stanju je napraviti klasicnu zamjenu teza. Pravi balkanski politicar! Taj nece otici dok mu pod prozor ne dodje 10 puta vise ljudi nego danas. Nemamo jos tu kriticnu masu, ali ne znaci da je nece biti.
O ciljevima:
Mislim da se treba koncentrisati na Samira Silajdzica, a evo i zasto: pokazao se dovoljno bahat i sirov sto ga cini tipicnim predstavnikom vladajuce oligarhije. Treba pokazati na ovom primjeru kako se jedan takav moze skinuti sa vlasti, a kada se to desi onda ... ko zna?
- Tahta
FRENKIE - HAJMO RUSIT
NIje gotovo još ništa
Frenkie, Mire, Edo i Hamazagablunt
sada unistavamo vladu kao da je jeben jard
ovo je konstantni otpor , ovo je za njih otrov
govoricu istinu dok ne budem sa borbom gotov
kada ratni invalidi profiteru kola peru
kada se borci pitaju zasto su branili ovu zemlju
na tv-u samo seru otvaraju nove odbore
da mogu keš da peru a mi cekamo u redu.
ova drzava je u kurcu odavde treba da se selim
sad i mi imamo Thompsona zove se Dino Merlin
u drzavi gdje je Deen in a ti letis van
ako nisi njihov tim i ako nisi tatin sin.
gledam kako dizu dvorce zaboravili su na borce
a nase drage sestre se saginju za SFORce
rijetki su sa mudima sute pred drugim ljudima
jer to se ime jarane u usta nikad ne uzima
a ja nisam pod tom vrstom ja pokazujem i prstom
ja kazem glasno i jasno ja kazem dok nije kasno
ja cu reci jednom, dvaput, triput i opet cu ponovit
uvijek cu to govorit a vi me probajte oborit.
sad ce novi izbori pa ce bit opet veselo
Tuzla i dalje nema vode al ima novo jezero
sada ce novi izbori pa nam ulice sređuju
i opet sam siguran da nacionalisti pobjeđuju.
jos malo pa ce nam i autoput biti gotov
taman kad sinu za osamnaesti kupim motor
o tom potom, ja plovim izgubljenom flotom
al cuvam cistu dusu dok drugi idu za svotom
bolje sudbine za nas brate ovdje nema
zato ih se sve vishe za dijasporu sprema
uglavnom se nema a i da imam otkud mi
otkupi dodaj prodaj i onda
REFREN:
Kad ti leđa poplave i puknu arkade,
kad te odveze marica zbog političkog vica
kad dođeš kući, legneš modar u krevet
vikaćeš hajmo ih rušit
mater im jebem
Država vam je kurva ko je jebo, ko je htio
ja to tad nisam smio jer sam jos premlad bio
pokrali ste sve vratite nam barem dio
nije moj amizda valjda zbog vas u logoru bio
djeca se ubijaju i skacu sa zgrade
dok oni za njihovu djecu iz nasih budzeta vade
mi nemamo za hljeb a oni svaki vikend slave
mi imamo dokaze a oni se i dalje glupi prave
moja Bosna je od Neretve do Drine
vaša Bosna je od Baščaršije do Čengić Vile
necu da idem odavde i necu azile
hocu da moji ljudi u mojoj drzavi bolje zive
ubili ste djetinjstvo al jos skroz mrtvi nismo
ovo je i zadnje pismo i sad prelazimo na djela
ne mogu vise zivit zivot kao da je stela
i upucacu ona tri majmuna sto nose odjela
nevjerujem Paddy-u koji sa zlocincima pije
i ne vjerujem efendiji koji na politiku brije
oni ne zele suzivot to su pokvarene zmije
e da znate narod nije više naivan ko prije
ja volim Bosnu a vi je gazite na podu mirnu
ja predstavljam drzavu koja jos nema himnu
vi predstavljate tri naroda al kradete u timu
e jebem vam mater u pičku sad mijenjamo klimu!
ne znam kako mozete nocima mirno spavati
mene bi davno pocele neke paranoje ganjati
vasa familija nikad nije posteno raditi htjela
i zato ce vasa djeca ispastati zla djela
moja leđa su već plava i nedostaje im snaga
čekam kad ću se probudit al ovo je već java
još koja godina pa ću se počet gušit
nemam više šta izgubit , IDEM IH RUŠIT!
REFREN:
vikaćeš hajmo ih rušit
mater im jebem
NIje gotovo još ništa
Frenkie, Mire, Edo i Hamazagablunt
sada unistavamo vladu kao da je jeben jard
ovo je konstantni otpor , ovo je za njih otrov
govoricu istinu dok ne budem sa borbom gotov
kada ratni invalidi profiteru kola peru
kada se borci pitaju zasto su branili ovu zemlju
na tv-u samo seru otvaraju nove odbore
da mogu keš da peru a mi cekamo u redu.
ova drzava je u kurcu odavde treba da se selim
sad i mi imamo Thompsona zove se Dino Merlin
u drzavi gdje je Deen in a ti letis van
ako nisi njihov tim i ako nisi tatin sin.
