Astrologija =)

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
tranquil

#201 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

pirmin wrote:
tranquil wrote:
Nema statistike - nema validacije. Nepostojanje grupisanja ne možemo opravdati "kompleksnošću sistema", ako nema grupisanja osnovnih zodijačkih znakova, o kakvom mi sistemu govorimo?
Ovo mora da si od Karla pokupio :lol:
U kojem djelu ovo odluci? :-)
Nema statistike - ima zachatavanja :lol:
terra_incognita

#202 Re: Astrologija =)

Post by terra_incognita »

tranquil wrote:
terra_incognita wrote:Nego hajde ti nama na PP daj podatke pa da vidimo koliko se karta slaze sa tvojim karakterom.
Znam, za ovo treba imati mosnice ko sise... :D :D :D
Hahaha, jeftin izazov :lol:

Kada je u pitanju astrologija i slične ublehe, vjeruj mi da se ne bojim da kažem nikome ovo sve u lice. Imao sam ovih rasprava i previše, vjeruj mi.

A lične podatke neki neistomišljenici :D na ovoj raspravi već imaju, ali ne zato što ih dijelim kako ko zatraži, nego zato što se znamo u stvarnom životu (što se moglo nagovijestiti iz nekih postova), a nisam lud da ih ovdje širim kako kome padne na pamet :lol: i svakako ne zbog natalne karte.

Onda se nadam da ce neko i dati konacno tacan znak.
Sad i mene interesuje bas....
pirmin

#203 Re: Astrologija =)

Post by pirmin »

tranquil wrote:
pirmin wrote:
tranquil wrote:
Nema statistike - nema validacije. Nepostojanje grupisanja ne možemo opravdati "kompleksnošću sistema", ako nema grupisanja osnovnih zodijačkih znakova, o kakvom mi sistemu govorimo?
Ovo mora da si od Karla pokupio :lol:
Prvi si poceo - usljed nedostatka alternative :D :D
tranquil

#204 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

terra_incognita wrote:
tranquil wrote:
terra_incognita wrote:Nego hajde ti nama na PP daj podatke pa da vidimo koliko se karta slaze sa tvojim karakterom.
Znam, za ovo treba imati mosnice ko sise... :D :D :D
Hahaha, jeftin izazov :lol:

Kada je u pitanju astrologija i slične ublehe, vjeruj mi da se ne bojim da kažem nikome ovo sve u lice. Imao sam ovih rasprava i previše, vjeruj mi.

A lične podatke neki neistomišljenici :D na ovoj raspravi već imaju, ali ne zato što ih dijelim kako ko zatraži, nego zato što se znamo u stvarnom životu (što se moglo nagovijestiti iz nekih postova), a nisam lud da ih ovdje širim kako kome padne na pamet :lol: i svakako ne zbog natalne karte.

Onda se nadam da ce neko i dati konacno tacan znak.
Sad i mene interesuje bas....
Zadajte se u karte, sigurno piše tamo.

Sigurno ćete pogoditi u prvih 12 pokušaja :lol:
tranquil

#205 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

pirmin wrote:
tranquil wrote:
pirmin wrote:Ovo mora da si od Karla pokupio :lol:
Prvi si poceo - usljed nedostatka alternative :D :D
Ne druže, ti si bio u poziciji da validiraš astrologiju tako što bi pokazao da se poznati ljudi sličnih karakteristika pojavljuju u istim znakovima, ali po nekoj nevolji, datumi rođenja svih ljudi su uglavnom pravilno distribuirani po svim dijelovima godine, tako da možeš samo zachatavati koliko god hoćeš :lol:
njonjica

#206 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

tranquil wrote: Ja znam da odgovor na moje postavljeno pitanje ne postoji, ali eto dovoljno sam naporan da i dalje tražim da to čujem od vas. Pustite se izrade kompliciranih natalnih karti - sličan sistem mogu i ja kreirati ako mi nekad bude naročito dosadno, mene zanima koji položaj nebeskih tijela utiče da dijete rođeno u ovom minutu na Koševu bude različito od djeteta rođnog prije 4 minute na istom tom Koševu. Znak i podznak su im isti, ali eto sada smo došli do tih 4 minute razlike, kako su planete ostvarile uticaj, pomoću koje vrste zračenja ili sile. Kako ste to provjerili, ko je provjerio, kada je to dokazano?

