Unicredit - prva prava evropska sramota

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#201 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Truba »

prijatelj mi je dugo čeko
doduše bila je unikredit zagrebačka :D
Majjah

#202 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Majjah »

b@tto wrote:ima li ko da ima yes paket,ja evo čekam od srijede 1.4. kada sam predao formular,niti me zovu,niti bilo šta znam,koliko se čeka na taj paket,ima li bilo kakva iskustva sa ovom uslugom.
Yes se otvara trenutno kada dodjes u poslovnicu, na licu mjesta. Na karticu za bankomkat cekas otprilike oko 4 sedmice, nazvat ce te da dodjes po nju, pin za nju ces dobiti prije nje i bit ce ti poslan postom na kucnu adresu.
d2

#203 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by d2 »

nady wrote:Sa uslugama Unicredit banke sam prezadovoljan godinama i ne vidim razlog zašto bih je mjenjao.Da ne bih slučajno prešao na Raiffeisen banku, pa da plaćam članarinu i reizdavanje na debitnu karticu ili ne daj bože da vadim ljekarsko uvjerenje da bih dobio MasterCard ili plaćao reizdavanje VISE 50KM nakon godinu dana, jok ja.
ja iz tog razloga nemam rajfajzen karticu iako sam kod njih od kako je rat stao, maltene treba nalaz krvi da izvadis kreditnu - nema sanse, ne dam, UC mi je (prilicno) ok.
shin

#204 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shin »

nady wrote:Sa uslugama Unicredit banke sam prezadovoljan godinama i ne vidim razlog zašto bih je mjenjao.Da ne bih slučajno prešao na Raiffeisen banku, pa da plaćam članarinu i reizdavanje na debitnu karticu ili ne daj bože da vadim ljekarsko uvjerenje da bih dobio MasterCard ili plaćao reizdavanje VISE 50KM nakon godinu dana, jok ja.

Evo ga iz štaba, neki dan izvadio Visa Electron ne treba ljekarsko. Izdavanje je 0km dok ublehaši HVB/Unikredit uzimaju 10km. Ha ja.
nady

#205 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by nady »

Hoćeš reći da je Raiffeisen MasterCard ili VISA besplatno i upisnina i članarina.Koje si podatke ostavio na pristupnici kad si popunjavao.Nema podataka o mjesečnim troškovima, broju djece, dodatnim prihodima, djevojačkih prezimena majki itd.A za debitnu karticu su mi tražili da ovjerim pristupnicu u firmi sa upisanim iznosima primanja, administrativnih zabrana i još naplaćuju 5KM za reizdavanje debitne kartice Maestro i 5KM za članarinu.E neznam onda u kojoj sam ja banci bio.

A za troškove za karticu evo link, http://www.raiffeisenbank.ba/bs/stanovn ... revol2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;.
shin

#206 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shin »

nady wrote:Hoćeš reći da je Raiffeisen MasterCard ili VISA besplatno i upisnina i članarina.Koje si podatke ostavio na pristupnici kad si popunjavao.Nema podataka o mjesečnim troškovima, broju djece, dodatnim prihodima, djevojačkih prezimena majki itd.A za debitnu karticu su mi tražili da ovjerim pristupnicu u firmi sa upisanim iznosima primanja, administrativnih zabrana i još naplaćuju 5KM za reizdavanje debitne kartice Maestro i 5KM za članarinu.E neznam onda u kojoj sam ja banci bio.

A za troškove za karticu evo link, http://www.raiffeisenbank.ba/bs/stanovn ... revol2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;.

Vidi ljepoto, prvo sam predao u HVB i zajebavali su me dva mjeseca i naplatili 10km za otvaranje. Kada sam vidio da nema nista od njih i da karticu necu dobiti Bog dragi zna kada skoknem u Raiffeisen i predam za karticu bez placanja koja je bila gotova za sedam dana. Jeste bilo peglativnih formulara koje sam zavrsio za dva sata sto je u odnosu na dva mjeseca veoma kratak period.

