Pamtite li 04.05.1980.

Locked
skorpija1S

#201 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

pesak wrote:
skorpija1S wrote:
pesak wrote:Nadam se da je u SA lepo vreme. :) Ovde pada kisa, hladno je.. ustvari, cas pada, cas sunce.
a hladno jeste.
Divno je vrijeme,a ako pogodis sta slusam trenutno,imas cevape i spavanje kod mene.
druze tito, mi ti se kunemo.. :D
jugoslovenka.. :D
internacionala... :D
Ovu prvu sam slusala, trenutno slusam: Racunajte na nas/imam ti ja bogatu kolekciju ovoga/...... :-D
skorpija1S

#202 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

"Bio sam klinac jos,i bilo mi je tek oko pet,al dobro pamtim nasmejan svet,i srecan i svecan grad,nisam razumeo zastave ,guzvu,znao sam tek: nesto je vazno,jer otac me tad prigrli snazno i rece: Sine,gledaj i pamti....."
hare1964

#203 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by hare1964 »

Pamtim kao da je bilo juce
A danas veliki muslimani veliki srbi veliki hrvati se busaju
Ja znam da je moja nana klanjala,znam isto da je svake godine klala kurban
znam da sam isao u mejtef a da mi Tito nikad nije rekao da nesmijem
Danasnji muslimani srbi hrvati koji pricaju protiv rezima ili kako ga ja radije nazivam DJELA druga TITA su po mom misljenju ljudi koji neznaju ko su ili sta su
Najednom se klanja ide u dzamiju ili crkve kao da se nikad nije islo prije
A masu primjera znam do juce se upucavali alkoholom travom ili hasisom a danas mi klanjaju pa mi kaze pa eto doso pameti.Ma nisi ti dosao pameti nego strah i jad danasnje demokratije te natjerali
Moja nana rahmetli nije strahovala ni od allaha dz. niti od Tite nego na more svake godine
Niti je moja mati i otac strahovali od allaha dz.ili od Tite nego me oblacili iz Italije a na more se nije pitalo mozel se nego koliko dana i koliko puta
Zimovanja ljetovanja nije se pitalo
Dragi druze TITO odkad si umro ja druga nemam
Zato ako boga ima kaznice vas jer ste prodane duse niti vjerujete u proslost niti vjerujete u buducnost a nasa proslost je bila svjetla i HVALA TI TITO
skorpija1S

#204 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

hare1964 wrote:Pamtim kao da je bilo juce
A danas veliki muslimani veliki srbi veliki hrvati se busaju
Ja znam da je moja nana klanjala,znam isto da je svake godine klala kurban
znam da sam isao u mejtef a da mi Tito nikad nije rekao da nesmijem
Danasnji muslimani srbi hrvati koji pricaju protiv rezima ili kako ga ja radije nazivam DJELA druga TITA su po mom misljenju ljudi koji neznaju ko su ili sta su
Najednom se klanja ide u dzamiju ili crkve kao da se nikad nije islo prije
A masu primjera znam do juce se upucavali alkoholom travom ili hasisom a danas mi klanjaju pa mi kaze pa eto doso pameti.Ma nisi ti dosao pameti nego strah i jad danasnje demokratije te natjerali
Moja nana rahmetli nije strahovala ni od allaha dz. niti od Tite nego na more svake godine
Niti je moja mati i otac strahovali od allaha dz.ili od Tite nego me oblacili iz Italije a na more se nije pitalo mozel se nego koliko dana i koliko puta
Zimovanja ljetovanja nije se pitalo
Dragi druze TITO odkad si umro ja druga nemam
Zato ako boga ima kaznice vas jer ste prodane duse niti vjerujete u proslost niti vjerujete u buducnost a nasa proslost je bila svjetla i HVALA TI TITO
Hare,potpisujem te u potpunosti,ali tesko je ovo utuviti u neke nacinalisticke glave.
alphonse kauders

#205 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by alphonse kauders »

Pamtim ga preko jedine slike sa svog 1.rođendana na kojoj su mi iznijeli tortu sa jednom svijećicom i svi su vedrog raspoloženja ne sluteći da će u 15.05h doći do onog saopštenja.
pesak

#206 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pesak »