Budite konkretni.
Bas da ne tupimo :-)

Ne mozes ti NIKADA kreirati NITI MALO slican sistem, pogotovo ne onda kad ti je dosadno, ni sa 1% tacnosti.

Ono sto pitas vec par puta cu ti pokusati, na svoj nacin odgovoriti:
NE, ne postoji niti jedan NAUCNI dokaz, dakle COVJEK uz pomoc svojih cula i pomagala JOS UVIJEK nije u stanju objasniti na koji to nacin Mars utice na novorodjenca.
Ipak, to ne smeta da taj novorodjenac ima (cesto) crvenkasti oziljak na dijelu tijela koji obiljezava odredjeni astroloski znak a u kojem se Mars nalazi ili dobija oziljak na tom mjestu prije 30-te.
Ne smeta ni sto osobe koje imaju dosta vatrenog elementa a imaju Marsa polozenog na Ascendentu vrlo cesto imaju crvenkast ten i ponekad ridju kosu iako to niko drugi u porodici nema. Itd....

Dakle NAUCNI dokazi, tebi jedino relevantni jos uvijek ne postoje.
Mene tjesi (a eto to moze i tebi biti utjeha :mrgreen: ) da covjek jos uvijek nije dosegao svoj naucno istrazivacki limit, svakim danom smo sve blizi zvijezdama, mozda jednog dana prosetamo i po Plutonu, ko zna?
I pronadjemo nekad, negdje u kosmosu razlog vjerovanja starih zreca od prije koju hiljadu godina.

Lijep pozdrav
njonjica

#207 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

tranquil wrote:
Amazonka27 wrote:da li mjesec ima uticaj na plimu i oseku?
Da, naravno :) To je vrlo mjerljiva sila gravitacije :) Na Zemlji osjetimo takva djelovanja Mjeseca i naravno Sunca, ali svakako ne ostalih planeta
Naravno....U ovom vremenu, sa znanjem koje TRENUTNO imamo.
njonjica

#208 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

Risto Kuglarić wrote:
pirmin wrote:
tranquil wrote:
Jel' fakat teže povjerovati da su u pitanju talenat i trud
Jeste.
Meni je to premalo, suvise pojednostavljeno, svedeno na sami minimum.
Ismijavas astro-sistem a ovaj bi i djeca u vrticu ismijala-ehh kad bi zivot bio tako jednostavan.
Ma moze li se to uopste nazvati sistemom? :)
ne znam jel ko spomeno, al "astro-sistem" je ismijan i pokopan sa geocentričnim sistemom na čijim plećima je stajao.
Sjo :lol: :lol: :lol: :lol:
Da ljudi zive na Suncu, cime bi se Astrologija bavila? :oops:
njonjica

#209 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

pirmin wrote:Malo si tebra naporan sa tim da ti smeta. :-)
Niko nikoga ne moze natjerati da plati te astro-usluge kao ni da vjeruje u njih ili ne.
Nije ni mene niko natjerao-prosle sedmice mi je analizirana natalna.
Tebi ni iz dzepa-ni u dzep. :)

Ja na osnovu svog dosadasnjeg iskustva-a covjek sam u godinama :D mogu reci da je astrologija prepuna kontradiktornosti i izjava sa barnumovim efektom ali je opet jedina koja pokusa(!!!) da da konkretne odgovore koje se ticu brojnih zivotnih pitanja.
Za razliku od onih "tvojih" - bioloske predispozicije, okolina i ostalih blablastina. ;)
I sta kaze mestar?
Da kopiram listic ili ne?
:thumbup:
tranquil

