Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
clav

#201 Re: Ljubav je....

Post by clav »

kolega wrote:
d2 wrote:ljubav....
:lol: :lol: :lol:
nije ti to ljubav prijatelju, nije obostrano, pizza ne osjeca isto sto ti osjecas za nju :D
sve prave su ljubavi tuzneeee :oops:
d2

#202 Re: Ljubav je....

Post by d2 »

kolega wrote:
nije ti to ljubav prijatelju, nije obostrano, pizza ne osjeca isto sto ti osjecas za nju :D
ko kaze da mora ljubav biti dvosmjerna, evo recimo idealna kombinacija, jos da je par piva ponijela sliku bih joj okacio na monitor :D

Image

:mrgreen:
d2

#203 Re: Ljubav je....

Post by d2 »

clav wrote:
kolega wrote:
sve prave su ljubavi tuzneeee :oops:
dobro je balaš :D
burek_in_space

#204 Re: Ljubav je....

Post by burek_in_space »

d2 wrote:

dobro je balaš :D
:lol: :lol: :lol: :lol:

Gdje je sad ona piva,kad se vec pocelo sa Balasom? :D
njeka

#205 Re: Ljubav je....

Post by njeka »

ko kaze da mora ljubav biti dvosmjerna, evo recimo idealna kombinacija, jos da je par piva ponijela sliku bih joj okacio na monitor :D

Image

Još bi i pivu??!
Pa potrudi se i ti malo neće ona sve!!! cccccccc ...Današnji frajeri!! :evil:
anais_nin

#206 Re: Ljubav je....

Post by anais_nin »

...nista....
kolega

#207 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

od kada vam se to desava? :)
ljubav_aha

#208 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

kolega wrote:od kada vam se to desava? :)
:lol: lud si ;-)
anais_nin

#209 Re: Ljubav je....

Post by anais_nin »

Ljubav je tiranin koji nikog ne pošteđuje.
-Kornej

:-) :-) :-)

Ljubav odolijeva vremenu koje sve otima. Nikad nije zaista ljubio onaj koji misli da je ljubav prolazna.
- Goethe

Velika prava ljubav pokazaće svoju punu snagu samo onda ako uspije da od dvoje ljubavnika, slabih ljudi, načini stvorenja koja se ne boje ni promjena, ni nesreća, ni rastanka, ni bolesti, ni života, ni smrti.
- Ivo Andrić

Ljubav živi davanjem, a ne uzimanjem.
- St.Augustinus
clav

#210 Re: Ljubav je....

Post by clav »

''If you live to be 100, I want to live to be 100 minus one day, so I never have to live without you.''
Winnie the Pooh: :oops:
ljubav_aha

#211 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

anais_nin wrote: Ljubav živi davanjem, a ne uzimanjem.
- St.Augustinus
niej tacno,ljubav je dvosmjerna ulica :)
LSD

#212 Re: Ljubav je....

Post by LSD »

evo jedna o ljubavi :mrgreen:

Atheist Rap - Ljubav

Ljubav je polje zelenog zita
Ljubav je kad Jovanka voli Tita
Ljubav je polje zrelog raza
Ljubav je odnos Tito-Draza
Ljubav je fluid divan, topao
Ljubav je opojni miris cveca
Ljubav je tuga, ljubav je sreca

Ljubav je snazna, velika i jaka
Ljubav je simpatija malog djaka
Ljubav je Ljuba, ljubav je Manda
Ljubav je cak i Bata Kanda
Ljubav je ptica u slobodnom letu
Ljubav je kad cika salece tetu
Ljubav je riba sto brzo pliva
Ljubav je gajva 'ladnog piva

Zigraj uz ritam taj
Sad mi novu snagu daj
Nemoj mene grditi
Hajdemo se ljubiti

Ljubav je kao Grejs Keli lepa
LJubav je kao Stivi Vonder slepa
Ljubav je dodir voljenog bica
Ljubav je mamurluk posle pica
Ljubav je smesna k'o dobar vic
Ljubav je igla, droga i spric
Ljubav je putovanje kroz dimenzije
Ljubav je smislila razne perverzije

Poljubi me filmski u celo
LSD

#213 Re: Ljubav je....

Post by LSD »

evo još jedna i necu više :mrgreen:

Pekinška Patka - Ljubav

Ljubav su laži iskrene i duge
Ljubav su noći zaboravljene tuge
Ljubav su laži stare ili nove
Ljubav je ruka koja ruku zove

Ljubav smo ti i ja x 4
Od dvanaest do dva.

Ljubav su reči koje mnogo znače
ljubav su lica imena i pesme
Ljubav je pogled i usne koje traže
U ljubavi opšta pravila ne važe

Ljubav smo ti i ja x 4
Od dvanaest do dva.
Daphna

#214 Re: Ljubav je....

