Great Wall Motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 23:22, edited 1 time in total.
Zlaja82

Post by Zlaja82 »

Prolaznik wrote:
Zlaja82 wrote:
Radije bi se kotrljao u dobro ocuvanoj Golf dvojci nego u "Hoveru".
E, zbog ove izjave si pao u mojim očima na dno. Sad mi je jasan tvoj psihološki profil. Ako te ne mrzi odlistaj koju stranicu unazad i pročitaj moje pismo "prosječnom bosancu i hercegovcu"
Nema frke, ovo je forum namijenjen za diskusije. :-D

Ipak se opet drzim svoje prijasnje izjave. Ja sam veliki ljubitelj auta i nikada se ne bih mogao voziti u nekoj kopiji.

Naprimjer, moj Mercedes je stara W124-klasa u vrlo dobrom stanju bez ikakve hrdje. Uvijeren sam u to da je sigurniji od vecine (ako ne svih) ovih kineza. Ali u redu, i kinezi ce sigurno jedan dan graditi ok auta. :)
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Qler

Post by Qler »

Zlaja82 wrote:
Prolaznik wrote:
Zlaja82 wrote:
Radije bi se kotrljao u dobro ocuvanoj Golf dvojci nego u "Hoveru".
E, zbog ove izjave si pao u mojim očima na dno. Sad mi je jasan tvoj psihološki profil. Ako te ne mrzi odlistaj koju stranicu unazad i pročitaj moje pismo "prosječnom bosancu i hercegovcu"
Nema frke, ovo je forum namijenjen za diskusije. :-D

Ipak se opet drzim svoje prijasnje izjave. Ja sam veliki ljubitelj auta i nikada se ne bih mogao voziti u nekoj kopiji.

Naprimjer, moj Mercedes je stara W124-klasa u vrlo dobrom stanju bez ikakve hrdje. Uvijeren sam u to da je sigurniji od vecine (ako ne svih) ovih kineza. Ali u redu, i kinezi ce sigurno jedan dan graditi ok auta. :)
zlaja koja je godina mecka :) da pokusamo kakav pazar praviti :)
johntra

Post by johntra »

što ne kupiš onda dvicu gore, kad je toliko voliš?
testdriver

Post by testdriver »

Zlaja82 wrote:
testdriver wrote:
Zlaja82 wrote:Izvini testdriver, ali ja ti nikad ne bih sjeo u te kopije (kante). Osjecao bih se isto kao da nosim lazni Rolex iz kinderjajeta. :roll:
joj e dobar ti komentar...ali ajde idemo sad na drugačiji način:

prvo po čemu je taj auto kopija? za kopije su zaduženi shanghuan, gonow, jonoway itd itd,hover ima sve uredno licencirano,motor mitsubishi, abs bosch, airbagove siemens itd? ako nisi znao danas je to normalno da neki automobil ima komponente od drugih proizvođača..npr mercedesov motor u rextonu, ili vw dizel u mitsubishi outlanderu

drugo...a koji auto ti vozaš molim te? ja sam do sada imao 100 automobila,svih marki
Ne mozes me ubijediti da taj Hover vrijedi 50000km, ja ga ne bih kupio ni za 25000. Kineski automobili ce sigurno jedan dan biti kao japanski sto se tice kvaliteta, ali taj dan nece doci za jos najmanje 20 godina.

Sve je to fino krasno, Siemens, Bosch itd, ali uvjeren sam da se negdje stedi, da li je to u sigurnosti, kvaliteti lima, stiti protiv korozije ili nesto drugo niko ne zna osim kineza... :(

Jag vozim sad za sada BMW M Roadster i Mercedes E-klasse, prije sam vozio Saaba i Lexusa.
boje je koriste na vozilu su glasurit, mi do sada nismo imali problema s hrđom, a ja ću ti navesti da npr imao sam mercedesa ml i procvetao je, jebiga,a da ne pričam o passatu, evo ti i još nešto,presa za izradu karoserijskih djelova kod hovera, od 2.4 mega tona, nitko je ne nema namontiranu u svijetu,čak ni mercedes,bmw ili iko tako koji je proizvođač luksuznih vozila,ja sam ovo vidio svojim očima i vidio sam kako se te kompoente rade, a isto sam vidio u obliasku bmw-a i VW-a,samo pet puta manje,a sve sve male prese su od 1.8 mega tona...koje opet pola puno poznatijih proizvođača može samo sanjati
Image
odgovor za modele koje si vozio su moji prijašnji auti..mercedes s klase, chraylser 300 m, mereces cl 600 brabus oprema

