Aktuelno iz N/FSBiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
stulic

#201 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by stulic »

campa_xxx wrote:
cooly wrote: ...one neke NAJLOSIJE kape gdije jos pisu gramaticke greske...

Pa i ti si mi posvadjan sa gramatikom i pravopisom..."gdije, covijece, iztijerali " sta ce ti ovo IJE u svakoj drugoj rijeci...bez ljutnje, samo mi fakat smeta kad vidim da ovako pisete...
Bas ti hvala i meni strasno smeta ali eto nisam htio biti prvi 8-)
cooly

#202 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

haha, jebiga, cudio sam se kako nije niko nista rekao o tome...
ali trebate znati da ja nisam nikad ucio nas jezik pisati, nego samo pricati, a mislim da zato znam njemacki i francuski malo bolje od vas :D , a engleski pojednako...........

tako da se neuvrijedim kad mi to neko kaze......kako drugi moje generacije pisu nas jezik ...grozno haha...ja cak dobivam komplimente kako "kol´ko tol´ko" dobro pisem

ok, dosta toga.......

ali ljudi, vi opet pocinjete jedno te isto, "nece se oni nikad moci otijerati, jedini nacin je baciti atomsku bombu na njih bla bla bla"

opet ono iz pocetka "nema nista od toga" PA VASA LJENOST pobijedjuje vasu borbenost

VI DADNETE SUD PRIJE NEGO STO SE POCELI, da nece biti nista od toga

pa ni NEPROBAVATE NESTO USPIJETI

I BAS IZ TOG RAZLOGA NECE OVI OTICI

kad kazete "nece oni nikad otici ba"

PA NI NECE KAD SE VI TAKO PONASATE

PROBUDITE SE MALO

DA STE OTISLI SVI NA PROTESTE I NA KOSEVO, DRUGACIJE BI IZGLEDALO
nebi mozda bili odmah vani, ali BI SIGURNO DRUGACIJE BILO
DA BI STE SVI BOJKOTOVALI UTAKMICU bosna-turska, ISTO BI DRUGACIJE IZGLEDALO

ALI VI BOLAN ODMA iz pocetka mislite SVAKI PUT "ma nece nista biti od toga, sta cu uopste probati"

TO JE BAS TAJ LOSER-MENTALITET
sta bi vi kad bi sportisti, ucenici, studenti, SVI TAKO MISLITI "pa nema nista od toga, necu ni poceti da se trudim/borim"

TO JE CISTA LJENOST I NEMOTIVACIJA

kad ce te se vise promijenuti u pm.......

i sigurno vi opet MISLITE "joj sta ovaj nama pametuje, i kad bi bio pun stadion nebi se nista promijenilo, zato nisam ni otisao, zato sto se nista ni nece promijenuti"

KAKO VI BOLAN NEMATE TU HUJU I AGRESIJU U SEBI kad vidite one ljude tamo, agresiju prema onim ljudima iz saveza, da mislite "AKO ONI JEDNOSTAVNO NECE DA ODU....PA MORAMO IM BAREM KOLIKO TOLIKO STETITI I STO VISE NEGATIVNIJI STVARI U RADITI"

IZ PRINCIPA; iz INATA
i ako necemo nista uspijeti stime, BAREM IZ INATA!!!!!!!!!

I AKO NECEMO NISTA USPIJETI STIME, BAREM MOZETE RECI DA STE SE BORILI

a ne ono kukavicko ljencarsko iz pocetka "joj ba necemo mi nikad to"

izgleda da mi koji ovdije odrastamo jednostavno nemozemo akceptirati kako se oni iz saveza ponasaju, a i takodje kako se obicni narod ponasa, I ZATO JEDNOSTAVNO TU HUJU IMAMO U SEBI I JEDNOSTAVNO BBIILLOO SSTTAA HOCEMO DA URADIMO PROTIV ONIH IZ SAVEZA, GLEDAMO KAKO OVDIJE LJUDI TO SVE RADE, KAKO OVDJE IZGLEDA, kao negativno poredjenje VIDIMO KAKO DOLE to sve izgleda, I KONTAMO U SEBI: PA U P.M. NEMOZE VALJDA BITI TO TO, DA OVI MOGU JEBATI KOGA HOCE, A NIKO IM NISTA NEMOZE RADITI...PA AKO NIKO NISTA NEMOZE RADITI, ONDA CU JA LICNO IZ INATA!!!!!!!!!
nezna se ko je vise kriv, ovi iz saveza ili obicni narod koji sve to tolerise

kako dopustate da vas jebe ko kod hoce, kako ste kao cura bez ruku koju hoce j**** ko kod hoce, a vi samo dopustate i govorite "pa j**** ce me ovako i onako, nemoram se boriti"

