avio karte iz amerike
- Jazz_Junkie
#201 Re: avio karte iz amerike
Nesto ga uhvatila huja. 
- ahuseino
#202 Re: avio karte iz amerike
MA FUUUUUUUJJJ
'bem ti onaj mercedes 190D i svadbu, i ratkape i blato i i bijelo odijelo... a i sesir...
MA FUUUJJJJJ
'bem ti onaj mercedes 190D i svadbu, i ratkape i blato i i bijelo odijelo... a i sesir...
MA FUUUJJJJJ
- jutarnji
#203 Re: avio karte iz amerike
Koga god nazovem nista ispod $1600, kakva je ovo zega mati mila?
Cisto mi dodje da pjehandera zapalim
- exliberal
#204 Re: avio karte iz amerike
Jutarnji otidji na KLM site ( oni rade sa Deltom zajedno)
Ja planiram sa gospojom ici ove godine u Italiju pa cu onda da skoknem do kuce samo na sedmicu. Nasao sam ovu vezu Toronto,Amsterdam Rim u dolasku a vracamo se iz Ciriha-Amsterdam-Toronto.
Uzeo sam ovu vezu jer nema letova iz Italije za Sarajevo ko prije pa moram do Ciriha umjesto iz Milana...polako cu preko Svice. Karta povratna bez odlaska u Sarajevo je 1188 Can$ sto je priblizno isti iznos u americkim $.Do Sarajeva povratna je oko 300 sto te nakraju dovede na isti iznos ali jebiga nemoze nista jeftinije. Cekanja nisu velika ni u dolasku ni u odlasku....jebiga kad je Sarajevo ko crna rupa....sve je skuplje u odnosu na komsije, cak i jebeni telefon
Ja planiram sa gospojom ici ove godine u Italiju pa cu onda da skoknem do kuce samo na sedmicu. Nasao sam ovu vezu Toronto,Amsterdam Rim u dolasku a vracamo se iz Ciriha-Amsterdam-Toronto.
Uzeo sam ovu vezu jer nema letova iz Italije za Sarajevo ko prije pa moram do Ciriha umjesto iz Milana...polako cu preko Svice. Karta povratna bez odlaska u Sarajevo je 1188 Can$ sto je priblizno isti iznos u americkim $.Do Sarajeva povratna je oko 300 sto te nakraju dovede na isti iznos ali jebiga nemoze nista jeftinije. Cekanja nisu velika ni u dolasku ni u odlasku....jebiga kad je Sarajevo ko crna rupa....sve je skuplje u odnosu na komsije, cak i jebeni telefon
-
BAFI
#205 Re: avio karte iz amerike
Ne znam koliko ste upuceni ali World Travel agencija iz S.Louisa ili ( ZIA TRAVEL) ima karte i nisu skupe,svake godine idem preko njih za Sarajevo.
Bosna Airlans je potpisala ugovor sa Unitedom tako da imamo konekciju za Evropu,ruta ( S.LOUIS-WASINGTON-CIRIH-SARAJEVO) meni odgovara.
Inace World Travel Agenci je generalni zastupnik BIH airlansa za Sjevenu Ameriku... ovo je ove godine stupilo na snagu....

Bosna Airlans je potpisala ugovor sa Unitedom tako da imamo konekciju za Evropu,ruta ( S.LOUIS-WASINGTON-CIRIH-SARAJEVO) meni odgovara.
Inace World Travel Agenci je generalni zastupnik BIH airlansa za Sjevenu Ameriku... ovo je ove godine stupilo na snagu....
-
BAFI
#206 Re: avio karte iz amerike
Za shirbega ako vec nije otisao'''''
putovala sam prosle godine preko BG za SA bez problema,a kada sam putovala preko ZG otkazali su mi let,ali ipak ako mozes zaobidzi i (BG-ZG) ja otsad to radim i direktno za SA... malo je skuplje ali rahat....
putovala sam prosle godine preko BG za SA bez problema,a kada sam putovala preko ZG otkazali su mi let,ali ipak ako mozes zaobidzi i (BG-ZG) ja otsad to radim i direktno za SA... malo je skuplje ali rahat....
