Izbori 2007 - Hrvatska!

Post Reply
Doda37

Post by Doda37 »

kicky wrote:
Doda37 wrote:Pa HSS je i prosle izbore podrzao vladu HDZ, pa me sada cudi neko iscudjivanje otkud HSS uz HDZ
pomješo si! nisu ih podržali HSS je bio oporba a HSLS je bio u koalciji sa HDZom

hahhahah, vjeruj mi da nisam, ako se ne sjecas onda google

Hrvatski parlamentarni izbori 2003.

Budući da je HDZ pojedinačno dobio najviše zastupničkih mjesta te podrške koalicije HSLS - DC, nekoliko zastupnika nacionalnih manjina, HSU-a i HSS-a, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić povjerio je mandat za sastavljanje Vlade Ivi Sanaderu.

da me mozda nisi pogresno razumio, HSS nije bio u vlasti 2003 ali je dao podrsku HDZ za sastavljanje vlade, zato sam gore i napisao HSS podrzao HDZ, mada je sada drugacije, HSS ce biti u Vladi
mojsije

Post by mojsije »

Doda37 wrote:
kicky wrote:
Doda37 wrote:Pa HSS je i prosle izbore podrzao vladu HDZ, pa me sada cudi neko iscudjivanje otkud HSS uz HDZ
pomješo si! nisu ih podržali HSS je bio oporba a HSLS je bio u koalciji sa HDZom

Budući da je HDZ pojedinačno dobio najviše zastupničkih mjesta te podrške koalicije HSLS - DC, nekoliko zastupnika nacionalnih manjina, HSU-a i HSS-a, predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić povjerio je mandat za sastavljanje Vlade Ivi Sanaderu.

da me mozda nisi pogresno razumio, HSS nije bio u vlasti 2003 ali je dao podrsku HDZ za sastavljanje vlade, zato sam gore i napisao HSS podrzao HDZ, mada je sada drugacije, HSS ce biti u Vladi
jebala te wikipedija i onog tko je uređuje

nije HSS nego HDSS
Prozor

Post by Prozor »

Eh posto nisam naaajbolje upucen u ove demokratske procedure susjedne nam zemlje :-) moze li mi neko objasniti ko je pobjednik? :)
jeza u ledja

Post by jeza u ledja »

Pa zna se - HDZ.
zemo_online

Post by zemo_online »

pobjednik je onaj ko ima apsulutnu vecinu u parlamentu,saam ili sa ostalim strankama.
jesi shvatio?
Prozor

Post by Prozor »

test01 wrote:pobjednik je onaj ko ima apsulutnu vecinu u parlamentu,saam ili sa ostalim strankama.
jesi shvatio?
:kravata: :kravata: hvala iako sam sa ovim bio upoznat :oops: nego me zanima je li HDZ to ostvarila(zapravo potvrdjeno je da jeste - je li)? :-)
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Prozor wrote:Eh posto nisam naaajbolje upucen u ove demokratske procedure susjedne nam zemlje :-) moze li mi neko objasniti ko je pobjednik? :)
niko se ne usudjuje jer ce kickyja strefiti kap :lol:
mojsije

Post by mojsije »

Prozor wrote:Eh posto nisam naaajbolje upucen u ove demokratske procedure susjedne nam zemlje :-) moze li mi neko objasniti ko je pobjednik? :)
najvjerovatnije sdp jer hdz je do sada izvarao sve političke partnere s kojim je poslovao pa su sad svi oprezni iako hdz može puno više ponuditi za trgovinu
Prozor

Post by Prozor »

mojsije wrote:
najvjerovatnije sdp jer hdz je do sada izvarao sve političke partnere s kojim je poslovao pa su sad svi oprezni iako hdz može puno više ponuditi za trgovinu
Dakle do koalicionih partnera je... To sam i mislio...
mojsije

Post by mojsije »

Prozor wrote:
test01 wrote:pobjednik je onaj ko ima apsulutnu vecinu u parlamentu,saam ili sa ostalim strankama.
jesi shvatio?
:kravata: :kravata: hvala iako sam sa ovim bio upoznat :oops: nego me zanima je li HDZ to ostvarila(zapravo potvrdjeno je da jeste - je li)? :-)
relativnu jest
apsolutnu nije
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

sada se već otvoreno priča da će se Glavaš osvetiti HDZ-u tako što će u saboru "tehnički" podržati SDP-ovu vladu, odnosno glasaće za nju ali neće učestvovati u njezinom radu..
mojsije

Post by mojsije »

valterbranisarajevo wrote:sada se već otvoreno priča da će se Glavaš osvetiti HDZ-u tako što će u saboru "tehnički" podržati SDP-ovu vladu, odnosno glasaće za nju ali neće učestvovati u njezinom radu..
da , član glavaševe stranke je to večeras izjavio na tc-
Zanimljivo je da Glavaš ulaskom u parlament dobiva imunitet a u zatvoru je
kako će se to riješiti? :D
Prozor

