Vojislav Šešelj

Post Reply
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#201 Re: Vojislav Šešelj

Post by JoseMujica »

dezurni_ucenik wrote:
JoseMujica wrote:Seln nije isto...Gabi je imao funkciju, komandnu ulogu u čitavom sistemu, a Vojo nije...barem ne dok su ratovi trajali.....Vojo je čitavo vrijeme samo srao i ložio no nigdje ga nema u oficijelnom zločinačkom sistemu, već se samo pojavljuje ka pajac-trubadur zla

pravo gledano ne mogu ga osuditi za ideje, ma koliko grozne bile
https://en.wikipedia.org/wiki/Zvornik_massacre

infantry units of the JNA in cooperation with Serb volunteers (Seseljovci, Beli Orlovi) took part in seizing the city.

Ma naravno brate. Seselj bio naivni teletabis. :oops:

de majke ti pročitaj šta je napisano prvo prije nego počnete srat bezveze.

sve te paravojne formacije su bile pod komandom JNA , MUP-a Srbije ili vojske RS-a kako god da su se zvale i unutar tog komandnog lanca su činile zločine
FreakyStyley

#202 Re: Vojislav Šešelj

Post by FreakyStyley »

Nejasno mi je odakle crpite taj optimizam, vi koji spominjete zbijanje bosanskih i hrvatskih redova, neku reputaciju srpskog naroda u svijetu, narusene medjususjedne odnose izmedju Srbije i ostatka Balkana itd. itd.

Bosna je, ponovo, ponajvise zahvaljujuci nesposobnoscu i nezainteresovanoscu vlastitih lidera, uz Europski kurvaluk i sposobnost srpskih lobista, ostala sama i nasukana. Pojebana i iskoristena, kao i mnogo puta do sada u historiji. Oslobadjajuca presude Seselju samo je zavrsni udarac i pljuvanje u lice zrtvama rata.

Sto se svijeta tice, zivo ih zaboli kurac i za BiH i Srbiju. Balkanski ratovi su jucerasnje vijesti i niko se ne sjeca ko je koga tu ubijao. Bez zvanicnih presuda ratovi su prakticno nepostojeci, to jest odvili su se sasvim drugacije i sjecace ih se samo zrtve i njihovi potomci.

Sto se susjednih zemalja tice, a posebno Hrvatske, od njih se jedino moze ocekivati Latinsko, tradicionalno zabijanje noza u ledja. Bez obzira na "zajednickog neprijatelja" kako to mnogi nazivate.

Po starom dobrom receptu, Haag nam je dao taman onoliko koliko je dovoljno da mogu reci "Pa evo, krivi su neki, nesto se desilo", a da mi usutimo.

Nevezano za Seselja, uopste ne vidim svijetlu buducnost Bosne i Hercegovine i pojma nemam na cemu se temelji taj optimizam nekih ovdje. Mislim, lijepo je bit optimistican, ali treba biti realan.

Vrijeme ce pokazati.
dezurni_ucenik

#203 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

JoseMujica wrote:
dezurni_ucenik wrote:
JoseMujica wrote:Seln nije isto...Gabi je imao funkciju, komandnu ulogu u čitavom sistemu, a Vojo nije...barem ne dok su ratovi trajali.....Vojo je čitavo vrijeme samo srao i ložio no nigdje ga nema u oficijelnom zločinačkom sistemu, već se samo pojavljuje ka pajac-trubadur zla

https://en.wikipedia.org/wiki/Zvornik_massacre

infantry units of the JNA in cooperation with Serb volunteers (Seseljovci, Beli Orlovi) took part in seizing the city.

Ma naravno brate. Seselj bio naivni teletabis. :oops:

de majke ti pročitaj šta je napisano prvo prije nego počnete srat bezveze.

sve te paravojne formacije su bile pod komandom JNA , MUP-a Srbije ili vojske RS-a kako god da su se zvale i unutar tog komandnog lanca su činile zločine

Haj' dobro. :oops:
seln

#204 Re: Vojislav Šešelj

Post by seln »

Izvini, do mene je... ja mislio da je on bio sef parlamentarne stranke, da je imao kako partijske, tako i politicke funkcije... mora da sam ga zamijenio s nekim.
Ramzess Veliki

#205 Re: Vojislav Šešelj

Post by Ramzess Veliki »

Koja sramota za Fefelja ... oslobodiše ga ... mislim da od sramote neće moći proviriti van, a sramota i za Radikale ...
Joj sad će opet nasmijavati široke narodne mase ... citiram: "Vevika Ffbija je pfojekat koji nikada nefe pfopafti..."
and

#206 Re: Vojislav Šešelj

Post by and »

