Kalifornija legalizirala gay brakove

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
bosan

#201 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by bosan »

Radoznali unuk pita djeda.
Šta je djede najbolje na svijetu?
Djed odgovara:"p..ka sine, p..ka"
Radoznali unuk, da bi se uvjerio u to,
ode da pita baku pa joj reče.
- Bako, djed kaže da je p..ka najbolja na
svijetu, a baka mu odgovori.
- Ne zna djed ništa sine, k...c je najbolji,
samo djed nije probo! :D :D
Bumbar

#202 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Bumbar »

black wrote:
pitt wrote:
ja znam dosta koje nisu sekunde.......a ima i jedna jako slatka :D :D
slazem se kolega :mrgreen:
potpisujem u potpunosti :D :D
Bumbar

#203 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Bumbar »

SaraLe wrote:
black wrote:
pitt wrote:
ja znam dosta koje nisu sekunde.......a ima i jedna jako slatka :D :D
slazem se kolega :mrgreen:
Sto se vas dvojica lijepo slazete :D
haman bi se reklo da su sumnjivi... :lol: :lol: :lol:
anais_nin

#204 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by anais_nin »

madner wrote:
SaraLe wrote:"OBRAZ" (http://www.obraz.org.yu/)
Vas zove u svoje redove i divi vam se 8) :oops: :-)
Cast izuzecima:kiss:
Nego jel postoji neki razlog zašto je većina lezbjeki ružna? I pri tome ne mislim ono malo ružna, nego ono baš pravo?
ujeo bi se za jezik da znas kako je samo SaraLe dobra :D ma dobar dan joj nije ravan :D :kiss:
anais_nin

#205 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by anais_nin »

Risto Kuglarić wrote:
Asana wrote:Evo da prokomentiram i ostale primjere :)

Mozda zaista ne primjecujem vrijednost tih sitnih sloboda koje imam, ali ne koristim, a ne nedostaju mi. Zaista, ti si navela primjer nevinog drzanja za ruke, a ja sam govorila o "zvaljenju u javnosti", no cinjenica je da bi i drzanje za ruke dva muskarca izazvalo paznju i komentare. Medjutim, primjeri koji navodis su primjeri u kojima se pitanje slobode svodi na zelju da okolina sebi ne daje za pravo da komentira tudji zivot, pita, zanima se, savjetuje. ali to je jako izrazeno u nasim krajevima, a od toga nije imun niti jedan dio svijeta. Istu takvu diskriminaciju trpe i svi koji su single, i svi koji nisu zavrsili-razvukli su fakultet, i koji su stupili u brak s crncem (arapom, cetnikom... :D) ... Znaci nije rijec o nekoj pravoj diskriminaciji, nego o zelji da svi misle kako je to normalno, ne smiju se cuditi, postavljati pitanja, komentirati - iako cemo im mi govoriti sve ono sto ih zanima o nasem intimnom zivotu? Je li racionalno to, ili pak voditi svoj zivot po svom i ne polagati racun nikome, i ne poturati mu pod nos nista? Ako pak svejedno zeli da komentira, znati se postaviti...
Pošteno! No međutim, činjenica je da ti te slobode ni ne mogu nedostajati s obzirom da ih imaš, pa makar ih i ne koristila. Kako bi prošla dva muškarca koja se drže za ruke, vjerovatno je pitanje kvarta kroz koji bi prošli. Negdje bi vjerovatno izazvali ništa više od zlobnih komentara, na šta zlobni komentatori svakako ima pravo, međutim vjerujem da bi u dosta slučajeva popili kamen u glavu, ili u gorem slučaju upili kantu benzina i bili pogođeni opuškom cigare. A vjerujem da i sama vidiš razliku između zlobnog komentara tipa "sjo ova se nikad neće udat" i "jarane ovu dvojicu treba pod tramvaj gurnut" onako malo glasnije, da i oni slučajno čuju (bijah svjedok u Titovoj ulici, a likovi se nisu ni za ruke držali, samo su izgledali).

