Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Locked
feral.tribune

#201 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by feral.tribune »

dr.gog wrote:
feral.tribune wrote:
Slabo ti kopcas .I jos k tome ne znas sta je sarkazam .Zalim te .
:) Hvala na sumilosti,ruka sućuti onima koji ne znaju uvijek je bilo odlika produhovljenih,i sarkazmu sklonih.Drago mi je zbog tvoje vrhunaravne intelektualne prosvjećenosti kojom si me obasuo u nastupu dobrote i Federalne "sarkoironije".Pazi da te ekipa s Bačvica ne optuži za bezočno korištenje imena milog im tjednika. :D Pozdrav od ožaljenog ti suforumaša . :zoka:
Jos kada bi mogao napisati gdje sam nesto slagao i koga sam uvrijedio , umjesto da se razbucujes rijecima koje ama bas nista ne znace .( Demagogija ) Moj stil pisanja je moja stvar .To nije tvoj ni bilo ciji problem .Problem je laz .Sta sam ja slagao ? Sta ?

P.S. Ili da me mozda optuzi Vice Vukojevic i Dario Kordic i Slobodan Prljak za nanosenje dusevnih boli . :D
feral.tribune

#202 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by feral.tribune »

dr.gog wrote:
feral.tribune wrote:
Dobra digresija .A meni se desila agresija ,okupacija , konclogori , kulturocid , urbicid , genocid !
off-topic...čemu trošenje energije na idiotske konstrukcije o stepenovanju hrvatstva i stepenovanju prijateljstva vjekovno zaljubljenih naroda? :D ili sam i ja nekamo zametnuo "sarkazam"hebiga..izvini ako sam bio neuljudan ..naslov teme vapi za prvim medikamentom u preporučenoj terapiji :D
Naravno da sam naslov teme asocira na potpunu odsutnost bilo kakve realnosti i granici sa idiotizmom ili zestokim podjebavanjem .Medjutim ima ljudi koji to ozbiljno shvataju .Sta sam trebao napisati ovome Atili koji predlaze da muslimani u svadbama pjevaju Matu Bulica i da se na takav nacin priblize Hrvatima a ja odrastao sa Hrvatima uz Haustor , Azru ...Drugi Nacin , Bou ....Arsena Dedica a on meni Matu Bulica i stoljece sedmo , kamen hercegovacki ,povijest koja je zapisana u kamenu na stini , grudu rodnu i picku materinu koja je dovela do katastrofe biblijskih razmjera .Pisem istinu i tako opominjem i podsjecam .Bez istine nema buducnosti .Ali kod nas je uvijek gori onaj koji pise ( citira )ironizira sta su radili i govorili Praljak i Vukojevic nego njih dvojica koja su radili i govorili to sto vec jesu . Znas li ti sta je pricao taj Vukojevic kada je silovao ? Umjesto da njemu ponudis i zatvor u Banovocima i u Zenici i tablete za lijecenje ti to nudis meni .Ja postavim stenograme za koje i ptice na grani znaju i o Vakufu i o Mostu i o Mostaru i o logorima i o planovima kako da se jedna drzava razvali a meni dodje tip @ Pjo i @Osa i vrijedja .Ja kada bi njega vrijedjao ja bi mu poslao broj telefona .On je kukavica .On vrijedja mene umjesto onoga ko je napravio da u Gornjem Vakufu ima vise drvenih nogu nego pravih .O Mostaru da ne pricam .Cigla na cigli nije ostala u onom drugom dijelu grada .To treba osuditi ako si covjek a ne pljuvati po onome ko je to zapisao i ko ne zeli da laz pobijedi .Ako pobijedi laz gotovi smo svi .Samo nas moze spasiti istina .Nista drugo .Veca sam ja budala s kim se upustam u diskusuju .Onaj ko je htio saznati istinu sazano je .Onaj ko nije on ce i dalje citati Vecernjak gdje pise kako je voda iz Neretve spricnula nekako cudno i da je to znak da su podli muslimani digli Most i svalili taj barbarski cin na uljudbene Hrvate koji pripadaju europskom kutrurnom krugu .Ma sikter .
Lincoln-Burrows