Ne znam ljudi. S druge strane, Beograd je bio pun crnaca, arapa, raznih nacija i boja koze i niko se nije osecao kao stranac...svi su se druzili sa svima..a sad , ako slucajno vidim crnca, ja se zabrinem da li ce zivu glavu izvuci od ovdasnjih fasista i rasista.. :sad:
zbog toga, polozite cvetic i za mene... :)
skorpija1S

#207 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

pesak wrote:Ne znam ljudi. S druge strane, Beograd je bio pun crnaca, arapa, raznih nacija i boja koze i niko se nije osecao kao stranac...svi su se druzili sa svima..a sad , ako slucajno vidim crnca, ja se zabrinem da li ce zivu glavu izvuci od ovdasnjih fasista i rasista.. :sad:
zbog toga, polozite cvetic i za mene... :)
Hocu @pesak,mi se na kraju i sprijateljismo,ma,drug Tito i mrtav zblizi ljude,a ovi sto nas pate jos od devedesetih,ti bi nas razdvojili jos i vise,da mogu.....
pesak

#208 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pesak »

Treba samo biti tolerantan, kulturan. :wink:
i razgovarati.. :)
skorpija1S

#209 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

pesak wrote:Treba samo biti tolerantan, kulturan. :wink:
Da,samo sto ja nisam nikog blatila...ali nema veze,ipak smo mi rasle u Titovo doba,pa nam ostalo onog lepog vaspitanja :-D :-D
hare1964

#210 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by hare1964 »

U ostalom ja se osjecam sretni sto sam zivjeo u vrijeme Tita
Dao sam zakletvu i jos je nisam porekao a vi nacionalisti koji se i ovdje javljajte upitajte se ko su vam ocevi ko ste vi koji ste se zakleli a danas poricete zakletvo
Kakvi ste vi ljudi ja vam vise nista ne vjerujem ja vas nevolim bjezite od mene prokleti daste
Unistili ste moju zemlju unistili ste moje vjerovanje
Prodali ste duse misleci da je vasa vjera bolja od moje
Allah dz i bog vas posmatra a nek je vjecna slava Titu koji mi je dao slobodu vjere slobodu zivota
koji mi je da da mogu da putujem ponosan gdje god sa pozelio
A ja vjerujem da je Allah dz.i bog podario Tita dzenetom
jeza u ledja

#211 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jeza u ledja »

Patron of Formello wrote:
jeza u ledja wrote:Sve sto je Tito i KPJ trebao uraditi je zabraniti fasisticke organizacije i dozvoliti slobodne izbore, ako ne 45-e onda vec desetak godina kasnije.

Nakon 2 svjetskog rata je bilo ponudjeno narodu da glasa dali zeli KPJ ili kralja na vlasti.Narod je odabrao KPJ i Tita. I nije ni bilo potrebe za nove izbore.
Bas!!
Fair Life

#212 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by Fair Life »

max_power wrote:Neki su gradili vile a radnici su rintali po 12 sati u tri smjene, za male plate. Da ne govorim o slobodi govora, medija,... kojih nije bilo. Kralo se a nisi smio pricati o tome. Sada se krade ali makar smijemo pricati o Brankovicima i slicnim :-) Napredujemo :lol:
12sati X 3 = 36 sati

Kako nagura 36 sati u 24... ??

Nekako mi potijesno.
skorpija1S

#213 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

Bitola,Maribor,Rijeka,Niksic,Zenica,Bor
i svaki covjek i svaki dom je zalio dusom svom......
skorpija1S

#214 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

Fair Life wrote:
max_power wrote:Neki su gradili vile a radnici su rintali po 12 sati u tri smjene, za male plate. Da ne govorim o slobodi govora, medija,... kojih nije bilo. Kralo se a nisi smio pricati o tome. Sada se krade ali makar smijemo pricati o Brankovicima i slicnim :-) Napredujemo :lol:
12sati X 3 = 36 sati

Kako nagura 36 sati u 24... ??

