Policija dosta dobro radi svoj posao, ali Sud ga neradi nikako. Smjesno je opravdanje da nema dovoljno zatvora. Pa treba ih nagurat po 20 u svaku celiju, nek po podovima spavaju.skojotovski wrote:policija je najmanje kriva. oni i kad odrade svoj posao, sud pusta bagru na ulicu za nekoliko sati. nemamo adekvatnog zakona, sadasnji ide na ruku bagri, nema ustanova u koje bi se bagra zatvarala, nema sistema...nema drzave...Mikado wrote:Ispada da je rješenje u uvođenju policijske države. Treba policiji dat široka ovlaštenja da se koriste svim moguće metodama za suzbijanje kriminala, pa kad nađu bilo kakvo oružje kod nekoga, da ga prvo dobro isprebijaju i onda ga na sud odvedu, a sud mu odreze minimum 5 godina zatvora.DaysleepeR wrote: bas sinoc razmisljam o ovom i mislim da tu nije rjesenje
Camu su pretukli a on je opet slijedeci dan nastavio po starom
tek mjesec dana kasnije se pojavio snimak i negova stara je digla frku
batine nisu pomogle ama bas nista
ovo je ogroman problem koji ce biti prisutan jako dugo iz razloga sto se niko ama bas niko nije ni pocesao po guzici od kraja rata pa naovamo a jako puno malih kriminalaca je stasalo
ovo nije kulminacija ovo je tek pocetak haosa koji slijedi
nebriga, nemar, javasluk i sve ostalo sto su radile vlasti ce tek sa da se pojavi u smisli ogromnih problema
samo gledajte
Ovaj slucaj nije nikakvo iznenađjenje. Ko god prati Slucajeve X na Hayatu vidjet ce da je sve to svakodnevnica. U zadnjih nekoliko emisija, pri kontroli vozila otkriveno je nekoliko pistolja, bejzol palica, nozeva.
po meni, najbolja varijanta bi bila kad bi bez odgovornosti mogli roknuti "zestokog momka", koji inicira belaj. nesto poput americkog zakona koji di dozvoljava da ohladis idiota kad ga zateknes u svom posjedu.
jos kako bi razmisljali prije nego odluce ukrasti kutiju cigara, a ne nesto gore da naprave
Belaj u tramvaju - mladić zboden
- Mikado
- uvjek dobar gost
... Samo par stvari.... pokojni momak je izgubio oca u ratu, živio sam sa majkom je, uopšte nije poznavao napadače, od svih putnika u tramvaju niko nije htio da svjedoči osim druga sa kojim je bio... momci koji su ga ubili odmah su nakon pitanja "šta me gledaš" izvršili napad bokserom na žrtvu....
Sve u svemu mediji ublažavaju zločin.... a to se fakat moglo desiti bilo kome od nas.... i ko bi svjedočio, ko bi skočio za nas, za mene il Vas...
Zvizdiću i Semiha pustite se šuplje,..i uradite nešto konkretno...!!!!
Sve u svemu mediji ublažavaju zločin.... a to se fakat moglo desiti bilo kome od nas.... i ko bi svjedočio, ko bi skočio za nas, za mene il Vas...
- Troll_Happens
Kakav Denis lopata isto ko i Semiha sve to u istu kesu i u kontejner baciti i spalit.. On se nasao nesto predlagati vise policije na javnim mjestima.. Sto nije majmun dao ostavku nego mu je draga fotelja i pare koje ubire od poreskih obveznika.Pa i kad ima policije nije ih briga pocnu postavljati debilna pitanja ko gdje nisam vidio... pravi debili... Problem je sto ne postoji sprega izmedju policije i tuzilastva i sudstva.. Juce slusam onog celavog glavonju kaze imamo osoba koje preko 100 krivicnih djela nacine u jednoj godini...statisticki gledano svaki 3 dan cine neko kazneno djelo. A to samo sto oni imaju u zapisniku koliko jos odradi stvari da ga ne uhvate. Mi ga uhapsimo sud ga pusti i on opet operise na ulici popodne.. znaci problem je u sudstvu korumpiranost i kad se tome stane u kraj bice mnogo bolje.uvjek dobar gost wrote:Ma ja Denis uzoriti Zvizdić je našao rješenje... da policija bude vidljivija na određenim lokacijama... za koje se zna da su kritične.....