#203 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by Lincoln-Burrows »

Možda da se pokuša s vraćanjem povjerenja, mislim da optužbe
kao i sotoniziranje svega što je hrvatsko stvara atmosferu još
veće razjedinjenosti u federaciji. A kada bi se malo više držali Božjih
zakona a malo manje ljudskih uredbi, mnogo bi dalje stigli
na ovom planu.
feral.tribune

#204 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by feral.tribune »

Lincoln-Burrows wrote:Možda da se pokuša s vraćanjem povjerenja, mislim da optužbe
kao i sotoniziranje svega što je hrvatsko stvara atmosferu još
veće razjedinjenosti u federaciji. A kada bi se malo više držali Božjih
zakona a malo manje ljudskih uredbi, mnogo bi dalje stigli
na ovom planu.
Koji mozak u picku materinu a ko ti je pisao te Bozije zakone nego ljudska ruka pa nije Bog pisao one svete knjige pa ih baco iz aviona , jedna muslimanima druga krscanima treca zidovima peta budistima ....sve su to napisali ljudi da bi vladali ljudima i da bi preko ljudi uzimali opet drugim ljudima .A " sotoniziranje " o kome ti pricas mogo bi se ovako prevesti . " Pa ljudi moji ne moramo se drzati zakona , pravde i istine kao pijan plota "
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#205 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by dr.gog »

feral.tribune wrote:
dr.gog wrote:
feral.tribune wrote:
Dobra digresija .A meni se desila agresija ,okupacija , konclogori , kulturocid , urbicid , genocid !
off-topic...čemu trošenje energije na idiotske konstrukcije o stepenovanju hrvatstva i stepenovanju prijateljstva vjekovno zaljubljenih naroda? :D ili sam i ja nekamo zametnuo "sarkazam"hebiga..izvini ako sam bio neuljudan ..naslov teme vapi za prvim medikamentom u preporučenoj terapiji :D
Naravno da sam naslov teme asocira na potpunu odsutnost bilo kakve realnosti i granici sa idiotizmom ili zestokim podjebavanjem .Medjutim ima ljudi koji to ozbiljno shvataju .Sta sam trebao napisati ovome Atili koji predlaze da muslimani u svadbama pjevaju Matu Bulica i da se na takav nacin priblize Hrvatima a ja odrastao sa Hrvatima uz Haustor , Azru ...Drugi Nacin , Bou ....Arsena Dedica a on meni Matu Bulica i stoljece sedmo , kamen hercegovacki ,povijest koja je zapisana u kamenu na stini , grudu rodnu i picku materinu koja je dovela do katastrofe biblijskih razmjera .Pisem istinu i tako opominjem i podsjecam .Bez istine nema buducnosti .Ali kod nas je uvijek gori onaj koji pise ( citira )ironizira sta su radili i govorili Praljak i Vukojevic nego njih dvojica koja su radili i govorili to sto vec jesu . Znas li ti sta je pricao taj Vukojevic kada je silovao ? Umjesto da njemu ponudis i zatvor u Banovocima i u Zenici i tablete za lijecenje ti to nudis meni .Ja postavim stenograme za koje i ptice na grani znaju i o Vakufu i o Mostu i o Mostaru i o logorima i o planovima kako da se jedna drzava razvali a meni dodje tip @ Pjo i @Osa i vrijedja .Ja kada bi njega vrijedjao ja bi mu poslao broj telefona .On je kukavica .On vrijedja mene umjesto onoga ko je napravio da u Gornjem Vakufu ima vise drvenih nogu nego pravih .O Mostaru da ne pricam .Cigla na cigli nije ostala u onom drugom dijelu grada .To treba osuditi ako si covjek a ne pljuvati po onome ko je to zapisao i ko ne zeli da laz pobijedi .Ako pobijedi laz gotovi smo svi .Samo nas moze spasiti istina .Nista drugo .Veca sam ja budala s kim se upustam u diskusuju .Onaj ko je htio saznati istinu sazano je .Onaj ko nije on ce i dalje citati Vecernjak gdje pise kako je voda iz Neretve spricnula nekako cudno i da je to znak da su podli muslimani digli Most i svalili taj barbarski cin na uljudbene Hrvate koji pripadaju europskom kutrurnom krugu .Ma sikter .
Shvatam jer sam sličnih dumina i ja,no prepusti Forumsku uljudbu nekom ko je vješt sa idiotizmima.
Stpljenje je zlata vrijedno,a odmjerenost sa finim začinom cinizma je najubojitija,glede&unatoč ovih bolesti i tvojeg nicknamea.
osa