Post by Prozor »

mojsije wrote:
Prozor wrote:
jesi shvatio?
relativnu jest
apsolutnu nije
Ako jeste relativnu - je li to znaci da je SDP sa partnerima moze oborit?
Doda37

Post by Doda37 »

mojsije wrote:
Doda37 wrote:
kicky wrote: pomješo si! nisu ih podržali HSS je bio oporba a HSLS je bio u koalciji sa HDZom

jebala te wikipedija i onog tko je uređuje

nije HSS nego HDSS

jebo tebe HDSS, ako se ne sjecas ili ne znas za takve kao ti postaji ta jebena wikipedija, proguglaj pa vidi jeli HSS 2003 godine podrzao vladu HDZ, tj. digao ruke prilikom njene uspostave

ubuduce indijanac smanji dozivljaj i rijecnik
valterbranisarajevo

Vjerovatno će iskoristiti imunitet i sljedeće 4 godine biti na slobodi..Međutim sinoć ni Bagini analitičari nisu bili "načisto" oko te zavrzlame..
zemo_online

Post by zemo_online »

Pregovori slijede.Sto manje partnera u koaliciji to stabilnija vlada.Znaci da HDZ kao relativni pobjednik ima vise sanse da formira vladu.Npr.u jednom gradu na zapadu jedna rasisticka stranka je osvojila 33% i relativnu vecinu,a sve ostale stranke su se udruzile i formirale lokalnu vlast.
To je mana demokracije,sto i fasisti mogu da osvoje vlast,pogotovo ako imaju svoju TV.
mojsije

Post by mojsije »

nije podržao hss nego hdss
mojsije

Post by mojsije »

test01 wrote:Pregovori slijede.Sto manje partnera u koaliciji to stabilnija vlada.Znaci da HDZ kao relativni pobjednik ima vise sanse da formira vladu.Npr.u jednom gradu na zapadu jedna rasisticka stranka je osvojila 33% i relativnu vecinu,a sve ostale stranke su se udruzile i formirale lokalnu vlast.
To je mana demokracije,sto i fasisti mogu da osvoje vlast,pogotovo ako imaju svoju TV.
a u srbiji radikali
valterbranisarajevo

Sanader je jednom izjavio:

SANADER: Ovo što se dogada u HSS-u logican je slijed. Nakon izbora 2003. HSS-u smo ponudili koaliciju, što je HSS odbio, iz tada meni nerazumljivih razloga. Nakon što je odbio službenu koaliciju, evo reci cu to javnosti prvi put, smatrao sam da je njihov ministar Željko Pecek dobro obavljao svoj posao i ponudio sam Tomcicu, bez obzira na to što nismo u koaliciji, da Pecek bude ministar i u mojoj vladi. Tomcic je i to odbio. HSS je stara, povijesna hrvatska stranka i ima odlicnih ljudi. Vrijeme je da se transformira i postane ozbiljna, suvremena stranka koja može suradivati s HDZ-om!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Semso Tankovic je usao u jos jedan Sabor. Mozemo odahnut :lol:
cyprus

Post by cyprus »

Pa zašto je čudno da fašisti mogu doć na vlast. Koliko ja znam fašizam i demokratija ne moraju isključivat jedno drugo. :-)
mojsije

Post by mojsije »

cyprus wrote:Pa zašto je čudno da fašisti mogu doć na vlast. Koliko ja znam fašizam i demokratija ne moraju isključivat jedno drugo. :-)
točno
demokracija omogućuje fašizmu da dođe na vlast zar ne
Doda37

Post by Doda37 »

mojsije wrote:nije podržao hss nego hdss
stvarno si tvrdoglav i lijen da potrazis, ili si vidio svoju gresku pa se pravis englez

http://www.president.hr/default.asp?ru= ... d=&jezik=1

Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Zlatko Tomčić nakon konzultacija s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem o mandataru za sastav buduće hrvatske Vlade rekao je večeras novinarima da HSS ostaje u oporbi i da neće ulaziti u novu Vladu, ali će joj "dati glas povjerenja u Saboru"
valterbranisarajevo

Doda je ipak u pravu..

Ovo je iz tadašnjeg Vjesnika

Za povjerenje Sanaderovoj vladi glasovalo je 88 zastupnika HDZ-a, HSS-a, HSLS-a, DC-a, HSU-a, SDSS-a, neovisni zastupnik Ivo Lončar te zastupnici nacionalnih manjina, protiv je bilo 29 zastupnika SDP-a, IDS-a i Libre, dok su suzdržani bili HNS, HSP, LS i PGS / Klubovi stranaka koji nisu podržali novu vladu, njegovu programu zamjerili su previše općenitosti i želja koje ne počivaju na gospodarskoj i socijalnoj stvarnosti...bla bla..
zemo_online

Post by zemo_online »

SDP ,da bi formirao vlast treba da okupi siroku koaliciju koja moze lako da pukne,dok HDZ dobija ove izbore zahvaljujuci BIH glasovima koji su kljucni.
Znaci ,mi smo presudili tj. BIH,a HDZ je u Hrvatskoj izgubio izbore.
Post Reply