Real Madrid C.F.
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hidrant
#201 Re: Real Madrid C.F.
Da hoce Real doci Arsenalu dogodine odmah u osmini finala da se otresu i cao.
Moze i nekom drugom engleskom timu.
Real je gubitnicka ekipa, da odmah dovedu vanzemaljce.
Moze i nekom drugom engleskom timu.
Real je gubitnicka ekipa, da odmah dovedu vanzemaljce.
- studeni76
#202 Re: Real Madrid C.F.
Ovo je cisto preseravanje,tudjim parama kupovanje.U pravu je Platini,treba to sve razjebat.
Nema igraca da vrijedi tu lovu,pa nek prica ko sta hoce.
Nema igraca da vrijedi tu lovu,pa nek prica ko sta hoce.
-
LSD
#203 Re: Real Madrid C.F.
Real ne zna šta ce sa parama,izgleda...dok je spreman dati 150 miliona eura za dva igraca,pa da su vanzemaljci u pitanju e ne ljudi...nevjerovatno
...pa mogli su kupiti kompletan tim Wolfsburga (ukljucujuci i klupu,trenera i masera
za te pare...Perez ispunjava ono što je obecao,ali ovo su ipak strahovite cifre...izgleda da nece stati samo na Kaki i Ronaldu,ocekujem da se istovari još jedno 100 miliona ovog ljeta.
U španiji gotivim i navijam za Barcu ali ovo su vec zabrinjavajuce stvari za sve navijace Barcelone...pa odakle ovolika lova
...strašno 
U španiji gotivim i navijam za Barcu ali ovo su vec zabrinjavajuce stvari za sve navijace Barcelone...pa odakle ovolika lova
- jeza u ledja
#204 Re: Real Madrid C.F.
Ja ne mislim da to ide tako. Ne vjerujem da pojedini igraci dobijaju ista od prodaje dresova njihovog kluba sa igracevim imenom. Igrac je uposlenik kluba koji ima svoj dres i na njemu svoj zasticeni logo. Logicno bi bilo da igrac klubu tako donosi zaradu, a ne obratno.The Realist wrote:
Ovo sa dresovima se uvijek predstavlja malo krupnije, nego ustvari jeste. Oni računaju, prodano je milion dresova sa natpisom Ronalda na dresu, znači zarada od njega je tolika i tolika.
Sada naravno, dosta novca ide njemu, jer on će imati veliki dio u marketinškim pravima, tako da se tu odmah umanji dio novca koji su dobili.
Ako igrac zaradjuje od marketinga onda je to zbog pojedinacnih ugovora sa onim koga reklamira.
- adcor
#205 Re: Real Madrid C.F.
sreca pa je madrid (od danas GEJDRID) uspio za taj 31 put da osvoji i LP i kup...dzemmo wrote:La Liga Champions
Real Madrid 31
Barcelona 19
-
The Realist
#206 Re: Real Madrid C.F.
Ne svi, ali recimo Beckham je mislim od one sedmične plate koju je dobijao, oko četvrtine dobija od marketinških prava. Nije jedini, dosta igrača stavlja te klauzule u ugovor i znam da se čak govorilo da će Ronaldo čak sva prava zadržati, ali to je prošle godine bilo, Perez sigurno neće takvo nešto napraviti. No, poenta je da takvo nešto postoji.jeza u ledja wrote:Ja ne mislim da to ide tako. Ne vjerujem da pojedini igraci dobijaju ista od prodaje dresova njihovog kluba sa igracevim imenom. Igrac je uposlenik kluba koji ima svoj dres i na njemu svoj zasticeni logo. Logicno bi bilo da igrac klubu tako donosi zaradu, a ne obratno.The Realist wrote:
Ovo sa dresovima se uvijek predstavlja malo krupnije, nego ustvari jeste. Oni računaju, prodano je milion dresova sa natpisom Ronalda na dresu, znači zarada od njega je tolika i tolika.
Sada naravno, dosta novca ide njemu, jer on će imati veliki dio u marketinškim pravima, tako da se tu odmah umanji dio novca koji su dobili.
Ako igrac zaradjuje od marketinga onda je to zbog pojedinacnih ugovora sa onim koga reklamira.
- ja.neron
#207 Re: Real Madrid C.F.
