Op3r4t0r wrote:jedna wrote:hvala semmy na odgovoru. a ja bih još i dodala da sam sad dobila vaginalete BETADINE. kaže, zbog sekreta. ne znam je li to reakcija na njih, ili slučajnost, al danas sam baš imala "gutu" sekreta(bistar je i ne smrdi, ali je zgusnut - imam prijateljicu koja to opiše sa "slina". eh baš, moja vagina je slinila) .
![]()
Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- ljubav_aha
#201 Re: Ginekologija i vagine....
- Nosferatu
- Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free
#202 Re: Ginekologija i vagine....
To je nivo Beckih medicinara, zena ima bakterijalnu vaginozu, a on gleda da umjesto da pomogne, da joj se nasmije ili od nje ka' sugave pobjegne. Zalosno je to. Meni je stvarno to zalosno, da mozes doci na forum i sprdati se sa nasim zenama, kad si mustra, sto se u Becu ne nasmijes razdjohanim Svapskim vaginama koje ces ici podno Alpa ljeciti, tamo se malo naceris, pa vidi gdje ces moci da dzalnes, u kojem te grmu nece potraziti. Al' tamo si primjeran, jelde. A ovdje, coban. Svom u svom.ljubav_aha wrote:Op3r4t0r wrote:jedna wrote:hvala semmy na odgovoru. a ja bih još i dodala da sam sad dobila vaginalete BETADINE. kaže, zbog sekreta. ne znam je li to reakcija na njih, ili slučajnost, al danas sam baš imala "gutu" sekreta(bistar je i ne smrdi, ali je zgusnut - imam prijateljicu koja to opiše sa "slina". eh baš, moja vagina je slinila) .
![]()
kako pobjeze
zgadiste mu zivot
Prica mi djevojka da u Becu kad odes kod ginekologa, prozivaju te u cekaonici "doktor, magistar taj i taj..". Zene dodje na pregled, i insistira da je prozivaju po tituli. Sad kontam i zasto, valjda ako vide da je neka dokturka, magistar, nece uvaliti ovakvog hajvana sa njom u sobu da je pregleda. Zato je to bitno. Ali opet, ruzno do zla boga, druge zene - sjede i gledaju i poslje Franje Jozefa, jos uvijek neki povlasteni i titulari, i kad se noge sire i pregledaju, mora to da se zna.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#203 Re: Ginekologija i vagine....
ja volim ćevape
ali ne volim pričati o smještaju i gadnim uvjetima u kojima su ubijane životinje...

ali ne volim pričati o smještaju i gadnim uvjetima u kojima su ubijane životinje...
-
pilica
#204 Re: Ginekologija i vagine....
Kod njega ni pod razno. Sad su na radiologiji uveli i popodnevni (prekovremeni rad) pa su i čekanja kraća, a on im je poslao desetine žena sa ˝urednim˝nalazima koje su po hitnom postupku završile na operacionom stolu.cocochanel wrote:da li je neko od vas bio kod dr. jadranka urlica..cula sam da je on najbolji radiolog ovdje , i da li negdje radi privatno ili samo u kumrovcu i skerlicu..?
- neprilagodjena
#205 Re: Ginekologija i vagine....
Sad imam svako 14 dana termin kod doktora i pregleda sve dole,za sada je sve uredu.
- ljubav_aha
#206 Re: Ginekologija i vagine....
nosfertau,castim te kafomNosferatu wrote: To je nivo Beckih medicinara, zena ima bakterijalnu vaginozu, a on gleda da umjesto da pomogne, da joj se nasmije ili od nje ka' sugave pobjegne. Zalosno je to. Meni je stvarno to zalosno, da mozes doci na forum i sprdati se sa nasim zenama, kad si mustra, sto se u Becu ne nasmijes razdjohanim Svapskim vaginama koje ces ici podno Alpa ljeciti, tamo se malo naceris, pa vidi gdje ces moci da dzalnes, u kojem te grmu nece potraziti. Al' tamo si primjeran, jelde. A ovdje, coban. Svom u svom.
