Okupatori Bosne i Hercegovine

Post Reply
cyprus

Post by cyprus »

... :D
Prozor

Post by Prozor »

herzog wrote:
Prozor wrote:
herzog wrote: ...хајде....
Pa Bosancica tamo u Bosanskoj Banovini i Kraljevstvu a Arebica Bosanskom eyaletu. Gdje je sad tu tvoja cirilica i moji preci ja ne znam....
хммм...је ли ово та арабица или је можда босанчица? ...ово ти је неки владар твој из 1333. ...лијепо је написана, зар не? 8)

Image
Eto hvala nisam sam mogao naci :) Bosancica ja sta je jesil´ procit´o sta sam napis´o ? Bosanska Banovina(to bi ti bila 1333) - Bosancica!(ne cirilica vojvodo :oops: )

A Arebicu imas ovdje, prvi juznoslavenski rijecnik napisan 1631. godine od Muhameda Hevaju Uskufija(bosansko-turski rijecnik za tvoju info :oops: ) i to malo vise od 200 godina prije Vuka.

Image
herzog

Post by herzog »

danas wrote:
herzog wrote:
danas wrote: ako mi neko nesto ostavi... znaci da mi je ostatak oteo... :wink:
lijepo od tebe pa priznajes...
8)...о да...да...ако ти дам задњи ред чоколаде ....ништа ти нисам отео....него сам се сажалио на уплакане окице 8)
da, DAO...

ali ako si UZEO moju cokoladu, i meni OSTAVIO zadnji red -- to je ono sto si tako lijepo napisao u prvom postu...
nemoj se sad bolan vadit, samo se bezze ukopavas... a tako si lijepo priznao :)
svaka cast, skidam kapu -- covjek koji se ne boji istine...
8)...па не бих да се вадим 8) али не бих ни тенденциозно-авазовско-сда-овску интерпретацију 8).....хоћу рећи ниси ти дијете имала чоколаду уопште 8) разумијеш 8)
brdo

Post by brdo »

herzog wrote:
moje_brcko wrote:
herzog wrote:...сасвим сам озбиљан...
onda si il' glup, il' nerazuman, il' malouman, il' debil il' sta vec, neznam, al tu negdje... 8)
mozda ne znas svu latinicu sam' te stid priznat :D
незнаштинезнамнија 8)
nije li to nas veliki idiot sfsn promijenio login na herzog :?
herzog

Post by herzog »

Prozor wrote:
herzog wrote:
Prozor wrote: Pa Bosancica tamo u Bosanskoj Banovini i Kraljevstvu a Arebica Bosanskom eyaletu. Gdje je sad tu tvoja cirilica i moji preci ja ne znam....
хммм...је ли ово та арабица или је можда босанчица? ...ово ти је неки владар твој из 1333. ...лијепо је написана, зар не? 8)

Image
Eto hvala nisam sam mogao naci :) Bosancica ja sta je jesil´ procit´o sta sam napis´o ? Bosanska Banovina(to bi ti bila 1333) - Bosancica!(ne cirilica vojvodo :oops: )

A Arebicu imas ovdje, prvi juznoslavenski rijecnik napisan 1631. godine od Muhameda Hevaju Uskufija(bosansko-turski rijecnik za tvoju info :oops: ) i to malo vise od 200 godina prije Vuka.

Image
8)...па што онда Мићо Омер Латас није писао на овом свенароодном писму тако типичном за јужне словене? 8) Што су се Муслимани борилил да се задржи ћирилица , а не арабица , када су аустроугари увели латинициу, што је први муслимански часоопис штампан на ћирилици , а не на арабици? што је онда она књига ''босански језик'' из времена аустроугара штампана на словенском писму (ћирилици), а не на арабици 8)....онако искрено, шта мислиш? 8).....
Prozor

Post by Prozor »

herzog wrote:
danas wrote:
herzog wrote: 8)...о да...да...ако ти дам задњи ред чоколаде ....ништа ти нисам отео....него сам се сажалио на уплакане окице 8)
da, DAO...

ali ako si UZEO moju cokoladu, i meni OSTAVIO zadnji red -- to je ono sto si tako lijepo napisao u prvom postu...
8)...па не бих да се вадим 8) али не бих ни тенденциозно-авазовско-сда-овску интерпретацију 8).....хоћу рећи ниси ти дијете имала чоколаду уопште 8) разумијеш 8)
A ko je bio vecina u Srebrenici?
cyprus