Yug wrote:
Chmoljo wrote:Srbija je maestralno odigrala što se tiče zataškavanja svoje uloge. ali tu se negdje i završava ta genijalnost njihove politike.

svela je ratove u Jugoslaviji u potpunosti na građanske ratove. tamo neki Srbi se sami pobunili, udarili barikade, balvane, i eto, jebiga, nije do nas.

na stranu što je ta uloga Srbe koštala Hrvatske i Kosova. što se reducirani po BiH. što su izgubili Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Mostar... što su ginuli. što i danas trpe posljedice politike koja ih rastjerala iz njihovih ognjišta u Srbiju i širom svijeta. znači, već se višestruko obila o glavu i to najviše Srbima koji nisu iz Srbije.
Ono sto je jos vaznije a sto nismo culi prije je to da kako se kaze u presudi "OSNIVANJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT" i ovo "Sve strane su se naouruzavale u isto vrijeme".Ratovi u ex Yu su vec odavno u medjunarodnim krugovima oznaceni kao gradjanski ali ovo gore sto je navedeno u presudi je najbitnije za pomirenje jer Karadzicu narod nije dao odobrenje da pravi zlocine u stvaranju autonomije i njegova presuda nema veze sa pravom srpskog naroda na autonomiju kao sto je navedeno u ovoj ISTORIJSKOJ PRESUDI.
naravno,da postaneš milioner nije kriminalno djelo,al ako opljačkaš banku pa postaneš :zzzz:
Edin H.

#207 Re: Vojislav Šešelj

Post by Edin H. »

VjecitiStudent wrote:Svega troje sudija je u vijeću, jedno, Flavia Lattanzi je bila protiv u skoro svemu što je vijeće odlučilo, drugo je, Mandiaye Niang, lutka na koncu iz Senegala koja je dovedena u sud 2013. da zamijeni buntovnog Harhoffa, treće je Antonetti, sramotni lik, čija smo obrazloženja svi upravo čuli i vidjeli.
Da, smijena Harhoffa je i presudila.
Tomahawk11
Globalni moderator

#208 Re: Vojislav Šešelj

Post by Tomahawk11 »

Presuda Karadzicu nije doprinijela poboljsanju odnosa medju narodima u BiH.
Nije ni presuda Seselju. Dapace, sad u RS likuju, jer im se svidja reakcija Sarajeva i Zagreba. Hrvati i muslimani su shokirani, odlicno.
Jebo ti nas....
Thorgerson

#209 Re: Vojislav Šešelj

Post by Thorgerson »

A kako sada mogu osuditi nekakve one vehabije sto vrbuju ljude i salju ih po siriji itd?
U cemu je razlika izmedju tih i Seselja koji je 90-ih radio gore stvari!!!

Bio direktno na liniji. Hodao okolo i huskao.

Pa koliko je samo preko stranke ubica poslao u Sarajevo i BiH. Naravno, nigdje on nije naredio da ubijaju i kolju, ali isto tako nista nije uradio ni da ih sprijeci da idu u rat.

Nije ni cudo sto pola drzava ovaj sud ne priznaje. Ratnim zlocincima smo mi trebali suditi, a ne danci, svabe il sta ja znam ko, da se igra s tim. TAman se jebe matijasu marksuenu za ovu presudu...mogu mislit kolko ga boli djon....

Dakle, u cemu je razlika izmedju Seselja i Huseina Bosnića?

p.s. da se razumije uopste ne branim vehabije i teroriste, naprotiv. Samo ne kontam kakve arsine evropa koristi...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#210 Re: Vojislav Šešelj

Post by JoseMujica »

seln wrote:

Izvini, do mene je... ja mislio da je on bio sef parlamentarne stranke, da je imao kako partijske, tako i politicke funkcije... mora da sam ga zamijenio s nekim.

političke jeste unutar partije, parlamenta i to kao "opozicija" ali niti jedne funkcije unutar sistema SRJ dok je bio rat
ABH017

#211 Re: Vojislav Šešelj

Post by ABH017 »

Yug wrote:
Chmoljo wrote:Srbija je maestralno odigrala što se tiče zataškavanja svoje uloge. ali tu se negdje i završava ta genijalnost njihove politike.

svela je ratove u Jugoslaviji u potpunosti na građanske ratove. tamo neki Srbi se sami pobunili, udarili barikade, balvane, i eto, jebiga, nije do nas.