#210 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

njonjica wrote:NE, ne postoji niti jedan NAUCNI dokaz, dakle COVJEK uz pomoc svojih cula i pomagala JOS UVIJEK nije u stanju objasniti na koji to nacin Mars utice na novorodjenca.
Ipak, to ne smeta da taj novorodjenac ima (cesto) crvenkasti oziljak na dijelu tijela koji obiljezava odredjeni astroloski znak a u kojem se Mars nalazi ili dobija oziljak na tom mjestu prije 30-te.
Ne smeta ni sto osobe koje imaju dosta vatrenog elementa a imaju Marsa polozenog na Ascendentu vrlo cesto imaju crvenkast ten i ponekad ridju kosu iako to niko drugi u porodici nema. Itd....
Jao :lol:

Hoćemo li ti povjerovati na riječ za ovo? Jer ja za takve slučajeve ne znam - znam ljude sa crvenom kosom i tenom, ali to bih ipak pripisao porodici i genima.

Da se potsjetimo - geni su prenosioci tih informacija i takve tvrdnje koje ti iznosiš, o uticaju Marsa na boju kose, NAKON što je dekodiran ljudski genom su stvarno smiješne.

Kombinacija gena dopušta situaciju da djeca imaju različitu boju kose ili očiju od oba roditelja - tako da se ne mora odmah sumnjati u uticaj Marsa, ili, što je još češće, u komšiju :lol:
pirmin

#211 Re: Astrologija =)

Post by pirmin »

tranquil wrote: Ne druže, ti si bio u poziciji da validiraš astrologiju tako što bi pokazao da se poznati ljudi sličnih karakteristika pojavljuju u istim znakovima, ali po nekoj nevolji, datumi rođenja svih ljudi su uglavnom pravilno distribuirani po svim dijelovima godine, tako da možeš samo zachatavati koliko god hoćeš :lol:
E pa druze statisticaru :D na osnovu cega sam ti ja dao do zanja da sam astrolog ili da sam na bilo koji nacin astroloski potkovan da mogu stati u odbranu iste?
Samo sam naveo da je ona jedna od rijetkih koja pokusava da da konkretne odgovore na brojna pitanja koja se ticu zivota.
Pobijas svaki astroloski sistem-OK, tvoje je demokratsko pravo. :D :D
Ee pa budi onda faca pa ponudi kakvu konkretnu alternativu i (ponavljam se po x-ti put) prestani se sakrivati iza lolcine i chata te objasni nam na konkretnom primjeru neciji uspjeh ili neuspjeh. :D :D
terra_incognita

#212 Re: Astrologija =)

Post by terra_incognita »

tranquil wrote:
njonjica wrote:NE, ne postoji niti jedan NAUCNI dokaz, dakle COVJEK uz pomoc svojih cula i pomagala JOS UVIJEK nije u stanju objasniti na koji to nacin Mars utice na novorodjenca.

Hoćemo li ti povjerovati na riječ za ovo? Jer ja za takve slučajeve ne znam - znam ljude sa crvenom kosom i tenom, ali to bih ipak pripisao porodici i genima.

Da se potsjetimo - geni su prenosioci tih informacija i takve tvrdnje koje ti iznosiš, o uticaju Marsa na boju kose, NAKON što je dekodiran ljudski genom su stvarno smiješne.

Kombinacija gena dopušta situaciju da djeca imaju različitu boju kose ili očiju od oba roditelja - tako da se ne mora odmah sumnjati u uticaj Marsa, ili, što je još češće, u komšiju :lol:
Necemo, ali hocemo da odredjena konstelacija daje potencijal za odredjene stvari u zivotu.
Do nas je hocemo li iskoristiti.
Ja imam odlican potencijal za muzicara, svirala sam godinama ali to nekako nije bilo to sto me interesuje.
Dakle bilo je do mene.
Horoskop daje sliku mogucnosti ali ne i prorocanstva.
tranquil

