Nezavsinost rs?? Od koga to?

Post Reply
fantom slobode

Post by fantom slobode »

Drug Član wrote:
fubarady wrote:Republika Srpska je evoluirala od zaštite golog života članova moje porodice u periodu 1992-1995;

moram komentarisat
šta si mislio pod ovim???
Zar je potrebno :? Ali strahujući da ne otkrijem previše rećiću samo da mi je ujak kao civil odveden u logor Dretelj i poslije razmjene da je živio još par godina i umro, a da je porodica na jedvite jade sa JNA pobjegla iz Čapljine. Komšinica prošle godine prvi put rekla majci, kad su nam upali u stan da su vikali "Gdje je majku joj j...da je bacimo kroz prozor!" i druge gadosti...
\
pa ti onda imas sve razloge da zalis i proklinjes dogovor u Karadjordjevu.A mislim da nisi dugo studirao u Sarajevu, predratni brucos pretpostavljam, nesto ne znam nijednog Capljinca da se vrtio po Steleksu.
Drug Član

Post by Drug Član »

Evo ovako, tada (u prvim danima rata) je upravnik logora Dretelj bio neki Bošnjak, zaboravio sam kako se zove, nekako mi je nebitno, majkemi, koga zanima može lako saznati, a poslije mog ujaka su "na red" došli Bošnjaci, žalosno, ali opet kažem taki vakat bio..
IZVANZEMALJAC

Post by IZVANZEMALJAC »

ld wrote:
Drug Član wrote:
fubarady wrote:Republika Srpska je evoluirala od zaštite golog života članova moje porodice u periodu 1992-1995;

moram komentarisat
Zar je potrebno :? Ali strahujući da ne otkrijem previše rećiću samo da mi je ujak kao civil odveden u logor Dretelj i poslije razmjene da je živio još par godina i umro, a da je porodica na jedvite jade sa JNA pobjegla iz Čapljine. Komšinica prošle godine prvi put rekla majci, kad su nam upali u stan da su vikali "Gdje je majku joj j...da je bacimo kroz prozor!" i druge gadosti...
da li su i to bili alijini mudjahedini????
Vjerovatno sam Bin Laden. Kad bolje razmislim on je bio iza razpada Jugoslavije.
Strah ga bilo da muslimanskim ekstremistima ponestane Sarajevskog pa napao okolna "Srbska" sela da bude manja potrošnja.
tempora

Post by tempora »

Drug Član wrote:

moram komentarisat
Zar je potrebno :? Ali strahujući da ne otkrijem previše rećiću samo da mi je ujak kao civil odveden u logor Dretelj i poslije razmjene da je živio još par godina i umro, a da je porodica na jedvite jade sa JNA pobjegla iz Čapljine. Komšinica prošle godine prvi put rekla majci, kad su nam upali u stan da su vikali "Gdje je majku joj j...da je bacimo kroz prozor!" i druge gadosti...tako bilo vrijeme ...

Ne ulazeci u tvoju licnu tragediju, koju, da se sto bolje razumijemo nicim ne zelim umanjiti, cak sta vise, ipak smatram da je sramno reci da je sramno i mentalno porazno pricati o "evoluciji"jedne genocidne tvorevine, u kojoj jos uvijek leze neiskopane masovne grobnice a ciji su ne srpski stanovnici od Bijeljine pa na dalje, godinama radili prinudno po ulicama i nad kojima je vrsen strasan teror.Da te podsjetim samo na jedno.Nigdje u RSú ne postoji niti jedna opstina sa 10 % druge etnicke pripadnosti.Nemoj mi samo reci, da se radilo o humanom preseljavanju jer cu pomisliti da je mem Steleksa ostavio trajne posljedice na tvoje razmisljanje. :(
Drug Član