Ovo boldirano. Ako stvarno misliš da ISTU diskriminaciju trpe, to je najveća besmislica koju sam pročitao na forumu otkako neki malac napisa da je LeBron prosječan igrač, tako da je neću komentarisati.
Asana wrote: Usporedba za zenama, Romima, invalidima nikako ne stoji jer sve navedene grupe, a koje su samo primjer, zaista mogu imati problema recimo pri dobivanju posla, sto je zivotno pitanje - mogucnost obezbjedjivanja egzistencije, i oni su to sto jesu vec p izgedu ili imenu. Homoseksualac ce puno rjedje imati problema u nalazenju posla samo zbog seksualne orijentacije, a da li ce uopce dati priliku onome ko cini izbor da ga po tom pitanju diskriminira - zavisi iskljucivo od njegove odluke da se "deklarira" i govori o svom privatnom i intimnom zivotu.

I opet se vracam na ono: "Kako je živjeti život u sredini u kojoj zvanično ne postojiš ako si drugačije seksualne orijentacije" - cista glupost. Postojis, i zvanicno i nezvanicno, imas prava kao i drugi, a koliko ces sablazni okoline izazvati - zavisi samo od tebe.
Aha. Ovo se otprilike svodi na pošuti se i dobro ćeš proć. Kad neko na poslu krene pričat viceve o pederima, smij se i ti. Kad počne pričat kako bi ih sve pobio, viči yees yees. Ako se "deklariraš" pa dobiješ otkaz - sam si kriv (argument u rangu onog kad silovatelj kaže izazivala me.). Tako da ako te ko pita, laži brate.
Asana wrote: Ja jednostavno smatram da je pitanje "sloboda" te vrste precijenjeno.
...koje ti već uživaš, tako da stvarno, šta će drugima
Asana wrote: Ima puno drugih, ozbiljnih primjera ugrozavanja necijih prava.
...tako da nema potrebe dizat frku oko ugrožavanja prava homoseksualaca.
Asana wrote: Medjutim ako anais kaze da sam homofob, ja to moram prihvatiti. Postujem objektivnost struke :D
e jesi ga sročila.

jako mi se svidja kako razmisljas :D :D :D i slazem se da reakcija na istospolne setace koji se drze za ruku uveliko zavisi od mahale ili kvarta, okolnosti....ali vjerovatnoca da ce naici na burnu i cesto neprimjereno agresivnu reakciju okoline je na zalost veoma velika :( za mene ta velika vjerovatnoca jeste ugrozovanje ljudskih prava :roll: svjesni te velike vjerovatnoce mnogi su primorani da drze za sebe taj dio svog zivota ili da odredjene stvari iskazuju samo pred odabranim brojem ljudi sto je krajnje tuzno :roll:

a moguce je da je i do mene :D ja znam da ja neizmjerno cijenim cinjenicu tj moju slobodu da osobu koju volim drzim za ruku kad to pozelim :) isto tako znam da ne bih bila u stanju zivjeti u drustvu u kojem mi ne bi bilo dozvoljeno da u javnosti dotaknem voljenu osobu, zagrlim je ili poljubim....za mene je to izuzetno bitan dio moje slobode i mojih prava, ne bih ga se tako lako odrekla :)

@Asana kao sto rekoh nije mi bila namjera da te uvrijedim....svjesna sam i te kako cinjenice da na svijetu postoji veliki broj ljudi koji homoseksualnost smatraju poremecajem...ne podrazumjevam negativne konotacije rijeci "homofobija", ona je jednostavno ono sto jeste....stanje svijesti....mnogi od nas tvrde da nismo rasisti, da nemamo predrasuda, da nismo homofovi, ali cesto i nesvijesno ispoljavamo te tendencije u odredjenim momentima, ili se ponasamo kontra toga sto tvrdimo da nismo :) ja sam samo naglasila da tvoja tvrdnja o toleranciji homoseksualaca, rijecnik koji biras, kao i izjava da je homoseksualnost poremecaj idu u prilog mom zakljucku da praktikujes oblik homofobije :)
Amela

#206 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Amela »

OK, vjencao se homoseksualni par, usvojili dijete, a ono ne ide pa ne ide i hoce da se razvedu. E sada se ja tu pitam kako ce zakon izbalansirati ko je vise tata a ko mama? Podijeljeno starateljstvo, pa dijete heftu tam - heftu vam, pa niko nikome ne placa za izdrzavanje djeteta... a ovo sve da zive u istom kvartu grada... tako da sto su se selili - selili su se - hoce li to sada biti ugrozavanje slobode kretanja jerbo hoce jedno od njih da se odseli u drugi grad i to bas onaj sto je malo vise mama? :D
madner

