Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Nermin_BH

#201 Re: Kineski mobiteli

Post by Nermin_BH »

Šta vam je ljudi prepirete se ko kakva djeca. Ko hoće kineza nek isproba i to je to, nepotrebna je ovolika rasprava o tome. Šta mislite da li ima kineskih dijelova u brendovima ?
IcedFlame

#202 Re: Kineski mobiteli

Post by IcedFlame »

Moja preporuka je jos da niposto ne biras DHL za dostavu. Nije nista specijalno brze, ali oni na cijenu carine i poreza zaracunaju svoju obradu, koja je uglavnom 20 KM ili vise (pored astronosmkih cijena za njihove posiljke...)
Do prije nekoliko mjeseci, Singapore Post je bio tito i partija! Stvari su mi dolazile za 3-4 dana iz Singapura na nasu carinu, a onda apsurd pa stoji kod nas u SA duze nego sto mu je trebalo iz Kine :)

Imas temu Carina u BiH, pa imas raznih iskustava s njima. Meni su par mobitela procijenili manje nego sto vrijede, za neke stvari su mi trazili racun i izvod sa PayPal-a pa tek onda procesirali, a jedan mobitel i jos neke sitnice su prosli bez carine.
Uglavnom je racunica otprilike sljedeca:

$189 mobitel sa postarinom - cca 270 KM
270 KM + 10% carina + 17% porez + neka taksa
i jos 3,5 - 10 KM, ako postar donese.
wizzard

#203 Re: Kineski mobiteli

Post by wizzard »

A koji site preporucujes?
Neradnik

#204 Re: Kineski mobiteli

Post by Neradnik »

IcedFlame wrote:
Neradnik wrote:
IcedFlame wrote:Argumenti su ove slike, vrati se malo gore pa pogledaj, a ticu se trajanja baterije na "KINEZU". Mogu ja i vece poslati, nije problem ako ne vidis dobro.
Da ne duljim ti imas isti telefon ko on?Odgovori sa da ili ne.Ja koliko sam skonto da nemas i onda mi ne ide u glavu sto pametujes i kacis slike svog telefona kad on nije tema.
Zato sto je tema Kineski mobiteli, pametnjakovicu.

Nije isti mobitel, ali je isti chipset i znam koliko trosi baterije. Naravno da uzimam u obzir veci ekran i eventualno 10-20% manju ili vecu nazivnu velicinu baterije.
Ma nemas ti pojma nego laprdas u prazno.Kad budes imo isti telefon onda komentarisi.Ja veci glupan sto ti se obracam trebo sam te pustit da nastavis i dalje dizat tu svoju kanturinu :D
To je onaj seljacki mentalitet imam kineza sad znam svakog u dusu.Ne znas sine laprdas u prazno.Usima se pokrij po glavi i pssst :D
IcedFlame

#205 Re: Kineski mobiteli

Post by IcedFlame »

Sa etotalk.com , merimobiles.com , i dx.com sam narucivao, i nije bilo problema.
SONY_91

#206 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

wizzard wrote:A koji site preporucujes?
ja bi ti preporučio geekbuying.com
IcedFlame

#207 Re: Kineski mobiteli

Post by IcedFlame »

Neradnik wrote: Ma nemas ti pojma nego laprdas u prazno.Kad budes imo isti telefon onda komentarisi.Ja veci glupan sto ti se obracam trebo sam te pustit da nastavis i dalje dizat tu svoju kanturinu :D
To je onaj seljacki mentalitet imam kineza sad znam svakog u dusu.Ne znas sine laprdas u prazno.Usima se pokrij po glavi i pssst :D
Ja sam masa, ja ne mislim svojom glavom, standarde su mi nametnuli seljaci. Za mene je Golf najbolje auto, a hadzo sam kad kupim Audi, nema veze sto jedem samo pastetu dok vracam kredit. Ipak, cvaja je tu uvijek, da ne moram paliti zmigavce i citati sta na onim znakovima pise. Kunem se Ala'a mi, a najveci vrh mi je napit se uz turbo folk pevaljke u Barlotiju ili Bazenima, posebno za Bajram. Za mene je Nokia i dalje kralj mobitela, a cak i Samsung mi je plastikaner, ali nema veze, uzeo sam ga na rate u telekomu, jer se koke loze kad ga metnem na sto. Nemam gmail i ne znam sta mu je ono Trg.Play, al kad mi stara posalje dvije marke kredita, prozvacu ovog rodjaka sto se razumije, pa ce mi on objasniti. Kad aBd zavrsim preko stele fakultet u travniku, onda cu kupiti i ajfon, da budem dingospo. Kakvi vi i vasi kinezi, to je sve smece za koje ja ne bi dao ni 20 KM. Boli me qrac sto prodaju mobitela ko sony i htc zajedno. Zivot mi je kopija, al' kineske kopije su smece! :bih:
Neradnik

