N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
nenanana

Post by nenanana »

Pearl, Ivy, imate pp. cujemo se i pisemo se
Pearl

Post by Pearl »

da ponovim onaj poziv za PR-ovce...

treba nam dobrovoljac da ucestvuje u emisiji za malu raju "hayatovci" sutra. snimanje je u pola 5 u prostorijama Hayata, preko puta Vijecnice...
Pearl

Post by Pearl »

potreban dobrovoljac sa vozilicom (malo vecom, posto treba prevesti i djecija kolica izmedju ostalog :)), da na Dobrinji pokupi stvari od jedne forumasice... naravno, poslije radnog vremena... javite mi na pp
Ivy

Post by Ivy »

PATULJCI: potrebna jos 4 (nena dobili smo jednog umjesto tvoje mladje)! Javite mi se na PP!

SPISKOVI i KONTAKTI DJECE: posaljite mi na PP prijedloge za djecu za koju mislite da trebaju primiti paketic! Uputstva je dala Pearl, znaci adresa, imena roditelja, djece i uzrast svakog djeteta u domacinstvu!
Ivy

Post by Ivy »

Ivy wrote:PATULJCI: potrebna jos 4 (nena dobili smo jednog umjesto tvoje mladje)! Javite mi se na PP!

SPISKOVI i KONTAKTI DJECE: posaljite mi na PP prijedloge za djecu za koju mislite da trebaju primiti paketic! Uputstva je dala Pearl, znaci adresa, imena roditelja, djece i uzrast svakog djeteta u domacinstvu!
IMAMO 7 PATULJAKA (thousand of voices, lejla_v, nenanana i Bumbijev rodjak mali + 3 deda mrazovih) .... TREBAMO JOS 3!
justika_sa

Post by justika_sa »

Pearl wrote:potreban dobrovoljac sa vozilicom (malo vecom, posto treba prevesti i djecija kolica izmedju ostalog :)), da na Dobrinji pokupi stvari od jedne forumasice... naravno, poslije radnog vremena... javite mi na pp
pearl... ako nisi nasla nikoga ja cem... jest da je vozilica mala, ali kad se obore sjedista moze i medvjed stati :) javni mi se pls na sms ili mail
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Ivy wrote:
Ivy wrote:PATULJCI: potrebna jos 4 (nena dobili smo jednog umjesto tvoje mladje)! Javite mi se na PP!

IMAMO 7 PATULJAKA (thousand of voices, lejla_v, nenanana i Bumbijev rodjak mali + 3 deda mrazovih) .... TREBAMO JOS 3!
ja bih rado pomogla u tom segmentu, ali... :-)

Svaka cast na razvoju, divota je pratiti vas :D
DobroJutroKolumbo

Post by DobroJutroKolumbo »

De ljudi ponovite , broj racuna banke za uplate ,gdje ce se predstava odrzati i malo informacija vise na jednom mjestu...da znam gdje cu uplatiti...da sve informacije budu na jednom postu...sta , kako i zasto...HVALA... :)
Last edited by DobroJutroKolumbo on 10/12/2007 09:54, edited 1 time in total.
cnermina

Post by cnermina »

ima li volontera za Ekonomiju? Bilo bi steta da nam to propadne...
Pearl

Post by Pearl »

DobroJutroKolumbo wrote:De ljudi ponovite , broj racuna banke za uplate ,gdje ce se predstava odrzati i malo informacija vise na jednom mjestu...da znam gdje cu uplatiti...da sve informacije budu na jednom postu...sta , kako i zasto...HVALA... :)
kolumbo, a sto ja pricam stalno da ima stranica samo sa informacijama, gdje su sve na jednoj stranici, da se ovdje ljudi ne gube :) :
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=44829

tamo su ti informacije sta , kako i zasto i broj racuna..
za predstavu jos ne znamo gdje ce biti.. cim budemo imali potvrdu lokacije, postavit cemo i to.. sad imamo u planu par lokacija, naravno, voljeli bismo da dobijemo onu najvecu :D

nadam se da shvatate da je akcija koje je pokrenuta prije 7 dana i koja je imala za cilj da usreci 30tak djece sada prerasla na akciju gradskog, a nadamo se i drzavnog nivoa (ako nadjemo dovoljno prevoznika u druge gradove) pa sve to treba malo i koordinirati... a svi imamo i stalne poslove.. koje nemaju veze sa humanitarnim svrhama :)
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:ima li volontera za Ekonomiju? Bilo bi steta da nam to propadne...
nermina, ja bi mogla tek iza 6, posao mi ni u cece ne da... :(
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Hej, jel iko kontaktirao ova udruzenja volontera? osim DOBRO?
:(
ravic

Post by ravic »

koji je dan i termin za volontiranje na Ekonomiji ???
cnermina

Post by cnermina »

@ravic - dan i termin bi mi mogli izabrati. Zato sam mislila da vidim kad bi ko mogao prije nego zakazem termin.

