Alipasino - MUPKS akcija otplati golfove

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
saviola

Post by saviola »

na B i C fazi se uvijek moze naci mjesto za parking, dok je u A malo teze. zato bi građani trebali da se obrate preko svog predstavnika u MZ i pokusaju da zajedno sa policijom rijese problem parkiranja.
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

Post by Faruk »

naprave škodu, grawe, itd i ne naprave parking
šta će jadni ljudi gdje će parkirati?
opet ima i stručnjaka sa alipašinog koji bi pred lift parkirali da mogu
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

e jebiga, jesu dole zasrali s izgradnjom, to stoji... ali ja sinoc dodjem na ap... parkiram... ima mjesta...

treba naglasiti da nisam parkirao 10m od ulaza... jer sam navikao... u mojoj ulici se ne moze parkirati, tako da auto ostavljam na najblizi parking... udaljen stotinjak metara... tu nastaje problem... taj parking je vazda prazan jer idioti iz moje ulice parkiraju gdje stignu... daleko gospodi...

elem, off topic, krenem s ap jutros... i vise od pola auta koja su sinoc bila na parkingu su i dalje tu... ne ide se na posao autom haman... brine raja za okolis... ili su to auta upravo onih degenerika koji parkiraju u kafanu... kupio babo da ima sin... kad ustane oko 12 da ode na kafu... i kuka kako nema gdje parkirat...
lucifer3

Post by lucifer3 »

Alfons Kauders wrote:e jebiga, jesu dole zasrali s izgradnjom, to stoji... ali ja sinoc dodjem na ap... parkiram... ima mjesta...

treba naglasiti da nisam parkirao 10m od ulaza... jer sam navikao... u mojoj ulici se ne moze parkirati, tako da auto ostavljam na najblizi parking... udaljen stotinjak metara... tu nastaje problem... taj parking je vazda prazan jer idioti iz moje ulice parkiraju gdje stignu... daleko gospodi...

elem, off topic, krenem s ap jutros... i vise od pola auta koja su sinoc bila na parkingu su i dalje tu... ne ide se na posao autom haman... brine raja za okolis... ili su to auta upravo onih degenerika koji parkiraju u kafanu... kupio babo da ima sin... kad ustane oko 12 da ode na kafu... i kuka kako nema gdje parkirat...
:thumbup:
skojotovski

Post by skojotovski »

Haris.ba wrote:Zivim na Ilidzi. Ulica koja je donedavno bila slijepa sada je dvosmjerna, sa prikljuckom na magistralu. Stanari zgrada koji zive obodom te ceste su navikli tu parkirati. Sada naravno ne moze, ako nista prema znaku. Parkira se nocu, al danju sve manje i manje. Ne bi trebalo nikako, al eto. :D Policija pise kazne danju, al opet ne svima, samo jednom dijelu ulice za koji misle da je vazniji. Neka njihova luda logika. I tako vec pola godine. Aute jos nisu prognali. A cesta 30 - ak metara od policijske stanice.

A za rjesavanje problema mjesta za parkiranje predlazem izum koji koriste stanari na Ilidzi. Lijepo ograde mjesta na parkingu, koliko im treba po ulazu, ograde sipkama, povezu to lancima, stave katance i imaju zagarantovano mjesto. Ako sta ostane, bujrum ko hoce.
ako je bila slijepa, kako postade dvosmjerna :shock: :?
dimu

Post by dimu »

eto pandura u opcinu centar iduce sedmice da pisu pa pazite gdje parkirate :D
becu

Post by becu »

I na Ilidzi bila cistka, napisali oko 200 kazni :lol:
starii

Post by starii »

danas su kranjcevicevu i alipasinu obilazili drotovi..mislim smjesno je da naplacuju kazne za parking u kranjcevicevoj (ispred doma pisaca) kada je to uvijek bio parking za auto..ali sta cemo dosle nam došlje pa odreduju sad gdje se moze parkirati....jebo ih onaj ko im poništi kartu u sarajevu :x
fedora