Prica mi djevojka da u Becu kad odes kod ginekologa, prozivaju te u cekaonici "doktor, magistar taj i taj..". Zene dodje na pregled, i insistira da je prozivaju po tituli. Sad kontam i zasto, valjda ako vide da je neka dokturka, magistar, nece uvaliti ovakvog hajvana sa njom u sobu da je pregleda. Zato je to bitno. Ali opet, ruzno do zla boga, druge zene - sjede i gledaju i poslje Franje Jozefa, jos uvijek neki povlasteni i titulari, i kad se noge sire i pregledaju, mora to da se zna.
- Op3r4t0r
#207 Re: Ginekologija i vagine....
Eh vidis debeli kompleksasu sad cu preuzeti tvoj nacin komunikacije, na nekoliko mjesta si me napao, presutio sam, a sad idemo uzvratiti onako kako jedino razumijes, o medicini mi nemas sta govoriti kad si ti jedan obicni propali student koji sa 30 godina (fali par mjeseci) jos i dalje studiras, da nije zalosno bilo bi smjesno, znam da imas problem i sa kompleksima nize vrijednosti, tvoj otac kako sam rece je dupli doktor nauka, majka magistar, a ti propali ostarjeli i uz to predebeli student, sta ima gore od toga? Iskreno meni je tebe zao, rado bih ti savjetovao da posjetis neku strucnu osobu, u tebi je previse agresivnosti, ne bih zelio opet na TV-u gledati kako je neki ludi stanovnik amerike pobio 50 ljudi u nekom shoping centru. Znam da ces ovo citati dok jedes cips i nabacujes jos koju kilu na postojecih 102, mislim i da ces nakon trece kesice cipsa pokusati napisati opet neku glupost, ali nemoj, vidis da se znam spustiti na tvoj nivoNosferatu wrote:To je nivo Beckih medicinara, zena ima bakterijalnu vaginozu, a on gleda da umjesto da pomogne, da joj se nasmije ili od nje ka' sugave pobjegne. Zalosno je to. Meni je stvarno to zalosno, da mozes doci na forum i sprdati se sa nasim zenama, kad si mustra, sto se u Becu ne nasmijes razdjohanim Svapskim vaginama koje ces ici podno Alpa ljeciti, tamo se malo naceris, pa vidi gdje ces moci da dzalnes, u kojem te grmu nece potraziti. Al' tamo si primjeran, jelde. A ovdje, coban. Svom u svom.
Hajd sad odjebi u troskoku da ne kvarim temu zbog tebe.
P.S. Izvinjavam se ostalima, ali mi je ovog kompleksasa preko glave, u vecini postova pokusava nekog ismijavati, omalovazavati, a nece da pogleda sebe i oko sebe, inace sam strpljiv ali je ovaj presao granicu, izgleda je ljubomoran na cinjenicu da neko medicinu moze zavrsiti i sa 26, nauciti strani jezik i sam sebe prehraniti, iako je on u nekim od postova moj pokusaj da sam sebe prehranim nazvao lopatanje, a moj studij ucenje u pauzama izmedju lopatanja
Last edited by Op3r4t0r on 20/04/2009 05:27, edited 1 time in total.
- ljubav_aha
#208 Re: Ginekologija i vagine....