Nigdje niti jedne ostavke, ničega... a svake sedmice smo svjedoci barem jednog gnusnog zločina.....
Odgovornosti i morala gradske ,kantonalne i opštinske vlasti nemaju ni sekunde jedne......
A "građani" nemaju vremena da misle u tom pravcu jer ko će im platiti račune.....
Jer kad i ti sa 16 17 budu odgovarali i bili jednaki onima preko 18 god stopa kriminala ce se znantno smanjiti. Juce citam da se zatvorenici bune sto ih premlacuju u zatvorima http://www.nezavisne.com/vijesti.php?vi ... 597&meni=2
pa treba stoku lupat da se nauci pameti... Sta treba nuditi ih kolacima i cajem... ko da su na odmoru a ne na izdrzavanju kazne...
Juce je isto neka pucnjava bila kod Katedrale .... ne znam da li je u pitanju dezinformacija ili se stvarno nesto desilo...
- Comrad
Pa da to sam i ja napisao, da je u normalnim zemljama vjera/religija odvojena od nacionalnosti, dok je kod nas ovako kako jest, iako cisto sumnjam da je napadnut zbog toga sto je imao kriz, to su mahalske. Mozda se javi neko ko je bio u tramvaju u vrijeme napada da napise malo detaljnije sta se desilo.karanana wrote:Ok mozda sam trebao reci "vjerskoj" osnovi. Iako mislim da je ovdje nacija poistovjecena sa vjerom. Zna li neko jeli ovo jedan od motiva napada?Comrad wrote:E ne kontam ovo nacionalnoj. Samo da se mediji toga ne docepaju pa pocnu s tim polemisati. Pa ako je imao krst, znaci da je bio krscanin, medjutim mogao je biti Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Ili Bosnjak ne moze biti krscanin i pravoslavac, nego samo musliman? Naravno, ovo sve vazi za neke normalne zemlje.karanana wrote:Jeli moguce da je ovo bio napad na nacionalnoj osnovi? Neki "hrvatski" sajtovi odnosno komentari na dogadjaj ovo spominju.
Ako jeste istina, onda smo mi gotovi svi.
p.s. Ako je momak iz Kiseljaka, valjda bi tamo trebao biti i pokopan.
- anakadabra
Možemo li išta organizirati dajte izjasnite se šta mislite o ovome?Guevara wrote:To i nije tako losa ideja...Pada mi na pamet jedna ideja, ne znam da li bi ste bili za, ali da izadjemo na ulice, napisemo npr: "Svi smo mi Denis". i da bude kao mirna manifestacija gradom. Mislim da bi se dosta ljudi prikljucili. Mozda bi njegovoj majci u ovoj groznoj situaciji, ne mogu reci pomoglo, ali bilo lijepo pokazati da nije sama i da su Sarajlije uz nju.pike wrote:Treba sad svim silama insistirati da im se pukne robija na vise decenija. Gradjani trebaju to zahtjevat svim mogucim silama, putem medija, interneta, sms poruka kako kod, samo vrsiti pritisak na vladajuce organe da se kazne kako treba.
Sta mislite?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
nek je bog dragi zeni na pomoci...uvjek dobar gost wrote:... Samo par stvari.... pokojni momak je izgubio oca u ratu, živio sam sa majkom je, uopšte nije poznavao napadače, od svih putnika u tramvaju niko nije htio da svjedoči osim druga sa kojim je bio... momci koji su ga ubili odmah su nakon pitanja "šta me gledaš" izvršili napad bokserom na žrtvu....
a napadace treba OBJESITI ZA NOGE u ferhadiji, pa da ih svako moye i udariti i pljunuti i treba im se suditi kao odraslim...
ali ne, ne lezi vraze, doci ce sad veliki poznavaoci ljudskih prava koji ce meni reci da sam fasista sto smatram da ova trojica ne trebaju slobode okusiti dok ne budu stari i oronuli....