Nekako mi potijesno.
"Dobar " matematicar.
php()

#215 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by php() »

hare1964 wrote:U ostalom ja se osjecam sretni sto sam zivjeo u vrijeme Tita
Dao sam zakletvu i jos je nisam porekao a vi nacionalisti koji se i ovdje javljajte upitajte se ko su vam ocevi ko ste vi koji ste se zakleli a danas poricete zakletvo
Kakvi ste vi ljudi ja vam vise nista ne vjerujem ja vas nevolim bjezite od mene prokleti daste
Unistili ste moju zemlju unistili ste moje vjerovanje
Prodali ste duse misleci da je vasa vjera bolja od moje
Allah dz i bog vas posmatra a nek je vjecna slava Titu koji mi je dao slobodu vjere slobodu zivota
koji mi je da da mogu da putujem ponosan gdje god sa pozelio
A ja vjerujem da je Allah dz.i bog podario Tita dzenetom
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :-) :-)
pesak

#216 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by pesak »

skorpija1S wrote:
pesak wrote:Treba samo biti tolerantan, kulturan. :wink:
Da,samo sto ja nisam nikog blatila...ali nema veze,ipak smo mi rasle u Titovo doba,pa nam ostalo onog lepog vaspitanja :-D :-D
Kako nisi, kad jesi ? Moj prvi post na ovu temu si nazvala bljuvotinama. A pisem isto sto i sad . Nikog ne vredjam. Eto, to ti je primer.
Sad, da se malo podsetim- kad sam bila mala, u osnovnoj skoli, imala sam profesorku srpsko-hrvatskog jezika, srpskog, kako god- maternjeg, i ona je bila medju studentima iz 1968 godine, koji su se bunili protiv Tita i njegovog samovlasca..nisu se bunili protiv komunizma- ne. Nego protiv crvenih kraljeva, barona, careva, kako su ih vec zvali ..i eto, ona nas je ucila kako da razmisljamo , kako da kritikujemo tudje misljenje, kako da primamo kritiku i da budemo samokriticni. I sve to kroz praksu-prakticno...na pr. procitali bi neciji sastav i onda ga kritikovali- izrazavali svoje misljenje. Bez uvreda. Eto, na pr. ako si nekog hteo da kritikujes, onda ono sto on govori, svakako ne bi trebao da nazoves bljuvotinama , vec da kazes sta ti se konkretno cini tacnim, sta ne , sta ti mislis..dakle, argumentovano. I onda nema svadja , nema destrukcije, onda je kritika konstruktivna. :)
Posle sam imala razne profesore, ali mi niko nije ostavio toliko dubok trag u dusi. Koliko znaci kad imas dobrog profesora kad si klinac. Mnogo je to vazno.
Prvo sto bi ucitelji morali da nauce na nasim prostorima , je - KAKO RAZMISLJATI SAMOSTALNO, KAKO SVE DOVODITI POD SUMNJU, KAKO IMATI KULTURAN I CIVILIZOVAN DIJALOG< KAKO BITI I SAMOKRITICAN...i to je prva stvar koju treba da uce decu.
KAKO BITI TOLERANTAN .
Cesto se setim te moje profesorke...i kako bi bilo dobro da se ljudi, dok razgovaraju , pridrzavaju tih nekih osnovnih pravila koje cine konstruktivan dijalog. :)
Inace, moja skola se zvala Josip Broz- Tito.
La_Valliere

#217 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by La_Valliere »

Da, bilo je casno zivjeti s Titom !!!
Zao mi je sto danas ne mogu biti ispred Marsalke,nisam iz SA,pa ako moze i jedan cvijet
umjesto mene.
Sjecam se 04.05. i u to ime Titova omiljena pjesma :

Fala
Za vsaku dobru rec
Kaj reci si mi znala
Za vsaki pogled tvoj,
Za vsaki smeh tvoj, fala!
Tak malo dobroga
V zivljenju tu se najde,
I ce je sunce cas,
Za oblak taki zajde.
A ti si v srce mi
Tak puno sunca dala
Kaj morem ti neg rec :
Od vsega srca Fala !

Tito hvala Tebi za bezbrizno djetinjstvo !!!

PS:Nikad mi necemo nigdje maknut ,jadna nasa BiH, sve je zatupljeno.
skorpija1S

#218 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by skorpija1S »

La_Valliere wrote:Da, bilo je casno zivjeti s Titom !!!
Zao mi je sto danas ne mogu biti ispred Marsalke,nisam iz SA,pa ako moze i jedan cvijet
umjesto mene.
Sjecam se 04.05. i u to ime Titova omiljena pjesma :

Fala
Za vsaku dobru rec
Kaj reci si mi znala
Za vsaki pogled tvoj,
Za vsaki smeh tvoj, fala!
Tak malo dobroga
V zivljenju tu se najde,
I ce je sunce cas,
Za oblak taki zajde.
A ti si v srce mi
Tak puno sunca dala
Kaj morem ti neg rec :
Od vsega srca Fala !