PA BOSNA JE VAMA KAO MATI VALJDA

PA AKO VAM DOMINKOVIC VASU LICNU mater j***** hocete isto reci "joj nemozemo mi tu nista"

USTANITE VEC JEDNOM, saljite pizze na munibovu adresu :D

svaki dan nek neko nazove pizza-servis na munibovu adresu
i to je vrsta terror-a

znate im valjda brojeve? mozete zvati!!!

kako mahala uvijek sve sazna....valjda se zna da li on ima kcerku ili sina?? (to sam i ovako i onako htio pitati: DA LI IKO ZNAS JEL MUNIB I DOMINKOVIC IMAJU SINA I KCERKU???? NEK KAZE KO JE STA CUO, hvala!!)
hajmo ljudi, malo borbenosti, PROBUDITE SE VEC JEDNOM I USTANITE NAPOKON

sto nije niko dosao na tu ideju za pizzama naprimjer??

sto niko neproseta kraj njegove vile, i samo NAJOBICNIJE ZOVNI na vrata, i pita kulturno i fino da li meho tu zivi, i kazete "izvinite pogresio sam kucu"
ALI SVAKI DAN
pravite se budale

pa kako SVUGDIJE MASA MOZE PROMIJENUTI SAMO KOD NAS NE
nemorate temelj daytonskog sporazuma promijenuti, ali BAREM MALO TERRORA za te ljude

IZ INATA

hajmo akciju ovdije na forumu poceti, pisanje pisama, nek svaki dan neko napise pismo, stavi koje perverzne slike u pismo, neki pedera zivotinja govana ili sta ja znam, i nek se salje na munibovu adresu
ili pismo poput "joj slatki munibe, ovdije je muniba, bas te volim cmok cmok" i sliku jedne stare gole babe, ima toga sigurno negdije na internetu :D

SVAKI DAN SVAKI DAN SVAKI DAN

ali ne....narod kao sto ste vi "ma nema od toga nish ba, radije idem gledati chelsea i kladiti se na milan ba"

i onda ce ti isit ljudi gledati bosnu-spaniju i navijait za bosnu

RAZOCARAN SAM TOTALNO
Ventola

#203 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Ventola »

Nemas potrebe da se razocaravas, ovo sto se desava oko nas je rezultat nase anemicnosti i straha koje nam je donijelo 50 godina komunizma u kojem su politicari, ma koliko srali i krali, uvijek su bili u pravu a tadasnja milicija im je bila sredstvo za smirivanje strasti medju ljudima.

Ovdje masa ljudi govori ne mozemo im nista ovako onako i pozivaju se na civilizaciju, na "Gandijevski", mirni otpor a zaboravljaju da u jednoj Franckuskoj ni jedna podizanje cijena ne prodje bez blokiranja glavnih auto-cesti u drzavi i strajkova.

Nemojte da nam nasa lijenost i anemicnost budu izgovori cijeli zivot, godine lete, 21. je vijek, ako smo prije 30 godina morali trpiti, danas valjda ne moramo, ima nas dovoljno obrazovanih i normalnih da pokazemo lopovima da nismo ovce koje mogu shishati kako im je cejf...
max_power

#204 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by max_power »

Mislim da bi se narod malo vise angazovao da je stanje u ostalim dijelovima drustva sredjeno, ali ovako nezna se u kojoj je oblasti veci haos i lopovluk. Penzioneri nezadovoljni, radnici nezadovoljni, seljaci nezadovoljni, studenti itd...
Ali s druge strane ako rusenje saveza uspije to bi bio znak politicarima na vlasti da bi oni mogli biti sljedeci.
Republic of Bosnia

#205 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Republic of Bosnia »

ProbuseniDolar wrote:Ja sam za tu ideju ... ali mislim da ne bi bilo dovoljno da samo Fanatikosi bojkotiju repku, vec i da se udruze sve navijacke skupine u BiH i da bojkotuju Ligu dog ovi gore ne sjasu sa funkcija ... Svi privatni mediji bi takodje trebali bojkotovati repku tako da je ignorisu ... Mozes misliti na vijestima umjesto rezultat iz Spanije, TV stanice izvjestavaju o Bosninom sahovskom turniru ili Novom uspjehu aviomodelara ... :D :lol: :lol: ... Ali bojim se da su to sve pusti snovi ...
Ma ja sam mislio da fanatikosi promovisu tu ideju da se raja upozna sa tim a naravno da svi "ucestvujemo" u akciji. A to za tv stanice je malo vjerovatno jer svi su oni uvezani ba. Ali kad bi navijaci i igraci bojkotovali to bi bilo sasvim dovoljno. Npr. da Barbarez, Kodro i Bolic pozovu ostale igrace svi relevantni igraci bi se odazvali bojkotu.
Samo zamisli: prazno kosevo 3-4 puta(ili vise). Pa valjda bi nakon toga majmuni otisli iz saveza.
Haj odoh pisat Fanatikosima..........
Gandalf