#213 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

pirmin wrote:
tranquil wrote: Ne druže, ti si bio u poziciji da validiraš astrologiju tako što bi pokazao da se poznati ljudi sličnih karakteristika pojavljuju u istim znakovima, ali po nekoj nevolji, datumi rođenja svih ljudi su uglavnom pravilno distribuirani po svim dijelovima godine, tako da možeš samo zachatavati koliko god hoćeš :lol:
E pa druze statisticaru :D na osnovu cega sam ti ja dao do zanja da sam astrolog ili da sam na bilo koji nacin astroloski potkovan da mogu stati u odbranu iste?
Samo sam naveo da je ona jedna od rijetkih koja pokusava da da konkretne odgovore na brojna pitanja koja se ticu zivota.
Pobijas svaki astroloski sistem-OK, tvoje je demokratsko pravo. :D :D
Ee pa budi onda faca pa ponudi kakvu konkretnu alternativu i (ponavljam se po x-ti put) prestani se sakrivati iza lolcine i chata te objasni nam na konkretnom primjeru neciji uspjeh ili neuspjeh. :D :D
Neka oni pričaju, šta imam ja pričati za njih.

Evo kako ljudi uspijevaju, ovih par naslova bih preporučio svima:

Image

Image

Evo kratkog sadržaja za one koji su prezauzeti gledanjem u natalne karte:
- ne pominje se uticaj zvijezda
njonjica

#214 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

tranquil wrote: Jao :lol:

I to je sve sto imas da kazes na prosli post?
Ma znam, onaj Mars ti zasmetao.....jah.
:lol: :lol: :lol: :lol:

Nego, idi se bavi necim sto volis.....ne otezavaj sebi zivot besmislenim diskusijama o besmislu postojanja ovog sistema, planeta u njemu i kosmosa uopste, jer sve je to tako besmisleno da se ne mozes prestati cuditi kako to jedno besmisleno smece truje ljude vec stoljecima (ma sta stoljecima?!), cak i one mnooogo pametnije od svih nas zajedno ovdje, pronadji sebi neki smisao...pa jbga, moras imati bar neki razlog da postojis.
tranquil

#215 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

terra_incognita wrote:
tranquil wrote:

Necemo, ali hocemo da odredjena konstelacija daje potencijal za odredjene stvari u zivotu.
Do nas je hocemo li iskoristiti.
Ja imam odlican potencijal za muzicara, svirala sam godinama ali to nekako nije bilo to sto me interesuje.
Dakle bilo je do mene.
Horoskop daje sliku mogucnosti ali ne i prorocanstva.
Kada bi barem mali dio ljudi iskoristio te mogućnosti date zvijezdama, distribucija znakova u zatvorima, na fakultetima, u vladama bi bio drugačiji. To nije slučaj - prema tome gdje je nestala ta mogućnost? Izgleda kao da nikada nije ni iskorištena.
Amazonka27

#216 Re: Astrologija =)

Post by Amazonka27 »

tranquil wrote:bla bla bla
bejbe...jel ti hoces da kazes da se nama zvijezde nisu poklopile...ili ipak je do toga sto smo se mi poklopili :D ili je za sve kriv sendvic...a ne polozaj zvijezda...znas ono...ima nesto u vazduhu :D
njonjica

#217 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

tranquil wrote: Neka oni pričaju, šta imam ja pričati za njih.
Jest vala, nek si mu rekao.
Sta ti imas pricati kad je vec sve davno receno, zna se ko treba da misli.

Jesi ti jedan od ove dvojice? :mrgreen:
tranquil

#218 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

njonjica wrote:

"Reče njonjica i izvuče dokaz da ljudi pod uticajem Marsa rađaju crvenokosu djecu".