Tito hvala Tebi za bezbrizno djetinjstvo !!!

PS:Nikad mi necemo nigdje maknut ,jadna nasa BiH, sve je zatupljeno.
Ma vijenac cijeli cemo poloziti za takve kao ti,svakako idem i ispred svoje porodice,a i mali ce biti u delegaciji SDP-a.
jai

#219 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jai »

skorpija1S wrote:"Bio sam klinac jos,i bilo mi je tek oko pet,al dobro pamtim nasmejan svet,i srecan i svecan grad,nisam razumeo zastave ,guzvu,znao sam tek: nesto je vazno,jer otac me tad prigrli snazno i rece: Sine,gledaj i pamti....."

To potvrdjujes "izumrlu" ideologiju,nabavit cu ti ja jos propagandnog materijala("Prirucnik za mladog komunistu","Nas Tito","10 Tomova o revoluciji i kontrarevoluciji","Njemacki seljacki rat i kontrarevolucija"...)

ps:Covjek se slatko nasmije kad to cita iz danasnje perspektive("Mali Joza" :lol: )
bosan

#220 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by bosan »

Nosferatu wrote:
Sto je reko Andric - Svi smo mi mrtvi samo se po redu kopamo. Tiletov red bio i prosao. Ko bi gori, sad je doli, Ko onda doli, sad je gori, najgore onim u sredini - na tim svako kurac ostri i jos govori kako je neciji bio tup a neciji ostar pa je manje boljeo. Meni je bilo fino za vrijeme Titovog vakta, a to samo jer sam bio dijete i zivjeo u balunu. Kad je balun puko, mnogi stari proplakase od toga sta bijase istina a danas ima jos onih koji se od toga brane s cascu onog rezima. Sve konflikte koji su postojali na ovom podrucju su direktno provazisli iz toga sto nisu bili rijeseni adekvatno za vrijeme Tiletovog vremena a ako je iko bio u situaciji da te probleme rijesi - bio je Tile. Mi smo danas - na rijesavanje tog se najvise koncentrisali i necemo normalno - prihvatiti nista iz Tiletovog rezima sto je feceralo, jer kod nas nema nista 90-10%, niti 80-20%, kod nas je ili 100% rock en roll ili 0%. Zato jebo nas. I zivjeo drug Tito - tkz. Ramiz Bond, benigni diktator, covjek koji je na samrti presao na Islam, najveci jebac na ovim prostorima, covjek koji je u komunizmu znao sta je marikrano odijelo, sta Chevrlolet a sta Caddy, a sta kubanska cigara. Sta si znao ti, ja i cigo Alija. Daj nam skole, da se skolamo, i drzavu koja ce za nas da misli a mi gledati kako cemo na more i u Trst po farmerke. E, evo ti ga sad lafcino.

:thumbup: :thumbup: Vec odavno ne procita nesto slicno. Tesko je ljudima ba svarit neke stvari .I priznat .Tesko je priznat da Tito nije bio toliko dobar ,koliko smo mi bili loshi .I zato nam je trebo coban da nas cuva na okupu.Jer stoka se mora paziti ,ne moze ona samostalno. I sto je najgore mi moramo ponovo cekat novog cobana ,da nas pritegne i isiba.To nam je u genima zapisano.
zrikavac48

#221 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by zrikavac48 »

skorpija1S wrote:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:
Samo jedan detaljvec puno govori a to je naklon britanske kraljice.
Nisam idolopoklonik, ne gledam cno-bijelo, mislim svojom glavom vec dugi, dugi niz godina pa sam se naucila i da slusam i da gledam. Ne samo ono sto ja zelim cuti ili vidjeti, nego i ono sto ne zelim, jer jedino na takav nacin mogu donijeti svoj sud o necemu.
Hvala mu sto sam dio zivota prozivjela dostojno covijeku.
hare1964

#222 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by hare1964 »