@mirci- znam, i ja isto mogu tek tada, ali se bojim da tada nema puno koristi, jer nema studenata :(

nismo kontaktirali nikakva udruzenja. imas ideju?
cnermina

Post by cnermina »

upravo su mi se javili iz Vijeca ucenika Srednje strukovne skole Fojnica i Srednje škole Ivan Goran Kovacic Kiseljak koji su zainteresovani da organizuju prikupljanje u svojim skolama. samo su nas zamolili da mi dodjemo po to nakon sto oni zavrse...

jupiiiiiiiiiiiiiiii :D :D :D :D
buba

#216 re

Post by buba »

Ja na Ekonomiju bi mogla radnim danom ali tek od 4.30 popodne. Vikend takodjer, suprug bi ostao s malim kuci za to vrijeme.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:@ravic - dan i termin bi mi mogli izabrati. Zato sam mislila da vidim kad bi ko mogao prije nego zakazem termin.

@mirci- znam, i ja isto mogu tek tada, ali se bojim da tada nema puno koristi, jer nema studenata :(

Imas udruzenje OAZA, udruzenje roditelja i prijatelja djece sa ment.retardacijom, oni su uvijek raspolozeni za saradnju...
buba

Post by buba »

mIRCerka wrote:
cnermina wrote:@ravic - dan i termin bi mi mogli izabrati. Zato sam mislila da vidim kad bi ko mogao prije nego zakazem termin.

Imas udruzenje OAZA, udruzenje roditelja i prijatelja djece sa ment.retardacijom, oni su uvijek raspolozeni za saradnju...
hmm..mislis na ono u Hrasnom, nize Robot Komerca?
cnermina

Post by cnermina »

ok. mozemo pokusati njih kontaktirati.

pade mi na pamet i Obrazovanje gradi BiH i cika Jovo Divjak.

Ima li neko kontakta s njim, pa da vidimo da nam oni pomognu sa Ekonomijom???
mIRCerka

Post by mIRCerka »

buba wrote:
mIRCerka wrote:

hmm..mislis na ono u Hrasnom, nize Robot Komerca?
Aha :D U vladimir Nazor Skoli...iako mislim da su im prostorije bile na Bistriku, nisam vise sigurna gdje je ko...
isto tako, ima XY asocijacija svoju mrezu volontera, onda CIVITAS i slicno...
:)
Pearl

Post by Pearl »

zna li neko ima li blizu vijecnice neka kopirnica, tipa stamparije, da moze da printa plakat koji donesem na USB-u?
Last edited by Pearl on 10/12/2007 10:57, edited 1 time in total.
mIRCerka

Post by mIRCerka »

cnermina wrote:ok. mozemo pokusati njih kontaktirati.

pade mi na pamet i Obrazovanje gradi BiH i cika Jovo Divjak.

Ima li neko kontakta s njim, pa da vidimo da nam oni pomognu sa Ekonomijom???
ISkreno, mislim da bi trebali napisati mali dopis u dobro.ba i poslati na email adrese udruzenja kao i ove snail mail adrese :D
Samo treba skontati kome sve da se salje...nedavno sam na Obali kod Akademije ugledala plocu nekog udruzenja za pomoc mladima, i skontam da mi pojma nemamo sta sve imamo u gradu...
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Pearl wrote:zna li neko ima li blizu vijecnice neka kopirnica, tipa stamparije, da moze da printa plakat koji donesem na USB-u?
grafo art, bEastrik :D
buba

#224 re

Post by buba »

Ok, ja mogu otici do OAZE, blizu su moje firme, mogu jos i danas, ali moram znati malo konkretnije sta nam treba. Prostor za dodjelu paketica i predstavu za 30.12.2007?
Racunati na to da broj ucesnika ne mozemo znati, s obzirom da akcija jos traje, ali hmm hajmo barem neki okviran broj, odnosno koliki minimalan prostor moze zadovoljoviti ovu potrebu?!

Takodjer, u ovom konkretnom slucaju, ukoliko OAZA i pristane dati prostor na raspolaganje, ne znam koliko bi bilo moralno da dodijelimo paketice nasoj djeci sa spiska, a ne njihovim clanovima i da ne ucestvuju na toj priredbi? :-? Ne znam, sta kazete?
Pearl

Post by Pearl »

btw, imamo plakat akcije :) kome treba, javite mi se na pp da mu/joj posaljem... jedno 40tak ce nam besplatno printati u stampariji Margo.. za ostalo se trebamo snaci... ako neko nekog zna u nekoj stampariji ili kopirnici (pozeljno printanje u koloru), nek krene na posao moljakanja :)

evo ga.. meni je predivan... hvala suncica24 ;);)

Image
Post Reply