Koalicija SDP-Naša stranka
- valterbranisarajevo
#201 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Zamislite samo ostvari se ova koalicija. Izaberu gradonačelnika, a on ili ona "s noge na nogu sve one" Semihine savjetnike što su nas provocirali ovdje na forumu, kada smo tražili sigurniji i mirniji život u Sarajevu... 
- valterbranisarajevo
#202 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Uglavnom, kako god. ljudski je pitati. Semiha treba li kutija za seobu? A sad adio i ko zna kad i ko zna gdje... 
- vee-jay
#203 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
po nekoj logici i obecanjima jednih i drugih, valjda ce zajedno ici protiv SDA...
za ocekivati je ...
za ocekivati je ...
-
nikad_izvini
#204 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
vee-jay wrote:po nekoj logici i obecanjima jednih i drugih, valjda ce zajedno ici protiv SDA...
za ocekivati je ...
Nisam baš siguran.Sad ću objasniti i zašto.
Izvršni odbor
Edina Jahić, predsjednica IO, Sarajevo
Ozren Trišić, potpredsjednik IO, Banja Luka
Bojan Bajić, predsjednik Naše stranke, Rudo
Maja Marjanović, potpredsjednica Naše stranke, Sarajevo
Danis Tanović, potpredsjednik Naše stranke, Sarajevo
Boris Divković, potpredsjednik Naše stranke, Sarajevo
Fadil Šero, generalni sekretar Naše stranke, Sarajevo
Muamer Hodžić, organizacioni sekretar Naše stranke, Sarajevo
Denniz Gratz, Sarajevo
Haris Abaspahić, Sarajevo
Dino Mustafić, Sarajevo
Ermin Hajder, Bosanski Petrovac
Aida Volić, Sarajevo
Čedomir Glavaš, Bratunac
Maja Popovac, Mostar
Sabiha Hadžimuratović, Sarajevo
Predrag Kojović, Sarajevo
Kojović, to je onaj isti što je pisao pisma po Danima i prozivao Lagumdžiju, čuveno pismo počinje sa Dragi Zlaja ili Zlatko, ne mogu da se sjetim i nije baš afirmativno.Nije ga napisao Harisu ili Tihiću, napisao ga je opozicionaru
Fadil Šero, GROZD, bivši SDP-ovac.Gdje se taj mota, tu ima para.Ima još tu negativnih konotacija, al nemam dokaza, pa ostaje na rekla-kazala.Također se motao oko sarajevskih protesta, gostovao po dnevnicima i stekao sam utisak da je pomalo nepismen.Ne zna da se ODRAZI kako treba.
Maju Marjanović sam lično pitao, dok su još bili u fazi formiranja, kakve veze ima Fadil Šero i Senad Pećanin sa Našom strankom.Odgovor je bio, "ovaj, pogrešna instanca"
Dino Mustafić je gnjida od čovjeka koja se svađa po televiziji za dvije dnevnice-80,00 KM
Bojan Bajić je dobio u rodnom mjestu Rudom cijelih 287 glasova, ili ti 7,20% a mijenjao bi BiH.Može da mijenja Federaciju-možda, a šta ćemo sa rs-om?
Vrlo bitno nacionalno pitanje što se tiče BiH, evo šta kažu u Našoj Stranci:
1.3. Nacionalni odnosi
Mi smo za punu jednakost i slobodu svih naroda.
Protivimo se svakoj politici koja odnose između bh. naroda gradi na bilo kakvoj podjeli; na većinske i manjinske, na one koji su kralješnica Bosne i Hercegovine i one koji to, navodno, nisu; ili na autohtone i neautohtone narode. Odbijamo svaku politiku koja bi društvene i nacionalne odnose gradila na ideji titularnih nacija i titularnih religija. Mi smo za punu jednakopravnost svih naroda, a protiv svake politike majorizacije, diskriminacije i segregacije u bilo kojem pogledu.
Mi se zalažemo za jednakopravnost svih ljudi (građana i građanki) BiH, za razvitak takvih društvenih odnosa koji će postupno eleminirati planski producirane strahove jednih od drugih. Nijedan građanin i građanka Bosne i Hercegovine ne smije biti diskriminiran/a zbog svog nacionalnog, religijskog, ateističkog, svjetonazornog ili seksualnog opredjeljenja.