Post by Drug Član »

tempora wrote:
Ne ulazeci u tvoju licnu tragediju, koju, da se sto bolje razumijemo nicim ne zelim umanjiti, cak sta vise, ipak smatram da je sramno reci da je sramno i mentalno porazno pricati o "evoluciji"jedne genocidne tvorevine, u kojoj jos uvijek leze neiskopane masovne grobnice a ciji su ne srpski stanovnici od Bijeljine pa na dalje, godinama radili prinudno po ulicama i nad kojima je vrsen strasan teror.Da te podsjetim samo na jedno.Nigdje u RSú ne postoji niti jedna opstina sa 10 % druge etnicke pripadnosti.Nemoj mi samo reci, da se radilo o humanom preseljavanju jer cu pomisliti da je mem Steleksa ostavio trajne posljedice na tvoje razmisljanje. :(
Ne želeći da umanjim stradanje Bošnjaka u prethodnom ratu i naravno ne želeći da branim ratne zločince koji su osramotili svoj i moj narod, želim reći da je ovo je ipak malo off topic! Mislim da dosta Bošnjaka ne shvata da ima jako puno ljudi u RS kojima drugi narodi, vjere i nacije apsolutno ne smetaju, naprotiv. Ja bi prvi bio najsretniji da BiH danas može da se nazove građanskom državom, ali na žalost još ne može i još dugo neće moći. To je činjenica, na žalost! Opet kažem mislim da će to moći onda kada zajedno u društvu naših komšija Srbije i Hrvatske budemo u evropskom društvu. Ovako sad sa svim našim strahovima i predrasudama, mi imamo prije plemensku zajednicu nego građansku državu.
madner

Post by madner »

Imal na ovom forumu neko da nije bivši ili sadašnji student etf-a? :D
banjaluka078

Post by banjaluka078 »

Drug Član wrote:Znam da je ovo što sam sad rekao možda i predrasuda jer na kraju krajeva imam dosta prijatelja Bošnjaka ovdje u Banjoj Luci čija djeca bez problema pohađaju vrtiće, osnove i srednje škole, ali ipak...

Naravno da pohadjaju bez problema, ako mislis na fizicku sigurnost.
A jesi li pitao njih ikada da ti iskreno, ali bas 100% iskreno, kazu kako se oni odnose prema tome i osjecaju sto su tekstovi i pjesmice nerijetko na ekavici, uvijek cirilicom i o svecima s kojima nemaju veze? O tome sto se na izlete ide u pravoslavne crkve i manastire, nerijetko i u Srbiju, na Kozaru u "Muzej tri genocida protiv srpskog naroda", ali ne daj Boze da ih se odvede negdje u Federaciju, sto se uci malcice drugacija istorija, pa roditelji cesto s njima radi kod kuce i uce ih da Bosnjaci iz Federacije nisu njihov neprijatelj? Pitaj, jer djeca iz moje porodice, barem ona koja se jos uvijek ne igraju u nizim razredima osnovne, i njihovi roditelji, bas i nisu najsretniji s tim skolskim programom.
tempora

Post by tempora »

Drug Član wrote:
tempora wrote:
Ne želeći da umanjim stradanje Bošnjaka u prethodnom ratu i naravno ne želeći da branim ratne zločince koji su osramotili svoj i moj narod, želim reći da je ovo je ipak malo off topic! Mislim da dosta Bošnjaka ne shvata da ima jako puno ljudi u RS kojima drugi narodi, vjere i nacije apsolutno ne smetaju, naprotiv. Ja bi prvi bio najsretniji da BiH danas može da se nazove građanskom državom, ali na žalost još ne može i još dugo neće moći. To je činjenica, na žalost! Opet kažem mislim da će to moći onda kada zajedno u društvu naših komšija Srbije i Hrvatske budemo u evropskom društvu. Ovako sad sa svim našim strahovima i predrasudama, mi imamo prije plemensku zajednicu nego građansku državu.
Mislim da nisam nigdje izjavila niti se vodila predrasudama o narodu u RS.Ono sto pokusah podvuci je tvoja izjava o evoluciji-koja mi se ucinila krajnje neumjesnom i vrlo vjerovatno sa moje strane pogresno interpretiranom.Jer tvoj odgovor je implicirao nekakvo opravdanje, tj iz njega sam izvukla taj zakljucak.Zbog cega se i izvinjavam.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Lektira za OŠ u RS

VI razred

1. Danijel Defo: Robinzon Kruso
2. Mark Tven: Doživljaji Toma Sojera
3. Branko Ćopić: Orlovi rano lete
4. Branko V. Radičević: Pesme o majci

VII razred

1. Džonatan Svift: Guliverova putovanja
2. A.S.Egziperi: Mali princ
3. Petar Kočić: Vukov gaj
4. Kneževa večera - narodna epska pjesma
5. Narodne lirske pjesme – šaljive i običajne ( izbor )