#207 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

anais_nin wrote:
madner wrote:
SaraLe wrote:"OBRAZ" (http://www.obraz.org.yu/)
Vas zove u svoje redove i divi vam se 8) :oops: :-)
Cast izuzecima:kiss:
Nego jel postoji neki razlog zašto je većina lezbjeki ružna? I pri tome ne mislim ono malo ružna, nego ono baš pravo?
ujeo bi se za jezik da znas kako je samo SaraLe dobra :D ma dobar dan joj nije ravan :D :kiss:
A da ona zna kako sam ja tolerentan i liberalan 8) Opasna stvar ta generalazicija. :-)

Podvukao sam ključnu riječ.

P.S. Ništa ne vjerujem bez slika, ko zna šta žemsko smatra dobrom žemskom. :)
Bumbar

#208 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Bumbar »

madner wrote:[
A da ona zna kako sam ja tolerentan i liberalan 8) Opasna stvar ta generalazicija. :-)

hehe zensko ce samo za pravooo dobro zensko reci da je takvo :D :D :D
madner

#209 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

Bumbar wrote:
madner wrote:[

hehe zensko ce samo za pravooo dobro zensko reci da je takvo :D :D :D
Inače bi se složio, ALI anaise predpostavlja da je SaraLe lezbejka, dakle nije konkurencija.
Namazane su Hercegovke, šta god kažu treba provjerit. :D
anais_nin

#210 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by anais_nin »

madner wrote: Inače bi se složio, ALI anaise predpostavlja da je SaraLe lezbejka, dakle nije konkurencija.
a otkud ti znas da ja to ne govorim da bih joj se malo upucavala? :D :D :D ili se podrazumjeva da sam i ja heteroseksuValna :D
madner

#211 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

anais_nin wrote:
madner wrote: Inače bi se složio, ALI anaise predpostavlja da je SaraLe lezbejka, dakle nije konkurencija.
a otkud ti znas da ja to ne govorim da bih joj se malo upucavala? :D :D :D ili se podrazumjeva da sam i ja heteroseksuValna :D
Nije fino pokvarit uletanje drugom pa reko da ne ofiram. :D
anais_nin

#212 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by anais_nin »

madner wrote:
anais_nin wrote:
Nije fino pokvarit uletanje drugom pa reko da ne ofiram. :D

pa Herka sam ja :D znam se ja izboriti i kad mi kvare i kad mi ulijecu :lol: :evil: :D
madner

#213 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

anais_nin wrote: pa Herka sam ja :D znam se ja izboriti i kad mi kvare i kad mi ulijecu :lol: :evil: :D
Da ne zachatavam previše temu, malo mi previše ozbiljno bilo ovo oko Kalifornije. :D

Elem, ništa bez slika. :D
kicky

#214 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by kicky »

u državi mora postojati politička grupacija na vlasti koja bi bila spremna progutati takvu knedlu, ali mora postojati i kritična masa koja bi takvu odluku podržala! Evo npr Španija! Tamo su na vlasti socijalisti, koji su u prvom mandatu donjeli takvu odluku...Donjeli su je jer je to dio njihove liberalne politike, ali su imali i podršku javnosti bez obzira što je Španija velikom većinom katolička! Glupo je sad da ja pričam o tome jesam li za ili protiv (naravno da sam Za), ali sam svjestan činjenica da takva odluka nije politički lagana, i da se mora uzeti u obzir politički kontekst!!! Mislim da će od tranzicijskih država takvu odluku ubrzo donjeti Češka (oni zasad imaju najliberlaniji zakon o istospolnom partnerstvu)...u ostalim zemljama je vidljiv napredak, ali ne takav da bi se odlučili na ovakav ''radikalan'' potez!
Kolko ja pratim dešavanja tog tipa u Europi takav zakon imaju samo Španija, Belgija, Nizozemska (od ostalih zemalja takav zakon imaju još samo Kanada, Massachussetts sada Kalifornija i pazite: JUŽNA AFRIKA)...npr. Švedska ne izjednačuje istospolni i heteroseksualni brak, iako ima vrlo liberalne zakone koji npr. dopuštaju usvajanje djece homoseksualnim parovima!!!
Većina zemalja EU-a ima tu instancu ''građanske zajednice'' (ne znam kako je pravni prijevod termina civil union), neke pak kao Austrija i Mađarska (u kojoj od 1.1.2009. na snagu stupa zakon o građanskoj zajednici, tj. registriranom partnerstvu, zakon je donijela vladajuća Socijalistčka partija) imaju regulirana prava nasljeđivanja, ali ne i priznavanja zajednice (takvo nešto ima i Hrvatska)...ostale zemlje istočne Europe (osim Češke, Slovenije, Mađasrke i Hrvatske) uopće nisu otvorile ta pitanja!
Asana