Treba jos jedno da shvatite zasto zapad koristi rjec DIKTATOR
Zato sto u TITOVOM komunizmu nema sljamova goje drze monopol na proizvodnji medijima i koji ne zaradzuju preko leseva nego je narod i radnik odlucivao o svemu
Pa kako ce predsjednik Amerike konjina BUsh nazvati TITA nego diktator jer kako bi danas nafta bila 200% skuplja nego njegovim monopolom da moze da radi sta hoce
Kako kraljica Engleske da ga zove drugacije kad bi i ona mogla da izgubi svoje bogatstvo i monopol nad narodom
Kako mislite da ga zove bakir Izetbegovic koji je pokrao pola Sarajeva i najednom postaje bogat(ali boga ima pa vraca a on zna kako)
TITO je davao svima pa i meni malo a ako nista sretan sam sto sam odrastao u njegovo vrjeme bez pokrivenih po sarajevu bez kacevande ili ustasa po hercegovini
Imao sretno djetinstvo a najponosniji sam na TITA jer moja nana rahmetli plati popa da sahrani moju majku
Vi koji ste nacionalno ograniceni neznate sta to znaci i neznate kako je ljepo doci na slavu neznate kako je ljepo doci na bajram siromasni ste i zao mi je vas koji mislite na sebe i samo sebe
Nacionalizam nas vrati u 19 vjek ali srecom vidim ima ovdje ljudi koji misle slicno i zato ako nista nek neko spusti travkicu u moje ime danas bitce mi kao brat
popajic

#223 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by popajic »

Postao/la SaraLe dana 03/05/2008 22:38
quote]

Vjerujem da vi neki IMATE nacina da odbranite nacionaliste od kritika. :dance:
A VI neki diktatore :-) jer i pored svega Tito je bio DIKTATOR, na goli otok se islo zbog kritike vlasti, a svaka vlast je podlozna kritici 8-)[/quote]

He,he,kako mali Mikica zamislja demokratiju.Sad te niko ne salje na golli otok jer ga nema-jer su "demokrate"do atoma podijelile drzavu.Mozes li ove danasnje kritikovati? Mozes,hvala bogu.Ima li ikakve koristi od kritike-ako je suditi po govnima u kojima smo-apsolutno nema.!
Lijepo je sa nacionalistima graditi(razgradjivati) drzavu.
SaraLe

#224 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by SaraLe »

popajic wrote:
Postao/la SaraLe dana 03/05/2008 22:38
quote]

Vjerujem da vi neki IMATE nacina da odbranite nacionaliste od kritika. :dance:
A VI neki diktatore :-) jer i pored svega Tito je bio DIKTATOR, na goli otok se islo zbog kritike vlasti, a svaka vlast je podlozna kritici 8-)
He,he,kako mali Mikica zamislja demokratiju.Sad te niko ne salje na golli otok jer ga nema-jer su "demokrate"do atoma podijelile drzavu.Mozes li ove danasnje kritikovati? Mozes,hvala bogu.Ima li ikakve koristi od kritike-ako je suditi po govnima u kojima smo-apsolutno nema.!
Lijepo je sa nacionalistima graditi(razgradjivati) drzavu.[/quote]

Ako sam rekla da Tito nije bio OK nisam nigdje napisala da su ovi danas OK 8-)
jai

#225 Re: Pamtite li 04.05.1980.

Post by jai »

Ljudi hajdemo se samo ograniciti na Titu,a ne postavlljati postove tipa:TITO JE BIO LOS,a OVI SU GORI.Dakle idemo samo pricati o komunizmu i Titi,o njegovim manama i vrlinama,a ne uporedjivati nacionalizam sa tim.Uostalom Tito je kriv sto je nacionalizam i opstao,naime uvijek ga "je gurao pod tepih" i nikada se nije obracunavao sa njim.Tito se u svojim govorima obraca "NARODIMA I NARODNOSTIMA",a ne GRADJANIMA.Dakle cak i u komunizmu DEMOS nije imao svoje zasluzeno mijesto(tj nije se razvijeo) vec je ETNOS latentno obavijen komunistickom maskom.Takodjer Jugoslavija nikada nije dozivjela svoju "komunisticku revoluciju"(kakvu Marx pretpostavlja) vec je njena prekretnica bio Oslobodilacki rat.Pored toga parole su se uglavnom odnosile na rat i narode:"Smrt fasizmu,sloboda narodu";"Bratstvo i jedinstvo" itd...
Locked