#206 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Gandalf »

max_power wrote:Mislim da bi se narod malo vise angazovao da je stanje u ostalim dijelovima drustva sredjeno, ali ovako nezna se u kojoj je oblasti veci haos i lopovluk. Penzioneri nezadovoljni, radnici nezadovoljni, seljaci nezadovoljni, studenti itd...
Ali s druge strane ako rusenje saveza uspije to bi bio znak politicarima na vlasti da bi oni mogli biti sljedeci.
Baš zato politika neće dati da joj se sruši kućni ljubimac - NS - pa će politika narediti onim smiješnim likovima što sebe nazivaju policijom da bespoštedno mlati navijače , raju ,slučajne prolaznike samo da spasi kožu savezu a na taj način posredno spasi i političare - ma ne znam ko je veća bagra , NS ili Vlada :x :x :x
cooly

#207 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

ok, hoceli iko sad poruciti pizzu munibu sutra?

hajde neka 5 ljudi poruce na njegovu kucu pizzu, pet puda na dan

samo nazovite, nekosta vas puno, sakrite broj sa mobilnog
campa_xxx

#208 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

cooly wrote:ok, hoceli iko sad poruciti pizzu munibu sutra?

Ne moze to ovdje, ako sakrijes broj traze ti fiksni da im das, onda kad spustis slusalicu provjere je li to taj broj :-)
DaysleepeR

#209 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

cooly ima viziju da je samo on pametan a mi ovdje svi idioti i topovsko meso

pa ce on fino kao pametan iz daljine da daje ideje a mi cemo rasirenih ruku da ih prihvatamo i da radimo sta god cooly predlozi

cooly dosadan si vise, ideje su ti glupe, nemas pojma o stvarnoj situaciji

svrati do kluba bosnjaka po dozu nostalgije uz kemala malovcica i ohani matere ti
campa_xxx

#210 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

DaysleepeR wrote:cooly ima viziju da je samo on pametan a mi ovdje svi idioti i topovsko meso

pa ce on fino kao pametan iz daljine da daje ideje a mi cemo rasirenih ruku da ih prihvatamo i da radimo sta god cooly predlozi

cooly dosadan si vise, ideje su ti glupe, nemas pojma o stvarnoj situaciji

svrati do kluba bosnjaka po dozu nostalgije uz kemala malovcica i ohani matere ti

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
rossoner

#211 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by rossoner »

campa_xxx wrote:
cooly wrote:ok, hoceli iko sad poruciti pizzu munibu sutra?

Ne moze to ovdje, ako sakrijes broj traze ti fiksni da im das, onda kad spustis slusalicu provjere je li to taj broj :-)
jedino zvati na pizzerije sa fiksnim brojevima (telefoni bez "lopova"), al haj' to nadji...
stvarno cooly malo mucni kad iduci put nesto predlazes... Niko ne treba ici na stadione i tacka ! A okupljanje u Banja Luci je prazna glupost ! 'Ocete da dobijemo po guzici ?! Pozz !
uvjek dobar gost

#212 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by uvjek dobar gost »

... Pojeo vuk magarca...., ma u stvari svi smo mi izgleda magarci i pojedeni smo... naše najčistije ideje, najbolji stavovi, najljepše želje... ostala je samo mala i sitna nada da će se nešto kao promijeniti. E znajte svi da samo od sebe neće niti se ikad i igdje promijenilo na taj način...
Opet su navijači i ljubitelji BH fudbala ostali sami... sada nema više zvijezda niti se iko (ijedna od njih) oglašava, novinari su opet utihnuli... ostali su samo ljudi sa svojim frustracijama i potajnim željama...

Ja želim da ljudi iz saveza odu... da ne dočekaju početak naredne sezone...., vidimo da ljudi koji sjede u savezu ne razumiju glas razuma niti izgleda znaju pročitati poruke .....
Bahato sa bahatim, grubo sa grubim, kulturno sa kulturnim.....

P.S
Ali nema se vremena ionako je počelo europsko prvenstvo......
Fiore

#213 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Fiore »

ma neka kad mi bude u susretu., uzimam pravdu u svoje ruke., do tada lagano odmaram..
Goste sto se bunis., zar mi moramo biti jedini pametni u ovom gradu..
Ko hoce da se saketa., nek se pripremi kad dodje trenutak., i nek se ne izvlaci " joj eto iznenadili su nas i sl."
Odmaraj i uzivaj koliko mozes., jer ako nije u interesu svima bolje sutra fudbala i uopste.. jer oni su skakavci, nikad nisu radili al zato ce rjesenje problema potrazit na forumu i pametovat svima sta treba uradit..