#215 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Asana »

Risto Kuglarić wrote: Ovo boldirano. Ako stvarno misliš da ISTU diskriminaciju trpe, to je najveća besmislica koju sam pročitao na forumu otkako neki malac napisa da je LeBron prosječan igrač, tako da je neću komentarisati.
Istu diskriminaciju kao u primjerima koje je navela anais. Na te primjere odgovaram u tom postu.
Ako se "deklariraš" pa dobiješ otkaz - sam si kriv (argument u rangu onog kad silovatelj kaže izazivala me.).
Ne. Ako zbog toga dobijes otkaz, podnesi tuzbu sudu. Dobices spor.
Asana wrote: Ima puno drugih, ozbiljnih primjera ugrozavanja necijih prava.
...tako da nema potrebe dizat frku oko ugrožavanja prava homoseksualaca.
Samo dizite frku oko prava koja su stvrano ugrozena: ali ako ti smatras pravom da ljudi oko tebe nemaju predrasude, ona gubis dodir sa realnoscu. Koji zakon moze ukinuti dobacivanja, nanina pitanja i jalijaske komentare? Imas li jos takvih primjera teskoca u zivotu homoseksualaca, ili ces preci na konkretne stvari: ko je stvarno dobio otkaz zbog svoje seksualne orijentacije?
Oni koji se neugodno osjecaju zbog komentara na racun svoje homoseksualnosti - imaju izbor, a taj je da to ne isticu. I ako isticu, da svojim ponasanjem ne sablaznjavaju okolinu (vracam se na primjere ponasanja, a ne na samu cinjenicu oko opredjeljenja, jer tu cinjenicu okolina obicno ipak prepozna). I zive sa tim. (Ne bi bilo korektno da ovdje navodim primjere uvazenih homoseksualaca...)

Medjutim, debeli ljudi sa hormonalnim poremecajima, na pr.- nemaju izbor da li ce isticati okolini tu svoju specificnost ili ne. . Ovdje dramaticno navodis primjere dobacivanja homoseksulacima: jesi li cuo nekad dobacivanja na pr. debelim ljudima? Koliko si se puta zauzeo za njih? Pokusaj samo zamisliti sve njihove prakticne probleme, pa tek onda dodaj tome i emocionalne. Prakticni problemi se mogu zakonom i urediti - propisati sirinu sjedala i sl - ali na komentare, podsmjesljive poglede i sitna podmetanja to nece utjecati.

Opcenito, kao sto sam to vec napisala vise puta, smatram da je necija seksualna orijentacija njegova privatna stvar i zaboli me cosak za nju. Precijenjena tema.

@anais. Nisam uvrijedjena - samo prihvatam tvoju konstataciju. Stvarno. Ali ako sam ja primjer homofoba, onda homo populacija - zapravo uopce nema problem. To opet dokazuje da je ova tema bespotrebna.
Raspravu o tome da li je seksualna privlacnost prema istom spolu normalna ili je poremecaj, ostavimo medicini...
Toliko od mene na ovoj temi. Vidim da cu se samo ponavljati ...
kicky

#216 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by kicky »

Asana wrote:
Raspravu o tome da li je seksualna privlacnost prema istom spolu normalna ili je poremecaj, ostavimo medicini...
Toliko od mene na ovoj temi. Vidim da cu se samo ponavljati ...
medicina je ostavila to pitanje prije dobrih dvadeset godina...kasniš :)
Bumbar

#217 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Bumbar »

Asana wrote:
Ako se "deklariraš" pa dobiješ otkaz - sam si kriv (argument u rangu onog kad silovatelj kaže izazivala me.).
u Bosni?? ma da...naravno...kakooooo da ne...
Last edited by Bumbar on 23/05/2008 00:09, edited 1 time in total.
Bumbar

#218 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Bumbar »

...
madner

#219 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by madner »

Bumbar wrote:
Asana wrote:
u Bosni?? ma da...naravno...kako da ne...budes bjen na putu do sudnice ako se usudis...
?
Gdje su te horde što biju jadne derpe, rekao bi čovjek imamo patrole krvoločnih batinara. :?