Imao sam namjeru kod njih da izvadim karticu ali ocito stoka nije bila dovoljno raspolozena da je odradi.
Meshtar

#207 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Meshtar »

shin wrote:
nady wrote:Hoćeš reći da je Raiffeisen MasterCard ili VISA besplatno i upisnina i članarina.Koje si podatke ostavio na pristupnici kad si popunjavao.Nema podataka o mjesečnim troškovima, broju djece, dodatnim prihodima, djevojačkih prezimena majki itd.A za debitnu karticu su mi tražili da ovjerim pristupnicu u firmi sa upisanim iznosima primanja, administrativnih zabrana i još naplaćuju 5KM za reizdavanje debitne kartice Maestro i 5KM za članarinu.E neznam onda u kojoj sam ja banci bio.

A za troškove za karticu evo link, http://www.raiffeisenbank.ba/bs/stanovn ... revol2.htm" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;.

Vidi ljepoto, prvo sam predao u HVB i zajebavali su me dva mjeseca i naplatili 10km za otvaranje. Kada sam vidio da nema nista od njih i da karticu necu dobiti Bog dragi zna kada skoknem u Raiffeisen i predam za karticu bez placanja koja je bila gotova za sedam dana. Jeste bilo peglativnih formulara koje sam zavrsio za dva sata sto je u odnosu na dva mjeseca veoma kratak period.

Imao sam namjeru kod njih da izvadim karticu ali ocito stoka nije bila dovoljno raspolozena da je odradi.
Aferim Shine, ja isto koristim Raiffeisen već blizu 3 godine, bez srkleta i muka pri vađenju kartica. Zamijenio neki dan, budući da su stare istekle, isto bez problema.
shin

#208 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shin »

Meša, vazda si bio konstantan kao poli salama.
nady

#209 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by nady »

De nam Meštre reci skinuše li ti koju marku za to reizdavanje kartice i članarinu, i na koji period izdaju/reizdaju kreditne kartice.
Meshtar

#210 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Meshtar »

nady wrote:De nam Meštre reci skinuše li ti koju marku za to reizdavanje kartice i članarinu, i na koji period izdaju/reizdaju kreditne kartice.
Niti marke, volio bi da ti mogu skenirati izvještaj ovdje ali malo je privatno:-) trajanje kartica 2 godine. Jedino što sam platio na prvom izdavanj 10 KM za set Visa + Maestro
shin

#211 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shin »

Kartica vazi dvije godine, ne placa se obnova. Nady gdje si ti to vadio, u feroelektru izgleda :lol:
Meshtar

#212 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Meshtar »

Agrokomerc:-)
nady

#213 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by nady »

Halooo, ja pričam o kreditnim karticama a ti meni o Maestro i Visa set, pa dajte ljudi uozbiljite se.

E pa vidiš o tome ti i pričam platio si naknadu za debitne kartice kod izdavanja 10KM, po 5KM za svaku, a za kreditnu VISA i troškove fino sam vam postavio link.

Klikni na link koji sam postavio u nekom od prethodnih postova pa vidi o čemu pričam.
shin

#214 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by shin »

Meshtar wrote:Agrokomerc:-)
Potpisao se na kutiju topsa :lol:
Meshtar

#215 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Meshtar »

shin wrote:
Meshtar wrote:Agrokomerc:-)
Potpisao se na kutiju topsa :lol:

K'o Bolić:-) (ne rade mi fucking smajliji)
b@tto

#216 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

Majjah wrote:
b@tto wrote:ima li ko da ima yes paket,ja evo čekam od srijede 1.4. kada sam predao formular,niti me zovu,niti bilo šta znam,koliko se čeka na taj paket,ima li bilo kakva iskustva sa ovom uslugom.
Yes se otvara trenutno kada dodjes u poslovnicu, na licu mjesta. Na karticu za bankomkat cekas otprilike oko 4 sedmice, nazvat ce te da dodjes po nju, pin za nju ces dobiti prije nje i bit ce ti poslan postom na kucnu adresu.[/quot