otkud znas kako nosferatu izgleda,a drugo imam koelgu '79 godiste,sad je na specijalizaciji,kako je to onda nosferatu zakasnjeli studentOp3r4t0r wrote:Eh vidis debeli kompleksasu sad cu preuzeti tvoj nacin komunikacije, na nekoliko mjesta si me napao, presutio sam, a sad idemo uzvratiti onako kako jedino razumijes, o medicini mi nemas sta govoriti kad si ti jedan obicni propali student koji sa 30 godina (fali par mjeseci) jos i dalje studiras, da nije zalosno bilo bi smjesno, znam da imas problem i sa kompleksima nize vrijednosti, tvoj otac kako sam rece je dupli doktor nauka, majka magistar, a ti propali ostarjeli i uz to predebeli student, sta ima gore od toga? Iskreno meni je tebe zao, rado bih ti savjetovao da posjetis neku strucnu osobu, u tebi je previse agresivnosti, ne bih zelio opet na TV-u gledati kako je neki ludi stanovnik amerike pobio 50 ljudi u nekom shoping centru. Znam da ces ovo citati dok jedes cips i nabacujes jos koju kilu na postojecih 102, mislim i da ces nakon trece kesice cipsa pokusati napisati opet neku glupost, ali nemoj, vidis da se znam spustiti na tvoj nivoNosferatu wrote:To je nivo Beckih medicinara, zena ima bakterijalnu vaginozu, a on gleda da umjesto da pomogne, da joj se nasmije ili od nje ka' sugave pobjegne. Zalosno je to. Meni je stvarno to zalosno, da mozes doci na forum i sprdati se sa nasim zenama, kad si mustra, sto se u Becu ne nasmijes razdjohanim Svapskim vaginama koje ces ici podno Alpa ljeciti, tamo se malo naceris, pa vidi gdje ces moci da dzalnes, u kojem te grmu nece potraziti. Al' tamo si primjeran, jelde. A ovdje, coban. Svom u svom.
Prica mi djevojka da u Becu kad odes kod ginekologa, prozivaju te u cekaonici "doktor, magistar taj i taj..". Zene dodje na pregled, i insistira da je prozivaju po tituli. Sad kontam i zasto, valjda ako vide da je neka dokturka, magistar, nece uvaliti ovakvog hajvana sa njom u sobu da je pregleda. Zato je to bitno. Ali opet, ruzno do zla boga, druge zene - sjede i gledaju i poslje Franje Jozefa, jos uvijek neki povlasteni i titulari, i kad se noge sire i pregledaju, mora to da se zna.![]()
Hajd sad odjebi u troskoku da ne kvarim temu zbog tebe.
ali ,sad imam pitanje za tebe,zasto si pobjegao sa teme bez komentara
- Op3r4t0r
#209 Re: Ginekologija i vagine....
Evo da ti odgovorim, po licnom njegovom opisu znam da je visok 175-180 cm i da ima 102 kg, eto sad ti skontaj kako izgleda neko s tom visinom i tezinom i ko licno za sebe kaze da je debeo, studiramo isti fakultet, ako ja svoj mogu zavrsiti sa 26 godina, uz to se sam prehraniti sto on naziva lopatanjem (otac invalid iz rata, majka domacica) i nauciti jezik zemlje u koju sam dosao, a on pored oca sa 2 doktorata i majke magistrice (on se hvalio) ne moze isti zavrsiti ni sa 30 godina, i to nije ni blizu zavrsetka sta je drugo nego propali student?ljubav_aha wrote:otkud znas kako nosferatu izgleda,a drugo imam koelgu '79 godiste,sad je na specijalizaciji,kako je to onda nosferatu zakasnjeli student![]()
![]()
Malo sam bacio oko na temu i iskreno ne znam iz kojeg razloga ali u tom trenutku mi je bio smjesan opis da vagina slini i ja sam se kroz smajlije nasmijao, nikako zlonamjerno, na postove nisam odgovarao jer sam mislio da se ovdje negdje krije i neki ginekolog koji sigurna zna vise od mene, ali ako nema rado cu pomoci koliko znam i umijem
- ljubav_aha
#210 Re: Ginekologija i vagine....
