Predstavnici N/FSBiH razgovarali sa bivšim igračem Veleža
Piše: N. BISE
04/01/08
Kodro novi selektor BiH?
Na jučerašnjem sastanku organizovanom u hotelu Hercegovina na Ilidži, postignut je načelan dogovor predstavnika N/FSBiH sa Mehom Kodrom, jednim od najizglednijih kandidata za novog selektora fudbalske reprezentacije BiH. Ovu informaciju za Oslobođenje je potvrdio Sulejman Čolaković, prvi potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.
“Upravo je završen razgovor sa Kodrom i mogu reći da smo, nakon otvaranja njegove aplikacije i razgovora s njim, u načelu postigli dogovor. Sada još preostaje da se očituje i Izvršni odbor N/FSBiH, čija će sjednica biti održana u subotu u 12 sati“, kazao nam je u telefonskoj izjavi Čolaković, odmah po završetku sastanka.
Sastanak sa Kodrom je, saznajemo od drugog člana Predsjedništva N/FSBiH Ilje Dominkovića, prema planu trebao biti održan u Zagrebu ili u Beogradu, budući da bivši kapiten reprezentacije BiH, nije znao da li su i koliko su redovne avionske relacije prema našoj prijestolnici.
Kada smo kontaktirali Dominkovića s namjerom da otkrijemo još neke detalje razgovora sa Kodrom, on je bio prilično iznenađen i zatečen.
“Dogovor je bio da će me Čolaković obavijestiti, kako bih i ja prisustvovao razgovoru sa Kodrom, ali to se nije desilo. Sada od vas saznajem da je sastanak održan. Mene niko nije obavijestio“, rekao nam je Dominković.
Saznali smo da je, osim Sulejmana Čolakovića, sastanku sa Kodrom prisustvovao i generalni sekretar N/FSBiH Munib Ušanović, te Hamdija Abdić. Detalje o kojima se sa Kodrom razgovaralo, Čolaković nije direktno htio otkrivati, naglasivši kako će konačnu riječ o Kodrinoj, ali i prijavama preostala dva kandidata Zlatka Kranjčara i Lothara Mathausa, posljednju riječ dati Izvršni odbor u subotu, kada bismo trebali konačno saznati ime nasljednika Fuada Muzurovića.
Sudeći prema dosadašnjim najavama, Meho Kodro najozbiljniji je kandidat za preuzimanje selektorske funkcije, s obzirom na to da je gotovo sigurno kako će većina članova IO glasati za njegovo imenovanje.
Da li stvarno izbacuju Pasaliceve pulene ili naprotiv to ne rade. Posto se Dominkovic i onaj iz Sirokog Brijega svadaju nista mi vise nije jasno!
Hajmo sada teorije zavjere!?