#208 Re: Kineski mobiteli

Post by Neradnik »

IcedFlame wrote:
Neradnik wrote: Ma nemas ti pojma nego laprdas u prazno.Kad budes imo isti telefon onda komentarisi.Ja veci glupan sto ti se obracam trebo sam te pustit da nastavis i dalje dizat tu svoju kanturinu :D
Ja sam masa, ja ne mislim svojom glavom, standarde su mi nametnuli seljaci. Za mene je Golf najbolje auto, a hadzo sam kad kupim Audi, nema veze sto jedem samo pastetu dok vracam kredit. Ipak, cvaja je tu uvijek, da ne moram paliti zmigavce i citati sta na onim znakovima pise. Kunem se Ala'a mi, a najveci vrh mi je napit se uz turbo folk pevaljke u Barlotiju ili Bazenima, posebno za Bajram. Za mene je Nokia i dalje kralj mobitela, a cak i Samsung mi je plastikaner, ali nema veze, uzeo sam ga na rate u telekomu, jer se koke loze kad ga metnem na sto. Nemam gmail i ne znam sta mu je ono Trg.Play, al kad mi stara posalje dvije marke kredita, prozvacu ovog rodjaka sto se razumije, pa ce mi on objasniti. Kad aBd zavrsim preko stele fakultet u travniku, onda cu kupiti i ajfon, da budem dingospo. Kakvi vi i vasi kinezi, to je sve smece za koje ja ne bi dao ni 20 KM. Boli me qrac sto prodaju mobitela ko sony i htc zajedno. Zivot mi je kopija, al' kineske kopije su smece! :bih:
Ti si jarane pun komplexa :lol:
Kakve ti gluposti pises u ovoj temi to je za nevjerovat.Cuj barloti,golfovi..... :lol: :lol: :lol:
Dosta smo se druzili sto se tice ove teme stavljam tacku na i :lol:
nemezis

#209 Re: Kineski mobiteli

Post by nemezis »

Meni nije jasno oko čega se svadjate. Nego, ima li neko iskustva sa Tronsmart TS7. Naručio sam na geekbuying i čekam da dodje. Ako bude u redu, možda uzimam i neki jači. Ima li neko preporuku?
mayab

#210 Re: Kineski mobiteli

Post by mayab »

nemezis

#211 Re: Kineski mobiteli

Post by nemezis »

Hvala na prijedlogu. Zaboravih reći, ne bih preko 5 inča nikako. Najradije bih 4,5 ali je slab izbor?
nemezis

#212 Re: Kineski mobiteli

Post by nemezis »

Sada vidim da je ova slabiji od Tronsmart TS7, ja bih nešto jače.
otorinolaringorolog

#213 Re: Kineski mobiteli

Post by otorinolaringorolog »

Izgleda da baterija ipak nije toliko losa koliko sam mislio na ovoj kopiji note 3.

Posle prvog gazenja mobitela sam mislio da se mob mora punit dva puta dnevno.Ustvari to je bilo samo prvi dan kad se puno visilo na njemu dok se ne upozna prilagodi itd.

Vec sad kad se malo smirilo mobitel se puni na dnevnom nivou.Kad spavam puni se,od budjenja do ponovnog spavanja baterija izdrzi.Vjerujem da ce to se jos popravit.
dinooh

#214 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Let's Get Ready to Rumble :D
Next round...
SejdicFinci

#215 Re: Kineski mobiteli

Post by SejdicFinci »

otorinolaringorolog wrote:Izgleda da baterija ipak nije toliko losa koliko sam mislio na ovoj kopiji note 3.

Posle prvog gazenja mobitela sam mislio da se mob mora punit dva puta dnevno.Ustvari to je bilo samo prvi dan kad se puno visilo na njemu dok se ne upozna prilagodi itd.

Vec sad kad se malo smirilo mobitel se puni na dnevnom nivou.Kad spavam puni se,od budjenja do ponovnog spavanja baterija izdrzi.Vjerujem da ce to se jos popravit.
Hoce hoce kad ranije legnes spavat. :lol:
otorinolaringorolog

#216 Re: Kineski mobiteli

Post by otorinolaringorolog »

SejdicFinci wrote:
otorinolaringorolog wrote:Izgleda da baterija ipak nije toliko losa koliko sam mislio na ovoj kopiji note 3.

