Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
fishtrija

#201 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

ibrahim_tanovic wrote:
fishtrija wrote:Kao npr:

Image
Koliko ti vremena treba za ovih 20,16 km?
Zavisi kakav tempo odredim - obično oko 45 minuta. Evo još jedna, ovo se može i za pola sata prijeći, nema golema brda :-D

Image

Image
saga

#202 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by saga »

imal puno prometa tu
d2

#203 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

MayaTitan wrote:
d2 wrote:moglo bi se kakvo bajkanje organizovat... meni je vrelo bosne - kozija vec malo dosadilo...
pa mozda jest tebi samom, ali dosta ljudi bi jedva samo od barsarsije do kozije... fazon je okupit sto vise ljudi;)
pa dobro ne kazem da moramo preko ivana do prenja samo da promjenimo turu :)
jaza_HZSA

#204 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

imam jedno pitanje, jel se isplati na mirage pro ram stavljat recimo deore lx il xt opremu, ja vozam na aliviu, presao sam 2000 km pa bih zelio malo da osvjezim. prijedlozi...... :-D :-D
fishtrija

#205 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

saga wrote:imal puno prometa tu
Kako kad, ali iskreno ne obraćam pažnju, jer mi je samo cesta, bajk i moje tijelo na umu... Pa kad prođe šleper pored mene i zaljulja me... :-) loodilo :D neprocjenjivo :mrgreen:
saga

#206 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by saga »

fishtrija wrote:
Kako kad, ali iskreno ne obraćam pažnju, jer mi je samo cesta, bajk i moje tijelo na umu... Pa kad prođe šleper pored mene i zaljulja me... :-) loodilo :D neprocjenjivo :mrgreen:
imam fobiju od auta... kak da ne obracam paznju
ehhh... lako je tebi :p
d2

#207 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

sreo sam veceras dvojicu na GTima u dobroj kondiciji gore kad se prodje kozija cuprija pa se ide prema tranzitu kod table za kamenolom lapisnica... da nije neko od vas bio ?
jaza_HZSA

#208 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

Bio sam ja, mogu vam reci da je miljacka gore kod kamenoloma il cega vec (ako je to miljacka) bas prelijepa i cista. takodjer za covjeka koji je imalo u kondiciji ono brdo nije ni malo strasno ali na vrhu brda ceka nagrada, tj. extra spust cestom do bembase, ali morate dobro paziti to je cesta po kojoj auta voze 80km/h i naravno cuvajte se kamiona. Extra rutica :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jaza_HZSA

#209 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by jaza_HZSA »

fishtrija wrote:
ibrahim_tanovic wrote:
fishtrija wrote:Kao npr:

Image
Koliko ti vremena treba za ovih 20,16 km?
Zavisi kakav tempo odredim - obično oko 45 minuta. Evo još jedna, ovo se može i za pola sata prijeći, nema golema brda :-D

Image

Image
gdje si nabavio bike sa natpisom livestrong na njemu, jer to je organizacija lensa armstronga, a svi znamo ko je on....... eh sad ja nemam pojma imal on kakvu firmicu il sta, al bas me zivo zanima :D :D :D
d2

#210 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

ma ova 2 momka su imala oba crne GT Avalanche, nisam se vala usudio da idem tranzitom nazad, strah me onih auta jer se brzo vozi tamo, radije se vratim istim putem kuda sam se popeo... probacemo ove sedmice preko kozije pa uzbrdo, tamo sam isao negdje u februaru ali nisam imao kondicije a i biciklo je bilo staro pa da vidim kakav sam sada...

jos samo da mi CC konacno uradi servis bicikla :x
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

#211 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Nosferatu »

Livestrong je fondacija Lance Armstronga - za spoznoriranje istrazivanja o prevenciji i tretmanu raka.

