Žrijeb za SP u Južnoj Africi 2010

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
cyprus

Post by cyprus »

Ma čak i da se sve uštima, ja znam da ćemo mi podcjenit Estoniju, Armeniju i Belgiju (čak su ih neki ovdje već podcjenili meščini).

Pa halo, Armenija nije kod kuće zijanila ni od Portugala ni od Srbije, a Poljsku su pobjedili. Armenija ima dosta jaku odbranu, koja zna igrat na bunker, a činjenica da su u proteklim kvalifikacijama primili samo 13 golova u 12 utakmica govori dovoljno, posebno kada se u obzir uzmu prtivnici koje je imala. Dakle, niko ih nije nakanto.

Estonija, istina jeste imala katastrofalne kvalifikacije, zato su i pali u zadnji šešir, ali realno mjesto im je bar jedan šešir iznad. Uostalom mi smo dosad iz 3 utakmice s njima pobjedili samo jednu. Dakle, sa 6. šeširom nismo imali sreće nikako, jer su mogle ispast puno bolje ekipe, tipa San Marino, Farska Ostrva, Andora itd.

Belgija, pa mislim da je prerano otpisujete. Jeste i belgijski fudbal u krizi, ali po meni, nisu oni daleko od Turske. Dakle, stupidno je sa naše strane tvrdit da smo jači od Belgije.

P.S. Jel ovo Armenija nije igrala utakmice sa Azerbejdžanom? Znam da je i to utakmica vrlo visokog rizika (jebo Balkan, šta je Kavkaz :lol: ), ali opet mi teško shvatit da se zbog tog utakmice nisu igrale nikako.
Last edited by cyprus on 26/11/2007 14:36, edited 1 time in total.
elSaik

Post by elSaik »

Ako ništa, imamo grupu u kojoj je za očekivati nekoliko kikseva Španaca i Turaka. Naravno, mi ćemo te kikseve iskoristiti. :D
Stari

Post by Stari »

Nadovezao bih se na ovo posljednje napisano...u kojem smatram ima dosta istine...stovani elSaik ti to vjerovatno vec znas ....ali eto u slucaju da si to trenutno smetnuo s uma da te napomenem.... to jos uvijek nije losa stvar ....mislim nije to najveci crnjak koji nas moze zadesiti...jer uvijek postoji mogucnost da se Spancima i Turcima dese kixevi ...bas u utakmicama koje budu igrali protiv nas ....i da mi to dosljedni svojim navikama i stilu ...iz principa ....ne iskoristimo ...:D.

Iskomplikovah ja ovo sad ...a htio sam samo reci ...nije gadno kad ti se desi kix i izgubis utakmicu ....muka ziva je kad se kix desi suparniku ...al te on i pored toga naguzi ...golom u 98 moj minuti ....ili :-? the ...tako vec nekako....:D....opet nist ne kontam ...al nema veze
Skoro

Post by Skoro »

Ljudi moji na sta vi trosite vrijeme i 'stranice'. pa svejedno nam je sa kim igramo kad se nikada necemo plasirati :-?
I da Bog da se u JAR ne plasirali, kako god okrenes daleko je :D
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Realno gledajuci Spanija je ovdje neprikosnoven favorit. Sve ostale ekipe bi mogle biti u istoj jakosnoj skupini. Turska je jad I cemer. Mi smo ih uzeli u Sarajevu, a u Istambulu su se pravo namucili I to sa ovakvim timom koji imamo. Belgija je u krizi a Estonija izgleda u silaznoj putanji forme. Armenija uopste nije zicer mada nemoze se realno puno ocekivati od njih. BiH je prica za sebe. Baraz ce biti otvoren za svaku ekipu s tim sto mi sa ovakvim timom I ovakvim selektorom I strucnim stabom imamo sanse koliko I Armenija.

Sto se tice déjà vu grupe, timovi se biraju iz jakosnih skupina koje se ne mjenjaju previse tako da nije za iznenaditi se da smo opet dobili slicne timove kao prije a dobicemo ih ponovo ako ne bude drasticnih promjena u kvaliteti ili ako ne promjene sistem biranja.
juan

Post by juan »

4.mjesto je izgledno!!! to nama lezi! a ako imamo srece ko ove kvalifikacije, mozda uspijemo i na 3. mjesto!
Sve dok se nista nemijenja na klupi i u savezu, dzaba nam je bilo koja grupa...

eh sad procitah ono krme: Vrijeme je da Bosnu i Hercegovinu odvedemo na jedno veliko takmičenje, zaključio je Muzurović.

hahhahahaha vrijeme, al ne za tebe Muzurovicu!!
never no

Post by never no »

Pravo me pocinje fatati strah od kvalifikacija,plasim se da nedodje do naguza pa da odemo na SP. :lol:
razumibezumlje

Post by razumibezumlje »

jel munib sigurno sletio,plaho se brinem ??????? :-) :-) :-) :-) :-)
uzput jebes savez kad direktor svih reprezentacija,ne daje izjave za javnost,ima sigurno cetiri bajrama je proslo a njega nidze !!!!!!
juan

Post by juan »

razumibezumlje wrote:jel munib sigurno sletio,plaho se brinem ??????? :-) :-) :-) :-) :-)
uzput jebes savez kad direktor svih reprezentacija,ne daje izjave za javnost,ima sigurno cetiri bajrama je proslo a njega nidze !!!!!!
pa gdje ce dat, mogla bi ga pojest guja ;)

nego vidim, njemacku delegaciju pokrali dole u j.africi, onog austrijanca ubili, samo nasu delegaciju niko nije dirao!!! nece grom u koprivu heheh
tavijapi

Post by tavijapi »

ma ne mozemo mi ni do Tarcina. kakvo SP?????? jedva cekam da nas svi naguze i estonija i armenija i belgija da za spance i turke ne govorim...... jos jedna zelja je da na svakoj domacoj tekmi bude 127 gledalaca!!!!!!! naravno sve dok je ovaj savez na celu
never no

Post by never no »

@tavijapi,
mojne tako pa onda Munib nece imati ni za kifle. :roll:
cooly

Post by cooly »

nesto volim ove juane i tavijapije :D

ozbiljno, ja mislim da oni nebi napunili ni kad bi dosla engleska

jest da bi doslo sigurno dosta budaletina koji imaju malen mozak i koji mazohisticki vole da budu ponizeni, ali......opet mislim da nebi uspijeli napuniti kosevo stadion kad dodje engleska

mozda 15-20 hiljada, ne vise (a i to je previse...a sta bi bas haos bio: da dodje samo 3-5 hiljada hahaha)
tavijapi

Post by tavijapi »

da igraju protiv engleza i da mi stari igra u spicu nebi nikad otiso!!!!!!
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Lothar Matthäus: Cestitke, Spanijo! Imate najlaksu kvalifikacijsku grupu ... Njemacka ima drugu najlaksu grupu :lol:

http://www.sportbild.de/sportbild/meinu ... haeus.html
pirmin

Post by pirmin »

tavijapi wrote:da igraju protiv engleza i da mi stari igra u spicu nebi nikad otiso!!!!!!
Bi ja!

Moj stari je svojevremeno bio najbolji centarfor Kulmahale. 8-)
Post Reply