- ahuseino
#207 Re: avio karte iz amerike
A i ne moram se brinut' hoce li me Orlovi u haps za ratne zlocine... jer se zovem pogresno.BAFI wrote:Za shirbega ako vec nije otisao'''''
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#208 Re: avio karte iz amerike
taxi_driver wrote:Hitno mi treba neko ko iz Amerike ovih dana dolazi u Sa.Trebaju se lijekovi donijeti u Sa koji su vec kupljeni u USA.Unaprijed hvala
jaranu koji je u sa tesko bolestan trebaju ovi lijekovi hitno
- ljubav_aha
#209 Re: avio karte iz amerike
and Air Franceexliberal wrote:Jutarnji otidji na KLM site ( oni rade sa Deltom zajedno)
- ljubav_aha
#210 Re: avio karte iz amerike
kad planiras put i gdjejutarnji wrote:Koga god nazovem nista ispod $1600, kakva je ovo zega mati mila?
-
Dead Man Walking
#211 Re: avio karte iz amerike
Ti izgleda pravo cesto letis.ljubav_aha wrote:kad planiras put i gdjejutarnji wrote:Koga god nazovem nista ispod $1600, kakva je ovo zega mati mila?
Cisto mi dodje da pjehandera zapalimzaboravi agencije,samo uzimaju interesni procenat
- ljubav_aha
#212 Re: avio karte iz amerike
vala bas,ne letim uopste
a $ 1,6000 americkih dolara je preko-vise
ili si imao direktan let
a $ 1,6000 americkih dolara je preko-vise
ili si imao direktan let
-
Static-X
#213 Re: avio karte iz amerike
Pasha, preko koje agencije ti letis, ako nije tajna, mozda i mene usreci?Dead Man Walking wrote:Ti izgleda pravo cesto letis.ljubav_aha wrote:kad planiras put i gdjejutarnji wrote:Koga god nazovem nista ispod $1600, kakva je ovo zega mati mila?
Cisto mi dodje da pjehandera zapalimzaboravi agencije,samo uzimaju interesni procenat
Em citiras post star 3 mjeseca i cijenu koja se odnosi na ljetnu sezonu i koja je bila prosjecna za ovo ljeto, em iznosis cinjenicu koja nema veze s vezom. Agencije koje uzimaju taj "interesni procenat" karte kupuju na veliko u predprodaji, i kad se nadju u tom procentu opet su u mogucnosti ponuditi cijenu koja je barem za $200-300 niza od onog sto se moze naci direktno u kompaniji. Letim 2 puta godisnje i probao sam sve moguce varijante i par razlicitih agencija. Usput budi receno, za jednu agenciju sam i radio u studentskim danima. A ti, ako vec znas sta pricas, bujrum prosvjetli nas gdje da kupimo te jeftinije karte bez "interesnog procenta"
-
Dead Man Walking
#214 Re: avio karte iz amerike
Bez brige, taj se zakljucak nametnuo sam po sebi.ljubav_aha wrote:vala bas,ne letim uopste![]()
Skoro uvijek sam kupovao preko Pan Line iz NY, a zadnja 2 puta jednom preko Fortune drugi put preko AviosnkeKarte. Svi oni imaju jako slicnu ponudu, i u zavisnosti od relacije kojom letis i njihove dobre volje naci ces (ili neces) nesto povoljno.Static-X wrote:Pasha, preko koje agencije ti letis, ako nije tajna, mozda i mene usreci?
-
sos123
#215 Re: avio karte iz amerike
Ovo mi zvuci interesantno.BAFI wrote:Ne znam koliko ste upuceni ali World Travel agencija iz S.Louisa ili ( ZIA TRAVEL) ima karte i nisu skupe,svake godine idem preko njih za Sarajevo.
Inace World Travel Agenci je generalni zastupnik BIH airlansa za Sjevenu Ameriku... ovo je ove godine stupilo na snagu....![]()
Jeli iko koristio usluge ove agencije?
Ja sam ih potrazio na google.com ali sam uspio doci samo do telefona, nisam mogao pronaci njihovu web stranicu....