Post by cyprus »

Eh, kad samo explodira ova tema volko? :D Sinoć je kolko znam bilo 4 komentara. Al kolko vidim ovaj herzog očigledno neka velika atrakcija na ovom forumu. :D Hm, gdje li su samo moderatori i administratori? :-) :D

Eh, da samo nije bilo ovoliko citiranja i prešaltavanja sa latinice na ćirilicu i obrnuto, mogao bih reći da sam uživao u ovoj "poučnoj" diskusiji". :D
Last edited by cyprus on 22/10/2007 19:37, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

herzog wrote:
danas wrote:
herzog wrote: 8)...о да...да...ако ти дам задњи ред чоколаде ....ништа ти нисам отео....него сам се сажалио на уплакане окице 8)
da, DAO...

neka bolan, sve smo se razumijeli :wink:
Prozor

Post by Prozor »

herzog wrote:
Prozor wrote:
herzog wrote: хммм...је ли ово та арабица или је можда босанчица? ...ово ти је неки владар твој из 1333. ...лијепо је написана, зар не? 8)

Image

Image
8)...па што онда Мићо Омер Латас није писао на овом свенароодном писму тако типичном за јужне словене? 8) Што су се Муслимани борилил да се задржи ћирилица , а не арабица , када су аустроугари увели латинициу, што је први муслимански часоопис штампан на ћирилици , а не на арабици? што је онда она књига ''босански језик'' из времена аустроугара штампана на словенском писму (ћирилици), а не на арабици 8)....онако искрено, шта мислиш? 8).....
Daj mi izvor za ove silne navode. Casopis "Bosnjak" je stampan na latinici. A bosanski begovi su se koristili bosancicom sve do 19-og vijeka zbog cega je nekad zvana i "begovica".
morti

Post by morti »

latinica je došla sa švabama, kao i sve "zapadno", novo...
nekom logikom se ide da su se bunili jer im je bila STRANA(bar običnom narodu)...
ćirilica nije nikakvo srpsko pismo i srpska svojina, iz priloženog se vidi da je bosančica jedna vrsta ćirilice...bosanska ćirilica...
druga je stvar što su mnogi, u neznanju, opersiani od ćirilice...
dakle ona nije dokaz nekakvog "srpstva" bosne...

i što ba skrenuste s teme... :roll:
JohnnyS

Post by JohnnyS »

Prozor wrote:
herzog wrote:
Prozor wrote: 100% :lol:

....па, хајдемо се сјетити кад је уведена латиница у покрајине Босну и Херцеговину 8)
Hajmo se sjetiti kada Bosancica a kada Arebica...

Što mislite koliko citata odjednom može skripta podnijet? Amo vidjet...

Btw, golemo vas levat naloži, nisu mi samo jasni ovi koji su u ozbiljnu diskusiju uletili s njime...
herzog

Post by herzog »

danas wrote:
herzog wrote:
danas wrote: da, DAO...

...ето...баш ми је драго 8)...
herzog

Post by herzog »

Prozor wrote: Daj mi izvor za ove silne navode. Casopis "Bosnjak" je stampan na latinici. A bosanski begovi su se koristili bosancicom sve do 19-og vijeka zbog cega je nekad zvana i "begovica".
Кад је штампан часопис ''бошњак''? 8)...

мислиш бегови? а колико је било бегова? 8) ти мора да си из беговске фамилије? 8)
cyprus

Post by cyprus »

JohnnyS wrote:
Prozor wrote:
herzog wrote:
....па, хајдемо се сјетити кад је уведена латиница у покрајине Босну и Херцеговину 8)
Hajmo se sjetiti kada Bosancica a kada Arebica...

Što mislite koliko citata odjednom može skripta podnijet? Amo vidjet...