Post by Daphna »

... nešto što ne postoji! Postoji samo bol i patnja! Bol koju nanosimo sami sebi zavaravajući se da će sve biti ok, da sve možemo, da će to osjećanje koje se javilo pobijediti! Bol koju nam nanose drugi jer ne znaju šta želimo, jer nam ne čitaju misli, jer kažu nešto što nas zaboli... Svjesno ili ne!

Ljubav ne postoji! Postoji samo bol i patnja kada shvatiš kolika si budala bio, koliko si davao sebe a dobio ništa! Kada si pored nekoga jer to želiš... Jer se nadaš i kada se nadati ne bi trebao! I onda ti još kažu da i pored toga što si tu, trudiš se, želiš, voliš, osjećaš... Da nemaju nikoga...

Ljubav je nešto u što sam se zaklinjala i ludo, skoro djetinjom vjerom vjerovala! Ali kako godine odmiču, ljubav je samo iluzija! Neodsanjani san, blijeda uspomena na romantična razmišljanja...

Da, možda sam razočarana i povrijeđena, ne jednom, više puta... Upravo zato što sam vjerovala... E pa više ne mogu! Ljubav ne postoji, nikada nije i nikada neće!

Hajde, evo za kraj malo oprečnosti... Čak i kada voliš, siguran si 100% u to, pojavi se nešto drugo! Uvijek se na kraju pojavi nešto drugo! Korist! Bilo kakva... Materijalna, emocionalna... Na kraju, čak ako je i postojala ljubav, a znamo da ne postoji, ona nestane!
fishtrija

#215 Re: Ljubav je....

Post by fishtrija »

Daphna wrote:... nešto što ne postoji! Postoji samo bol i patnja! Bol koju nanosimo sami sebi zavaravajući se da će sve biti ok, da sve možemo, da će to osjećanje koje se javilo pobijediti! Bol koju nam nanose drugi jer ne znaju šta želimo, jer nam ne čitaju misli, jer kažu nešto što nas zaboli... Svjesno ili ne!

Ljubav ne postoji! Postoji samo bol i patnja kada shvatiš kolika si budala bio, koliko si davao sebe a dobio ništa! Kada si pored nekoga jer to želiš... Jer se nadaš i kada se nadati ne bi trebao! I onda ti još kažu da i pored toga što si tu, trudiš se, želiš, voliš, osjećaš... Da nemaju nikoga...

Ljubav je nešto u što sam se zaklinjala i ludo, skoro djetinjom vjerom vjerovala! Ali kako godine odmiču, ljubav je samo iluzija! Neodsanjani san, blijeda uspomena na romantična razmišljanja...

Da, možda sam razočarana i povrijeđena, ne jednom, više puta... Upravo zato što sam vjerovala... E pa više ne mogu! Ljubav ne postoji, nikada nije i nikada neće!

Hajde, evo za kraj malo oprečnosti... Čak i kada voliš, siguran si 100% u to, pojavi se nešto drugo! Uvijek se na kraju pojavi nešto drugo! Korist! Bilo kakva... Materijalna, emocionalna... Na kraju, čak ako je i postojala ljubav, a znamo da ne postoji, ona nestane!
potpisujem...
kolega

#216 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

anais_nin wrote:Ljubav živi davanjem, a ne uzimanjem.
- St.Augustinus [/i]
ovo je vjerovatno savjet upucen zenama :)
ljubav_aha

#217 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

kolega wrote:
- St.Augustinus [/i]
:lol:

kolega,vi ste propustili moj komentar ;-)
ljubav_aha

#218 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

fishtrija wrote:
Daphna wrote:... nešto što ne postoji! Postoji samo bol i patnja! Bol koju nanosimo sami sebi zavaravajući se da će sve biti ok, da sve možemo, da će to osjećanje koje se javilo pobijediti! Bol koju nam nanose drugi jer ne znaju šta želimo, jer nam ne čitaju misli, jer kažu nešto što nas zaboli... Svjesno ili ne!

potpisujem...
ne razumijem,zasto ste toliko razocarani,sta ste tacno ocekivali od vase ljubavi koju ste dali ili dobili ,od njegove/njene ljubavi koju ste dobili i uzeli :?:
u ljubavi mora postojati emocionalna satisakcija,ali ako ljubav definises kao korist koju je dobila osoba od tvoje ljubavi, a nije uzvratila,i to razumijem,ali zar je moguce voljeti nekoga a da ti ne uzvraca ljubav,voljeti nekoga a ne znati da te osoba voli iz potpuno drugacijeg razloga,mislim da je ipak nemoguce dobro poznavati osobu,a ne znati kako vas i zasto osoba voli,ipak u ljubavi su oboje manje ili vise krivi,ne moze biti osudjena samo jedna strana
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#219 Re: Ljubav je....

Post by Šeherzada »

kolega wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
chinese_water

#220 Re: Ljubav je....

Post by chinese_water »

probudis se ujutro, prdnes(da prosti na izrazu kulturni dio forumasa koji bezbeli da ne prde), pogledas oko sebe, i ipak te voljena osoba zagrli i poljubi :D :D :D
Daphna

#221 Re: Ljubav je....