Slovenci su davno rekli za BiH da je zemlja penzionera.. :x

AVANTI ITALIA :thumbup:
Fiore

#214 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Fiore »

max_power wrote:Mislim da bi se narod malo vise angazovao da je stanje u ostalim dijelovima drustva sredjeno, ali ovako nezna se u kojoj je oblasti veci haos i lopovluk. Penzioneri nezadovoljni, radnici nezadovoljni, seljaci nezadovoljni, studenti itd...

100% Tacno., ono pendercenje murije je vjezba za strajkove ponizenih i pokradenih.. Na to se oni spremaju., bas njih briga sta im narod jede i gdje zivi..

Molim boga da rikne Krsko pa da se istopimo svi djuture., pa nek Munib zaigra na prvom oblaku..sa savezom..
DaysleepeR

#215 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

po meni je puno bitniji bojkot Premijer lige iako se ista svakako nemoze pohvaliti velikom gledanoscu

NSBIH opstaje na muljanju sa Premijer ligom, njih reprezentacija ne interesuje

pa kad klubovi bankrotiraju i kad klubove napuste mafijasi, tek onda ce od klubova krenuti delegiranje pravih sportista u kantonalne pa nadaje u drzavni savez

na kraju krajeva nemogu da vjerujem da neko moze ici gledati utakmice gdje pobjeda ima svoju cijenu (150000 KM) sto je javna tajna
cooly

#216 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by cooly »

prvo: ja sigurno necu odustati da vam pisem i "pametujem" ovdije

drugo: nisam ja kao vi, ja ako hocu nesto, (eto, mi iz "dijaspore" koji ovdije odrastamo smo se navikli tako, tako je nacin zivota ovidje, borba borba borva) , ja ako hocu nesto, ja cu se izboriti dok budem zadovoljan

trece: da sad neulazi to u prevelik jaz "dijaspora-nedijaspora" volio bih jednu stvari reci: FAKT je da nisu svi u dijaspori takvi kakvi bi trebali biti, dosta ih u dijaspori isto ima taj socijalistcki mentalitet jos, ali eto, STO MLADJA GENERACIJA to manje tog mentaliteta, takodje u bosni isto NEMAJU SVI taj mentalitet

ali VECINOM je to tako

cetvrto: prestanite, PRESTANITE vise sa vasim idejama "joj samo kad bi explodirao svijet, dosli vanzemaljci, pojeo dinosaurus rex .......tek ce onda otici savez" TE PUSTITE TE PRICE, ostanite malo ozbiljni, to je opet ono vase "joj nista se nemoze, a nemam konkretnu ideju...ma nemoze se tu nista, samo kad bi dosao XY i uradio XY"

peto: daysleeper-e, da se mi nebi svadjali previse, ipak je nam isti cilj valjda :D , ......HOCU DA KAZEM: ono sto si napisao je ok, ALI BAS KAO STO JE TAJ j**** mentalitet, vecina navijaca ce reci "ma sta me briga bojkot, hocu da gledam svoje sarajevo/zenicu/zelju"
da bi malo vise i bolje razsmisljali........i drugacije odlucili.....bilo bi pametnije

I KAO STO SAM VEC REKAO: taj bojkot mora biti SVIJESTAN, znaci ne jednostavno UOPSTE NEINTERESOVAT VISE, jer kad bude dobra utakmica, SVI POLETE OPET
nego treba da se cijelo vrijeme misli na to, CIJELO VRIJEME BIDI PRISUTAN tome

AH DA JOS NESTO U VEZI PAMETOVANJA: htio sam malo zesce napisati, ali necu, inace bi samo svadja nastala, pa bi me na kraju banovali (joj meni problem napraviti novi account :D ), u glavnom..NAPISATI CU MALO LAKSE:

slusajte, morate jednu stvari priznati, a to je da DA JE ZAPADNJACKI SISTEM JEDNOSTAVNO USPIJESNIJI
tacka
to je to

I KAD VAM NEKO PRICA KAKO JE NA ZAPADU i ako kaze kako bi se trebalo uraditi, vi odma idete na pricu "joj ti neznas kako je ovdije to, nemoze to tako ovdije, tamo vamo" opet to izvlacenje, (naravno da ima i istine, ali dosta IZVLACENJA ima tu)

eto najbolji primjer: doce braco salihamidzic, kodro, barbarez, bajramovic, bilo ko....i pocne fudbalerima iz bih pricati , ili trenerima (blaz sliskovicu) kako je to vani, kako su zapadnjace metode, kako bi se to trebalo raditi
i dodje odgovor "ma sta ti mislis ba da si ti nesto posebno jer si vani, pa necu dopustiti da mi ti p**** dijasporska pricas o zivotu"

