Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
valterbranisarajevo wrote:Nije ovo nikakva zavist..Jednostavno postoje ljudi koji ne vole ovu novu tajkunsko snobovsku kastu izniklu na jadu i bijedi našeg društva podijeljenog mržnjom i izjedenog siromaštvom kriminalom i korupcijom. To su oni koji se na orgijama i dernecima kupaju u šampanjcu dok djeca, ne tako daleko od njih pišu zadaće uz svjetlost petrolejskih lampi i umiru od teških bolesti jer država nema para da im plati liječenje.
Izdanak ove tajkunsko snobovske kaste su Emina, Din, Hana i još mnogi... Da bog dao da nikada nisam čuo za njih.
Ja im ne zavidim, ja ih ne podnosim. Muka mi je od njih. U njezinim godinama ja sam jeo ikar riblju čorbu i mislio da se borim za ideale..
A borio sam se za ... Ma ne mogu zlo mi je kada se sjetim. Baš sam bio konjina...
I da, dotična je nazvana intelektualnom gromadom na ovoj temi ili je korišten neki sličan izraz. Ne mogu sada tražiti..
x
Inace, ovi sto Ejupa i slicne njemu opravdavaju izjavama tipa "on jeste krao ali dao nam je skolu" nisu ni vrijedni komentara.
Tipicni mentalitet raje, 500 godina tradicije sto bi se reklo. Uzmi beze sto ti srcu drago...
valterbranisarajevo wrote:Nije ovo nikakva zavist..Jednostavno postoje ljudi koji ne vole ovu novu tajkunsko snobovsku kastu izniklu na jadu i bijedi našeg društva podijeljenog mržnjom i izjedenog siromaštvom kriminalom i korupcijom. To su oni koji se na orgijama i dernecima kupaju u šampanjcu dok djeca, ne tako daleko od njih pišu zadaće uz svjetlost petrolejskih lampi i umiru od teških bolesti jer država nema para da im plati liječenje.
Izdanak ove tajkunsko snobovske kaste su Emina, Din, Hana i još mnogi... Da bog dao da nikada nisam čuo za njih.
Ja im ne zavidim, ja ih ne podnosim. Muka mi je od njih. U njezinim godinama ja sam jeo ikar riblju čorbu i mislio da se borim za ideale..
A borio sam se za ... Ma ne mogu zlo mi je kada se sjetim. Baš sam bio konjina...
I da, dotična je nazvana intelektualnom gromadom na ovoj temi ili je korišten neki sličan izraz. Ne mogu sada tražiti..
x
Inace, ovi sto Ejupa i slicne njemu opravdavaju izjavama tipa "on jeste krao ali dao nam je skolu" nisu ni vrijedni komentara.
Tipicni mentalitet raje, 500 godina tradicije sto bi se reklo. Uzmi beze sto ti srcu drago...
Isto sto Fahrudin Radoncic kaze, ja cinim Sarajevo ljepsim sa zgradama (koje ce prodati ha mu se prilika ukaze)
Bakir dadne dozvolu - napravi se neboder - saceka se neka hrvatska firma i proda se - veliki patriota i on i ganic i slicni....
x
Isto sto Fahrudin Radoncic kaze, ja cinim Sarajevo ljepsim sa zgradama (koje ce prodati ha mu se prilika ukaze)
Bakir dadne dozvolu - napravi se neboder - saceka se neka hrvatska firma i proda se - veliki patriota i on i ganic i slicni....
Tako nekako.
Mada izgleda da Radoncic ovaj neboder kod stanice pravi za Miskovica, Slobodanovog bankara, Delta holding.
Tako nekako.
Mada izgleda da Radoncic ovaj neboder kod stanice pravi za Miskovica, Slobodanovog bankara, Delta holding.
Tacnije, njegovim parama.
dobro onda se vi forumasi skupite i otidjite na sud i kazite kako je ganic ili ko vec jos krao i kako on to sada treba da plati, posto tako sigurno tvrdite (ne zaboravite dokaze), kazite da su to bile neke donacije za vrijeme rata jel tako? lako je suplju pucat manite se toga
director's cut wrote:
Tako nekako.
Tacnije, njegovim parama.
dobro onda se vi forumasi skupite i otidjite na sud i kazite kako je ganic ili ko vec jos krao i kako on to sada treba da plati, posto tako sigurno tvrdite (ne zaboravite dokaze), kazite da su to bile neke donacije za vrijeme rata jel tako? lako je suplju pucat manite se toga
Ovakve najvise volim.
"Idite na sud i dokazite".
Ejup i slicni su se osigurali, momcino, u sudu rade njihovi haveri.
Naravno da je zaradio novac, svako ko tvrdi drugacije je antipatriota i cetnik/ustasa.
Sav uspjeh Emina Ganić može da zahvali dugim prstima svog oca, koji je izvršio za vrijeme rata i nakon istog razne otimačine. Jedna od njih je Vila u Kralja Tomislava na način da je nasljednika vile strpao u ludnicu. Najtužnije je kad Emina priča o kriminalu i korupciji i nesposobnosti političara, a ona prva dolazi iz takve porodice i prvo je trebala da spomene svog oca. Njen image je preofiran i presmješan da bi se komentarisao. Toliko novopečenoj skorojevički kojoj se udvarao Ismet Bajramović Čelo i skojim je jedno vrijeme dotična i hodala.
oOmirzaOo wrote:ne mozes imati dobru drzavu nikako kad je vise od pola stanovnika uopste ne zeli i kad su ti sve komsije dusmani eto i nemoze nikako
Dakle, srbi i hrvati su krivi sto bosnjaci u svom bosnjakistanu kradu. Krasno
Usput, izbacim fekalije po mladim patriotskim, "elokventnim", "intelektualnim" snagama bosnjaka, koji su bili po bijelome svijetu dok su ljudi ovdje ginuli i borili se da bi nam mogli danas isti ti filozofirati kako se, eto, sve moze kad se hoce.
in33sa wrote:Ma jasno, za krah BH drzave krivi su ustase i cetnici, a Ganic je spasio i ovo malo sto imamo. Nisam ni mislio da ce ici neka druga "argumentacija".
Better Man wrote:Sav uspjeh Emina Ganić može da zahvali dugim prstima svog oca, koji je izvršio za vrijeme rata i nakon istog razne otimačine. Jedna od njih je Vila u Kralja Tomislava na način da je nasljednika vile strpao u ludnicu. Najtužnije je kad Emina priča o kriminalu i korupciji i nesposobnosti političara, a ona prva dolazi iz takve porodice i prvo je trebala da spomene svog oca. Njen image je preofiran i presmješan da bi se komentarisao. Toliko novopečenoj skorojevički kojoj se udvarao Ismet Bajramović Čelo i skojim je jedno vrijeme dotična i hodala.
još ćemo mi ispasti lopovi što smo krali drva u ratu i švercali se u tramvaju