Da nije problem stid, a ne nasilje?
metal_rules_cura

#220 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by metal_rules_cura »

Anais... S jedne strane stoji to sto pricas, racionalno govoreci na mjestu kada bi covjek na svakom mjestu mogao raditi sve sto pozeli... Ali sa druge strane imas drustvene norme, kolektivno misljenje, odnos vecine i manjine... Homoseksualci su manjina i oni kao takvi moraju biti svjesni da su na neki nacin ograniceni i da ce svaki njihov postupak izazvati odredjena oprecna misljenja. Ponekad toga i jesu svjesni, pa organizuju recimo gay paradu iako znaju da negdje nije pogodna klima za to. I onda tu mozes nadovezati i ovo... Ako si svjestan da si manjina, a niko te ne dira u intimi tvoja 4 zida sa kojim ciljem izlazis u javnost? Da izazoves nekog, nekom nesto dokazes jer ti je poljubac u javnosti pod takvim okolnostima sam sebi svrha ili? Takvo je razmisljanje u glavama onih kojima sve to izaziva odbojnost...

Drustvo je veoma kompleksna tvorevina koja se vijekovima stvarala pod milion nepisanih pravila, pa i mnogih drugih. Zato treba biti jako oprezan. Nije tu dovoljno odjednom samo doci i reci ja zelim svoja prava. Treba se u to sve znati i uklopiti.
Risto Kuglarić

#221 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by Risto Kuglarić »

metal_rules_cura wrote:Anais... S jedne strane stoji to sto pricas, racionalno govoreci na mjestu kada bi covjek na svakom mjestu mogao raditi sve sto pozeli... Ali sa druge strane imas drustvene norme, kolektivno misljenje, odnos vecine i manjine... Homoseksualci su manjina i oni kao takvi moraju biti svjesni da su na neki nacin ograniceni i da ce svaki njihov postupak izazvati odredjena oprecna misljenja. Ponekad toga i jesu svjesni, pa organizuju recimo gay paradu iako znaju da negdje nije pogodna klima za to. I onda tu mozes nadovezati i ovo... Ako si svjestan da si manjina, a niko te ne dira u intimi tvoja 4 zida sa kojim ciljem izlazis u javnost? Da izazoves nekog, nekom nesto dokazes jer ti je poljubac u javnosti pod takvim okolnostima sam sebi svrha ili? Takvo je razmisljanje u glavama onih kojima sve to izaziva odbojnost...

Drustvo je veoma kompleksna tvorevina koja se vijekovima stvarala pod milion nepisanih pravila, pa i mnogih drugih. Zato treba biti jako oprezan. Nije tu dovoljno odjednom samo doci i reci ja zelim svoja prava. Treba se u to sve znati i uklopiti.
pravo pitanje je zašto bi se ti ili bilo ko drugi osjećao isprovociranim javnim poljupcem.
omar little

#222 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by omar little »

metal_rules_cura wrote:Anais... S jedne strane stoji to sto pricas, racionalno govoreci na mjestu kada bi covjek na svakom mjestu mogao raditi sve sto pozeli... Ali sa druge strane imas drustvene norme, kolektivno misljenje, odnos vecine i manjine... Homoseksualci su manjina i oni kao takvi moraju biti svjesni da su na neki nacin ograniceni i da ce svaki njihov postupak izazvati odredjena oprecna misljenja. Ponekad toga i jesu svjesni, pa organizuju recimo gay paradu iako znaju da negdje nije pogodna klima za to. I onda tu mozes nadovezati i ovo... Ako si svjestan da si manjina, a niko te ne dira u intimi tvoja 4 zida sa kojim ciljem izlazis u javnost? Da izazoves nekog, nekom nesto dokazes jer ti je poljubac u javnosti pod takvim okolnostima sam sebi svrha ili? Takvo je razmisljanje u glavama onih kojima sve to izaziva odbojnost...