ok,hvala
van Basten

#217 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by van Basten »

danas sam se konačno nakanio otići i otkazati im račun. Procedura je trajala 40 min (zbog drugih razloga, gužve oko drugih poslova i sl) i opet su mi uzeli telefopn da me zovnu ako "nešto ne bude jasno" :shock:
zaista ne vidim šta ima biti nejasno u gašenju računa... "imam račun, želim ga ugasiti" "ok, ispunite to i to, platite toliko i zdravo" " hvala i prijatno"
ali jok... ovdje se i to komplikuje. Helem... sretno im u daljem poslovanju, ali bez mene
b@tto

#218 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

evo mene opet,još ništa od paketa yes,a predao formualre 2.4.,znači više od mjesec dana čekam.
kao da dižem kredit od 1 000 000 km,pa se dugo čeka.
chuchumbamayumbe

#219 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by chuchumbamayumbe »

Ja jutros na Alipasinom da podignem para, kad ono ne rade...niti obavjestenja na vratima, nista, samo zatvoreno!
Odron.
van Basten

#220 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by van Basten »

Nažalost to nije specijalnost samo UNicerdit banke... čini mi se da su sve banke spojile odmor i za današnji dan, a rijetko gdje sam pročitao obavijest o tome na bilo kojoj banci, iako sam se maloprije vratio iz šetnje gradom
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#221 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by Truba »

zato se novci dižu ranije :D

nije valjda da ste sve potrošili :D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#222 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Danas nabasah na jedan od rijetkih bankomata koji rade (peta sreca) kad ne mogu podici love - nema dovoljno sredstava, a trebalo bi biti i prema mojoj evidenciji i prema ELBI. Da provjerim stanje, zamisli ima i papira MIRIKUL :D ali račun mi opterećen za 1000 KM više nego što bi trebalo, i debelo sam preko limita, što je opet nemoguće. Koja im je to politika? Mafija!!! :x
b@tto

#223 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by b@tto »

opet ja.
2.4. predao ispunjen i ovjeren formular za visa classic karticu za yes paket.
mjesec dana me niko ne zove iz banke,prije 6 dana ja pošaljem mail sa pitanjem šta da radim,u odgovoru mi kažu da mi je račun aktiviran i da kontaktiram filijalu u mjestu u kojem sam predao formular.
ja nazovem filijalu,kažem svoje podatke,pita me žena da li sam potpisao ugovor,kažem kakav ugovor pa niko mo ga nije ni nudio,ok,kaže da će me nazvati,to je bilo u utorak ili srijedu.
normalno,poziva nije bilo.

profesionalizam na djelu,čestitam
frolac

#224 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by frolac »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Danas nabasah na jedan od rijetkih bankomata koji rade (peta sreca) kad ne mogu podici love - nema dovoljno sredstava, a trebalo bi biti i prema mojoj evidenciji i prema ELBI. Da provjerim stanje, zamisli ima i papira MIRIKUL :D ali račun mi opterećen za 1000 KM više nego što bi trebalo, i debelo sam preko limita, što je opet nemoguće. Koja im je to politika? Mafija!!! :x
i ja imam isti problem i vec mi se par puta desavalo, naime ti kad podignes lovu, sistem taj tvoj iznos koji si podigao prvo prebaci u pending dok se to ne proknjizi i novci ti se skinu sa racuna, e taj isti sistem ne skine lovu sa pendinga nego tamo to i dalje ostane, tako da se desi da imas rezervisanih sredstava i zato kartica ne dozvoljava da vise dizes. Trebas ih nazvati i reci koji ti je problem, meni to zavrse za par sati i sve radi.
za_sada_bez_dobrog_nicka

#225 Re: Unicredit - prva prava evropska sramota

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Sve je to lijepo dok ne uliješ sto marona goriva na pumpi i ideš platiti karticom jer znaš da ima sredstava, a ono - belaj. Voli to ova mafija činiti naročito nedjeljom. :x
Post Reply