A NI U LJEVOJ, NITI U DESNOJ
ali se zna pametovati i izvlaciti i sve najbolje znati "joj nemoza to ba nemoze ovo ba"

PA DOBRO; NEKA NISTA NEMOZE, NEKA VAM NISTE NEIDE, NEKA SE NIKAD NISTA NECE PROMIJENUTI, NEKA NIKAD NIKO NISTA VAMA NEMOZE (eto taman sarajevska parola) ...nikad niko nista vama nemoze reci......kad vi znate "kako je to ba na zapadu ali da to nefunkcionise ovdije ba"

NEKA SE NISTA NEMOZE, neka se nista nemijenja, neka nista neide, neka se nista nemoze promijenuti, I NEKA VAM NIKO NEMOZE PAMETOVATI

ali da nema niti u ljevoj niti u desnoj

ALI JEDAN PROBLEM OSTAJE........-->ovo nefunkcionise: neka vam dijasporci nedodju sa njihovim dobrim autima

ehhhh dijasporci ce cam uvijek dolaziti sa dobrim autima, i bas iz tog razloga, da se pokaze obicnoj raji u bih, kako je on ko fol uspijo, kako je mocan, a kako vi nista nista njemu, kako ste vi mali, a on sa velikim autom velik

ALI ISTO TAKO NETREBATE ZABORAVITI kad vam taj pocinje pricati nesto, on lafo odma "pametuje, nema pojma kako je to u bih, tamo vamo" ............j****ga, mora se drugacije pokazati ako nemoze kroz akustiku, onda mora KROZ OPTIKU

I JA NEKAZEM TA JE TO DOBRO STO dijasporci pretijeruju autima, ali kazemn vam samo kako to (valjda i vi znate) izgleda preko ljeta ......

ali eto, valjda je najbolje da svi bojkotuju repku, ALI VALA I ONDA KAD SPANIJA DODJE, a ne da bude pun stadion onda (ali kako je bih-mentalitet ...biti ce pun stadion "jebes bojkot odo gledati spance")

i onda se divite hrvatima kako ce pobijediti svabe!!
DaysleepeR

#217 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

kakav ba zapad?

imamo mi zapad ovdje itekako, svi ljudi koji rade po bankama, osiguranjima, po inim stranim firmama pa i oni koji rade po privatnim firmama itekako znaju sta je zapad i sta je borba

isto tako jarane, nemas ti pojma sta je borba ako nisi prezivio 4 godine rata

znamo mi vrlo dobro kako je na zapadu, nije u nama problem

problem je sto ne postoji institucionalni alat da se ti ljudi smijene i tacka

borit se mozes godinama - uzalud, legalnog nacina nema, a policija nece dozvoliti nelegalan

oni sami nece otici kakav god trend i fazon i foru ti smislio

ja ti opet ponavljam a nisam ni jedini koji radi u internacionalnoj firmi i svako malo ide na zapad poslom
i ne mene ne gledaju s visoka jer sam iz bosne jer ja to ne dozvoljavam ni svojim radom ni svojom pamecu niti stavom
zato ces mi oprostiti sto ja nemam te vase dijasporske komplekse

mani se idealiziranja zapada, na tvom zapadu djedice drze vlastite kcerke zatocene u podrumima i prave im djecu

over and out
marcelo

#218 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by marcelo »

cooly wrote:prvo: ja sigurno necu odustati da vam pisem i "pametujem" ovdije

drugo: nisam ja kao vi, ja ako hocu nesto, (eto, mi iz "dijaspore" koji ovdije odrastamo smo se navikli tako, tako je nacin zivota ovidje, borba borba borva) , ja ako hocu nesto, ja cu se izboriti dok budem zadovoljan

trece: da sad neulazi to u prevelik jaz "dijaspora-nedijaspora" volio bih jednu stvari reci: FAKT je da nisu svi u dijaspori takvi kakvi bi trebali biti, dosta ih u dijaspori isto ima taj socijalistcki mentalitet jos, ali eto, STO MLADJA GENERACIJA to manje tog mentaliteta, takodje u bosni isto NEMAJU SVI taj mentalitet

ali VECINOM je to tako

cetvrto: prestanite, PRESTANITE vise sa vasim idejama "joj samo kad bi explodirao svijet, dosli vanzemaljci, pojeo dinosaurus rex .......tek ce onda otici savez" TE PUSTITE TE PRICE, ostanite malo ozbiljni, to je opet ono vase "joj nista se nemoze, a nemam konkretnu ideju...ma nemoze se tu nista, samo kad bi dosao XY i uradio XY"

peto: daysleeper-e, da se mi nebi svadjali previse, ipak je nam isti cilj valjda :D , ......HOCU DA KAZEM: ono sto si napisao je ok, ALI BAS KAO STO JE TAJ j**** mentalitet, vecina navijaca ce reci "ma sta me briga bojkot, hocu da gledam svoje sarajevo/zenicu/zelju"
da bi malo vise i bolje razsmisljali........i drugacije odlucili.....bilo bi pametnije

