Mene do Svedske, nije lose ali nije ni najbolje sto se moze desiti...vaca wrote:I? Sta ti mislis? Dokle su nas doveli? Mislim na oba entiteta...zlatan01 wrote:Nista licno Hercog, samo sam cuo da su najvece ovce u nacionalnim stadima obicno najglasnije i najvece fukare, vicu a ne vide dokle ih je "vodja" doveo.zlatan01 wrote: Dovoljno.
A koliko zaradjujes?
Ukidanje entitetskog glasanja.
-
zlatan01
-
herzog
Ти си гарант Србин кад то тврдиш, зар не?Drug Član wrote:Postovi na ovu temu dokazuju da ova zemlja još dugo nema nikakvu šansu za normalno funkcionisanje. I još nešto krivicu podjednako snose svi jer smo svi isti!
- jeza u ledja
Ove meni upravo pade na pamet. Onoliko halabuke i zajebancije oko ustavnih promjena rijesi Lajcak u jednom danu. I sad obaraci istih tih promjena (SBiH i HDZ 1990) sa rijecima hvale docekuju Lajcakove odluke?!?! Kakva hipokrizija!!Area_51 wrote:E sad, sta politicki znaci Lajcakov potez. Kao prva impresija namece se da je covjek nametnuo rjesenja iz Aprilskog paketa ustavnih promjena, koje su odredjene snage oborile. Upravo je ovako zamisljeno funkcioniranje Vijeca ministara po pitanju kvoruma i donosenja odluka, gdje Vijece donosi odluku prostom vecinom PRITUNIH sa potrebom da umjesto dosadasnjih po dva, glasa po jedan predstavnik svakoga naroda. Ovo je svojevrsna deblokada.
Druga prica, koja jos nije na snazi je izmjena Poslovnika Parlamenta, rok za izmjenu je 1. decembar, gdje se REDUCIRA entitetsko glasanje, istovjetno ponudjenom rjesenju iz Aprilskog paketa (samo se stvar odnosi na 42 sadasnja poslanika, Aprlilac je predvidjao 87 poslanika), na taj nacin da je kvorum izmjenjen, te da za donosenje Zakona i drugih akata treba prosta vecina, cuvenih 50%+1 glas s tim da iz svakoga eniteta treba glasati po TRECINA poslanika. Ima ovdje jos mogucnosti za razne blokade ali su znacajno manje. Na ovo svojevremeno Dodik je stavio potpis, tako da cudi sad njegovo ponasanje.
Kao trece, bice interesantno sta ce reci oni koji su oborili Aprilski paket izmjena Ustava, posebno Haris, gdje cemo testirati njihovu mogucu dvolicnost, da sad ovo podrze, a zdusno su ga svojevremeno obarali. Tihic danas vec na to ukazuje, dok SDP neopravdano suti. Barem oni imaju sansu da kazu da su snage koje su obarale Aprilski paket, napokon porazene, nametanjem rjesenja iz tog Paketa od strane Visokog predstavnika.
.
Last edited by jeza u ledja on 20/10/2007 19:09, edited 1 time in total.
- and
...није недоношче криво за кршење међ. права...него они који су га направили...разумијешherzog wrote:...па како рекох...то је ипак до вас...залетите се као 1992. у Сијековцу и Купресу и на Башчаршији...па је онда све могуће....зар не'?nokia6170 wrote:za herzoga:
a sto necete oruzanu pobunu, pa imate iskustva sa tim iz 1991. i 1992. godine.
cuj demokratski ce se suprotstaviti...ovo da se grohotom nasmijes:) sto niste demokratski se suprotstavili 1992. godine ili je oruzje srpski demokratski nacin?
[qutoe]p.s. ti fakat ubijedjen da je republika bosna i hercegovina prekrsila medjunarodno pravo...ti si meni fakat zanimljiv lik![]()
...али свој нелегалан и противан међународном праву (како то већ каже и Монтевидео конвенција и Хелсиншки акт и Паришка повеља и Повеља УН-а....) ''континуитет''....али ипак је 09.01.1992. био прије 06.04.1992.usput kad citiras ustav bih gdje kaze od cega se sastoji, bilo bi dobro i da napomenes odredbu koja kaze da bosna i hervegovina nastavlja svoj medjunarodno-pravni kontinuitet...by the way koji je stekla 1992. godine, a ne 1995. godine![]()
ti stvarno kontas ti pametan svi ostali glupi...dobro su te naucili na faxu o argumentovanom polemisanju
a sta je bilo 09.01.1992?
