Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Šeherzada
- Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....
#201 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Sta si zamucao Picicu?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#202 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
ma dok sam pisao ,letio sam na balkon,znas kako je alipasino,kad zenmska u stiklicama pocme klackat,sve odzvanjaaida05 wrote:Sta si zamucao Picicu?
- Šeherzada
#203 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Ohoho,nemoj odavai tajnu u cemu sam bila
-
nako u prolazu
#204 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
eh, sretna covjeka...pici wrote:ma dok sam pisao ,letio sam na balkon,znas kako je alipasino,kad zenmska u stiklicama pocme klackat,sve odzvanjaaida05 wrote:Sta si zamucao Picicu?.I bogumi vitka brineta,pripijena majicica do pupka bez rukava s ljevu stranu istetovirano srculence,uske bermudice ,sijevaju guzovi i pogled prema meni a ja u crnoj potkosulji ispod tapiserija crno-kovrdjava,ma.........ahhhh.....ja se zaljubio jopet.
-
Hauptgefrajter-u Ba
#205 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
naso mujo zlatnu ribicu
kaze ribica: pusti me nazad u vodu i imaces slobodno jednu zelju
MUJO: NEMOJ SRAT ?!
...i riba umrla zastopanih crjeva misleci da mu je TO zelja !
ha ha ha ha ha

kaze ribica: pusti me nazad u vodu i imaces slobodno jednu zelju
MUJO: NEMOJ SRAT ?!
...i riba umrla zastopanih crjeva misleci da mu je TO zelja !
ha ha ha ha ha
-
nako u prolazu
#206 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
vidim fajteru bio si u Jedinoj...deder reci jesìl sta doveo iz Visokog...
Ps Znas li je Valter oslobodio...
Ps Znas li je Valter oslobodio...
-
Hauptgefrajter-u Ba
#207 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
iz visokog 
ma nebi iz visokog doveo kravu a kamoli nesto drugo
a sta je valter oslobodio ?

- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#208 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Ajd da neko nakon izvjesnog vremena odgovori na postavljeno pitanje.
Spremna sam napustiti BiH, bez 2 minuta promisljanja. Kad bi mi bio ponudjen neki dobar posao u Europi sa ugovorom od najmanje godinu dana, ili duze svejedno, odmah bih spakovala kofere i krenula. Kad bih nasla Nekog do koga bi mi bilo zaista stalo, koji bi mi rekao: "Dođi, " odmah bih otisla, i onda trazila posao tamo gdje je on. Ili cak mozda i obrnuto, tražila bih posao gdje je on, i kad bih ga našla otišla bih.
Ja svoju Bosnu nosim u srcu, svoju rodbinu i prijatelje također. Nikad mi oni nece biti manje dragi niti manje moji zato sto živim malo dalje nego inače. Hvala Bogu ovo je vrijeme moderne tehnologije, Skypa, web kamera, mikrofona i slušalica, tako da se sve to može lakše prebroditi nego nekad ranije.
A svako ide za svojom srećom... Pogotovo ako mi je srce negdje u tuđini, šta ću i ja ovdje? Imam dovoljno hrabrosti, samopouzdanja, snalažljivosti,dovoljno sam komunikativna, obrazovana i sposobna da načinim i u inostranstvu, kao i ovdje u BiH, svoj život uspješnim i vrijednim življenja. Ako pri tom još imam uz sebe osobu koju volim, i koja bi mi pružila potporu, pa gdje bi mi bio kraj...
Moj pokojni otac je često citirao nekog. Već sam do sad zaboravila i koga i tačan citat, ali koliko se sjećam ide nešto ovako: "Žensko srce je ćudljiva stvar. I hiljadu će promijeniti vjera da učini što mu srcu drago."
Spremna sam napustiti BiH, bez 2 minuta promisljanja. Kad bi mi bio ponudjen neki dobar posao u Europi sa ugovorom od najmanje godinu dana, ili duze svejedno, odmah bih spakovala kofere i krenula. Kad bih nasla Nekog do koga bi mi bilo zaista stalo, koji bi mi rekao: "Dođi, " odmah bih otisla, i onda trazila posao tamo gdje je on. Ili cak mozda i obrnuto, tražila bih posao gdje je on, i kad bih ga našla otišla bih.
Ja svoju Bosnu nosim u srcu, svoju rodbinu i prijatelje također. Nikad mi oni nece biti manje dragi niti manje moji zato sto živim malo dalje nego inače. Hvala Bogu ovo je vrijeme moderne tehnologije, Skypa, web kamera, mikrofona i slušalica, tako da se sve to može lakše prebroditi nego nekad ranije.
A svako ide za svojom srećom... Pogotovo ako mi je srce negdje u tuđini, šta ću i ja ovdje? Imam dovoljno hrabrosti, samopouzdanja, snalažljivosti,dovoljno sam komunikativna, obrazovana i sposobna da načinim i u inostranstvu, kao i ovdje u BiH, svoj život uspješnim i vrijednim življenja. Ako pri tom još imam uz sebe osobu koju volim, i koja bi mi pružila potporu, pa gdje bi mi bio kraj...
Moj pokojni otac je često citirao nekog. Već sam do sad zaboravila i koga i tačan citat, ali koliko se sjećam ide nešto ovako: "Žensko srce je ćudljiva stvar. I hiljadu će promijeniti vjera da učini što mu srcu drago."
- baustelac
#209 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Mogla si ovo napisati i na "sparimo domace"anjusha wrote:Ajd da neko nakon izvjesnog vremena odgovori na postavljeno pitanje.![]()
Spremna sam napustiti BiH, bez 2 minuta promisljanja. Kad bi mi bio ponudjen neki dobar posao u Europi sa ugovorom od najmanje godinu dana, ili duze svejedno, odmah bih spakovala kofere i krenula. Kad bih nasla Nekog do koga bi mi bilo zaista stalo, koji bi mi rekao: "Dođi, " odmah bih otisla, i onda trazila posao tamo gdje je on. Ili cak mozda i obrnuto, tražila bih posao gdje je on, i kad bih ga našla otišla bih.![]()
A svako ide za svojom srećom... Pogotovo ako mi je srce negdje u tuđini, šta ću i ja ovdje? Imam dovoljno hrabrosti, samopouzdanja, snalažljivosti,dovoljno sam komunikativna, obrazovana i sposobna da načinim i u inostranstvu, kao i ovdje u BiH, svoj život uspješnim i vrijednim življenja. Ako pri tom još imam uz sebe osobu koju volim, i koja bi mi pružila potporu, pa gdje bi mi bio kraj...![]()
-
nako u prolazu
#210 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
anjusha wrote:Ajd da neko nakon izvjesnog vremena odgovori na postavljeno pitanje.![]()
Spremna sam napustiti BiH, bez 2 minuta promisljanja. Kad bi mi bio ponudjen neki dobar posao u Europi sa ugovorom od najmanje godinu dana, ili duze svejedno, odmah bih spakovala kofere i krenula. Kad bih nasla Nekog do koga bi mi bilo zaista stalo, koji bi mi rekao: "Dođi, " odmah bih otisla, i onda trazila posao tamo gdje je on. Ili cak mozda i obrnuto, tražila bih posao gdje je on, i kad bih ga našla otišla bih.![]()
A svako ide za svojom srećom... Pogotovo ako mi je srce negdje u tuđini, šta ću i ja ovdje? Imam dovoljno hrabrosti, samopouzdanja, snalažljivosti,dovoljno sam komunikativna, obrazovana i sposobna da načinim i u inostranstvu, kao i ovdje u BiH, svoj život uspješnim i vrijednim življenja. Ako pri tom još imam uz sebe osobu koju volim, i koja bi mi pružila potporu, pa gdje bi mi bio kraj...![]()
u prolazu:)
-
nako u prolazu
#211 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Hauptgefrajter-u Ba wrote:iz visokog
Sarajevo...
-
Hauptgefrajter-u Ba
#212 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
AH SARAJEVO ?!
jel to onaj film gdje kaze onaj svabski vojnik: Hajl Hitler ! pa mu bosanac odgovori : JEDI G****
?
jel to onaj film gdje kaze onaj svabski vojnik: Hajl Hitler ! pa mu bosanac odgovori : JEDI G****
-
nako u prolazu
#213 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
e jebiga fajteru to je bilo u povratku otpisanih...
-
Hauptgefrajter-u Ba
#214 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
nemoram ja sve znat