#206 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by osa »

["]Mi se s Hrvatima ne trebamo svadjati, to je besmislica, po svemu smo im jako bliski, etnicki smo njima najblizi, maltene isti, povijest nam u istom pravcu ide, najcesce bar, nikad se s njima nismo kacili do ovih hercegovackih pametnjakovica i licnim interesom vodjenih lupeza (mislim nasih kao i njihovih). Veliku nam stetu rade ovi neki osjecaji nesloge, jer mi samo ujedinjeni mozemo stajati pred istocnim nam susjedom bez bojazni na njegovu reakciju u slucaju da mu se nesto ne svidi u nasoj politici. Srbija jest na koljenima danas, ali nece vijecno biti, a od nas su duplo brojniji, potencijalno duplo mocniji, ne treba zaboravljati zasto smo uvijek bili bliski s Hrvatima, te da ne vrijedi par hercegovacke bagre da se visestoljecne prijateljske veze ovoliko kvare.[/quote]

Tudjamn , Sarinic , Lerotic ,Granic , Valentic , Sokol , Sentija , Djodan , Seks , Radic , Starcevic , Supilo , Macek ., Tomac i ihihiihi .....niko od njih nije bio Hrecegovac .Nisu Hercegovci krivi za sva zla ovog svijeta .Zagreb kada popusi sve svali na hercegovce .Od Jasenovca do dretelja .Kordica i Blaskica su isporucili ali od svojih ni jednog osim Albanca Ademija .[/quote]

ha,ha,ha, ako je zagreb popušio šta je tek s tobom.[/quote]

Dobra digresija .A meni se desila agresija ,okupacija , masovna ubistva metkom u potiljak , masovna silovanja , konclogori , kulturocid , urbicid , genocid ![/quote]

suosjećam s tobom, to se desilo i meni u manjem i nešto blažem obliku, ali kako kaže ona narodna " nije sramota pasti, sramota je ostati dugo ležat" a mi smo se digli i gadno vratili jer " bog je da prašta čovjek je da pamti i uzvraća".
Prozor

#207 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by Prozor »

A sta je bilo izmedju padanja i vracanja?
and

#208 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by and »

a jel se ovaj pokret nekad zvao hrvatska zajednica herceg-bosna?
Fair Life

#209 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by Fair Life »

and wrote:a jel se ovaj pokret nekad zvao hrvatska zajednica herceg-bosna?
Bobanovina

:lol: :lol:
osa

#210 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by osa »

Prozor wrote:A sta je bilo izmedju padanja i vracanja?
trening, obuka i priprema.
feral.tribune

#211 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by feral.tribune »

osa wrote:
Prozor wrote:A sta je bilo izmedju padanja i vracanja?
trening, obuka i priprema.
Sa bojevom municijom , na zivim ljudima i u drugoj zemlji :-? 8)
4xvit.c

#212 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by 4xvit.c »

ni jedan srpski mudroser mi ne moze tako podici nacionalni duh, kao prosjecan hrvat, bosnjak, il ovakav sajt suptilno prozet mrznjom prema svemu sto je srpsko. ako vam nesto znaci, moja podrska ovoj ideji pripajanja FBH hrvatskoj, imate je od srca, samo NAS pustite da idemo svojim putem.
winabike

#213 Re: Pokret za pripajanje FBiH Hrvatskoj?!? Vol.2

Post by winabike »

4xvit.c wrote:ni jedan srpski mudroser mi ne moze tako podici nacionalni duh...
Hajd', valjda je bitno da ti se podize nacinalni duh. Ako nista drugo.

Sretno dizanje!
Locked