-
seiko22
- Location: "REPUBLIKA SRPSKA IS GENOCIDAL PRODUCT AND SHOULD BE ABOLISHED " Prof. Francis A. Boyle
dje si ba', "ercog",herzog wrote:Ти си гарант Србин кад то тврдиш, зар не?Drug Član wrote:Postovi na ovu temu dokazuju da ova zemlja još dugo nema nikakvu šansu za normalno funkcionisanje. I još nešto krivicu podjednako snose svi jer smo svi isti!....нисмо сви исти - Муслимани су жртве , а Срби су геноцидни....фуј, ви Срби, сви сте исти само негирате злочине и покушавате изједначити агресора и жртву ....фуј фуј...какви сте ....фуј
...и још сте ћириличари и четници и ћетници и чеде.....ето....такав си да знаш
....
znas sta me posebno odusevljava? Gledam BN, a kad se oni voditelji "zalaufaju" na cistom ekavskom, i pice li pice, istom, malo kasnije , kad se "zaborave", okinu pricati "ijekavicu"!!
Al, interesantno, uvijek im treba rijec "lepo", da bi se povratili na "ispravan" kurs!! Moj "ercog"-"e", poseban akcenat na ovo boldirano, cudan je taj vas cetnikluk!!
-
herzog
...тебе још нису бановали..?....ццццц, ех, двоструки аршини увијек....и још неко нека прича о равноправности на форумуjeza u ledja wrote:Ove meni upravo pade na pamet. Onoliko halabuke i zajebancije oko ustavnih promjena rijesi Lajcak u jednom danu. I sad obaraci istih tih promjena (SBiH i HDZ 1990) sa rijecima hvale docekuju Lajcakove odluke?!?! Kakva hipokrizija!!Area_51 wrote:E sad, sta politicki znaci Lajcakov potez. Kao prva impresija namece se da je covjek nametnuo rjesenja iz Aprilskog paketa ustavnih promjena, koje su odredjene snage oborile. Upravo je ovako zamisljeno funkcioniranje Vijeca ministara po pitanju kvoruma i donosenja odluka, gdje Vijece donosi odluku prostom vecinom PRITUNIH sa potrebom da umjesto dosadasnjih po dva, glasa po jedan predstavnik svakoga naroda. Ovo je svojevrsna deblokada.
Druga prica, koja jos nije na snazi je izmjena Poslovnika Parlamenta, rok za izmjenu je 1. decembar, gdje se REDUCIRA entitetsko glasanje, istovjetno ponudjenom rjesenju iz Aprilskog paketa (samo se stvar odnosi na 42 sadasnja poslanika, Aprlilac je predvidjao 87 poslanika), na taj nacin da je kvorum izmjenjen, te da za donosenje Zakona i drugih akata treba prosta vecina, cuvenih 50%+1 glas s tim da iz svakoga eniteta treba glasati po TRECINA poslanika. Ima ovdje jos mogucnosti za razne blokade ali su znacajno manje. Na ovo svojevremeno Dodik je stavio potpis, tako da cudi sad njegovo ponasanje.
Kao trece, bice interesantno sta ce reci oni koji su oborili Aprilski paket izmjena Ustava, posebno Haris, gdje cemo testirati njihovu mogucu dvolicnost, da sad ovo podrze, a zdusno su ga svojevremeno obarali. Tihic danas vec na to ukazuje, dok SDP neopravdano suti. Barem oni imaju sansu da kazu da su snage koje su obarale Aprilski paket, napokon porazene, nametanjem rjesenja iz tog Paketa od strane Visokog predstavnika.
.
- cyprus
Pročito sam samo prve 4 stranice ove diskusije dalje nisam mogo stvarno.
Eto u te 4 stranice (znači 4 x 24 posta = 96 postova) vala se za jako malo postova može reći da naginju pameti. Pa eto dakle, da se i ja pridružim:
Ljudi šta vam je ba, Lajčak je četnik, a ovo je sastavio samo da zavara, sače on krenut s leđa u kontra napad.

Ljudi šta vam je ba, Lajčak je četnik, a ovo je sastavio samo da zavara, sače on krenut s leđa u kontra napad.
- and
pa to si imao i na ptpc kada su govorili da pricaju srpski,trudili se isprovaljivali i ukinuli.sada je to jezik srpskog naroda,nije srpskiseiko22 wrote:dje si ba', "ercog",herzog wrote:Ти си гарант Србин кад то тврдиш, зар не?Drug Član wrote:Postovi na ovu temu dokazuju da ova zemlja još dugo nema nikakvu šansu za normalno funkcionisanje. I još nešto krivicu podjednako snose svi jer smo svi isti!....нисмо сви исти - Муслимани су жртве , а Срби су геноцидни....фуј, ви Срби, сви сте исти само негирате злочине и покушавате изједначити агресора и жртву ....фуј фуј...какви сте ....фуј
....