Post by Daphna »

ljubav_aha wrote:
fishtrija wrote:

potpisujem...
ne razumijem,zasto ste toliko razocarani,sta ste tacno ocekivali od vase ljubavi koju ste dali ili dobili ,od njegove/njene ljubavi koju ste dobili i uzeli :?:
u ljubavi mora postojati emocionalna satisakcija,ali ako ljubav definises kao korist koju je dobila osoba od tvoje ljubavi, a nije uzvratila,i to razumijem,ali zar je moguce voljeti nekoga a da ti ne uzvraca ljubav,voljeti nekoga a ne znati da te osoba voli iz potpuno drugacijeg razloga,mislim da je ipak nemoguce dobro poznavati osobu,a ne znati kako vas i zasto osoba voli,ipak u ljubavi su oboje manje ili vise krivi,ne moze biti osudjena samo jedna strana

Velika je razlika između ljubavi u riječima i onoga što zaista imamo u životu! Jer stvari funkcionišu na potpuno drugi način i nije sve tako jednostavno!

Ovdje niko nikoga ne krivi, samo na osnovu onoga kroz što smo prošli definišemo da ljubav ne postoji. Da se možda sve svodi na strah od samoće, pa pokušamo je ublažiti nečijim prisustvom...

I da, u ljubavi je potrebna emocionalna satisfakcija... Ja je ne dobih. Nisam ni očekivala, samo sam se nadala da će vremenom doći, ali nije... Nismo težili istim stvarima.
otherside

#222 Re: Ljubav je....

Post by otherside »

dragi daphna i fishtrija, zelim vam od sveg srca da uskoro na ovom forumu ili nekom drugom mjestu kazete da prava ljubav postoji i da nema ljepseg osjecaja, da ste sretni sto volite i sto neko voli vas, da dajete ljubav i dobijate je bez imalo sumnji i straha :)
kolega

#223 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

ljubav_aha wrote:
kolega wrote:
- St.Augustinus
:lol:

kolega,vi ste propustili moj komentar ;-)
aha, evo sad sam procito, ne slazem se, ako je dvosmjerna ulica onda se samo mimoilazite i svak ide svojom trakom, bolje je reci da je ljubav ko brvno preko potoka i ako hocete da predjete iz dva razlicita smjera onda se treba zagrliti i tako balansirati, tako vec moze :)
Daphna

#224 Re: Ljubav je....

Post by Daphna »

otherside wrote:dragi daphna i fishtrija, zelim vam od sveg srca da uskoro na ovom forumu ili nekom drugom mjestu kazete da prava ljubav postoji i da nema ljepseg osjecaja, da ste sretni sto volite i sto neko voli vas, da dajete ljubav i dobijate je bez imalo sumnji i straha :)

Hvala otherside!

Odrekla bih se ja javnog priznanja da ljubav postoji, samo da me takne svojim prstićima :mrgreen: Mislim na ono pravo, na ono što si ti napisala a ne na jednosmjernu ulicu... Jer ja sam spoznala kako je voljeti, davati... bezuslovno, ali nisam spoznala kako je kada si voljen, bezuslovno!
ljubav_aha

#225 Re: Ljubav je....

Post by ljubav_aha »

ljubav_aha wrote: ne razumijem,zasto ste toliko razocarani,sta ste tacno ocekivali od vase ljubavi koju ste dali ili dobili ,od njegove/njene ljubavi koju ste dobili i uzeli :?:
u ljubavi mora postojati emocionalna satisakcija,ali ako ljubav definises kao korist koju je dobila osoba od tvoje ljubavi, a nije uzvratila,i to razumijem,ali zar je moguce voljeti nekoga a da ti ne uzvraca ljubav,voljeti nekoga a ne znati da te osoba voli iz potpuno drugacijeg razloga,mislim da je ipak nemoguce dobro poznavati osobu,a ne znati kako vas i zasto osoba voli,ipak u ljubavi su oboje manje ili vise krivi,ne moze biti osudjena samo jedna strana.

DAPHNA : "Velika je razlika između ljubavi u riječima i onoga što zaista imamo u životu! Jer stvari funkcionišu na potpuno drugi način i nije sve tako jednostavno!

Ovdje niko nikoga ne krivi, samo na osnovu onoga kroz što smo prošli definišemo da ljubav ne postoji. Da se možda sve svodi na strah od samoće, pa pokušamo je ublažiti nečijim prisustvom...

I da, u ljubavi je potrebna emocionalna satisfakcija... Ja je ne dobih. Nisam ni očekivala, samo sam se nadala da će vremenom doći, ali nije... Nismo težili istim stvarima.
to je upravo bila sustina mog odgovora

ne ocekivati emocinalnu satisfakciju u ljubavi ,ali se samo nadati da ce se jendoga dana upravo desiti, nije ljubav,vec licna teznja necemu sto se pokusalo pomalo silom usmjeriti
Post Reply