gledam kako dizu dvorce zaboravili su na borce
a nase drage sestre se saginju za SFORce
rijetki su sa mudima sute pred drugim ljudima
jer to se ime jarane u usta nikad ne uzima
a ja nisam pod tom vrstom ja pokazujem i prstom
ja kazem glasno i jasno ja kazem dok nije kasno
ja cu reci jednom, dvaput, triput i opet cu ponovit
uvijek cu to govorit a vi me probajte oborit.
sad ce novi izbori pa ce bit opet veselo
Tuzla i dalje nema vode al ima novo jezero
sada ce novi izbori pa nam ulice sređuju
i opet sam siguran da nacionalisti pobjeđuju.
jos malo pa ce nam i autoput biti gotov
taman kad sinu za osamnaesti kupim motor
o tom potom, ja plovim izgubljenom flotom
al cuvam cistu dusu dok drugi idu za svotom
bolje sudbine za nas brate ovdje nema
zato ih se sve vishe za dijasporu sprema
uglavnom se nema a i da imam otkud mi
otkupi dodaj prodaj i onda
REFREN:
vikaćeš hajmo ih rušit
mater im jebem
Država vam je kurva ko je jebo, ko je htio
ja to tad nisam smio jer sam jos premlad bio
pokrali ste sve vratite nam barem dio
nije moj amizda valjda zbog vas u logoru bio
djeca se ubijaju i skacu sa zgrade
dok oni za njihovu djecu iz nasih budzeta vade
mi nemamo za hljeb a oni svaki vikend slave
mi imamo dokaze a oni se i dalje glupi prave
moja Bosna je od Neretve do Drine
vaša Bosna je od Baščaršije do Čengić Vile
necu da idem odavde i necu azile
hocu da moji ljudi u mojoj drzavi bolje zive
ubili ste djetinjstvo al jos skroz mrtvi nismo
ovo je i zadnje pismo i sad prelazimo na djela
ne mogu vise zivit zivot kao da je stela
i upucacu ona tri majmuna sto nose odjela
nevjerujem Paddy-u koji sa zlocincima pije
i ne vjerujem efendiji koji na politiku brije
oni ne zele suzivot to su pokvarene zmije
e da znate narod nije više naivan ko prije
ja volim Bosnu a vi je gazite na podu mirnu
ja predstavljam drzavu koja jos nema himnu
vi predstavljate tri naroda al kradete u timu
e jebem vam mater u pičku sad mijenjamo klimu!
ne znam kako mozete nocima mirno spavati
mene bi davno pocele neke paranoje ganjati
vasa familija nikad nije posteno raditi htjela
i zato ce vasa djeca ispastati zla djela
moja leđa su već plava i nedostaje im snaga
čekam kad ću se probudit al ovo je već java
još koja godina pa ću se počet gušit
nemam više šta izgubit , IDEM IH RUŠIT!
REFREN:
vikaćeš hajmo ih rušit
mater im jebem
-
Ida3
Ej ljudi,
Tu sam da pomognem, ako nista ono oko tehnickih stvari. Ili rekvizita za gadjanje
Bila sam u subotu ispred predsjednistva i, onako usput, jaja su bila moja ideja, ali sam kupila samo dvije skoljke i to mi je prahnulo malo kasno na pamet ali je valjda imalo neki efekat.
Danas nazalost nisam uspjela doci radi zubara - slazem se da se ne lachamo kamenja. Shleper jaja i malo paradajza su super. Ili cak boje u balonima ili kesama ako su jeftinija varijanta. I, ono sto je falilo danas - jedna ili dvije osobe koje ce stati na jedno mjesto i lijepo i jasno artikulirati pred svima zahtjeve mase prema vladi. Da svi cuju, i da se na govornici ukljuci ko se smatra rjecitim da udari u srz. Trebamo im reci sta sve hocemo, i ispljuvati ih na dostojanstven nacin.
Pocelo je i ne treba oklijevati - treba ukazati majmunima da nismo mi majmuni nego oni i da nas ne mogu vise musti.
Ako ima kakva e-mail grupa molim vas ukljucite me
[email protected]
Laku noc. i vidimo se...
Tu sam da pomognem, ako nista ono oko tehnickih stvari. Ili rekvizita za gadjanje
Bila sam u subotu ispred predsjednistva i, onako usput, jaja su bila moja ideja, ali sam kupila samo dvije skoljke i to mi je prahnulo malo kasno na pamet ali je valjda imalo neki efekat.
Danas nazalost nisam uspjela doci radi zubara - slazem se da se ne lachamo kamenja. Shleper jaja i malo paradajza su super. Ili cak boje u balonima ili kesama ako su jeftinija varijanta. I, ono sto je falilo danas - jedna ili dvije osobe koje ce stati na jedno mjesto i lijepo i jasno artikulirati pred svima zahtjeve mase prema vladi. Da svi cuju, i da se na govornici ukljuci ko se smatra rjecitim da udari u srz. Trebamo im reci sta sve hocemo, i ispljuvati ih na dostojanstven nacin.
Pocelo je i ne treba oklijevati - treba ukazati majmunima da nismo mi majmuni nego oni i da nas ne mogu vise musti.
Ako ima kakva e-mail grupa molim vas ukljucite me
[email protected]
Laku noc. i vidimo se...
- Neelix
vidi mao ce tunga sto je parlao inglisRidjobrki wrote:zmogi wrote:
Mao Tse-Tung