#209 reket

Post by fedora »

Slažem se sa onima koji misle kako treba reda,,to je ok.
Ali evo i ja sam dobio čestitku, danas zbog tog trotoara na Alipašinu.
Cijela ulica je raskopana,radnim danom nema šanse da se parkiraš.Prave se dvije nove zgrade uz sami parking a i Škodin salon nema svoj parking, nego lijepo rade posao maltene na samoj cesti.Takvo je stanje na cijelom potezu od Škode do studenskih domova.
Ok,raspitam se malo kome da se žalim za ovo i dobijem info.Nikome !
Nema više sudije za prekršaje,ako se ne plati kazna nedaju registrovati auto kad za to dodje vrijeme..Baš lijepo su oni to smislili.
I to su smislili kako da bezbolno reketiraju gradjane.Jer to nije ništa drugo čim se nemaš kome ni žaliti.
Ili smo svi mi stanari nekulturni ,pa pored lijepih uredjenih parkinga namjero hoćemo smeteti pješacima i parkirati auto u zabrani..

Klasični policijski REKET.
dimu

Post by dimu »

mozes traziti sudsko odlucivanje

procitaj malo sta pise na nalogu ;)
becu

#211 Re: reket

Post by becu »

fedora wrote:Slažem se sa onima koji misle kako treba reda,,to je ok.
Cijela ulica je raskopana,radnim danom nema šanse da se parkiraš.Prave se dvije nove zgrade uz sami parking a i Škodin salon nema svoj parking, nego lijepo rade posao maltene na samoj cesti.Takvo je stanje na cijelom potezu od Škode do studenskih domova.
Nema više sudije za prekršaje,ako se ne plati kazna nedaju registrovati auto kad za to dodje vrijeme..Baš lijepo su oni to smislili.
I to su smislili kako da bezbolno reketiraju gradjane.Jer to nije ništa drugo čim se nemaš kome ni žaliti.
Ili smo svi mi stanari nekulturni ,pa pored lijepih uredjenih parkinga namjero hoćemo smeteti pješacima i parkirati auto u zabrani..

Mozes se zaliti, ali nemoj. To ti je pisanje uz vjetar. Svejedno ces morati platiti 40KM, u ovom slucaju i sudske troskove.
Legalno ne znaci casno, pravedno i posteno.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

starii wrote:danas su kranjcevicevu i alipasinu obilazili drotovi..mislim smjesno je da naplacuju kazne za parking u kranjcevicevoj (ispred doma pisaca) kada je to uvijek bio parking za auto..ali sta cemo dosle nam došlje pa odreduju sad gdje se moze parkirati....jebo ih onaj ko im poništi kartu u sarajevu :x
Ma bravo majstore! :thumbup:

Rome, doslje, crnce, i djecu iz mjesanih brakova na listu za odstrijel! :D

Idemo dalje 8-) Lista sve veca i veca :D

P.S. Sta radi tvoja cijenjena visestoljetna Sarajevska roDZena guzica dok ti svi drugi rasturaju grad? Pije kafu u Centralu, cese se po mudima i ceka nekakvog Che Guevaru da rijesi sve probleme?
_BosanaC

#213 Re: reket

Post by _BosanaC »

becu wrote:
fedora wrote:Slažem se sa onima koji misle kako treba reda,,to je ok.

Mozes se zaliti, ali nemoj. To ti je pisanje uz vjetar. Svejedno ces morati platiti 40KM, u ovom slucaju i sudske troskove.
Legalno ne znaci casno, pravedno i posteno.
Casno, pravedno i posteno je parkirati se na trotoar i ocekivati da neko ima razumjevanje sto ne moze, supak jedan najobicniji (cim hoda pjeske) proci? Ili sto nece, seljacina jedna dosljacka crna, da se provlaci izmedju tvog ljubimca i kakvog zida?