na stranu što je ta uloga Srbe koštala Hrvatske i Kosova. što se reducirani po BiH. što su izgubili Sarajevo, Tuzlu, Zenicu, Mostar... što su ginuli. što i danas trpe posljedice politike koja ih rastjerala iz njihovih ognjišta u Srbiju i širom svijeta. znači, već se višestruko obila o glavu i to najviše Srbima koji nisu iz Srbije.
Ono sto je jos vaznije a sto nismo culi prije je to da kako se kaze u presudi "OSNIVANJE AUTONOMIJE BOSANSKIH SRBA NIJE BIO KRIMINALNI AKT" i ovo "Sve strane su se naouruzavale u isto vrijeme".Ratovi u ex Yu su vec odavno u medjunarodnim krugovima oznaceni kao gradjanski ali ovo gore sto je navedeno u presudi je najbitnije za pomirenje jer Karadzicu narod nije dao odobrenje da pravi zlocine u stvaranju autonomije i njegova presuda nema veze sa pravom srpskog naroda na autonomiju kao sto je navedeno u ovoj ISTORIJSKOJ PRESUDI.
Na isti način i po istim aršinima, taj tvoj srpski narod nema pravo na autonomiju koja je izgrađena na GENOCIDU, koji je dokazan u ISTORIJSKOJ PRESUDI. :oops:
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#212 Re: Vojislav Šešelj

Post by plain vanilla »

Sta sad kazu Srbi, jel sud pravican?
Ne mogu reci da se slazem s odlukom suda u Haagu, ali ne moze se nakon svake odluke mijenjati misljenje o tom sudu-ili ga prihvatamo ili ne.
Ramzess Veliki

#213 Re: Vojislav Šešelj

Post by Ramzess Veliki »

Davno sam rekao da je glupost njega zatvoriti. On je obični lajavac i više štete donosi Srbiji nego nama.
Znao sam i da će ga osloboditi jer nije imao nikakvu ozbiljnu odgovornost osim serendanja i pričanja prožvakanih ravnogorskih parola. Neka ga da handri srbijansku skupštinu, sad će izgledati kao Leteći Cirkus Monthy Phytona.
dezurni_ucenik

#214 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

JoseMujica wrote:
seln wrote:

političke jeste unutar partije, parlamenta i to kao "opozicija" ali niti jedne funkcije unutar sistema SRJ dok je bio rat
Znaci Seselj samo onako, uprazno trabunjao, nista strasno. Njegove jedinice su dijelile hurme i sokove po istocnoj Bosni. :oops:
Edin H.

#215 Re: Vojislav Šešelj

Post by Edin H. »

Thorgerson wrote:A kako sada mogu osuditi nekakve one vehabije sto vrbuju ljude i salju ih po siriji itd?

Pa koliko je samo preko stranke ubica poslao u Sarajevo i BiH. Naravno, nigdje on nije naredio da ubijaju i kolju, ali isto tako nista nije uradio ni da ih sprijeci da idu u rat.

Nije ni cudo sto pola drzava ovaj sud ne priznaje. Ratnim zlocincima smo mi trebali suditi, a ne danci, svabe il sta ja znam ko, da se igra s tim. TAman se jebe matijasu marksuenu za ovu presudu...mogu mislit kolko ga boli djon....

p.s. da se razumije uopste ne branim vehabije i teroriste, naprotiv. Samo ne kontam kakve arsine evropa koristi...
Sve u svemu, nevjerovatno.
Patriotska_Liga

#216 Re: Vojislav Šešelj

Post by Patriotska_Liga »

Edin H. wrote:
TomANDJerry wrote:
seln wrote:
u Nurnbergu ne , a u Hagu bi imao dobre sanse za to ..... je**iga moramo shvatiti da taj sud tako sudi , nece te osuditi za ono sto mi smatramo govor mrzenje i fasizam (kod njih je to sloboda govora :roll: ) ... zalosno je sto ga nisu osudili za umijesanost u neke zlocine - ne mogu da vjerujem da nisu mogli naci nesto , pa nisu svi dobrovoljci SRS-a odmah presli u vojsku - mnogi su prije toga radili zlocine

ali mozda u zalbenom postupku tuzilasto shvati gdje je pogrijesilo --- ne znam da li se moze mjenjati tuzilac u zalbenom postupku ?
Zavisi i od vremena i politickih okolnosti kada je presuda donesena. Da Milosevic nije umro siguran sam da bi bio osudjen. Danas tesko.
U međupresudi je bio osuđen, a da nije umro presuda bi mu bila otprilike kad i presuda po tužbi BiH protiv Srbije, kad je već očito izlobirano da se Srbija abolira svega, dakle vjerovatno bi još i tad bio oslobođen. Sve je to počelo još od onih sastanaka Koštunice i Del Ponte, a do 2006. je očito sve bilo završeno. Od tog momenta svi sa adresom u Srbiji su abolirani za sve zločine i Srbija je dobila ulogu posmatrača. Pošto je odluka politička i cijena je politička, zaokret ka europskom kursu, Kosovo...

