Maraschino wrote: ↑18/06/2020 11:44
Dobro sad, nemam namjeru braniti Arape. Znam da su nekulturni da su bahata stoka i sve drugo ali sa dosta para. Mi smo krivi sto im to dozvoljavamo bez obzira na njegove pare. Moramo ili smo morali uspostaviti pravila ponasanja i svuda im kacili da se toga prdrzavaju a ako ne gostoprimstvo se otkazuje.
Oni bahati zato sto ce dobro platiti a nasi to sve tolerisu.
Ne moze se taj Arap tako ponasati u Njemackoj i Svicarskoj jer su tamo striktna pravila za svakoga.
Na drugoj strani, i ja bi volio da imamo drugu sortu turista(Nijemci, Austrijanci, Svicarci...) ali takvih je malo.
Hoteli u Bihacu su bili krcati u neko vrijeme sto nece vise nikada ponoviti.
p.s. to sto vas je neko tjerao ili nije, ako je njegov posjed ima pravo a ako nije ''mrs i dovidjenja, jebli vas Arapi"'.
Tuširanje mimo kade, poplavljeno kupatilo, da neko reže nokte za stolom i zgura smeće ispod kreveta se baš i ne može braniti.
Tjerao nas je Arapin vođa čopora sa javnog izletišta, vrlo ljutito, granajući rukama. Preko prevodioca/hamala/vozača. Nećeš majci. Za moj odgovor mu nije trebao prevodilac. Ja ne ćutim, pa na mene vrište domaći koji imaju koristi od arapskih para, ali mene u mojoj zemlji neće ćuškati.
Btw. ova stoka što dolazi kod nas na odmore ne može Njemačkoj i Švici prismrditi. Tanak budžet. A oni koji pohode Ojropu su samo bogatija varijanta ovih, imali bi i tamo turistički radnici koješta reći, nego draga je gold i platinum kreditna kartica...
Jednog dana će se takav mentalitet "daj pare i radi šta hoćeš" obiti od glavu.