VIII razred

1. Perl Bak: Veliki talas
2. Svetozar Ćorović: Stojan Mutikaša
3. Miroslav Antić: Plavi čuperak
4. Stevan Sremac: Pop Ćira i pop Spira
5. Sava Nemanjić:sveti Sava u književnosti ( izbor Savinih spisa, narodnog predanja i umjetničke poezije o sv.Savi )

IX razred

1. Ivo Andrić: Izbor pripovijedaka o djeci
2. Dobrica Ćosić: Vreme smrti ( odlomak )
3. Desanka Maksimović: Na šesnaesti rođendan
4. Izbor iz savremene srpske poezije i proze
Herc

Post by Herc »

Tzv. RS evoluirala :-)
Zamisljam 3. Reich kako evoluira u gradansko drustvo ciste arijevske rase.
Drug Član

Post by Drug Član »

banjaluka078 wrote:
Drug Član wrote:Znam da je ovo što sam sad rekao možda i predrasuda jer na kraju krajeva imam dosta prijatelja Bošnjaka ovdje u Banjoj Luci čija djeca bez problema pohađaju vrtiće, osnove i srednje škole, ali ipak...

Naravno da pohadjaju bez problema, ako mislis na fizicku sigurnost.
A jesi li pitao njih ikada da ti iskreno, ali bas 100% iskreno, kazu kako se oni odnose prema tome i osjecaju sto su tekstovi i pjesmice nerijetko na ekavici, uvijek cirilicom i o svecima s kojima nemaju veze? O tome sto se na izlete ide u pravoslavne crkve i manastire, nerijetko i u Srbiju, na Kozaru u "Muzej tri genocida protiv srpskog naroda", ali ne daj Boze da ih se odvede negdje u Federaciju, sto se uci malcice drugacija istorija, pa roditelji cesto s njima radi kod kuce i uce ih da Bosnjaci iz Federacije nisu njihov neprijatelj? Pitaj, jer djeca iz moje porodice, barem ona koja se jos uvijek ne igraju u nizim razredima osnovne, i njihovi roditelji, bas i nisu najsretniji s tim skolskim programom.
Sve se slažem s tobom i razumijem frustraciju, osim ćirilice. Dabogda uče još neki alfabet, što više znaju više vrijede ;-) ;-)
banjaluka078

Post by banjaluka078 »

Drug Član wrote: Sve se slažem s tobom i razumijem frustraciju, osim ćirilice. Dabogda uče još neki alfabet, što više znaju više vrijede ;-) ;-)
Meni je cirilica najmanji problem u zivotu, da se razumijemo - to pismo mi nimalo ne smeta, osim kad je to, uslovno receno, jedino pismo koje se uci i sa kojeg se uci. Latinica je, cini mi se, svedena na puku potrebu kako bi se mogla uciti informatika i strani jezici.
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

obavezna lektira za 14-godisnjake - politicka proza "Vreme smrti" Dobrice Cosica

knjiga je bila u YU zabranjena a pored kompletne nacionalne patetike ima i biser da je "Tito ucestvovao u Kolubarskoj bici na strani Austrougarske"
Drug Član

Post by Drug Član »

Herc wrote:Tzv. RS evoluirala :-)
Nemojte mi sad tražit dlaku u jajetu. Eno kako me je tempora fino razumjela.

Ajde ovako da ne kažem RS, već da je moja percepcija o RS evoluirala, dakle promjenila se od....do...
And in order to prevent to be misunderstood again:
Evolution-A gradual process of change and development (Cambridge Advanced Learner's Dictionary) :)
Drug Član

Post by Drug Član »

banjaluka078 wrote:
Drug Član wrote: Sve se slažem s tobom i razumijem frustraciju, osim ćirilice. Dabogda uče još neki alfabet, što više znaju više vrijede ;-) ;-)
Meni je cirilica najmanji problem u zivotu, da se razumijemo - to pismo mi nimalo ne smeta, osim kad je to, uslovno receno, jedino pismo koje se uci i sa kojeg se uci. Latinica je, cini mi se, svedena na puku potrebu kako bi se mogla uciti informatika i strani jezici.
Uče se koliko znam oba pisma, i ćirilica i latinica, a u pravopisu srpskog jezika kaže i da su oba pisma potpuno ravnopravna, dakle ko ne zna latinicu, sa stanovišta srpskog jezika je nepismen! I ja sam tata, pa idem "ponovo" u OŠ!
feral.tribune