-
hare_sa
#215 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Svaka cast za ovaj komentarHauptgefrajter-u Ba wrote:jesmo - ali ja ti nisam svabo niti sam 100 % bosanac
rekao bi da sam 50 - 50
nisam ja ta vrsta ljudi - koja putuje u bosnu i folira se - i kad se vratim kuci pricam da sam pojeo cevape u bosni -
nisam ni sto posto bosanac - zasto ? mislim da je to zato sto sam odrasto izmedju hans-a i valter-a i ustvari nikad nisam bio ni 100 % prihvacen od naseg naroda - ali ja sam takav kakav jesam - i mozete me odtjerati i neprihvatati ali ponos i ljubav za bosnu moju nemoze mi niko zabraniti
-
Hauptgefrajter-u Ba
#216 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
hvala jarane /jaranice =)
sto jest, jest
jel tako ?
hehe
puno pozdrava tebi

sto jest, jest
hehe
puno pozdrava tebi
-
nako u prolazu
#217 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
fajtere samo da ti kazem da sam u bosni pojeo cevapehare_sa wrote:Svaka cast za ovaj komentarHauptgefrajter-u Ba wrote:jesmo - ali ja ti nisam svabo niti sam 100 % bosanac
rekao bi da sam 50 - 50
nisam ja ta vrsta ljudi - koja putuje u bosnu i folira se - i kad se vratim kuci pricam da sam pojeo cevape u bosni -
nisam ni sto posto bosanac - zasto ? mislim da je to zato sto sam odrasto izmedju hans-a i valter-a i ustvari nikad nisam bio ni 100 % prihvacen od naseg naroda - ali ja sam takav kakav jesam - i mozete me odtjerati i neprihvatati ali ponos i ljubav za bosnu moju nemoze mi niko zabraniti
- Šeherzada
#218 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Mislim da sam ja po prvi put osjetila da sam spremna da napustim BIH i pocnem tamo od nule,bez ikoga svog i znanja jezika....samo da sam s njim
-
legenda_ba
#219 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Ja zivim "preko bare".
Imam 2 auta i velike pare.
na sprat kucu kraj mora
versace odjela
i ostale zajebancije
Ja necu nista.....samo se kur*im
Stara narodna posolovica kaze:"Pametan zivi gdje mu je bolje, a budala tamo gdje se i rodio."
Meni licno je svejedno jeli bumbatre iz dijaspore ili iz "otadzbine"......dobro je sve dok im velike sise
na sprat kucu kraj mora
versace odjela
i ostale zajebancije
Ja necu nista.....samo se kur*im
Stara narodna posolovica kaze:"Pametan zivi gdje mu je bolje, a budala tamo gdje se i rodio."
Meni licno je svejedno jeli bumbatre iz dijaspore ili iz "otadzbine"......dobro je sve dok im velike sise
- GandalfSivi
#220 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Mojne vise, svega ti. 17 postova je nekome i previse...legenda_ba wrote:Ja zivim "preko bare".
na sprat kucu kraj mora
versace odjela
i ostale zajebancije
Ja necu nista.....samo se kur*im![]()
-
Hauptgefrajter-u Ba
#221 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
@nako u prolazu
jesil ih to matere ti pojeo u travniku ? ako jesi svaka ti cast tamo su najbolje =)
pozdrav
jesil ih to matere ti pojeo u travniku ? ako jesi svaka ti cast tamo su najbolje =)
pozdrav
- Furby
#222 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Jesi li se ozenio

-
Hauptgefrajter-u Ba
#223 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
ma nisam vala brate moj - kad nema nasih cura vise koje su vrjedne i koje nece prevariti - a one ko nece su zauzete ili mene nisu upoznale - bez uvrede to govorim i nadam se da ne zamjere nase cure ali takva su mi izkustva dosada
- bubavi1
#224 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Zna se ono, kad se nas bosnjo docepa inostranstva , niko mu nije vise ravan, cak ni partner, bitno je samo sebi ugoditi, a drugi nek prati ili pati!!
- Furby
#225 Re: Koliko su cure danas spremne, napustiti bih,i poceti ponovo?
Trebam li svoju mindzu slikati i postirati
Necu
Necu