Opredijelili smo se za potpunu jednakost svih građana i građanki, svih naroda i svih nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine u svakom dijelu države. Konkretno i jasno, mi hoćemo punu jednakopravnost Srba u Federaciji BiH, Bošnjaka i Hrvata u Republici Srpskoj, te punu jednakopravnost svih nacionalnih manjina širom BiH.
Mi nismo ni anacionalna, ni nadnacionalna stranka.
Kao ljudska, svenacionalna i građanska bosanskohercegovačka politička opcija, mi priznajemo sve nacije i ustajemo u zaštitu svih individualnih i kolektivnih identiteta. Ali, ne političkim i ideološkim parolama, nego zakonskim procedurama, stajemo na stranu rasnih, nacionalnih, religijskih, spolnih, rodnih, političkih, kulturnih i drugih prava, kako bismo iz sadašnjeg stanja antagonističkih odnosa što prije došli do harmonične i istinski jednakopravne pluralnosti smišljeno podijeljenog bosanskohercegovačkog društva.
Malo demagogije, malo floskula.Odnosno, puj-pike ne važi šta se desilo do sada.I opet nemaju prođu u rs-u
Kampanja Dana protiv SDP-a, pisma Kojovića, Šero, Pećanin.Ništa u BiH se ne dešava tek tako.To je barem moj osjećaj, imam nos za takve stvari.Al rekoh već, bumo vidli za dvije godine kad se bude formirala "prava vlast".
PS Volio bih da griješim
Last edited by nikad_izvini on 06/10/2008 03:51, edited 1 time in total.
- jeza u ledja
#205 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ja mislim da je tih 7% u Rudom ogroman uspjeh.
-
nikad_izvini
#206 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Očito da ne mislimo isto, niti možemo da sagledamo situaciju u BiH na isti način
Ne znam zašto, ili znam al se pravim blesav:roll:
Ne znam zašto, ili znam al se pravim blesav:roll:
- jeza u ledja
#207 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
ma mislim, tamo glasaju 99% srbi, ne znam da je ijedna multietnicka ili federacijska stranka napravila igdje uspjeh u rs veci od par procenata, a cesto su imali svoje lokalne (citaj: srpske) kandidate. (sdp ili radom za boljitak recimo). tako da mi ovo zvuci kao uspjeh. plus ovo vjerovatno znaci da ce nasa stranka imati barem jednog predstavnika u opcinskom vijecu rudog.
- Bihac_4_ever
#208 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
NS-DNStech10 wrote:Sta bi bio pandan toj koaliciji u RS ?
- Liberalism
#209 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Zna li neko kako je prosla Nasa straanka u Sarajevu?
- Asana
#210 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Koliko sam do sad cula, u Sarajevu je NS treca po broju glasova, iza SDA i SDP
-
Kneesaa
#211 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
uzas!!! pljucpljucpljucNKVD wrote:Novi gradonačelnik je Lidija Korać, zakucano.
-
The 51st State
#212 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
i meni kao glasacu sdp-a, je uzasavajuca pomisao kad bi doticna gospodja bila izabrana za gradonacelnicu.Kneesaa wrote:uzas!!! pljucpljucpljucNKVD wrote:Novi gradonačelnik je Lidija Korać, zakucano.
- vee-jay
#213 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
sta, jos uvijek trazis smajlija koji povraca??Kneesaa wrote:uzas!!! pljucpljucpljucNKVD wrote:Novi gradonačelnik je Lidija Korać, zakucano.