Ja se ne bih slozila sa ovom tvojom logikom. To sto su manjina ih ne cini nimalo ogranicenim u bilo kojem aspektu ljudskog djelovanja. Ne u 2008. godini. Prije recimo 60-70 godina, zene na radnom mjestu su bile manjina, bile su ogranicene i njihovi postupci (odnosno sama pojava na radnom mjestu) su izazivili oprecna misljenja. Da su zene razmsiljale ovom logikom ne bi se izborile da imaju pravo da rade slobodno i da se njihove odluke prihvataju i postoju od strane drustva. Afro-Amerikanci su takodjer primjer borbe protiv okoline i mentaliteta. Po ovoj logici marsh na Washington se nikada ne bi desio. Ne mozes reci da to nije bio krucijalan i sredisnji dogadjaj kojemu se vecina drustva suprotstavljala i koji je kod vecine izazivao odbojnost?
Poenta je da smo svi mi ljudska bica i imamo ista prava. Ta prava ne ovise o drustvu ili okolini; ljudsko pravo je univerzalan koncept. Bio ti manjina ili vecina, to ne pravi razliku. Dok god homoseksualci ostanu izmedju svoja cetiri zida, percepcija drustva se nece, niti moze promjeniti. Znaci zato jeste potrebno da oni setaju ulicom drzeci se za ruke i ljubeci se, da organiziraju gay paradu i da se bore za slobodu da budu to sto je jesu.
metal_rules_cura

#223 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by metal_rules_cura »

Zene su se izborile za svoja prava onog momenta kada su osjetile pravi puls za to i pravo vrijeme. Da to nije tako ucinile bi to one i prije ali nisu. Govorim o tome kako svako javno eksponiranje homoseksualizma (ako ga vec mozes prakticirati bez problema u 4 zida), negdje gdje se unaprijed zna da ova pojava nije (jos uvijek) dobrodosla, nije nista drugo nego dokazivanje koje je samo sebi svrha. I tu vise nije bitno da li bih se ja osjecala isprovociranom (ne bih), ali vecina bi.

Druga stvar za raspravu... Nisam bas sigurna da je demokratija kao takva danas shvacena na pravi nacin. Bolje receno, ona je izvrnuta vise nego ikad. Shvacena u smislu "mogu gdje hocu i kako hocu, jer imam pravo kao covjek, ljudsko bice sa potrebama", pa se onda ide do velikog broja krajnosti. Sto je i logicno jer je covjek proklet kad mu se ostavi prostor. E, tu se neka granica u vidu tzv. "sredjene demokratije" mora postaviti. U suprotnom, srusice se krucijalni temelji drustva, svoja prava ce poceti traziti i pedofili, i manijaci (jer je to njima normalno, kao i homoseksualizam), pa na kraju krajeva vec ih i traze. Ako je suditi po vremenu legalizovace se i to, pa dokle ce ici to sve? Ograniciti neke stvari ne znaci covjeka gusiti u pravima vec ga samo sprijeciti da se ponasa kao dijete kad zeli igracku. I to je po meni sasvim ok.

Uostalom, cinjenice govore u prilog tome... Zapadnjacka drustva u kojima je sve legalizovano svakim danom postaju sve izopacenija, ljudi vise ne znaju sta bi od sebe, a sve zato sto im je sve otvoreno. Ne treba biti ni Kuba, zlatna sredina je najzdravija.
pitt

#224 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by pitt »

metal_rules_cura wrote:
Uostalom, cinjenice govore u prilog tome... Zapadnjacka drustva u kojima je sve legalizovano svakim danom postaju sve izopacenija, ljudi vise ne znaju sta bi od sebe, a sve zato sto im je sve otvoreno. Ne treba biti ni Kuba, zlatna sredina je najzdravija.
a ko ima pravo da odredi sredinu?
callmethebreeeze

#225 Re: Kalifornija legalizirala gay brakove

Post by callmethebreeeze »

pitt wrote:
metal_rules_cura wrote:
a ko ima pravo da odredi sredinu?
ne bih da sam kuba, ali bih rado na kubu. pa taman me na razvrat navratili.
:D
p.s kakva si ti "metalka"? ti trebas biti protiv svega.
Post Reply