I KAO STO SAM VEC REKAO: taj bojkot mora biti SVIJESTAN, znaci ne jednostavno UOPSTE NEINTERESOVAT VISE, jer kad bude dobra utakmica, SVI POLETE OPET
nego treba da se cijelo vrijeme misli na to, CIJELO VRIJEME BIDI PRISUTAN tome

AH DA JOS NESTO U VEZI PAMETOVANJA: htio sam malo zesce napisati, ali necu, inace bi samo svadja nastala, pa bi me na kraju banovali (joj meni problem napraviti novi account :D ), u glavnom..NAPISATI CU MALO LAKSE:

slusajte, morate jednu stvari priznati, a to je da DA JE ZAPADNJACKI SISTEM JEDNOSTAVNO USPIJESNIJI
tacka
to je to

I KAD VAM NEKO PRICA KAKO JE NA ZAPADU i ako kaze kako bi se trebalo uraditi, vi odma idete na pricu "joj ti neznas kako je ovdije to, nemoze to tako ovdije, tamo vamo" opet to izvlacenje, (naravno da ima i istine, ali dosta IZVLACENJA ima tu)

eto najbolji primjer: doce braco salihamidzic, kodro, barbarez, bajramovic, bilo ko....i pocne fudbalerima iz bih pricati , ili trenerima (blaz sliskovicu) kako je to vani, kako su zapadnjace metode, kako bi se to trebalo raditi
i dodje odgovor "ma sta ti mislis ba da si ti nesto posebno jer si vani, pa necu dopustiti da mi ti p**** dijasporska pricas o zivotu"

A NI U LJEVOJ, NITI U DESNOJ
ali se zna pametovati i izvlaciti i sve najbolje znati "joj nemoza to ba nemoze ovo ba"

PA DOBRO; NEKA NISTA NEMOZE, NEKA VAM NISTE NEIDE, NEKA SE NIKAD NISTA NECE PROMIJENUTI, NEKA NIKAD NIKO NISTA VAMA NEMOZE (eto taman sarajevska parola) ...nikad niko nista vama nemoze reci......kad vi znate "kako je to ba na zapadu ali da to nefunkcionise ovdije ba"

NEKA SE NISTA NEMOZE, neka se nista nemijenja, neka nista neide, neka se nista nemoze promijenuti, I NEKA VAM NIKO NEMOZE PAMETOVATI

ali da nema niti u ljevoj niti u desnoj

ALI JEDAN PROBLEM OSTAJE........-->ovo nefunkcionise: neka vam dijasporci nedodju sa njihovim dobrim autima

ehhhh dijasporci ce cam uvijek dolaziti sa dobrim autima, i bas iz tog razloga, da se pokaze obicnoj raji u bih, kako je on ko fol uspijo, kako je mocan, a kako vi nista nista njemu, kako ste vi mali, a on sa velikim autom velik

ALI ISTO TAKO NETREBATE ZABORAVITI kad vam taj pocinje pricati nesto, on lafo odma "pametuje, nema pojma kako je to u bih, tamo vamo" ............j****ga, mora se drugacije pokazati ako nemoze kroz akustiku, onda mora KROZ OPTIKU

I JA NEKAZEM TA JE TO DOBRO STO dijasporci pretijeruju autima, ali kazemn vam samo kako to (valjda i vi znate) izgleda preko ljeta ......

ali eto, valjda je najbolje da svi bojkotuju repku, ALI VALA I ONDA KAD SPANIJA DODJE, a ne da bude pun stadion onda (ali kako je bih-mentalitet ...biti ce pun stadion "jebes bojkot odo gledati spance")

i onda se divite hrvatima kako ce pobijediti svabe!!
Mnogo si napisao a malo toga rekao. Dijaspora je takva kakva jest. Mnogo se na njih kuka ali i oni vole BiH isto koliko i svi mi. Pljuje se na njih sto su kao otisli iz BiH. Ta ista dijaspora nikad nije rekla (mozda pojedinci jesu) JEBES BOSNU I HERCEGOVINU, TO NIJE MOJA ZEMLJA. Njih 15 000 dodje gledat BiH u Belgiju i uvijek ih ima kad nasa repka u bilo kom sportu nastupa po Evropi. A da na Koševu igra Srbija ili Hrvatska više bi bilo ljubitelja tih zemalja a ne BiH. A isti ti navijači tuđih zemalja žive kraj tvog dvorišta, grada a opet svi skupa u jednoj državi-državi BiH koju mnogi ne priznaju a žive u njoj.
Živim u BiH.
ODVRATAN_i_GADAN