Ili ipak ne :lol: Težak je taj gen za shvatiti :lol:
njonjica wrote:Nego, idi se bavi necim sto volis.....ne otezavaj sebi zivot besmislenim diskusijama o besmislu postojanja ovog sistema, planeta u njemu i kosmosa uopste, jer sve je to tako besmisleno da se ne mozes prestati cuditi kako to jedno besmisleno smece truje ljude vec stoljecima (ma sta stoljecima?!), cak i one mnooogo pametnije od svih nas zajedno ovdje, pronadji sebi neki smisao...pa jbga, moras imati bar neki razlog da postojis.
Ako ti smeta šta mogu :lol:
pirmin

#219 Re: Astrologija =)

Post by pirmin »

tranquil wrote:
Evo kako ljudi uspijevaju, ovih par naslova bih preporučio svima:

Image

Image

Evo kratkog sadržaja za one koji su prezauzeti gledanjem u natalne karte:
- ne pominje se uticaj zvijezda
Ne pominje se sto ne znaci da ga nema.
E sad, pretpostavljam da si procitao ova djela - da li si sta primjenio od ovih savjeta?
Ako jesi - da li su djelovali kod tebe?

- Nisu

(znam...jer nemas nekih predispozicija ;) )

A ne radi se o genima! :)
tranquil

#220 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

Amazonka27 wrote:
bejbe...jel ti hoces da kazes da se nama zvijezde nisu poklopile...ili ipak je do toga sto smo se mi poklopili :D ili je za sve kriv sendvic...a ne polozaj zvijezda...znas ono...ima nesto u vazduhu :D
Bejbe, meni bi bila isto draga bez obzira kada si rođena i kada sam ja rođen :D
Amazonka27

#221 Re: Astrologija =)

Post by Amazonka27 »

tranquil wrote:
Amazonka27 wrote:

pa meni bi smetalo da si rodjen 1818... :D
tranquil

#222 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

pirmin wrote:Ne pominje se sto ne znaci da ga nema.
E sad, pretpostavljam da si procitao ova djela - da li si sta primjenio od ovih savjeta?
Ako jesi - da li su djelovali kod tebe?

- Nisu

(znam...jer nemas nekih predispozicija ;) )

A ne radi se o genima! :)
I dalje pretpostavljaš da znaš nešto o meni, a ne znaš ništa :lol: ne možeš mi ni znaka pogoditi
njonjica

#223 Re: Astrologija =)

Post by njonjica »

tranquil wrote:
njonjica wrote:

"Reče njonjica i izvuče dokaz da ljudi pod uticajem Marsa rađaju crvenokosu djecu".

Ili ipak ne :lol: Težak je taj gen za shvatiti :lol:
njonjica wrote:Nego, idi se bavi necim sto volis.....ne otezavaj sebi zivot besmislenim diskusijama o besmislu postojanja ovog sistema, planeta u njemu i kosmosa uopste, jer sve je to tako besmisleno da se ne mozes prestati cuditi kako to jedno besmisleno smece truje ljude vec stoljecima (ma sta stoljecima?!), cak i one mnooogo pametnije od svih nas zajedno ovdje, pronadji sebi neki smisao...pa jbga, moras imati bar neki razlog da postojis.
Ako ti smeta šta mogu :lol:
:lol: :lol: :lol:
Boldirano ti nije bas dobro sroceno, ali buduci da si zesci amater oprastamo ovaj put :evil:

Ma ne smeta, nego covjece protraci sve dobre tranzite...al haj' kad ti tako volis......radix je to :oops:
tranquil

#224 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

njonjica wrote:
tranquil wrote: Neka oni pričaju, šta imam ja pričati za njih.
Jest vala, nek si mu rekao.
Sta ti imas pricati kad je vec sve davno receno, zna se ko treba da misli.

Jesi ti jedan od ove dvojice? :mrgreen:
Tražili ste neko objašnjenje - opet ste ga dobili, i opet odbacili. Pretpostavljam da je za neke Pluton je dovoljno dobro objašnjenje :-)
tranquil

#225 Re: Astrologija =)

Post by tranquil »

Amazonka27 wrote:
tranquil wrote:
Amazonka27 wrote:bejbe...jel ti hoces da kazes da se nama zvijezde nisu poklopile...ili ipak je do toga sto smo se mi poklopili :D ili je za sve kriv sendvic...a ne polozaj zvijezda...znas ono...ima nesto u vazduhu :D

pa meni bi smetalo da si rodjen 1818... :D
Pa dobro :D podnijeo bih neke manje oscilacije, tolike su previše i za mene :D
Locked