Post by feral.tribune »

accent wrote:
Tvrtko_I wrote:
accent wrote:ljudi ja sam fakat vise umoran od Srbije i srba zadojenih nacionalizmom, idejama o nekakvoj velikoj srbiji i inace ja im od srca savjetujem da prestanu zivjeti u mitologiji kosovo evo drugi put u istoriji izgubise ovj put izgleda za stalno

a sto se tice rs-a bas zbog tog mog umora i nemogucnosti suzivota (necu da za 50 godina moje djete ratuje) ja bi im dozvolio da se odcjepe neka proglase samostalnost evo ja cu prvi glasati za to iako nisam srbin, ali bi poselj toga podigo ogroman zid (kao sto jevreji dizu zid oko arapa) i nebi im dao prismrditi federacij

naravno onda bi i hrvati htjeli svoj dio ma dao bi i njima

sta se imamo vise upinjati da smo za nekakvu jedinstvenu BiH bili smo i u ratu za jedinstvenu BiH i ispade na kraju da su ljudi djaba izginuli

NEK IDE RS U SRBIJU A HB U HRVATSKU NEK IM JE SA SRECOM
ali kako stvari stoje izgleda da cu prije ja otici odavde
E pa sefe moj kada Bosna bude bila samo tvoja babovina onda je daji kome hoces. Sve dotle samo svoju mater moze podijeliti jel ti jasno.
HMMM na uzorku od 6 ljudi troje se je zapalilo pravo (tvrtko nikome nisam robinu ni roditelje sopmenuo budimo kulturni, interesuje me reakcija zoooma na Tvrkov komentar, nejse idemo dalje), troje je hajmo rec onako ljuto sve dok nebudemo svi isto ljuti nece nam biti dobro hocu da kazem je sljedece da bi nam bilo bolje moramo biti slozni a to komsije imaju mi sloge nemamo nit cemo je kada imati
znam da ovdje to nije tema ali primjer je zadnje kamenovanje kantona
svi nesta osudjuju ma nam osudjivanja nego smo trebali srusiti zgradu TAJU zatrpati u njoj i napraviti drugu pa da vidimo kojem bi od politicara naumpalo da trguje sa nama
evo primjera policije jel nam ga LEpi 100% zavuko
mislim a nadam se da grijesim da mi jedinstvene Bosne i Hercegovine jos dugo necemo imati upravo zbog toga sto nismo pravo ljuti

tko da mi mozemo ovdje iz supljeg u prazno ali njihovo prolazi
Ti si prvokator .Nazalost trojica ljudi se okliznuse na tvoj tanki i prozirni led .
Nista od otcjepljenja ni jednog mm Repubike Bosne .Hiljadu godina stara .Suvise su joj cvrsti i duboki temelji i korijeni da bi to isupao bilo Dodik bilo efendija Ceric .Ne ne ne ......ko te je god poslao ovdje poruci mu da kupi pidzamu narandzaste boje .Nista mu drugo nece trebati do kraja zivota . Pozdrav Bosni mojoj domovini .
Drug Član

Post by Drug Član »

Ja kažem pozdrav Bosni i Hercegovini mojoj domovini!
Neon_Knight

Post by Neon_Knight »

ma kakva ba nezavisnost tzv. rs?! sta vam je ljudi ba?! smijesno,samo treba ignorisati glupane koji pricaju o tako imbecilnim idejama...malo poklali ljude u srebrenici,bijeljini,visegradu,prijedoru pa haj sad da budemo drzava! gluposti!
uostalom kakve su to ideje? hipoteticki,rs se odvoji i pripoji srbiji...i sta onda?! sta ce srbija sa rs ili bolje reci sta ce od rs?! sta to oni mogu donijeti srbiji? u tzv. rs cekaju zvanican stav srbije o kosovu pa da se i oni oglase...glupani! to je dokaz da sluze samo kao marionete...jadno! uostalom,ko je zeljan srbije,a bogami i hrvatske,slobodno nek odseli,ja ga ne drzim! ali nece odnijet ni kamencic bosanske zemlje koja postoji hiljadu godina i koju su moji preci kravlju branili! nece,pa makar crko...
e haj bas da vidim kako ce se otcjepiti! sta kojeg qrca vise prijete?! hebe se meni za kosovom...ali u ovu zemlju nece niko dirati! moze pokusati,ali je osudjen na propast!
dugacki

Post by dugacki »

Drug Član wrote:
Herc wrote:Tzv. RS evoluirala :-)
Nemojte mi sad tražit dlaku u jajetu. Eno kako me je tempora fino razumjela.