- MuaDib
Očito vi ne znate šta je trbušana aorta i koliki je pritisak krvi u njoj! Koliko god da se pokuša zatvoriti, krvarenje se nastavlja. A sad zamisli kada je na dva mjesta probijena. Upravo je to i problem ovakvih rana, a i u ratu su sigurno ljudi od ovakvih povreda umirali. Nije stvara hirurga ili vaskularaca, stvar je što je ova arterija vrlo osjetljiva i svako njeno oštešenje u 90% slučajeva dovodi do smrti! Nažalost.homo_sapiens wrote:shuriken wrote: e hajd sad ohani genijalac:
Biljana Jandrić, portparol KCUS-a:
Mladić je u KLinički centar doveden bez svijesi i pulsa, ljekari su ga uspijeli reanimirati a potom je izvrsen i veliki operativni zahvat. Nažalost, bile su mu povrijeđene tri najvažnije abdominalne aorte. To su bile smrtne povrede, pa je i pored operacije doslo do krvarenja i on je nazalost podlegao.
Moje laicko pitanje je bilo da li nasi vaskularci ili abdominalni krurzi ili kogod znaju takve povrede dobro krpati, imaju li dobru opremu i aparate i materijal da krpaju i rekonstruisu takve povrede? vidis mala je dala odlicno objasnjenje, makar iz druge ruke, a ti i dalje kakis. sigurno si doktor.
Kakvo glupo pitanje! Pa ko je krpio Sarajlije 4 ratne godine, od svega i svačega? Ako se nisu tada nakupili znanja i iskustva - kad će.
Razmišljaj malo prije nego pitaš.
- LoB@
Comrad wrote:Pa da to sam i ja napisao, da je u normalnim zemljama vjera/religija odvojena od nacionalnosti, dok je kod nas ovako kako jest, iako cisto sumnjam da je napadnut zbog toga sto je imao kriz, to su mahalske. Mozda se javi neko ko je bio u tramvaju u vrijeme napada da napise malo detaljnije sta se desilo.karanana wrote:Ok mozda sam trebao reci "vjerskoj" osnovi. Iako mislim da je ovdje nacija poistovjecena sa vjerom. Zna li neko jeli ovo jedan od motiva napada?Comrad wrote: E ne kontam ovo nacionalnoj. Samo da se mediji toga ne docepaju pa pocnu s tim polemisati. Pa ako je imao krst, znaci da je bio krscanin, medjutim mogao je biti Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Ili Bosnjak ne moze biti krscanin i pravoslavac, nego samo musliman? Naravno, ovo sve vazi za neke normalne zemlje.
Ma kakav crni kriz,lik bio u zimskoj jakni crnoj i neki dzempr il majica sta vec nigdje ni kriza nit bilo sta slicnog...
- valterbranisarajevo
Ovo dijete je ubijeno bez ikakvog razloga.
Eh kada bi se sada probudila naša solidarnost pa da njegov posljednji ispraćaj dođe čitav grad...Da građani pruže utjehu porodici, i da pošalju poruku mnogima, koji su mogli ovo spriječiti...
Denis Mrnjavac podlegao povredama
A. Sorguč 06.02.2008 21:29
SARAJEVO - Sedamnaestogodišnji Denis Mrnjavac podlegao je juče nakon što su ga na povratku iz škole napala i izbola nožem tri mladića bez ikakvog povoda, potvrđeno je u policiji.
Mrnjavca su u utorak naveče u GRAS-ovom tramvaju pretukli N.S. (17), Berin Talić (19) i Ademir Lelović 18, a maloljetni N.S. ga je potom ubo nožem u predjelu stomaka.
Biljana Jandrić, portparol bolnice "Koševo", kazala je da nesretnom mladiću presječena arterija u trbuhu na dva mjesta, te da je i pored svih napora ljekara je podlegao.