Ipak, ovo sa Šešeljem je naravno dvosjekli mač.
Last edited by Patriotska_Liga on 31/03/2016 13:13, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#217 Re: Vojislav Šešelj

Post by Ramzess Veliki »

Thorgerson wrote:A kako sada mogu osuditi nekakve one vehabije sto vrbuju ljude i salju ih po siriji itd?

Bosnića i sve takve treba odmah osloboditi svih optužbi. Ljudi imaju pravo da iznesu svoje mišljenje. :D
junior3

#218 Re: Vojislav Šešelj

Post by junior3 »

plain vanilla wrote:Sta sad kazu Srbi, jel sud pravican?
Ne mogu reci da se slazem s odlukom suda u Haagu, ali ne moze se nakon svake odluke mijenjati misljenje o tom sudu-ili ga prihvatamo ili ne.
Normalno da nije pravičan. :mrgreen:
A šta ti kažeš?
TomANDJerry

#219 Re: Vojislav Šešelj

Post by TomANDJerry »

slzaem se sa dijelo gdje kazes da je on znao sta ce ti dobrovoljci uraditi - to je tuzilastvo moralo potencirati

Ali nikako sa dijelom da smo mi trebali suditi a ne hag .... sta mislis koliko bi nekoga u svijetu zanimalo da je recimo presuda za genocid u Srebrenici donesena u Sarajevu a ne pred medjunarodnim sudom u Hagu .... nama niko ne treba govoriti sta se desilo jer to znamo , ali treba svijet i historija covjecanstva da to zna iz presude kredibilnog suda
and

#220 Re: Vojislav Šešelj

Post by and »

razlika je u tome što ovi idu sami,a ovi su išli preko institucija.
isto bi bilo da mi sad šaljemo svoju vojsku,a bosnićevi se pridruže :mrgreen:
Thorgerson

#221 Re: Vojislav Šešelj

Post by Thorgerson »

Mogli su ga osuditi - da je bilo volje. Ali nije.

Opet evo i tebe da pitam, kako to Bosnic pade i dobi 7 godina? I to ej na NASEM sudu. Kontas? Dakle, mi ga osudili zato eto sto je vrbovao momke da idu u Siriju!

Hag je smijurija. Cine se ustupci srbiji da ih se malo smiri. Zato ih nisu ni osudili ni zasta. Jest eto hrpica bosanskih srba uspjela sve ovo organizovati. Inace ta hrpica srba je napala i sloveniju i hrvatsku...Pa koja to budala jos moze u to vjerovati.

I pustite se te suplje postovat cemo odluku suda! Zasto bih je postovao. Necu. Postovat cu one za koje mislim da su pravedne. Ova nije. Jel srbi postuju ijednu jebenu odluku? Postuju moj qrac. A eto mi cemo sad pravit fini...naivcine¨.
Last edited by Thorgerson on 31/03/2016 13:15, edited 1 time in total.
dezurni_ucenik

#222 Re: Vojislav Šešelj

Post by dezurni_ucenik »

Thorgerson wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Mogli su ga osuditi - da je bilo volje. Ali nije.

Opet evo i tebe da pitam, kako to Bosnic pade i dobi 7 godina? I to ej na NASEM sudu. Kontas? Dakle, mi ga osudili zato eto sto je vrbovao momke da idu u Siriju!

Hag je smijurija. Cine se ustupci srbiji da ih se malo smiri. Zato ih nisu ni osudili ni zasta. Jest eto hrpica bosanskih srba uspjela sve ovo organizovati. Inace ta hrpica srba je napala i sloveniju i hrvatsku...Pa koja to budala jos moze u to vjerovati.

I pustite se te suplje postovat cemo odluku suda! Zasto bih je postovao. Necu. Postovat cu one za koje mislim da su pravedne. Ova nije. Jel srbi postuju ijednu jebenu odluku? Postuju moj qrac. A eto mi cemo sad pravit fini...naivcine¨.

mojne se meni obracati. Vidis da mujica fura te price
Edin H.

#223 Re: Vojislav Šešelj

Post by Edin H. »

Patriotska_Liga wrote:
Ipak, ovo sa Šešeljem je naravno dvosjekli mač.
Zasto mislis da je dvosjekli mac?
Thorgerson

#224 Re: Vojislav Šešelj

Post by Thorgerson »

dezurni_ucenik wrote:
Thorgerson wrote: Mogli su ga osuditi - da je bilo volje. Ali nije.

mojne se meni obracati. Vidis da mujica fura te price
Izvini. Slucajno sam te zakacio u qoute.
baxul

#225 Re: Vojislav Šešelj

Post by baxul »

plain vanilla wrote:Sta sad kazu Srbi, jel sud pravican?
Image
Post Reply