Btw, golemo vas levat naloži, nisu mi samo jasni ovi koji su u ozbiljnu diskusiju uletili s njime...
Hm, moro sam i ja jednom citirat. :D
danas

Post by danas »

herzog wrote:
danas wrote:
herzog wrote: 8)...па не бих да се вадим 8) али не бих ни тенденциозно-авазовско-сда-овску интерпретацију 8).....хоћу рећи ниси ти дијете имала чоколаду уопште 8) разумијеш 8)
...ето...баш ми је драго 8)...
i meni je drago vala... jer najdraze mi je kad vam nepromisljeno istina izleti... :D
herzog

Post by herzog »

morti wrote:latinica je došla sa švabama, kao i sve "zapadno", novo...
nekom logikom se ide da su se bunili jer im je bila STRANA(bar običnom narodu)...
ćirilica nije nikakvo srpsko pismo i srpska svojina, iz priloženog se vidi da je bosančica jedna vrsta ćirilice...bosanska ćirilica...
...овде је више питање изругивања локалних форумаша (незналица) ћирилици....8) ....ништа друго...
Prozor

Post by Prozor »

herzog wrote:
Prozor wrote: Daj mi izvor za ove silne navode. Casopis "Bosnjak" je stampan na latinici. A bosanski begovi su se koristili bosancicom sve do 19-og vijeka zbog cega je nekad zvana i "begovica".
Кад је штампан часопис ''бошњак''? 8)...

мислиш бегови? а колико је било бегова? 8) ти мора да си из беговске фамилије? 8)
Hajmo se jos malo praviti mutavi...
liberal

Post by liberal »

e poserem vam se na diskusiju....bez ljutne administracijo
ako hocete da interno diskutujete tu vam pp a ne da kopirate ove ponjave
morti

Post by morti »

herzog wrote:
...овде је више питање изругивања локалних форумаша (незналица) ћирилици....8) ....ништа друго...
i s njihove, a i sa tvoje...

neznanje je blagoslov...
herzog

Post by herzog »

...ето сад....па, је ли ''бошњак'' штампан прије ''босанског вјесника'' (1866.)? 8)

и колико су бегови процентуално чинили од популације словена - муслимана овде ? 8)
herzog

Post by herzog »

morti wrote:
herzog wrote:

neznanje je blagoslov...
благословен био, синко 8)
morti

Post by morti »

herzog wrote:
morti wrote:
herzog wrote: ...овде је више питање изругивања локалних форумаша (незналица) ћирилици....8) ....ништа друго...

neznanje je blagoslov...
благословен био, синко 8)
brćkaj se u blatu neznanja...

zato nam je ovako divno...

sve historičar do historičara...

de napravi enciklopediju...
herzog

Post by herzog »

8)...не треба то теби ... 8)....
nokia6170

Post by nokia6170 »

ja sam mislio herzoge da si ti malo ozbiljniji sagovornik s kojim se moze komunicirati na jedan normalan nacin...argumentovano, bez licnog vrijedjanja i omalovazavanja...al kako vidim sustina tvog pisanja je iskljucivo da provociras bez imalo respekta prema svemu drugom sto nije srpsko.

ne znam odakle tolka mrznja pogotovo prema bosnjacima, odnosno muslimanima u najboljem slucaju, a u sustini prema poturicama sto intimno ti i vecina srba poima danasnje bh. muslimane.

respektujem da volis rs, da je obozavas, da u njoj vidis svu srecu svijeta...imas pravo na to, slobodan si covjek, ali isto tako ocekujem da razumijes da postoje ljudi koji u bosni i hercegovini vide sve to sto ti vidis u rs-u.

rs je dio bosne i hercegovine, a nije bosna i hercegovina dio rs-a. jednostavno to je tako....mozda nekad bude drugacije, ali sada je tako, a i ti i ja znamo da ce tako biti i u dogledno vrijeme.

jednostavno ustavno uredjenje je takvo da je na prvom mjestu drzava, na drugom entitet, na trecem kantoni odnosno opstine, pa mjesne zajednice pa zborovi stanara itd.

ne postoji niti ce postoji ikada takva drzava u kojoj ce drzavna administrativna jedinica biti iznad same drzave.

bosna i hercegovina je moja koliko i tvoja, nazalost neki su se u ratu borili za nju, neki protiv nje.

nazalost, ovaj forum se pretvori nekad u obdaniste krvolocne djece...doduse ne samo forum.

p.s. iskreno jesil ikad stekao dojam citajuci moje postove da ja mrzim srbe, odnosno bilo koga?
morti

Post by morti »

:zzzz:
Post Reply