Ja licno sam prije putovanja uporedio cijene oko 5 razlicitih agencija a najjeftinije karte za SA sam dobio od ove agencije:
http://traveltimeny.com
- exliberal
#216 Re: avio karte iz amerike
Dead man...odes na site avio prevoznika i direktno od njih kupis...zar je to problem? Ja sam sad sve nasao sam i samo sam dao agentu da mi uzme jer smo morali radit pojedinacne rezervacije gdje on moze da ukombinuje zajednicka sjedista. Kad idem sam uvijek uzimam direktno od avio prevoznika, razlika je minimalni 30 $ ali zasto da dajem tih 30 agentu koji ce to da uradi za mene za 5 minuta ...nisam toliko nepismen.Dead Man Walking wrote:Bez brige, taj se zakljucak nametnuo sam po sebi.ljubav_aha wrote:vala bas,ne letim uopste![]()
Evo da ponovim, prosvijetli nas kako da kupujemo jeftine karte direktno bez posrednickih agencija, svi cemo ti biti zahvalni.
Skoro uvijek sam kupovao preko Pan Line iz NY, a zadnja 2 puta jednom preko Fortune drugi put preko AviosnkeKarte. Svi oni imaju jako slicnu ponudu, i u zavisnosti od relacije kojom letis i njihove dobre volje naci ces (ili neces) nesto povoljno.Static-X wrote:Pasha, preko koje agencije ti letis, ako nije tajna, mozda i mene usreci?
-
Dead Man Walking
#217 Re: avio karte iz amerike
Moji roditelji isli preko ovih iz World Travel. Karta je bila oko 50$ skuplja nego sto sam ja platio, s tim da ne primaju karticu nego money order ili direktno uplata na njihov bankovni racun.
-
sos123
#218 Re: avio karte iz amerike
Ako nije previse, mozes li napisati mjesto polaska i gdje su tvoji roditelji presjedali.Dead Man Walking wrote:Moji roditelji isli preko ovih iz World Travel. Karta je bila oko 50$ skuplja nego sto sam ja platio, s tim da ne primaju karticu nego money order ili direktno uplata na njihov bankovni racun.
Sto me je zaintrigiralo oko gornjeg natpisa je da nije bilo presjedanja ni u ZG ni u BGD.
Hvala unaprijed.
-
landlord
#219 Re: avio karte iz amerike
Poz
Ja Sam preko ove agencije kupio kartu chi wash cirih Sarajevo za novu godinu I kostala je 1050 dollar.
Ja Sam preko ove agencije kupio kartu chi wash cirih Sarajevo za novu godinu I kostala je 1050 dollar.
-
Static-X
#220 Re: avio karte iz amerike
Laik sam u vezi kupovanja tih karata, jer ne letim previse. al me interesuje kad vec kupujes direktno preko avio prevznika, recimo ja letim npr iz VA to DC sa americkom kompanijom pa onda iz DC sa lufthansom do svabije pa onda sarajevo. Kako uvezi tog slucaja, jel bi morao posebno karte kupovati i dali bi se one i dalje brojale kao connect flights?exliberal wrote:Dead man...odes na site avio prevoznika i direktno od njih kupis...zar je to problem? Ja sam sad sve nasao sam i samo sam dao agentu da mi uzme jer smo morali radit pojedinacne rezervacije gdje on moze da ukombinuje zajednicka sjedista. Kad idem sam uvijek uzimam direktno od avio prevoznika, razlika je minimalni 30 $ ali zasto da dajem tih 30 agentu koji ce to da uradi za mene za 5 minuta ...nisam toliko nepismen.Dead Man Walking wrote:Bez brige, taj se zakljucak nametnuo sam po sebi.ljubav_aha wrote:vala bas,ne letim uopste![]()
Evo da ponovim, prosvijetli nas kako da kupujemo jeftine karte direktno bez posrednickih agencija, svi cemo ti biti zahvalni.
-
sos123
#221 Re: avio karte iz amerike
Zvuci super - moracu ih nazvati kada sljedeci put budem putovao u SA.landlord wrote:Poz
Hvala na odgovoru!
