dalmatinka wrote:vinja wrote:Duso, ti bi mozda voljela da nije, ali jeste.dalmatinka wrote:@vinja, to NIJE BiH teritorij i točka. A da li je Hrvatska smjela graditi, ja kažem da nije samo zaro što je to skupo
Je l' stvarno mislis da bi Hrvatska sklapala ikakve sporazume sa BiH da to nije nas teritorij? Mislim, ako ne poznajes pravnu regulativu, daj barem razmisljaj suvislo, samo ce ti se kazati...stvar logickog zakljucivanja svojstvenog homo sapiensu...
More se dijeli na niz pojaseva od kojih svaki daje drzavama razlicita prava. Teritorijalne vode su po pravima drzave ciji kopneni teritorij na njih izlazi izjednacene sa kopnenim teritorijem. Dakle, na njih se siri drzavni suverenitet.
Ovo je atak na nas teritorij! Bili bismo budaletine kada bismo to dozvolili! Ponavljam - dozvolili! Jer, to je nas teritorij i mi o tome odlucujemo.
Da, skoro pa je tako, ali još jedanput pogledaj gdje je Neum, a gdje bi bio taj eventualni most.
Mila, za takve kao ti redovno na poklon kupim kartu BiH...cisto da vide gdje je debela, crvena linija...
Most bi bio gdje mu mjesto nije...
pa-pa