hvala manOp3r4t0r wrote:Evo da ti odgovorim, po licnom njegovom opisu znam da je visok 175-180 cm i da ima 102 kg, eto sad ti skontaj kako izgleda neko s tom visinom i tezinom i ko licno za sebe kaze da je debeo, studiramo isti fakultet, ako ja svoj mogu zavrsiti sa 26 godina, uz to se sam prehraniti sto on naziva lopatanjem (otac invalid iz rata, majka domacica) i nauciti jezik zemlje u koju sam dosao, a on pored oca sa 2 doktorata i majke magistrice (on se hvalio) ne moze isti zavrsiti ni sa 30 godina, i to nije ni blizu zavrsetka sta je drugo nego propali student?ljubav_aha wrote:otkud znas kako nosferatu izgleda,a drugo imam koelgu '79 godiste,sad je na specijalizaciji,kako je to onda nosferatu zakasnjeli student![]()
![]()
Malo sam bacio oko na temu i iskreno ne znam iz kojeg razloga ali u tom trenutku mi je bio smjesan opis da vagina slini i ja sam se kroz smajlije nasmijao, nikako zlonamjerno, na postove nisam odgovarao jer sam mislio da se ovdje negdje krije i neki ginekolog koji sigurna zna vise od mene, ali ako nema rado cu pomoci koliko znam i umijem
- Op3r4t0r
#211 Re: Ginekologija i vagine....
Ovdje je medicina 6 godina, nakon toga postajes doktor opste prakse, nakon toga radis specijalizaciju ako zelis i nadjes mjesto za smjer koji ti se svidja, nisam jos zavrsio specijalizaciju, premlad sam da bi to stigaoljubav_aha wrote:hvala mankoja je tovj struka,zar si vec zarvsio specijalizaciju
pa i moj prijatlej je dijete doktora i prisvjentog radnika,ali je jos na specijaliziaciji,zato pitam,kao si uspio zavrsiit sepcijalizaciju,jer u SAD je medicina 8 godina,plus specijalizacija
![]()
- ljubav_aha
#212 Re: Ginekologija i vagine....
u SAD je 8 godina,plus specijalizacija,ti si znaci poceo studij sa 18 ili sa 20 godina,jer je Nosferatu poceo studij poslije tebeOp3r4t0r wrote:Ovdje je medicina 6 godina, nakon toga postajes doktor opste prakse, nakon toga radis specijalizaciju ako zelis i nadjes mjesto za smjer koji ti se svidja, nisam jos zavrsio specijalizaciju, premlad sam da bi to stigaoljubav_aha wrote:hvala mankoja je tovj struka,zar si vec zarvsio specijalizaciju
pa i moj prijatlej je dijete doktora i prisvjentog radnika,ali je jos na specijaliziaciji,zato pitam,kao si uspio zavrsiit sepcijalizaciju,jer u SAD je medicina 8 godina,plus specijalizacija
![]()
zato sam i napisao da sam mislio da se forumom vrti neki ginekolog koji bi mogao dati preciznije odgovore na vasa pitanja, ali koliko vidim tu se jedino nalazi nosferatu, 30-godisnji student koji imas jos par godina do kraja studija, a mozda i specijalizaciju zavrsi prije penzije
- Op3r4t0r
#213 Re: Ginekologija i vagine....
Ma sve je to ok, nije moj problem ni kad je covjek poceo ni kad ce zavrsiti, ja njemu u svakom slucaju zelim sve najbolje i kad god zavrsi dobro je, doktora treba, nego jednostavno ne volim kad me se bez ikakvog razloga napada sto je on radio, ja svoju situaciju ne krijem, nekad prije sam u jednom dugom postu napisao kompletnu pricu od prvog dana mog dolaska u austriju pa do tog dana kad sam pisao post, sto je on procitao, od tad, umjesto da mu bude drago sto ima nasih ljudi koji se trude prehraniti i skolu zavrsiti i napraviti nesto od svog zivota, on moj posao kao sto sam vec napisao naziva lopatanje iako nema veze sa lopatanjem, studiranje naziva ucenje u pauzama izmedju lopatanja itd itd, gornjim postom u kojem sam se obratio njemu obratio sam mu se na nacin na koji on to radi i koji izgleda jedino razumije da vidi da znam i ja, ali ja nisam kao on, i opet kazem, njemu ja zelim svu srecu i da skolu zavrsi sto prije, ali svaki put kad me uzme na zub bice mu odgovoreno istom mjerom, jer znam i ja podjebavati po potrebi a vidio je i da imam podlogu i informacije gdje ga treba bocnutiljubav_aha wrote:u SAD je 8 godina,plus specijalizacija,ti si znaci poceo studij sa 18 ili sa 20 godina,jer je Nosferatu poceo studij poslije tebe
- ljubav_aha
#214 Re: Ginekologija i vagine....
naravno,ne treba dozvoliti da te bilo ko Z******* 
-
dvatricetiri
#215 Re: Ginekologija i vagine....