Hoce hoce kad ranije legnes spavat. :lol:
Hehehe ,ma ja ti spavam 23,5 sata dnevno :-D :-D :-D
le piaf

#217 Re: Kineski mobiteli

Post by le piaf »

Raja ima li neko iskustva sa stranicom chinavasion.com tamo sam nasao najjeftiniji thl w8s. Ili neki drugi prijedlog gdje uzeti taj mob.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk
gidra

#218 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

le piaf wrote:Raja ima li neko iskustva sa stranicom chinavasion.com tamo sam nasao najjeftiniji thl w8s. Ili neki drugi prijedlog gdje uzeti taj mob.

kod kineza kupuj samo preko paypala tako si siguran onda 100 %, ostalo je sve šuhveli, mada npr. neke velike stranice kao alibaba nisu uvezane sa paypalom ali imaju svoje sisteme zaštite za kupce, ali ja bih ih izbjegao. Znači iz Kine samo preko paypal-a.
le piaf

#219 Re: Kineski mobiteli

Post by le piaf »

gidra wrote:
le piaf wrote:Raja ima li neko iskustva sa stranicom chinavasion.com tamo sam nasao najjeftiniji thl w8s. Ili neki drugi prijedlog gdje uzeti taj mob.

kod kineza kupuj samo preko paypala tako si siguran onda 100 %, ostalo je sve šuhveli, mada npr. neke velike stranice kao alibaba nisu uvezane sa paypalom ali imaju svoje sisteme zaštite za kupce, ali ja bih ih izbjegao. Znači iz Kine samo preko paypal-a.
to znaci ako me izrade paypal ce me iscupati? :-D NIsam nikad koritio paypal, a kod kineza sam samo uzimao neku sicu od par dolara na dx.com
I zanima me ova stranica, cini mi se ok, mada kad je mob 50dola jeftiniji nego na ostalim sajtovima odmah je suhveli :-)

www.chinavasion.com
gidra

#220 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

le piaf wrote:
gidra wrote:

to znaci ako me izrade paypal ce me iscupati? :-D NIsam nikad koritio paypal, a kod kineza sam samo uzimao neku sicu od par dolara na dx.com
I zanima me ova stranica, cini mi se ok, mada kad je mob 50dola jeftiniji nego na ostalim sajtovima odmah je suhveli :-)

http://www.chinavasion.com
chinavasion je ok stranica slična kao dealextreme i plaćanje se vrši preko paypala http://www.chinavasion.com/how_to_pay.html, ali mislim da nije free shiping pa je zato jeftinija. A taj thl w8s je perverzija :) ... na bug forumu ili forum.hr imaš puno više informacija o kineskim online stranicama pa ti savjetujem da tamo prelistaš još.
SONY_91

#221 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

:run:
RLewis

#222 Re: Kineski mobiteli

Post by RLewis »

Evo da se javim na temi gdje sam mislio da nikada necu, posjedujem 3 broja koja su mi potrebna, 2 posao i privatni. Tako da mi je potreban tel ss 2 kartice, malo vecim disp. Citao sam ovdje a i na drugim forumima o ovim kinezima, a voljan sam eksperimentirati i platiti gresku ako treba narucio sam sa gore navedene stranice zopo zp988 pavam javim utiske kada stigne. I molim vas nemojte spominjati samsung, lg iphone i ostalo, jer sam namjerno isao na kineza da probam i to njihovo cudo. Misljenja o tel dobrodosla. Hvala

Sent from my L920 Tapatalk
gidra

#223 Re: Kineski mobiteli

Post by gidra »

sa Zopom nema greške :thumbup:
Samo ti je taj telefon octa core 1.7 ghz, ne znam za šta ti treba toliko jak cpu ali ja bih ipak tražio neki quad sa 2 gb rama :D
Cisvalp

#224 Re: Kineski mobiteli

Post by Cisvalp »

Molio bih neki komentar za ove koji poznaju kineske spartphone da mi kazu nesto o ovome telefonu.

Neken N6 Pro Smartphone MTK6592 2GB 16GB

Pise da je octa core i 2 gb ram-a. Zna li neko nesto o ovome.
Cijena mu je oko 250$.
Di Canio

#225 Re: Kineski mobiteli

Post by Di Canio »

Ima li ko ova Inew V3? Iskustva?
Post Reply