#219 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by ODVRATAN_i_GADAN »

DaysleepeR wrote:kakav ba zapad?

imamo mi zapad ovdje itekako, svi ljudi koji rade po bankama, osiguranjima, po inim stranim firmama pa i oni koji rade po privatnim firmama itekako znaju sta je zapad i sta je borba

borit se mozes godinama - uzalud, legalnog nacina nema, a policija nece dozvoliti nelegalan

ja ti opet ponavljam a nisam ni jedini koji radi u internacionalnoj firmi i svako malo ide na zapad poslom
i ne mene ne gledaju s visoka jer sam iz bosne jer ja to ne dozvoljavam ni svojim radom ni svojom pamecu niti stavom

mani se idealiziranja zapada, na tvom zapadu djedice drze vlastite kcerke zatocene u podrumima i prave im djecu

over and out
Toliko toga besmislenog i bez osnova recenog! Prvo, kvalifikovanje zapada kao pokvarenog, a istoka kao finog je besmislica totalna koliko god nam sa istoka dolazilo mnogo lijepih i korisnih stvari i ako mislis da istih takvih stvari (djedice i slicno) nema kod nas i na istoku grdno se varas! Dalje ili drugo, borba nije samo uzmi pusku i ratuj i koliko se moze primjetiti razlika je i u samoj konstrukciji rijeci! Trece, furka da nasi ljudi znaju sta je zapad je totalna fikcija jer su nazalost kilometrima (naravno, ne geografski) daleko jer da ne pretjeram, 90% ljudi nisu dalje dobacili od Hrvatske ili eventualno Crne Gore koja svakako nije zapad! Sto se tice "dijaspore" cinjenica je da ih ljudi u Bosni ne vole (posebno u Sarajevu jer tu znam cinjenicko stanje) iz ovih ili onih razloga ali ih ne vole, a ne zapitaju se zasto je to tako? Zavist? Ljubomora? Prepotentnost? Samoljublje... U svakom slucaju znam da su ljudi u BiH potonuli duboko u moru problema i da iz dana u dan dozvoljavaju da ih kojekakvi likovi prave budalama na ovaj ili onaj nacin, a da u svemu tome NS/FS i nije najgori jer primat im debelo uzimaju politicke stranke koje obicne ljude tretiraju kao hajvane sto jos uvijek NS/FS nije u mogucnosti koliko god mi voljeli i koliko god nam znacio fudbal! I za kraj zamolio bih da se puste nasi ljudi gdje god da su neka kazu sta imaju na ovaj ili onaj nacin, a ne sistemom mi (u Bosni) znamo, a vi (u dijaspori) tamo ne znate! Cinjenica je da primitivce iz Saveza treba rastjerati, a do nacina se mora doci komunikacijom! Toliko od moje malenkosti tj. mene!

P.S. Nadam se da je dovoljno pismeno i konstruktivno za jednog "dijasporca"!? :D :D :D :D
Mahalac

#220 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Mahalac »

Poslije svega ovoga meni je sasvim jasno da je ova ekipa nog. saveza u sprezi sa politikom i to ne malom nego velikom i kriminalnom politikom koja ga itekako cuva i drzi mu polozaje. Najtuznije sto je to slucaj i u ovom nazovi patriotskom djelu BiH/FEDERACIJE koja bi za dobrobit i prosperitet i buducnost ove nam BIH trebala itekako biti angazaovana u reprezentativnom sportu. Dakle isti ovi gore pomenuti politicari da nemaju oraha u djepu sredili bi stvar i kreteni bi otisli prekonoci onako kako se to sve i rijesava u BIH po sijelima i kafanama, ama samo jednim telefonskim pozivom (halo Colakovicu sutra ces podnijeti ostavku i tacka)kakve sjednice i kantonalni odbori.

Ali avaj.

Da bude jos gore mislim onako kako smo i zasluzili ti se narode glodji....koske nam nikad ne fali

nek ide sve u 3PM-e
DaysleepeR

#221 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

ODVRATAN_i_GADAN wrote:
DaysleepeR wrote:kakav ba zapad?