Nemoj u Americi ako koga vidis s tom zutom narukvicom, da napravis izlet, ljudi koji to obicno nose ili su prezivjeli rak ili imaju nekog u familiji ko je imao rak, umro od raka ili trenutno u toj fazi. Ima i Lance Armstrong wanna-be'sa ali vecina raje ima razlog sto to nosi...

Ne znam da li ima biciklo te marke, moguce je da je samo naljepnica, ali uglavnom svaka njemu cast za ono truda sto je investirao... covjek je fakat masina i pol...

Prva knjiga je prica o njegovoj karijeru i raku testisa, druga, o tome kako se zivot promjeni poslje raka.... Bez obzira na rak ili ne - obadvije knjige su inspiracionog karaktera i govore o zivotu, vrijedi procitati...

Image
http://rapidshare.com/files/19319833/Bi ... o_Life.pdf

http://depositfiles.com/en/files/1190308
Image
d2

#212 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

vrlo dobro, hvala na trudu
d2

#213 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

fishtrija wrote:
evo sam bas razgledao rutu, kontao danas popodne opet na bike pa da malo promjenim... ipak tesko da cu na tu stranu, od blazuja do mostarskog ides onom novom cestom (ako se ne varam ?) a tu se dobro brzo vozi, a cestom prema kiseljaku koja je dobro prometna...
bavka

#214 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

jaza_HZSA wrote:imam jedno pitanje, jel se isplati na mirage pro ram stavljat recimo deore lx il xt opremu, ja vozam na aliviu, presao sam 2000 km pa bih zelio malo da osvjezim. prijedlozi...... :-D :-D
ma u principu-ne.
ako ces mjenjat,onda promjeni zadnji i prednji mjenjac i shiftere...deore,lx ili xt.
ne znam kuda i kako vozis...al mislim da ti je deore sasvim dovoljan.i najisplatnija opcija.
homo_sapiens

#215 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by homo_sapiens »

A je li u Sarajevu (BiH) egzistira ikakav biciklisticki sportski klub ?
Moze li neko od bike-zaljubljenika dati vise informacij?
d2

#216 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

mislim da je ekipa koja se okuplja oko ciklocentra najbliza tome http://www.ciklocentar.ba pa vidi forum
bavka

#217 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

homo_sapiens wrote:A je li u Sarajevu (BiH) egzistira ikakav biciklisticki sportski klub ?
Moze li neko od bike-zaljubljenika dati vise informacij?
U Sarajevu postoji BBK Igman. Znam za jos 3 kluba,u B.Luci,Tuzli i Zenici. :D
fishtrija

#218 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

Eh ovako...

Čitam ovo za Lancea i vezano za natpis na mom bajku... Sve je tačno gore napisano. Lance je preživio rak prostate i poslije toga je opet osvojio Tour nekoliko puta. To izaziva divljenje i ogromno poštovanje. Nakon toga je odlučio da pokrene fondaciju koja će pomagati oboljelima i fokusirati se na širenje istinitih priča ljudi koji su preživjeli tu gadnu bolest. Fondacija se uglavnom time bavi, ali skuplja i sredstva prodajom raznih stvari (jedna linija Nike proizvoda ima žutu liniju, obično na rukavu, od čije prodaje neki procenat ide fondaciji), i orgnazicijom utrka izdržljivosti. Jedna od tih stvari, najočitija su i te narukvice žute, koje je pokrenula fondacija a poslije prihvatili i svi ostali, u humane svrhe i one shminkerske, pa su se pojavile i raznih boja i natpisa na njima... niđeveze.

