A sta fali biti sa bracom?zlatan01 wrote:Nista...a ako tebe tamo odvedu?pitt wrote:vala mi je i Mittonja nekako drazi od nje. Sta fali sto bi gradio nove Guantanamos:DD
Obama i SAD (2008-2016)
-
zlatan01
Znaci da nema sansi da bude predsjednica...nema mjesta panici...danas wrote:hilary i jase na glasovima svoga muza...palermo wrote:a pitanje za tebe, zbog čega si toliko protiv Hillary, sasvim ozbiljno pitam,nisam se nešto udubljivao u kampanju, ja recimo navijam za Hillary zbog Billa, nije neki razlog priznam,al baš bih volio čuti razloge zbog čega si toliko protiv njedanas wrote: ona ako dobije nominaciju -- sto se bojim da hoce -- rebublikanci ce dobiti izbore... cak bih i ja prije dala glas mccainu nego njoj...![]()
uzas, uzas, uzas...
ne volim je nimalo, ne dopada mi se kao osoba, jer mi je jasno da ne preza ni od cega samo da se dokopa vlasti... poprilicno mi se doima kao bolesno ambiciozna osoba, jedna od onih koji ce danas pricati i podrzavati jedno a sutra drugo -- nebitno da li je to njen 'stav' glede rata u iraku (za koji je glasala kad je to bilo popularno) ili zdravstvene zastite -- samo da se docepa fotelje... jednostavno, ne volim ljude koji ganjaju vlast radi vlasti -- a tesko mi je da u hilari vidim ista drugo... ja vise i ne znam za sta se ona -- politicki -- zalaze, niti za sta je kvalifikovana, niti koji su njeni uspjesi kao senatorice... jedino sto mi se cini da ona zna je -- da salta naucene govore, i da se baca trenutno popularnim frazama... sve to bez sekunde inteligencije, sarma, humora, karizme... koji su krasili supruga joj...
dalje, osjecam se veoma 'uncomfortable' sa dominacijom par politickih porodica u USA... ako ona postane predsjednica, imaces citavu generaciju amerikanaca od po 30 i kusur godina koji nece imati koncepta drzave osim -- pod bush i clinton dinastijama... USA NIJE dinastija i NIJE monarhija, i tendencije u ovom smjeru smatram veoma pogubnim za drzavu -- bas kao sto smatram vladavinu par porodicnih oligarhija u BH pogubnim za BH...
i za kraj, ovoj zemlji je potrebna osoba koja ce ujediniti drzavu a ne koja ce je dodatno razjediniti... hilari je svjesna da je ona osoba koja polarise (sa razlogom ili ne -- ali to je cinjenica), a u teskim situacijama onaj ko zaista voli svoju zemlju mozda treba da misli na vise ciljeve od sopstvene karijere... lider -- a ona pretendira da bude lider -- treba valjda da ima viziju visu i bolju od -- sopstvene guzice i ambicije... njena nominacija NIJE dobra za drzavu u ovom momentu, jer nju prosto pola naroda MRZI... a cak i pola demokrata ne moze da je vidi ocima...
-
zlatan01
Stvarno mislis da Obama moze biti predsjednik...hej zar ne vidis da je covjek crnac?danas wrote:ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...zlatan01 wrote: Znaci da nema sansi da bude predsjednica...nema mjesta panici...
- danas
stvarno?zlatan01 wrote:Stvarno mislis da Obama moze biti predsjednik...hej zar ne vidis da je covjek crnac?danas wrote:ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...zlatan01 wrote: Znaci da nema sansi da bude predsjednica...nema mjesta panici...
-
Šandor
Šta fali? I onako ste na guzove dobili većinu u Senatu. Pogurao vas čovjek koji sad gura kauboja McCaina.danas wrote:ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...zlatan01 wrote: Znaci da nema sansi da bude predsjednica...nema mjesta panici...
-
callmethebreeeze
nije dovoljno crndanas wrote:stvarno?zlatan01 wrote:Stvarno mislis da Obama moze biti predsjednik...hej zar ne vidis da je covjek crnac?danas wrote: ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...![]()
![]()
![]()
crnac?
![]()
![]()
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=oxqiY5q9LTk
- danas
Šandor wrote:Šta fali? I onako ste na guzove dobili većinu u Senatu. Pogurao vas čovjek koji sad gura kauboja McCaina.danas wrote:ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...zlatan01 wrote: Znaci da nema sansi da bude predsjednica...nema mjesta panici...![]()
- pitt
Cuj nigga?zlatan01 wrote:Stvarno mislis da Obama moze biti predsjednik...hej zar ne vidis da je covjek crnac?danas wrote:ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...zlatan01 wrote: Znaci da nema sansi da bude predsjednica...nema mjesta panici...