Ovih dana planiram obaviti svoj prvi ginekoloski pregled. Zanima me imali kakvih preporuka za nekog dobrog ginekologa u Sarajevu, svejedno mi je da li je musko ili zensko, bitno je da me ne istraumira, da je u pitanju strucna osoba, s iskustvom i znanjem
info moze i na pp
Zanima me i sta je sve kljucno uraditi na prvom pregledu... ? Konkretno ja cu ici jer je bolje poceti prije nego kasnije sa redovnim pregledima, a i posto imam problema s aknama i bolnim menstruacijama vec godinama, (povodom cega sam i isla ginekologu prije par godina, ali zena mi je samo propisala brufen, bez ikakvih detaljnih pregleda
) strah me da nije rijec o policisticnim jajnicima.
Zanima me i sta je sve kljucno uraditi na prvom pregledu... ? Konkretno ja cu ici jer je bolje poceti prije nego kasnije sa redovnim pregledima, a i posto imam problema s aknama i bolnim menstruacijama vec godinama, (povodom cega sam i isla ginekologu prije par godina, ali zena mi je samo propisala brufen, bez ikakvih detaljnih pregleda
-
dia81
#216 Re: Ginekologija i vagine....
Moja doktorica je u poliklinici Clarus, super zena, ugodno se osjecas, za 1 put uradit ce ti rutinski pregled, uzeti bris, uraditi PAPA test, pregled grudi, sve sto te muci kazes joj, o problemima koje si imala, nista se ne brini, ne mora znaciti da su policisticni jajnici, samo budi opustena i sve ce biti ok...dvatricetiri wrote:Ovih dana planiram obaviti svoj prvi ginekoloski pregled. Zanima me imali kakvih preporuka za nekog dobrog ginekologa u Sarajevu, svejedno mi je da li je musko ili zensko, bitno je da me ne istraumira, da je u pitanju strucna osoba, s iskustvom i znanjeminfo moze i na pp
Zanima me i sta je sve kljucno uraditi na prvom pregledu... ? Konkretno ja cu ici jer je bolje poceti prije nego kasnije sa redovnim pregledima, a i posto imam problema s aknama i bolnim menstruacijama vec godinama, (povodom cega sam i isla ginekologu prije par godina, ali zena mi je samo propisala brufen, bez ikakvih detaljnih pregleda) strah me da nije rijec o policisticnim jajnicima.
- bokeh
#217 Re: Ginekologija i vagine....
ja sam bila prošle godine prvi put kod ginekologa. bilo me jako trta, al radila sam samo ultrazvuk..bija je muški ginić, još zgodan, visok, crn..
a meni totalno neugodno..on je primjetija da je meni ful neugodno, kaže on meni na kraju "jel bilo toliko strašno?".
ajd da sam i to probala, sad se uopće više ne bojim ginića.
ajd da sam i to probala, sad se uopće više ne bojim ginića.
- jutarnja_rosa
#218 Re:
ja imam 25 godina i morala sam ici na mamografiju tako da ako je potrebno onda ni godine nisu bitne.tako je meni to rekao moj dr.Jessie B wrote:Da li te stvarno zanima mamografija za tebe ili onako informativno? Ja redovno idem na pregled grudi ali na ultrazvuk i ljekar mi je rekao da nije preporucljivo mladjim zenama da rade mamografiju zbog zracenja.nebojeplavo wrote:Jel zna neko ginekologa u Sarajevu ili Tuzli kod kojeg se moze uraditi mamografija privatno?