Prema policijskim informacijama, za napad nije bilo nikakvog povoda.
"Jedan od nasilnika pitao je Mrnjavca: 'Šta me gledaš?' On je rekao: 'Šta gledam' i oni su ga počeli udarati rukama, nogama, bokserom, a N.S. ga je zbo nožem", rekao je naš sagovornik iz policije.
Policija je naknadno u jednom objektu na Baščaršiji pronašla bokser koji je korišten u tuči, te nož kojim je zboden.
U Kantonalnom tužilaštvu je potvrđeno da su sva trojica osumnjičenih uhapšena, koji su inače iz Sarajeva, te je za njih predložen pritvor. U policiji kažu da su N.S. i Lelović odranije poznati po vršenju krivičnih djela razbojništa i nasilničkog ponašanja.
"Policija je protiv njih nekoliko puta podnosila krivične prijave tužilaštvu u prošloj godini", naglasili su u policiji.
Saznajemo i da je veliki broj građana i policajaca u utorak naveče dao krv u Zavodu za transfuziologiju, pošto je mladić imao rijetku krvnu grupu.
Nezavisne novine
Denis Mrnjavac podlegao povredama
A. Sorguč 06.02.2008 21:29
SARAJEVO - Sedamnaestogodišnji Denis Mrnjavac podlegao je juče nakon što su ga na povratku iz škole napala i izbola nožem tri mladića bez ikakvog povoda, potvrđeno je u policiji.
Mrnjavca su u utorak naveče u GRAS-ovom tramvaju pretukli N.S. (17), Berin Talić (19) i Ademir Lelović 18, a maloljetni N.S. ga je potom ubo nožem u predjelu stomaka.
Biljana Jandrić, portparol bolnice "Koševo", kazala je da nesretnom mladiću presječena arterija u trbuhu na dva mjesta, te da je i pored svih napora ljekara je podlegao.
Prema policijskim informacijama, za napad nije bilo nikakvog povoda.
"Jedan od nasilnika pitao je Mrnjavca: 'Šta me gledaš?' On je rekao: 'Šta gledam' i oni su ga počeli udarati rukama, nogama, bokserom, a N.S. ga je zbo nožem", rekao je naš sagovornik iz policije.
Policija je naknadno u jednom objektu na Baščaršiji pronašla bokser koji je korišten u tuči, te nož kojim je zboden.
U Kantonalnom tužilaštvu je potvrđeno da su sva trojica osumnjičenih uhapšena, koji su inače iz Sarajeva, te je za njih predložen pritvor. U policiji kažu da su N.S. i Lelović odranije poznati po vršenju krivičnih djela razbojništa i nasilničkog ponašanja.
"Policija je protiv njih nekoliko puta podnosila krivične prijave tužilaštvu u prošloj godini", naglasili su u policiji.
Saznajemo i da je veliki broj građana i policajaca u utorak naveče dao krv u Zavodu za transfuziologiju, pošto je mladić imao rijetku krvnu grupu.
Nezavisne novine
Last edited by valterbranisarajevo on 07/02/2008 12:45, edited 1 time in total.
-
Vingo
Da je bio krst, bilo bi opravdanije?
uhhhhhhhhhhhhh
O krizevima nastavite na religiji
O aortama na zdravlju
Sto se tice organizovane akcije, ja sam u takvom raspolozenju da bih najradije otisla organizovano nekoga lincovati...
Znam....znam....nije to to.
Mozda bolje da idemo organizovano cuvati djecu po tramvajima.
uhhhhhhhhhhhhh
O aortama na zdravlju
Sto se tice organizovane akcije, ja sam u takvom raspolozenju da bih najradije otisla organizovano nekoga lincovati...
Znam....znam....nije to to.
Mozda bolje da idemo organizovano cuvati djecu po tramvajima.