-
Kneesaa
#214 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
da, jos uvijek trazim...i haman nigdje ne mogu nacivee-jay wrote:sta, jos uvijek trazis smajlija koji povraca??![]()
a ovo nije povracanje nego preventivno pljucpljuc u svrhu tjeranja djavola iz blizeg okruzenja
- Liberalism
#215 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Cuo sam da su u Centu osvojili 4 mandata, kako je sa ostalim općinama? Kako je stanje u drugim gradovima u BiH? U Gorazdu niti jednog mandata.Asana wrote:Koliko sam do sad cula, u Sarajevu je NS treca po broju glasova, iza SDA i SDP
- zimzelen
#216 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Mislim da to nije, ali svejedno, Nasa stranka ce imati moj glas cak i ako udje u koaliciju sa SDP, iako i ja mislim da bi bilo dobro malo sacekati. I dalje je problem da se u manjem entitetu nista ne moze postici i da Bojan, kako god bio obecavajuci, ne moze ostvariti rezultat kojem se sve probosanske strane nadaju. Sretno.Asana wrote:Koliko sam do sad cula, u Sarajevu je NS treca po broju glasova, iza SDA i SDP
- kicky
#217 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
@nikad_izvini: i ako je sve to istina što ti napisa - to je opet milijun puta bolji izbor od trenutno vladajućih struktura (pa i od SDP-a). Ja sam samo politički pragmatičan i nisam utopist koji vjeruje da će kulturna trojka Tanović-Mustafić-Kazaz za jedan dan od ove zemlje napravit Nizozemsku, ali sam bio utopist kad je SDP u pitanju i danas sam duboko razočaran!
-
Ibrahimovski
#218 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Evo ti haman pa zvanični podaci:Liberalism wrote:Zna li neko kako je prosla Nasa straanka u Sarajevu?
Stari grad: 3-4 vijećnika
Centar: 4
Novo Sarajevo: 4
Novi Grad: 4
Ispade 3. po snazi partija...
- vjesticanametli
#219 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
evo ti jedan ....ovo je hecin inaceKneesaa wrote:da, jos uvijek trazim...i haman nigdje ne mogu nacivee-jay wrote:sta, jos uvijek trazis smajlija koji povraca??![]()
a ovo nije povracanje nego preventivno pljucpljuc u svrhu tjeranja djavola iz blizeg okruzenja

- Banksy
#220 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Ibrahimovski wrote:Evo ti haman pa zvanični podaci:Liberalism wrote:Zna li neko kako je prosla Nasa straanka u Sarajevu?
Stari grad: 3-4 vijećnika
Centar: 4
Novo Sarajevo: 4
Novi Grad: 4
Ispade 3. po snazi partija...
-
MAGISTAR.MOSTAR
#221 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Liberalism wrote:Cuo sam da su u Centu osvojili 4 mandata, kako je sa ostalim općinama? Kako je stanje u drugim gradovima u BiH? U Gorazdu niti jednog mandata.Asana wrote:Koliko sam do sad cula, u Sarajevu je NS treca po broju glasova, iza SDA i SDP
U Mostaru 0 bodova.
Ne volimo redatelje, a i film nije neki.
P.S. Bolje bi prošao Veljko Bulajić sa svojom listom.
- kicky
#222 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
U mostaru hdz1990 prošo ko SzBIH u Sarajevu. Treća stranka: Lijanovići! SDA najviše glasova, HDZ drugi! sdp-a niđe, možda neku mizeriju pokupili u starom gradu i to ti ga je to!
-
Leonardo78
#223 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Koliko ja shvatam, Naša Stranka ima princip da ne stvara koalicije ni sa kim, jer cilj Naše Stranke nije vlast već sredstvo za postizanje ciljeva - istinsko zalaganje za interese svih građana BiH, a ne prvenstveno za svoje vlastite. Stoga mi se taj princip jako svidja. S druge strane, Naša Stranka će podržati svaku DOBRU ideju bez obzira ko je predlagač, za razliku od ostalih stranaka, (uključujući i SDP) koje zbog svojih vlastitih interesa opstruišu takve ideje kako im se ne bi pripisali pozitivni poeni.
-
Leonardo78
#224 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Apsolutno se slažem.JEDRILICA wrote:Meni je Nasa Stranka simpaticna iz razloga sto se u njoj nalaze ljudi sto do sada nisu obnasali neke politicke funkcije! U slucaju da udju sa bilo kim u koalicju kod mene gube simpatije.
- seln
#225 Re: Koalicija SDP-Naša stranka
Naravno, partije u opoziciji, stalno prozivane od vlastitih "simpatizera" ne bi trebale imati vecih problema u mijenjanju zemlje.kicky wrote: ali sam bio utopist kad je SDP u pitanju i danas sam duboko razočaran!
Sad imamo jos jednu opozicionu partiju sa 4-5% glasova. I oni bi mogli onako, s nogu, promijeniti zemlju.
Jer ste vi to trazili.