O invalidima da ne govorimo u invalidskim kolicima?

Sve pitschka do pitschke, svi bi sutali godinama sve dok cestitku neko za nesto njima ne zaljepi... A do tada moze Sarajevo goriti, zaboli ih qrac...
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Ne mogu da vjerujem da se pojedinci bune kada im se napise kazna za nepropisno parkiranje, a znaju da su zasrali?!
Pa jebote, na ALipasinom ne mozes da ides po trotoaru od jebenih limuzina, delegata sto parkiraju ispred ulaza i u smetljarnike, na trotoarima, na travnatim povrsinama, to je katastrofa jedna. A jos su najgori ovi sa stranim tablicama kada dodju, pa k'o da su oslobodili Sarajevo pa mogu parkirati gdje hoce. Zena izadje sa djetetom u kolicima, samo gleda hoce li je ko zgaziti na tortoaru, sklanja se sumaherima i gleda kako da zaobidje delegata koji se parkirao na sred trotoara.
U potpunosti podrzavam policiju kada su u pitanju ovakve kazne jer je nepropisno parkiranje prevrsilo svaku mjeru. Smo bi bilo najbolje uvesti patrolu 24-7 i lagano, da im samo to bude posao, da setaju po trotoarima i pisu kazne, cijeli dan...
I opet bi bilo pametnjakovica i kabadahija koji to ne bi postovali.
Gade mi se.
p.s. i ja sam vozac, ali uvijek imam razumijevanja prema drugima, pogotovu pjesacima.
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

chuchumbamayumbe wrote:Ne mogu da vjerujem da se pojedinci bune kada im se napise kazna za nepropisno parkiranje, a znaju da su zasrali?!
Pa jebote, na ALipasinom ne mozes da ides po trotoaru od jebenih limuzina, delegata sto parkiraju ispred ulaza i u smetljarnike, na trotoarima, na travnatim povrsinama, to je katastrofa jedna. A jos su najgori ovi sa stranim tablicama kada dodju, pa k'o da su oslobodili Sarajevo pa mogu parkirati gdje hoce. Zena izadje sa djetetom u kolicima, samo gleda hoce li je ko zgaziti na tortoaru, sklanja se sumaherima i gleda kako da zaobidje delegata koji se parkirao na sred trotoara.
U potpunosti podrzavam policiju kada su u pitanju ovakve kazne jer je nepropisno parkiranje prevrsilo svaku mjeru. Smo bi bilo najbolje uvesti patrolu 24-7 i lagano, da im samo to bude posao, da setaju po trotoarima i pisu kazne, cijeli dan...
I opet bi bilo pametnjakovica i kabadahija koji to ne bi postovali.
Gade mi se.
p.s. i ja sam vozac, ali uvijek imam razumijevanja prema drugima, pogotovu pjesacima.
:thumbup:

Upravo tako, sjeća li se iko jel u miru bilo auta po trotoarima....???
dimu

Post by dimu »

na trotoar se moze parkirati ako nema postavljenog znaka da je zabranjeno i ako ima dovoljno mjesta za pjesake, tj da ne moraju silaziti na cestu da bi zaobisli parkirano vozilo. zato smanjite malo dozivljaj sa tim trotoarom hehe
semmy

Post by semmy »

poceli su pisati kazne i na dobrinji, gdje je kriza za parking...na mjesto u garazi cekam vec 4 god. i jos uvijek nista...
i tako se nasa fina policija zaletila u petak i na svako parkirano auto u 3-4 ulice na dobrinji 1 zakacila cestitke od 40 markica...kazu da parkiramo auto na trolejbuskoj okretaljci i cekamo kad cemo i tu dobiti kaznu ( taj reon im je za 20-tak dana na spisku za pisanje kazni )...
da auto parkiram u stanu :?
Ripicipi