- danas
'ajdepitt wrote:Cuj nigga?zlatan01 wrote:Stvarno mislis da Obama moze biti predsjednik...hej zar ne vidis da je covjek crnac?danas wrote: ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...![]()
-
Šandor
Negdje sam pročitao da je u Senatu 49 republjikanaca, 49 demokrata i dva nezavisna. Jedan od njih je Joe Lieberman koji sad gura McCaina. Ili sam nešto pobrkao?danas wrote:Šandor wrote:Šta fali? I onako ste na guzove dobili većinu u Senatu. Pogurao vas čovjek koji sad gura kauboja McCaina.danas wrote: ne panicim ja sto se bojim da ce biti predsjednica, vec sto ce uzeti nominaciju obami... a onda cemo ponovo zavrsiti sa republikancem...![]()
![]()
![]()
- danas
oba nezavisna senatora glasaju sa demokratama (i liberman i sanders); plus ima upraznjeno mjesto trenutno... a liberman je... hm, hajde uzdrzacu se od komentaraŠandor wrote:Negdje sam pročitao da je u Senatu 49 republjikanaca, 49 demokrata i dva nezavisna. Jedan od njih je Joe Lieberman koji sad gura McCaina. Ili sam nešto pobrkao?danas wrote:Šandor wrote: Šta fali? I onako ste na guzove dobili većinu u Senatu. Pogurao vas čovjek koji sad gura kauboja McCaina.![]()
![]()
![]()
-
Šandor
I prethodnik Busha je bombardovao druge zemlje. To je onaj što ne zna ni kako se zove. Ako je još živ. Reagan. Znači, već više od 20 godina.Qwert wrote:Drzavna politika Amerike se ne mijenja vec nekih 20 godina, bez obzira ko je na vlasti.
Nije mi poznato, koji predsjednik amerike nije bombardovao neku zemlju?
-
ninili
Ma sve je to bagra, ne vjerujem ni jednom politicaru a pogotovo republikancima. Juliani je obicni mafijas tako da cisto sumnjam da ce nesto biti od njega. Za Obamu Amerika jos nije spremna. Neka ljudi pricaju sta hoce ali racizam jos uvijek vlada pogotovu na jugu. Mislim da Demokrati imaju najvecu sansu sa Hillary jer ima iskustva i vjerujem da je dosta uticala na Billa dok je on bio predsjednik.
-
zlatan01
JFK, naravno izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Nego kako je ono on zavrsio?danas wrote:pa kenedi je bio katolikzlatan01 wrote:A koliko americkih predsjednika nije odgovaralo opisu;
muskarac
bijelac
bogat
protestant
...![]()
a nije ovo SFRJ pa da bravari kroje politiku, ha ja![]()
![]()
I kakve sad ima Ex Yu veze sa ovom temom?
-
FFK as Lucy01
U Washingtonu gura ko koga stigne.....uglavnom iz interesa. Nimalo me ne iznenadjuje ako neko iz Demokratskog tabora podrzava nekoga iz Republikanskog....jer u politici, i da ti je koža od armiranog betona, poderala bi se za sedmicu.
To sto mi jos imamo ideale da politicari rade za narod, nije nasa greska nego nase prokletstvo. Oni rade za sebe i za svoj interes (kakav god on bio), a posebno za interes onih koji su ih doveli na vlast.
Iskreno mislim da predsjednik USA ne odlucuje sudbinu te zemlje; njena sudbina je u rukama velikih korporacija i odredjene politicke linije koju US slijedi (sa povremenim skretanjima u lijevo i desno) od II Svjetskog Rata. S toga mislim da je Obama veliki rizik za US, jer je jos uvijek u godinama kada misli da je svijet moguce promijeniti na bolje, dok je Hilari vec dugo vremena premazana svim mogucim bojama i svjesna u kakvo se kolo hvata, ako joj to dozvole.
Republikanci ce da popushe na ovim izborima, to je nakon Busha jasno k'o dan.
To sto mi jos imamo ideale da politicari rade za narod, nije nasa greska nego nase prokletstvo. Oni rade za sebe i za svoj interes (kakav god on bio), a posebno za interes onih koji su ih doveli na vlast.
Iskreno mislim da predsjednik USA ne odlucuje sudbinu te zemlje; njena sudbina je u rukama velikih korporacija i odredjene politicke linije koju US slijedi (sa povremenim skretanjima u lijevo i desno) od II Svjetskog Rata. S toga mislim da je Obama veliki rizik za US, jer je jos uvijek u godinama kada misli da je svijet moguce promijeniti na bolje, dok je Hilari vec dugo vremena premazana svim mogucim bojama i svjesna u kakvo se kolo hvata, ako joj to dozvole.
Republikanci ce da popushe na ovim izborima, to je nakon Busha jasno k'o dan.
- pitt
Nije usa jedina zemlja koja ima neki trend sto se toga tice al je vjerovatno jedina gdje se taj trend moze i promjeniti. Pogledaj malo zap. evropu i sta se tamo desava.zlatan01 wrote:A koliko americkih predsjednika nije odgovaralo opisu;
muskarac
bijelac
bogat
protestant
...
- danas
pa ako ti nije jasno do sada -- USA je kapitalisticko drustvo, te ne znam kako ocekujes da pobijedi neko ko ne moze finansirati svoju kampanju?zlatan01 wrote:JFK, naravno izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Nego kako je ono on zavrsio?danas wrote:pa kenedi je bio katolikzlatan01 wrote:A koliko americkih predsjednika nije odgovaralo opisu;
muskarac
bijelac
bogat
protestant
...![]()
![]()
-
zlatan01
Drzava plati kampanju da bi svi imali istu sansu. Ali dobro prekrizi trecu tacku i ostane muskarac, bijelac i protestant...u ovo se ne uklapa Hilari a Barak jos manje. Ipak je zahvaljujuci Bushu mozda dosao dan da se ovo promjeni...danas wrote:pa ako ti nije jasno do sada -- USA je kapitalisticko drustvo, te ne znam kako ocekujes da pobijedi neko ko ne moze finansirati svoju kampanju?zlatan01 wrote:JFK, naravno izuzetak koji potvrdjuje pravilo. Nego kako je ono on zavrsio?danas wrote: pa kenedi je bio katolik![]()
![]()