Ajde ovako da ne kažem RS, već da je moja percepcija o RS evoluirala, dakle promjenila se od....do...
And in order to prevent to be misunderstood again:
Evolution-A gradual process of change and development (Cambridge Advanced Learner's Dictionary) :)
Mozda bi trebao upoznati svoju RS i njenu genezu da bi je jos vise volio.Predlazem ti da odes prvo u Omarsku, pa onda u Trnopolje gdje, vidi vraga, umjesto spomenika da je tu nekad bio konc.logor stoji spomenik palim srpskim borcima.Onda produzi prema Prijedoru i svrati se u fabriku Keraterm gdje oni koji su utemeljili RS samo za jedan dan ubise vise od 350 Bosnjaka i Hrvata. Kazu da je krv u hangarima te fabrike bila debela par centimatara.Na kraju se okreni prema Vlasicu i stani na Koricanskim stijenama gdje Srbi strijeljase 250 Kozarcana samo zato sto su Bosnjaci.Do danasnjeg dana nisu pronadjeni lesevi tih ljudi a srpski zlocinci jos uvijek slobodno hodaju po Prijedoru.
feral.tribune

Post by feral.tribune »

Drug Član wrote:Ja kažem pozdrav Bosni i Hercegovini mojoj domovini!
To je tvoje pravo .Ja cu ponoviti ono sto je moje pravo i za sto cu se boriti .Pozdrav mojoj domovini Republici Bosni ! Od Save do Drine pa do Dinare i mora .
Vares City

Post by Vares City »

madner wrote:Imal na ovom forumu neko da nije bivši ili sadašnji student etf-a? :D
Evo ga buraz!!!
Bivsi rudar u Zenickim rudnicima!!!!!!!
Sretno :lol:
accent

Post by accent »

feral.tribune wrote:
accent wrote:
Tvrtko_I wrote: E pa sefe moj kada Bosna bude bila samo tvoja babovina onda je daji kome hoces. Sve dotle samo svoju mater moze podijeliti jel ti jasno.
HMMM na uzorku od 6 ljudi troje se je zapalilo pravo (tvrtko nikome nisam robinu ni roditelje sopmenuo budimo kulturni, interesuje me reakcija zoooma na Tvrkov komentar, nejse idemo dalje), troje je hajmo rec onako ljuto sve dok nebudemo svi isto ljuti nece nam biti dobro hocu da kazem je sljedece da bi nam bilo bolje moramo biti slozni a to komsije imaju mi sloge nemamo nit cemo je kada imati
znam da ovdje to nije tema ali primjer je zadnje kamenovanje kantona
svi nesta osudjuju ma nam osudjivanja nego smo trebali srusiti zgradu TAJU zatrpati u njoj i napraviti drugu pa da vidimo kojem bi od politicara naumpalo da trguje sa nama
evo primjera policije jel nam ga LEpi 100% zavuko
mislim a nadam se da grijesim da mi jedinstvene Bosne i Hercegovine jos dugo necemo imati upravo zbog toga sto nismo pravo ljuti

tko da mi mozemo ovdje iz supljeg u prazno ali njihovo prolazi
Ti si prvokator .Nazalost trojica ljudi se okliznuse na tvoj tanki i prozirni led .
Nista od otcjepljenja ni jednog mm Repubike Bosne .Hiljadu godina stara .Suvise su joj cvrsti i duboki temelji i korijeni da bi to isupao bilo Dodik bilo efendija Ceric .Ne ne ne ......ko te je god poslao ovdje poruci mu da kupi pidzamu narandzaste boje .Nista mu drugo nece trebati do kraja zivota . Pozdrav Bosni mojoj domovini .
provokator jesam ako cu dobiti nekakvu sliku o ljudima
provokator jesam ako cu vidjeti kako raja razmislja koliko ih je posmatraca a koliko ih je spramnih na akciju
i nije me niko poslao to sto ti zivis u nekakvoj teoriji zavjere je vjerovatno uticaj tvoje okoline na tebe ili KOS-a pa od stabla ne vidis sumu to je tvoj problem
Last edited by accent on 19/02/2008 11:03, edited 1 time in total.
pudlica