over and out
Toliko toga besmislenog i bez osnova recenog! Prvo, kvalifikovanje zapada kao pokvarenog, a istoka kao finog je besmislica totalna koliko god nam sa istoka dolazilo mnogo lijepih i korisnih stvari i ako mislis da istih takvih stvari (djedice i slicno) nema kod nas i na istoku grdno se varas! Dalje ili drugo, borba nije samo uzmi pusku i ratuj i koliko se moze primjetiti razlika je i u samoj konstrukciji rijeci! Trece, furka da nasi ljudi znaju sta je zapad je totalna fikcija jer su nazalost kilometrima (naravno, ne geografski) daleko jer da ne pretjeram, 90% ljudi nisu dalje dobacili od Hrvatske ili eventualno Crne Gore koja svakako nije zapad! Sto se tice "dijaspore" cinjenica je da ih ljudi u Bosni ne vole (posebno u Sarajevu jer tu znam cinjenicko stanje) iz ovih ili onih razloga ali ih ne vole, a ne zapitaju se zasto je to tako? Zavist? Ljubomora? Prepotentnost? Samoljublje... U svakom slucaju znam da su ljudi u BiH potonuli duboko u moru problema i da iz dana u dan dozvoljavaju da ih kojekakvi likovi prave budalama na ovaj ili onaj nacin, a da u svemu tome NS/FS i nije najgori jer primat im debelo uzimaju politicke stranke koje obicne ljude tretiraju kao hajvane sto jos uvijek NS/FS nije u mogucnosti koliko god mi voljeli i koliko god nam znacio fudbal! I za kraj zamolio bih da se puste nasi ljudi gdje god da su neka kazu sta imaju na ovaj ili onaj nacin, a ne sistemom mi (u Bosni) znamo, a vi (u dijaspori) tamo ne znate! Cinjenica je da primitivce iz Saveza treba rastjerati, a do nacina se mora doci komunikacijom! Toliko od moje malenkosti tj. mene!

P.S. Nadam se da je dovoljno pismeno i konstruktivno za jednog "dijasporca"!? :D :D :D :D

sve je OK samo nisi dobro procitao moj post

na stranu rat, hodi ti u BiH pa sa nasom prosjecnom platom se ozeni, kupi stan, rodi dijete i priusti mu da jede a usput imaj i auto koje ti je potreba, toci u njega, registruj ga, priusti nekad i da odes na neki izlet ili more

baska da ne pominjem da u BiH mozes dobit otkaz bez osnove i zali se kurcu, a isto tako se zali kurcu kad ti je plata mala a radis previse

takodje se zali kurcu kad te gazda prijavi na minimalac pa znas da ces imat kurac od penzije

to ti je borba jarane, nego sam pomenuo rat da nebih isao u dubiozu :D

nema to veze sa relacijom dijaspora - domovina ima veze sa cinjenicom da dijaspora nema pojma kakve sve borbe prosjecan covjek u bosni ima od momenta kad se probudi do momenta dok ne legne spavat

o lijecenju u bolnicama ni da ne pricam

i de da nebi i tebe kao i cooly-a rasturio bolje me se manite...

a i da ne idemo u offtopic
DaysleepeR

#222 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

Mahalac wrote:Poslije svega ovoga meni je sasvim jasno da je ova ekipa nog. saveza u sprezi sa politikom i to ne malom nego velikom i kriminalnom politikom koja ga itekako cuva i drzi mu polozaje. Najtuznije sto je to slucaj i u ovom nazovi patriotskom djelu BiH/FEDERACIJE koja bi za dobrobit i prosperitet i buducnost ove nam BIH trebala itekako biti angazaovana u reprezentativnom sportu. Dakle isti ovi gore pomenuti politicari da nemaju oraha u djepu sredili bi stvar i kreteni bi otisli prekonoci onako kako se to sve i rijesava u BIH po sijelima i kafanama, ama samo jednim telefonskim pozivom (halo Colakovicu sutra ces podnijeti ostavku i tacka)kakve sjednice i kantonalni odbori.

Ali avaj.

Da bude jos gore mislim onako kako smo i zasluzili ti se narode glodji....koske nam nikad ne fali

nek ide sve u 3PM-e
ja ti garantujem da je bih podjeljena i da je od bosne ostala fildzan drzava i savez bio 100% bosnjacki da bi isti kriminal i javasluk bio
campa_xxx

#223 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by campa_xxx »

Zamislite kad smo mi, koji sjedimo kuci ovoliko zaludjeni ovim EP, kako je Ilji i kompaniji.... boli njih ..rac za NFSBiH :x
DaysleepeR

#224 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by DaysleepeR »

ih još se hajrovale karte na guzove

sve što im treba je slika sa platinijem uz podnaslov "platini dao punu podrsku NSBIH"

i eto ga sve gotovo
Aloisius

#225 Re: 4.JUNI-KRAJ N/FSBiH?????

Post by Aloisius »

Madame de Pompadour wrote:
Savez kako je formiran da on nikome ne polaze racune i niko da taj savez nemoze raspustiti u drzavi,..smijurdija! :-) :-) Daj vidimo kako savezi u njemackoj ili engelskoj rade i postoje! 8-)

upravo tako postoje svugdje.

ljudi se udruže i osnuju klubove , klubovi osnuju saveze.

savez odgovara samo svojim članovima, a to su klubovi.
Post Reply