- karanana
ako ima kakve utjehe u ovoj tugi, to je da zlocin nije bio vjerski/nacionalni. Jer price kruze...zapaljena starica srpkinja, denis - hrvat...I iako je izmedju ovih dogadjaja bilo vjerovatno desetine dogadjaja gdje su stradali i Bosnjaci, ovaj odjekne jer potvrdjuje teorije da Sarajevo nije nista vise multikulturalan od BL ili MO. Vjerovatno su i u pravu.LoB@ wrote:Comrad wrote:Pa da to sam i ja napisao, da je u normalnim zemljama vjera/religija odvojena od nacionalnosti, dok je kod nas ovako kako jest, iako cisto sumnjam da je napadnut zbog toga sto je imao kriz, to su mahalske. Mozda se javi neko ko je bio u tramvaju u vrijeme napada da napise malo detaljnije sta se desilo.karanana wrote: Ok mozda sam trebao reci "vjerskoj" osnovi. Iako mislim da je ovdje nacija poistovjecena sa vjerom. Zna li neko jeli ovo jedan od motiva napada?
Ma kakav crni kriz,lik bio u zimskoj jakni crnoj i neki dzempr il majica sta vec nigdje ni kriza nit bilo sta slicnog...
-
AANNAA
Veceras ce se vjerojatno znati kad i gdje je sahrana, pa cu vam javiti, ako prije ne saznate.....uvjek dobar gost wrote:Comrad wrote:E ne kontam ovo nacionalnoj. Samo da se mediji toga ne docepaju pa pocnu s tim polemisati. Pa ako je imao krst, znaci da je bio krscanin, medjutim mogao je biti Srbin, Hrvat ili Bosnjak. Ili Bosnjak ne moze biti krscanin i pravoslavac, nego samo musliman? Naravno, ovo sve vazi za neke normalne zemlje.karanana wrote:Jeli moguce da je ovo bio napad na nacionalnoj osnovi? Neki "hrvatski" sajtovi odnosno komentari na dogadjaj ovo spominju.
Ako jeste istina, onda smo mi gotovi svi.
Nemam riječi više.....
Zna li iko kad je ukop...???? i gdje???
- shuriken
Hvala Ana,
stavi kad saznas i na drugu temu, da vise ljudi vidi:
R.I.P. Denis Mrnjavac (1991-2008)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47078
stavi kad saznas i na drugu temu, da vise ljudi vidi:
R.I.P. Denis Mrnjavac (1991-2008)
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=47078
-
mIRCerka
potpisujem sve.Vingo wrote:Da je bio krst, bilo bi opravdanije?
uhhhhhhhhhhhhh
O aortama na zdravlju
ovo potpisujem i podvlacim.Vingo wrote: Sto se tice organizovane akcije, ja sam u takvom raspolozenju da bih najradije otisla organizovano nekoga lincovati...
posto i ja to znam, onda..Vingo wrote: Znam....znam....nije to to.
Mozda da odemo pred Katedralu malom zapalit svijecu?Vingo wrote: Mozda bolje da idemo organizovano cuvati djecu po tramvajima.
- valterbranisarajevo
Razmišljao sam kako da iskažemo našu bol i ogorčenje ovim svirempim ubistvom. razmišljao sam da predložim da večeras svi upalimo svijeće i stavimo ih na prozore, ili da jednu minutu ugasimo svjetla u stanovima.
Nekako mi je najrazuminija ideja da se večeras npr između 11-12 (kada ko može), pojavimo u što većem broju na temi ispod, da se prijavimo, ostavimo kratku poruku ili samo onog tužnog smajlija.. Nije puno od nas, ali ima puno simbolike..
Šta vi mislite?
Nekako mi je najrazuminija ideja da se večeras npr između 11-12 (kada ko može), pojavimo u što većem broju na temi ispod, da se prijavimo, ostavimo kratku poruku ili samo onog tužnog smajlija.. Nije puno od nas, ali ima puno simbolike..
Šta vi mislite?