iduća stvar, poređivati GWM i Maple je nemoguče? Zašto? Zato jer je GWM duplo veči od njih i proizvodi prije svega terenska vozila,a također maple je kompanija koja radi jeftinija vozila dostupna miljardi kineza za male pare,dok npr GWM nije dostupan svakom u kini,ti hovera ako želiš možeš platiti i 200000 eura, imat će ti v8 motor, kožu louis vitton, brzinomjere rolex itd da swarovski kristalima, plati šta želiš i dobit ćeš

crash test hovera je ovdje, u C-NCAP istitutu (licenciran od EURONCAPA i TUV-a),zato me manite više s time da je Hover nesiguran auto, da je neisguran nebi bio niti homolgiran (EU) jer prema novim zakonima auto mora udovoljiti crash test,samo za usporebu..to tvoje hvaljenje vozila starih 10 godina, pogledaj si onda testove bmw 3, mercedes c klase is tako 97,99...ako ti oni djeluju primamljivo vozi se u njima, ja znam da je moj život u hoveru siguran
http://www.youtube.com/watch?v=L05FS0hJbok

na ovu glupost da bi rađe vozio golf 2 ili bilo koje drugo staro vozilo više od 10 godina samo ću se :-D :-D :-D :-D :-D , šta ja mogu vama kad se vi nikako nemožete naviknuti na bolje i luksuznije, to ako bi se neko rađe vozio u brundavoj krđi s kljokavim dizelom to je dokaz njehove platežne moći i nesposobnosti, moj cilj nije u životu da se vozim u starim krševima,nego u ovome:
Image
i to s dodatnom opremom: 8)
Image
Last edited by testdriver on 14/02/2008 15:59, edited 2 times in total.
testdriver

Post by testdriver »

a šta se tiće voznih osobina, sa klasičnom šasijom i 4x4 pogonom hover ima trakciju bolji od pola vozila koja se prodaju na tržištu:
Image
evo ti šasija od hovera kako izgleda, ovo sam poslikao jednom prilikom baš da ljudi vide, poslikaj mi ovo na bilo kojem drugom modernom suvu, pa mi reci da ovako nešto nije sigurno i da nema dobro držanje ceste, pa ti si ovom šasijom tenk na cesti

također hovera bez problema voziš oko 180-190
Image
ovo sam jučer slikao, moj hover radi bez problema, a prošao je torturu koji nijedan Hover od svih prodanih ovdje nikada neće proči

hover je dostupan sa bi fuel verzijom i na metan koji ne nudi pola europskih proizvođača:
Image
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ja sam mislio da je Brabus tuner Mercedesa a ne oprema :-)
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Prolaznik

Post by Prolaznik »

...
Last edited by Prolaznik on 11/05/2023 23:28, edited 1 time in total.
johntra

Post by johntra »

i ovaj Ado se voli fatati stinica...svi znamo šta je čovjek misilio :-D
testdriver

Post by testdriver »

Prolaznik wrote:Pitanje za Testdrivera:

Mogu li ja naručiti samo dodatnu opremu, bez limuzine?
a šta će ti to? :-D :-D :-D
testdriver

Post by testdriver »

ado-šampion wrote:Ja sam mislio da je Brabus tuner Mercedesa a ne oprema :-)
imaš verzije gdje je brabus samo oprema, npr felge, spojleri itd...a imaš i verzije kad se samo vozilo zove brabus..onda ima i nabrijani motor itd
johntra

Post by johntra »

ista stvar je i sa Audijem i paketima opreme S line...
testdriver

Post by testdriver »

johntra wrote:ista stvar je i sa Audijem i paketima opreme S line...
vidio sam puno modela audia a4 tako s line, samo što su to isto lukavo napravili i piše gore npr s4, ljudi tako traže, a poslje otkriješ da je auto običan s 150 ks, ja se baš neki dan vozio u pravom S8...10 cilindra motor, e znaš kako ide auto, munja je na cest, još me jedna lijepa talijanka vozila u njemu..a žena ga tera ko šumaher
johntra

Post by johntra »

trebo si i ti nju malo poterat :D
testdriver

Post by testdriver »

nisam se ni okrenuo a već joj je stari uleteo :-D :-D
Image

a evo sad i buseva,e sad ćete me još trpeti u javnom prijevozu :) hehe
johntra

Post by johntra »

Euro NCAP: Nissan Navara samo jedna zvezdica!

Nissan pickup automobil Navara je na testovima sigurnosti evropske agencije za testove sigurnosti vozila postavio tragičan rezultat – sigurnost putnika je zaslužila samo jednu zvezdicu!