-
ZALJUBLJENA@
#219 Re: Ginekologija i vagine....
ja sam imala dosta ruzno iskustvo s privatnim ginekologom,kada sam otisla na pregled nasla je hiljadu razloga da ponovo dodjem na pregled,a nikada konkretno nikakvu terapiju nisam koristila...navodno upale...kada sam je promijenila,drugi doktor mi je rekao da je sve ok,i on je postao moj stalni doktor. redovno idem na kontrole,i to zaista svaka zena ili djevojka treba ciniti,prevencija je najbitnija....sretno mlade dame 
- hana_montana
#220 Re: Ginekologija i vagine....
dia81 wrote:Moja doktorica je u poliklinici Clarus, super zena, ugodno se osjecas, za 1 put uradit ce ti rutinski pregled, uzeti bris, uraditi PAPA test, pregled grudi, sve sto te muci kazes joj, o problemima koje si imala, nista se ne brini, ne mora znaciti da su policisticni jajnici, samo budi opustena i sve ce biti ok...dvatricetiri wrote:Ovih dana planiram obaviti svoj prvi ginekoloski pregled. Zanima me imali kakvih preporuka za nekog dobrog ginekologa u Sarajevu, svejedno mi je da li je musko ili zensko, bitno je da me ne istraumira, da je u pitanju strucna osoba, s iskustvom i znanjeminfo moze i na pp
Zanima me i sta je sve kljucno uraditi na prvom pregledu... ? Konkretno ja cu ici jer je bolje poceti prije nego kasnije sa redovnim pregledima, a i posto imam problema s aknama i bolnim menstruacijama vec godinama, (povodom cega sam i isla ginekologu prije par godina, ali zena mi je samo propisala brufen, bez ikakvih detaljnih pregleda) strah me da nije rijec o policisticnim jajnicima.
I moja doktorica je u Clarusu i toplo je preporucujem!Divna zen a i njezna sto je najvaznije nista ne osjetis.Bila sam skoro na ginekologiji slucajno i pregledao me kao najbolji ljekar gore i NIKAD vise me taj cova nece pregledati!!!Preporuka Clarus!!!
-
caes
#221 Re: Ginekologija i vagine....
kahm, meni je divna doktorica u Clarusu ( ne mogu joj se sjetiti imena sad, al bih skontala kad bi neko spomenuo ) dala pogresnu dijagnozu. naime, na ultrazvuku nije vidjela da imam cistu na jajniku, vec je naprotiv, rekla da imam hronicno upaljen jajnik koji se povecao eto tako .. inace se jajnik smanjuje kad je upaljen.
naravno, otisla sam kod drugog ginekologa i covjek mi dijagnosticirao atipicnu cistu.
naravno, otisla sam kod drugog ginekologa i covjek mi dijagnosticirao atipicnu cistu.
- hana_montana
#222 Re: Ginekologija i vagine....
Nazalost u nasoj zemlji je to normalno stanje da ti neko fuli dijagnozu na svakom koraku! 
-
elvirica
#223 Re: Ginekologija i vagine....
ljudi moji pozdrav svima,ja sam ovde nova ,ustvari stara boljka mi je ta candida vise ne znam sta da radim,svrbi,neugodno mirise,a sta sam samo canestena potrosila,ih da vam ne pricam,uporno se vraca ako ne svaki,onda svaki drugi mjesec ma uzas kazem vam...eto za sad toliko inace sam udata radjala imam preko 30 
-
caes
#224 Re: Ginekologija i vagine....
probaj rojazol vaginolete, meni su uvijek pomagale.
- neprilagodjena
#225 Re: Ginekologija i vagine....
Kakav ti je imuni sistem??elvirica wrote:ljudi moji pozdrav svima,ja sam ovde nova ,ustvari stara boljka mi je ta candida vise ne znam sta da radim,svrbi,neugodno mirise,a sta sam samo canestena potrosila,ih da vam ne pricam,uporno se vraca ako ne svaki,onda svaki drugi mjesec ma uzas kazem vam...eto za sad toliko inace sam udata radjala imam preko 30
Kakva ti je ishrana??
Imas li kakvih tableta koje redovno koristis??