Post by pudlica »

hrvatska je davno zavrsila sa hercegovinom jer da nije i hercegovina bi isto trazila kao rs,ovako i rs ce srat mjesec dana i prestace jer ne mogu ni mm se odvojiti od BiH,oni su u ratu nastali kad se daytonski sporazum potpisivo eto tu im se vojska zadesila i eto lafo rs,imaju mahanje za nezavisnost i nemaju razloga ni materijala da dobiju nezavisnost tako da dodik moze sanjat samo da ima svoju drzavu,a ono sto su studenti u banja luci uradili je fujjj :x
Blueboy-

Post by Blueboy- »

Sva ova desavanja poslje proglsenja nezavisnog Kosova je izrazaj srpske nemoci i slabosti. Drago mi je vidit da se ne pozivaju na vojsku, policiju i da ne pozivaju na rat. Drago mi je viditi da su tako slabi i nemocni. 1990 je bilo 99 % lakse podjeliti i osvojiti bosnu i hercegovinu, danas je to svedeno na minimum, uzimajuci u obzir slabost srpske politike. Srpska politika je kroz istoriju bila jaka samo kad je imala jaku vojsku iza sebe, taj vakat je proso. RS i milorad je jos jedna bajka u nizu ne ostvareni. Treba se paziti milorada, njegovi politicki poteza, fol totalna demilitarizacija bosne i hercegovine, to nikad netrebe usvojit, bar dok su zemlje u komsiluku naoruzane. Milorad pokusaje nekim takim zakonima da oslabi poziciju bosnjaka, a to bi mu jedino dalo prostora da djeluje separatisticki. Studenti RS su pokazali koliki su mozgovi, inteligencija je na nivou. Pale svoju vlastitu astavu, neznam koga ili koji narod su tjeli uvrjediti? Bolno je nosti licnu u dzepicu od kosulje sa bh-grbom tako blizu srca, a u isto vrjeme paliti zastavu te drzave. Tesko je biti srbin!
Šapat

Post by Šapat »

Ma kompletna postavka o otcjepljenju je smijesna. Ako se pogleda hronosloski, na osnovu cega to RS uopste ima pravo na otcjepljenje?

Evo, uporedno:

1. Kosovo, kao omedjena teritorija, postoji vec stotinama godina i nazivalo se "pokrajina" - RS postoji cijelih 15.
2. Kosovo je od '45 pa do '89 imalo svoju autonomiju (ukinuo im je Milosevic '89, bez ikakvih zakonskih osnova) - RS ima svoju autonomiju, ali kao Entitet, sto znaci samo dio u okviru BiH.
3. Kosovo nije nastalo genocidom - RS jeste.
4. Kosovo nikada nije potpisalo Daytonski sporazum, tj. Ustav BiH, niti ista slicno - RS jeste (i po njemu, iako ga ne postuju ni u cemu, nemaju pravo na otcjepljenje).
5. Kosovo je, kao i BiH, STALNA kategorija - RS nije. RS je samo jedan dio medjunarodno priznate drzave koja se zove BiH, i to kao niza kategorija u odnosu na drzavu.
6. Itd, itd...

'92 se nikada vise nece ponoviti, bar ne onako kako je izgledala tada - srbi sa stotinama tenkova, haubica, VBR-ova, minobacaca i ostale teske artiljerije, hiljadama cijevi pjesadijskog oruzja i sa neogranicenom pomoci iz Srbije, a bosanci sa lovackim dvocjevkama, pistoljcicima, nozevima i prackama.
Ne, ne...to sada nije slucaj. Uostalom, i Dodik licno i javno to rekao: "...rata nece biti jer za to nemamo kapaciteta". Drugim rijecima, sad bi mi opet zaratili (srbi), ali ne mozemo jer su sada i oni tamo naoruzani. I to je tacno.

Dakle, RS se sada samo moze koprcati u svojoj nemoci i moliti Boga da nekome ne pukne film i ne pocne novi rat za koji su svejsni da bi ga izgubili u roku mjesec dana.
Post Reply