![]()
znas sta me posebno odusevljava? Gledam BN, a kad se oni voditelji "zalaufaju" na cistom ekavskom, i pice li pice, istom, malo kasnije , kad se "zaborave", okinu pricati "ijekavicu"!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Al, interesantno, uvijek im treba rijec "lepo", da bi se povratili na "ispravan" kurs!! Moj "ercog"-"e", poseban akcenat na ovo boldirano, cudan je taj vas cetnikluk!!
-
herzog
seiko22 wrote:dje si ba', "ercog",herzog wrote:Ти си гарант Србин кад то тврдиш, зар не?Drug Član wrote:Postovi na ovu temu dokazuju da ova zemlja još dugo nema nikakvu šansu za normalno funkcionisanje. I još nešto krivicu podjednako snose svi jer smo svi isti!....нисмо сви исти - Муслимани су жртве , а Срби су геноцидни....фуј, ви Срби, сви сте исти само негирате злочине и покушавате изједначити агресора и жртву ....фуј фуј...какви сте ....фуј
....
![]()
znas sta me posebno odusevljava? Gledam BN, a kad se oni voditelji "zalaufaju" na cistom ekavskom, i pice li pice, istom, malo kasnije , kad se "zaborave", okinu pricati "ijekavicu"!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
а што гледаш ту четничку телевизију, сто ти брада јебем?
-
herzog
...windas wrote:A sredjena vila na Dedinju, je u pravo vrijeme zavrsena,
vlasnik Dodik, ponosno dolazi kuci, a RS ko sisa,
ostade jedino Herzog da je cuva...
Додик у Београд међу своје, а Харе назад у Турску кући , ионако је овде на одређеном раду док му гласачи не прогледају ....
- Ministar poljoprivrede
vidi kako se nevesinjski uzgajivac svinja dobro razumije u svinjceherzog wrote:...довољно...а ти?zlatan01 wrote:Nista licno Hercog, samo sam cuo da su najvece ovce u nacionalnim stadima obicno najglasnije i najvece fukare, vicu a ne vide dokle ih je "vodja" doveo.zlatan01 wrote: Dovoljno.
A koliko zaradjujes?...
све је могуће...могуће је да си чуо нешто, но проблем је како ти то себи растумачиш...значи, није до титрања ваздуха које ти преноси енергију коју твоје ухо разазна као звучни талас, него је до онога што ће обрадити тај звучни талас....једино није могуће направити функционалан свињац од тикви
-
mzungu
To ga i boli, pa upro ko sivonja...bhxxl wrote:pa vjerujem i ti da bi se u turskoj osjecao kao kod kuce. ipak "500" godine nije malo nemoguce da nemas tursko podrijeklo. tesko da te je ofulalo
.... pogledaj se u ogledalo
Vec ga vidim, tamnog tena i s brcicima....na pra pra pra .....
-
elSaik
Ima ona jedna priča, ne znam gdje je pročitah, kada je jedan finski novinar radio na nekom projektu u Beogradu. I tako ga na kafici pitali Beograđani kako mu se sviđaju ondašnje djevojke. Na to on odgovori: "Veoma su lijepe. I tačno se vidi koje su slavenskog a koje turskog porijekla."bhxxl wrote:pa vjerujem i ti da bi se u turskoj osjecao kao kod kuce. ipak "500" godine nije malo nemoguce da nemas tursko podrijeklo. tesko da te je ofulalo
-
bhxxl
pitaj rodjaka u turskojherzog wrote:bhxxl wrote:pa vjerujem i ti da bi se u turskoj osjecao kao kod kuce. ipak "500" godine nije malo nemoguce da nemas tursko podrijeklo. tesko da te je ofulalo
...интелектуалац , а шта ти је поДријекло?
....
-
herzog
elSaik wrote:Ima ona jedna priča, ne znam gdje je pročitah, kada je jedan finski novinar radio na nekom projektu u Beogradu. I tako ga na kafici pitali Beograđani kako mu se sviđaju ondašnje djevojke. Na to on odgovori: "Veoma su lijepe. I tačno se vidi koje su slavenskog a koje turskog porijekla."bhxxl wrote:pa vjerujem i ti da bi se u turskoj osjecao kao kod kuce. ipak "500" godine nije malo nemoguce da nemas tursko podrijeklo. tesko da te je ofulalo
-
mzungu
Prokletsvo veliko moj ercogherzog wrote:...windas wrote:A sredjena vila na Dedinju, je u pravo vrijeme zavrsena,
vlasnik Dodik, ponosno dolazi kuci, a RS ko sisa,
ostade jedino Herzog da je cuva......Српска неће пасти
....поручује Војвода
....
Додик у Београд међу своје, а Харе назад у Турску кући , ионако је овде на одређеном раду док му гласачи не прогледају ........а фукара ће ребара
Do tokija bre...do tokija