Real će tražiti 40 % zarade na Ronaldovo ime inače Nike je lični sponzor Ronalda, a Real novi adidasovu opremu i da Real nije doveo Ronalda do 30.06. oni bi njemu platili 26 mil.eura jer je takav ugovor potpisao dok je bio Calderon predsjednikleo karan wrote:da se proda 5 miliona dresova s njegovim imenom ko s pjesmom po cijeni od 70 eura za pocetak, a prodat ce ih i 10milionaecstase wrote:Ako ima neko da mi objasni sta jedan igrac mora da uradi da bi bio isplativ tj da opravda ovoliku svotu ulozenog novca?
Da postigne 80 golova i da igra na svim pozicijama,odlicno je ovo manchester uradio.Mogu se sada nadati nekom genijalnom potezu fergusona i dovodjenju nekog omladinca iz Portugala,Spanije ili Juzne Amerike.
a onda idu ostale zajebanciije
oni ce na njemu zaraditi duplo od ulozenog
- Neelix
#208 Re: Real Madrid C.F.
Madrid je osvojio 10 puta ligu prvaka ziv ti meni bioadcor wrote:sreca pa je madrid (od danas GEJDRID) uspio za taj 31 put da osvoji i LP i kup...dzemmo wrote:La Liga Champions
Real Madrid 31
Barcelona 19
- adcor
#209 Re: Real Madrid C.F.
nisam toliki laikNeelix wrote:Madrid je osvojio 10 puta ligu prvaka ziv ti meni bioadcor wrote:sreca pa je madrid (od danas GEJDRID) uspio za taj 31 put da osvoji i LP i kup...dzemmo wrote:La Liga Champions
Real Madrid 31
Barcelona 19
i poznat je kao najtrofejniji klub na svijetu. nisu mi nesto dragi, ali cinjenice govore za sebe.
u istoj sezoni sam mislio...
- Neelix
#210 Re: Real Madrid C.F.
aha, ups 
- jeza u ledja
#211 Re: Real Madrid C.F.
Valjda devet puta?
Mislim, za Real.
Mislim, za Real.
-
LSD
#212 Re: Real Madrid C.F.
Kaka,Ronaldo,Villa....ko je slijedeci?? 
- hidrant
#213 Re: Real Madrid C.F.
Hiros.LSD wrote:Kaka,Ronaldo,Villa....ko je slijedeci??
-
LSD
#214 Re: Real Madrid C.F.
hidrant wrote:Hiros.LSD wrote:Kaka,Ronaldo,Villa....ko je slijedeci??
kome ce se zahvaliti (morat ce nekima sigurno) jer imaju napadaca i ofanzivnih veznjaka za izvoza...Perez je poludio
- belafonte
#215 Re: Real Madrid C.F.
Ma jede govna Platini, glumi nekog postenjacinu, lafo nije fer ovo sto radi Real - OK nije fer, slazem se, ali uradi nesto po tom pitanju, uvedi salary cap i cao a ne glumit finjaka a vamo krast ekipe poput Celsija da bi se balans neki uspostavio, preventiva Platini a ne krpljenje crne rupe 
-
Bušman
#216 Re: Real Madrid C.F.
Vjecan ce ostati natpis u El Mundu, kada je Real ispao iz CL-a u osmini finala prije 6 godina (od tad je zaredao). "Gospodari svemira ispali iz Evrope"

- studeni76
#217 Re: Real Madrid C.F.
Nema tu razloga za zabrinutost.Sad se samo i Barca mora pojacat na mjestima na kojima skripi,na kojima su tanki.Mogu samo biti bolji nego ove godine sto su bili.LSD wrote: U španiji gotivim i navijam za Barcu ali ovo su vec zabrinjavajuce stvari za sve navijace Barcelone...pa odakle ovolika lova![]()
...strašno
A sve ovo sto Perez radi nemora znacit da ce imat i superiornu ekipu.svaka cast Pelegriniu ako uspije sve ove zvijezde (ako dodju svi za koje se prica) uklopit da igraju timski.poznato je kako je zavrsio prosli pokusaj.ma sve je ovo marketing,bice zanimljivo 2 godine i to je to.
-
TheMule
#218 Re: Real Madrid C.F.