Ja lično imam nekih članova dalje familije koji su preselili zbog raka, ali to nije osnovni razlog zašto nosim narukvicu i zašto natpis LIVESTRONG na mome bajku. Osnovni cilj narukvice je da pruža tihu podršku onima koji su oboljeli, zato narukvica i košta tek jedan dolar u Americi (nema je se kupiti kod nas). Dakle, fondacija od njene prodaje nema puno koristi, ali ima zbog širenja poruke i podrške oboljelima. S druge strane, ako posjetite njihov novi site http://www.livestrong.com, koji je nedavno potpuno izmijenjen, moglo bi vam biti jasnije šta znači LIVESTRONG, osim što je to kombinacija dvije riječi i jednog imena. Bit je u prihvaćanju života kakav god on bio, o borbi sa njim i za njega, o življenju punim plućima, o pozitivnim promjenama u našim životima, o pravljenju razlike. Živjeti jako, jednostavno rečeno.

Ja sam takav stil života prihvatio, sem što iznimno poštujem Lancea i ono što je on učinio za sebe pa onda i za milione ljudi širom svijeta. Ja sam reparirao bajk ove zime, novu boju nabacio i nove naljepnice, i između ostalog, stavio i logo LIVESTRONG fondacije na njega jer slijedim to što oni propagiraju i pokušavam, gdje god mogu, animirati ljude da se trgnu iz letargije i učine nešto sa svojim životima. Inače, kontaktiram sa ljudima iz fondacije, i pokušavao sam da pokrenemo nešto slično i ovdje... želja postoji, ali postoje i neke objektivne prepreke. Možda u budućnosti.
d2

#219 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

:thumbup:
fishtrija

#220 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by fishtrija »

d2 wrote:
fishtrija wrote:
evo sam bas razgledao rutu, kontao danas popodne opet na bike pa da malo promjenim... ipak tesko da cu na tu stranu, od blazuja do mostarskog ides onom novom cestom (ako se ne varam ?) a tu se dobro brzo vozi, a cestom prema kiseljaku koja je dobro prometna...
Od Ilidze do Blažuja ideš starom cestom, jer ne smiješ na auto-put po zakonu svakako. Onda s nadvožnjaka silaziš na novu cestu i voziš do Mostarskog. Onda nastavljaš pravo do Rakovice. To je najgadniji dio, jer je cesta uska, loša i vrlo prometna. Objektivno, vrlo zajebano ali ja sam navikao i na gore pa se ne obazirem. Ko zna šta znaši voziti desno od žute linije desetak kilometara, kad te mimoilaze šleperi... znaće o čemu govorim. Onda od Rakovice nije problem, i šire je a i uzbrdo, ne vozi se brzo. Interesantno je i zahtjevno, ali nije tako lijepo ako volite zvjerati okolo dok vozite. Ja obično gledam u cestu :-D Ova ruta prema Kijevu je mnogo ljepša i manje zahtjevna i manje zajebana.
d2

#221 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by d2 »

hajd ako budes imao vremena samo malo ako nije problem ovu rutu prema kijevu nazumaj iz dijelova, slabo se sta vidi.
hvala!
homo_sapiens

#222 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by homo_sapiens »

Zasto niko ne vozi cestom na Crepoljsko ?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#223 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

d2 wrote:
jesu li pegle za onaj nultni servis

mog prijatelja vozaju već 3 mjeseca :D
te dodji sutra te kad se nesto pokvari

meni od prvog dana nece da prebacuje naprijed brzine :D ili sam smotan ili nesto ne valja
bavka

#224 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

homo_sapiens wrote:Zasto niko ne vozi cestom na Crepoljsko ?
vozi se na crepoljsko i hresu redovno :D
bavka

#225 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by bavka »

komi wrote:
d2 wrote:
jesu li pegle za onaj nultni servis

mog prijatelja vozaju već 3 mjeseca :D
te dodji sutra te kad se nesto pokvari

meni od prvog dana nece da prebacuje naprijed brzine :D ili sam smotan ili nesto ne valja
ljudi imaju posla preko glave..cisto sumnjam da ga je iko "vozao"...nije da ti ne vjerujem...al znam ljude i mislim da su krajnje korektni i susretljivi.Ili sam ja mozda subjektivan?!:P
u svakom slucaju...nulti nije pozeljan ako se nije preslo makar 200km :D
Post Reply