Post by Ripicipi »

dimu wrote:na trotoar se moze parkirati ako nema postavljenog znaka da je zabranjeno i ako ima dovoljno mjesta za pjesake, tj da ne moraju silaziti na cestu da bi zaobisli parkirano vozilo. zato smanjite malo dozivljaj sa tim trotoarom hehe
Trotoar = Pjeshak
Parking = Auto

A zar postoji znak "Zabranjeno parkiranje na trotoar" ??? :roll:
uvjek dobar gost

Da znate u budžetima za ovu godinu mislim da nema para za niti jedno novo parking mjesto, samo za unaprijeđenje postojećih, odnosno planirali su stavku u budžetima iz kojih nestaju pare------.....
and

Post by and »

na alipašinom su na parkinzima napravljeni mnogi objekti,pa tako u odnosu na broj vozila prije rata broj parking mjesta je znatno smanjen.
poslije rata takodje imamo problem povećane kradje vozila.meni su izmedju ostalih sa parkinga ukrali vozilo i u policiji mi je policajac rekao sad ćeš na tramvaj.onaj koji bi trebao da stiti mene i moju imovinu.
parkiranje po trotoarima je takodje problem i protiv sam toga.
jedino rješenje je pravljenje garaža na postojećim parkinzima.te garaže mislim da nisu neka ogromna investicija,a opština je uzela dosta para od objekata koji su pravljeni po parkinzima,pa nek nešto i vrati.
garaže mogu dati na upravljanje borcima i invalidima.
uvjek dobar gost

and wrote:na alipašinom su na parkinzima napravljeni mnogi objekti,pa tako u odnosu na broj vozila prije rata broj parking mjesta je znatno smanjen.
poslije rata takodje imamo problem povećane kradje vozila.meni su izmedju ostalih sa parkinga ukrali vozilo i u policiji mi je policajac rekao sad ćeš na tramvaj.onaj koji bi trebao da stiti mene i moju imovinu.
jedino rješenje je pravljenje garaža na postojećim parkinzima.te garaže mislim da nisu neka ogromna investicija,a opština je uzela dosta para od objekata koji su pravljeni po parkinzima,pa nek nešto i vrati.
Samo što tako nema taldžija.... po opštinama, mogli su oni to uraditi odavno ali lopovluk im je od majke draži....
and

Post by and »

uvjek dobar gost wrote:
and wrote:na alipašinom su na parkinzima napravljeni mnogi objekti,pa tako u odnosu na broj vozila prije rata broj parking mjesta je znatno smanjen.
Samo što tako nema taldžija.... po opštinama, mogli su oni to uraditi odavno ali lopovluk im je od majke draži....
koliko su para dali za čunjeve koji ničemu ne služe mogli su jednu garazu dići.
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

potres_mozga wrote:
dimu wrote:na trotoar se moze parkirati ako nema postavljenog znaka da je zabranjeno i ako ima dovoljno mjesta za pjesake, tj da ne moraju silaziti na cestu da bi zaobisli parkirano vozilo. zato smanjite malo dozivljaj sa tim trotoarom hehe
Trotoar = Pjeshak
Parking = Auto

A zar postoji znak "Zabranjeno parkiranje na trotoar" ??? :roll:
Znaci, ako se ja mogu provuci izmedju automobila i ceste, bez da silazim na cestu, ti mozes tu parkirati auto bez problema?
Ja ljude koji ovako razmisljaju obicno nazivam PAPAK.
Izvini, ali mi nista drugo ne pada na pamet!
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Rekose glasovi u tvojoj glavi? :lol: :lol: :lol:
Tesssa

Post by Tesssa »

chuchumbamayumbe wrote: Ja ljude koji ovako razmisljaju obicno nazivam PAPAK.
Izvini, ali mi nista drugo ne pada na pamet!
uh, meni pada bar jos 5 naziva na pamet :-) :D
Post Reply