Ma to da ce se Ronaldo isplatiti finansiski je laz cista. Oni ce te pare dugo dugo vracati, to oni samo govore da bi umirili navijace itd. Real je finansiran bankama koje im daju para sa vrlo malom kamatom, jer su jednostavno institucija.
- karanana
#219 Re: Real Madrid C.F.
dzaba im i 3 kake i 2 ronalda kad su karina tim u kojem uopste nema hemije niti timske igre. kad se skupi ovoliko faca i egoista kao sto su kaka i ronaldo i ostali sminkeri, pa oni ce se potuci i na terenu i u svlacionici.
a na kraju krajeva napad nikad nije ni bio problem reala nego suplja odbrana. davali su oni i ove sezone po 3-4 gola po tekmi, ali je problem bio sto su i primali po 2-3-4
a na kraju krajeva napad nikad nije ni bio problem reala nego suplja odbrana. davali su oni i ove sezone po 3-4 gola po tekmi, ali je problem bio sto su i primali po 2-3-4
- Neelix
#220 Re: Real Madrid C.F.
al nidje veze majke mi, dovedu kaku kojem treba lopta u nogama da bi ista postigao (nit je aman shuter, niti poznati dodavac, a igra ofanzivnog veznog), poznat po prodorima i brzini...i onda dovedu ronalda koji samo dribla i solira
ako je vec htio kupovati iz manchestera, mogao je za 3 puta manje pare dovesti vidica, valjao bi realu 10 puta vishe nego sto ce im valjat ronaldo. predvidjam otpustanje pellegrinija 2 mjeseca nakon pocetka sezone.
-
TheMule
#221 Re: Real Madrid C.F.
O cemu ti pametujes?belafonte wrote:I kad mi neko dodje i postavi temu Zasto se navija za Celsi?![]()
![]()
- adcor
#222 Re: Real Madrid C.F.
bilo je i 6karanana wrote: a na kraju krajeva napad nikad nije ni bio problem reala nego suplja odbrana. davali su oni i ove sezone po 3-4 gola po tekmi, ali je problem bio sto su i primali po 2-3-4
- adcor
#223 Re: Real Madrid C.F.
BrunoLSD wrote:Kaka,Ronaldo,Villa....ko je slijedeci??
-
Art-Vandaley
#224 Re: Real Madrid C.F.
po obicaju kreten platini i bagra iz uefe ce i za ovo okriviti arsena wengera i arsenal koji "krade" mlade igrace...belafonte wrote:Ma jede govna Platini, glumi nekog postenjacinu, lafo nije fer ovo sto radi Real - OK nije fer, slazem se, ali uradi nesto po tom pitanju, uvedi salary cap i cao a ne glumit finjaka a vamo krast ekipe poput Celsija da bi se balans neki uspostavio, preventiva Platini a ne krpljenje crne rupe
-
dimu
#225 Re: Real Madrid C.F.
ne kontam sto se dize frka oko toga.. Realu se placa toliki novac, nek plate... yebo ih Ronaldo... u ovoj zadnjoj sezoni je bio obicna maskota na terenu, nije odigrao 5 utakmica za Man Utd da bi opravdao svoj status najboljeg igraca...
vise je stete nanio svojim prenemaganjem po terenu pretjeranim driblanjem i ispucavanjem prilikom svakog slobodnog udarca... isto da je revijalna utakmica...
i eto nek u Realu sad igra, koga briga, Ferguson je pametan, ne treba njemu vise Ronaldo, ako dovedu Riberya u Man Utd to ce biti pravi potez, jer Ribery je borac, Ronaldo je pi**ica i pada svaki put cim ga neko dotakne, i rijetko kad se bori kad izgubi loptu nego se izlezava i protestuje kod sudija...
tako da se savrseno uklapa u ekipu manekena iz Reala
vise je stete nanio svojim prenemaganjem po terenu pretjeranim driblanjem i ispucavanjem prilikom svakog slobodnog udarca... isto da je revijalna utakmica...
i eto nek u Realu sad igra, koga briga, Ferguson je pametan, ne treba njemu vise Ronaldo, ako dovedu Riberya u Man Utd to ce biti pravi potez, jer Ribery je borac, Ronaldo je pi**ica i pada svaki put cim ga neko dotakne, i rijetko kad se bori kad izgubi loptu nego se izlezava i protestuje kod sudija...
tako da se savrseno uklapa u ekipu manekena iz Reala