-
mIRCerka
Ne zelim da me se pogreshno shvati, stavise jos tugujem za njim, ali ako smo mogli za Tosheta na skenderiji paliti svijece, cemu izostanak reakcije sada?valterbranisarajevo wrote:Razmišljao sam kako da iskažemo našu bol i ogorčenje ovim svirempim ubistvom. razmišljao sam da predložim da večeras svi upalimo svijeće i stavimo ih na prozore, ili da jednu minutu ugasimo svjetla u stanovima.
Šta vi mislite?
Svicarska se digla radi premlacenog studenta, nije bitno ni kako je pjevao ni koliki mu je bio prosjek ocjena...
Ovaj grad tone sve vise i vise u mrak...
-
mIRCerka
Ja da znam to uradit unutar crkve, usla bi ja unutra... al ne znam...shuriken wrote:da, svijeće, katedrala, kad se vidimo?
negdje pored ulaza, ne znam jesu li stepenice primjerene
Da li iko ima kontakt sa skolom njegovom? Da li ce oni organizovati nesto? Pa da ih samo masom podrzimo...
-
gradjani svijeta
Bas sam se pitala kace krenut ova prica i eto...nije se dugo cekalo...sencho wrote:Ne treba popisat te koji nisu sarajlije, već ih treba protjerati odlakle su došli, a u grad vratiti naše divne sugrađane koji su u martu i aprilu '92. otišli do svojih vikendica na Palama i sl.Bumbar wrote:tako je! tebe za govornika...predlazem da se popisu svi koji nisu sarajlije pa kad se desi nesto da prvo njih pomarisete...nevjerovatno ali zaista...groar wrote:tako ti je to kada se skoro svak ko je bio normalan i civilizovan odselio, a ddoselili su se divljaci. Citam negdje da u Sarajevu dannas zivi svega 14 % ljudi koji su tu bili i prije rata.
Porazavajuce. Nisu se momci sami rodili s delikventnim idejama, nego su morali od nekoga naslijediti primitivizam i moronstvo ili ag steci uslijed nebrige roditelja. S njima ne mozes drugacije nego mlatiti i mlatiti i zatvarati. U "zemlji" poput nase to je nazalost jos uvijek jedini nacin.
A besmisleno je napadati ljdue koji su bili u tramvaju, jer ukoliko se radi o normalnim ljudima oni su vec odavno isprepadani i nauceni da bjeze od svih oblika nasilja...mozda je izbjegavanje guzvi, mracnih kvartova, posmatranja nasilja zapravo i jedini nacin da normalan covjek prezivi ovdje, a ne da mu se desi to sto se desilo malom sedamnaestogodisnjaku - besmislena smrt.
neka je djecaku rahmet dusi...
-
AANNAA
Imam ja kontakt sa skolom. Prosle godine sam zavrsila, ali sestra mi je jos tamo, i javit ce mi ako nesto organiziraju. Znam da ce svaki razred stavit posljednji poz u novine. Mislim da ce biti i organiziran odlazak na sahranu, ako bude van Sarajeva.mIRCerka wrote:Ja da znam to uradit unutar crkve, usla bi ja unutra... al ne znam...shuriken wrote:da, svijeće, katedrala, kad se vidimo?
Da li iko ima kontakt sa skolom njegovom? Da li ce oni organizovati nesto? Pa da ih samo masom podrzimo...
-
gradjani svijeta
Katedrala - da. Kada??? Kad je najbolje, sta mislit. Jadam momak i jadna ta mati.shuriken wrote:da, svijeće, katedrala, kad se vidimo?
-
mIRCerka
Ziva bila, javi...AANNAA wrote:Imam ja kontakt sa skolom. Prosle godine sam zavrsila, ali sestra mi je jos tamo, i javit ce mi ako nesto organiziraju. Znam da ce svaki razred stavit posljednji poz u novine. Mislim da ce biti i organiziran odlazak na sahranu, ako bude van Sarajeva.mIRCerka wrote:Ja da znam to uradit unutar crkve, usla bi ja unutra... al ne znam...shuriken wrote:da, svijeće, katedrala, kad se vidimo?