-
Dead Man Walking
#222 Re: avio karte iz amerike
Presjedali u DC cini mi se, i onda pravo Cirih-Sarajevo. Nema 100% zaustavljanja u BG ili ZG.sos123 wrote:Ako nije previse, mozes li napisati mjesto polaska i gdje su tvoji roditelji presjedali.Dead Man Walking wrote:Moji roditelji isli preko ovih iz World Travel. Karta je bila oko 50$ skuplja nego sto sam ja platio, s tim da ne primaju karticu nego money order ili direktno uplata na njihov bankovni racun.
Sto me je zaintrigiralo oko gornjeg natpisa je da nije bilo presjedanja ni u ZG ni u BGD.
Hvala unaprijed.
-
Dead Man Walking
#223 Re: avio karte iz amerike
Drug, koji avio prevoznik je u pitanju? Ja sam gledao i preko Uniteda i preko Delte, i jos kamaru americkih, plus gledao KLM, British, Lufthansu... I preko svih su cijene bile barem 300$ skuplje nego preko agencije. Bice da sam ja "toliko nepismen" i kompjuter to prepozna pa mi vecu cijenu izbacuje. A to da si morao uzeti preko agencije zbog biranja mjesta je nidje veze, jer ti mozes sam sebi mjenjati mjesto od kog god da kupis. Ja kupim preko agencije, vidim ko je carrier (uglavnom je to United u mom slucaju), ulogam se na svoj racun preko Uniteda i izaberem mjesto po zelji.exliberal wrote:Dead man...odes na site avio prevoznika i direktno od njih kupis...zar je to problem? Ja sam sad sve nasao sam i samo sam dao agentu da mi uzme jer smo morali radit pojedinacne rezervacije gdje on moze da ukombinuje zajednicka sjedista. Kad idem sam uvijek uzimam direktno od avio prevoznika, razlika je minimalni 30 $ ali zasto da dajem tih 30 agentu koji ce to da uradi za mene za 5 minuta ...nisam toliko nepismen.Dead Man Walking wrote:Bez brige, taj se zakljucak nametnuo sam po sebi.ljubav_aha wrote:vala bas,ne letim uopste![]()
- exliberal
#224 Re: avio karte iz amerike
Letim sa KLM iz Toronta za Rim preko Amsterdama a vracamo se iz Zurich-Amsterdam-Toronto.Dead Man Walking wrote:
Drug, koji avio prevoznik je u pitanju? Ja sam gledao i preko Uniteda i preko Delte, i jos kamaru americkih, plus gledao KLM, British, Lufthansu... I preko svih su cijene bile barem 300$ skuplje nego preko agencije. Bice da sam ja "toliko nepismen" i kompjuter to prepozna pa mi vecu cijenu izbacuje. A to da si morao uzeti preko agencije zbog biranja mjesta je nidje veze, jer ti mozes sam sebi mjenjati mjesto od kog god da kupis. Ja kupim preko agencije, vidim ko je carrier (uglavnom je to United u mom slucaju), ulogam se na svoj racun preko Uniteda i izaberem mjesto po zelji.
Razlog zasto sam isao kod agenta je to sto se datumi povratka nepoklapaju ( ja se vracam kasnije jer su skoknut do SA), posto je to razlog onda nisam moga licno da rezervisem karte.
Vecina agenata koje sam obisao nisu mogli pomoci jer oni su vecinom vezani za odredjene kompanije koje nisu mogli ponudit ovu vezu za cijenu koju sam nasao preko interneta na KLM web strani. Poseban problem je bio i "kopneni transport" jer se nevracamo iz istog grada. Sto se tice mjesta mjesto mi je rezervisano cim sam kupio kartu, posto je dupla rezervacija onda su nam davali odvojena sjedista zato sam isao kod agenta , kao sto sam rekao agent je bio iznenadjen cijenom koju je dao zvanicni web site. 1200 ja mislim da je po osobi total.
- exliberal
#225 Re: avio karte iz amerike
Zaboravih da ti kazem posto si iz Amerike pogledaj Kayak.com kakve cijene nude do evrope, pronadji koji prevoznik leti do Sa i onda se ukomponuj( recimo pogledas vezu koju ja koristim , dobaci se do Zurich i fataj let za Sarajevo, svaki dan lete)