Euro NCAP je objavio rezlutate za model Navara, koji je usled problematičnih sistema za zaštitu putnika na testu sigurnosti prilikom čeonih i bočnih rezultata pokazao da su putnici u ovom automobilu potpuno nezaštićeni i da ukoliko dođe do ozbiljnijeg udesa, njihova bezbednost će biti na minimalnom nivuo.

Na modelu Navara su otkriveni problemi na sistemu vazdušnih jastuka, koji su se kasno i sporo aktivirali, a zatetači pojaseva nisu obezbedili dovoljnu zaštitu priliko udersa. Još jedan problem koji je otkriven prilikom testova je veoma loša strukturna čvrstoća šasije, a najgore deformacije su ustanovljene kod nogu vozača, gde se šasija prekomerno deformisala.

Nissan je odmah obajvio da su su neki od navedenih problema već rešeni. Naravno rešen je problem sa brzinom i reakcijom vazdušnih jastuka, dok se čvrstoća šasije ne može brzo niti jeftino popraviti. Kako je navedeno modeli proizvedeni od maja od decembra meseca 2007. godine imaju problem sa neefikasnim vazdušnim jastucima i taj se problem može rešiti odlaskom u ovlašćeni servis.

Euro NCAP će tokom narednog meseca opet testirati Nissan Navara, kako bi se utvrdilo da li su ispravke na sistemu vazdušnih jastuka dovoljne da automobil zasluži bolju ocenu od prvobitno dodeljene.

Navara je pored očajne zaštite putnika, zaradio samo dve zvezdice za zaštitu pešaka čemu je doprineo ogroman branik pozicioniran veoma visoko – praktično u visini dečije glave. Zaštita dece putnika je bila najsvetlija tačka u ovom automobilu, ali ni tu Navara nije briljirao – tri zvezdice od mogućih pet.

Ono što je zanimljivo je da Nissan Qashqai trenutno ima najbolje ikada zabeležene Euro NCAP ocene do sada.

gdje su oni što vole laprdat da su kinezi nesigurni :-)
whow

Post by whow »

I pored toga sto je opci konsenzus da prosjecan covjek ne vjeruje u upitnu kvalitetu kineske auto industrije tip i dalje nastavlja sa svojim hvalospjevovima. Pa kakve veze ima najveca presa , da li to sada mora da znaci da prave i najbolja auta. Nigdje veze. Kada su tako dobre te tvoje kineske vozilice kako onda da ih uopce nema na trzistu sjeverne amerike. Kozna sjedala , Svarowski kristali i rolex satovi ne cine vozilo luksuznim nego govore o vlasnikovim komplexima. Htio bi a ne moze . Ti mozes i u Yugu staviti rolex pa ce opet biti kanta. Te price o Mercedesu i Passatu koji su "procvjetali" su najobicnije gluposti i podmetanja jer je poznato da Passat recimo ima garanciju na hrdzu do 144 mjeseca a sanse su da ako ga normalno odrzavas/ peres na njemu nikada neces imati hrde. Znam da ces ti sada da navalis sa svojim "argumentime" zasto je kinesko najbolje bas kao i prodavac Zeppter posuda koda pokusava da proda sherpu od 300 maraka ali da skratim. U svijetu postoji toliko dobrih kvalitetnih i jeftinih automobili da samo neozbijan (citaj glup) covjek moze skrsiti lovu u automobil sumnjive kvalitete cije ce se trzisna vrijednost vec nakon izlaska iz tvoga salona prepoloviti. Ne znam da li se sjecas scene iz filma Doly Bell kada Dino prodaje zeca za pet hiljada a tip mu odgovara " jes' al da ima budala" e vidis i ova tvoja spika sa kinom i autime me nekako podsjetila na to.
testdriver

Post by testdriver »

whow wrote:I pored toga sto je opci konsenzus da prosjecan covjek ne vjeruje u upitnu kvalitetu kineske auto industrije tip i dalje nastavlja sa svojim hvalospjevovima. Pa kakve veze ima najveca presa , da li to sada mora da znaci da prave i najbolja auta. Nigdje veze. Kada su tako dobre te tvoje kineske vozilice kako onda da ih uopce nema na trzistu sjeverne amerike. Kozna sjedala , Svarowski kristali i rolex satovi ne cine vozilo luksuznim nego govore o vlasnikovim komplexima. Htio bi a ne moze . Ti mozes i u Yugu staviti rolex pa ce opet biti kanta. Te price o Mercedesu i Passatu koji su "procvjetali" su najobicnije gluposti i podmetanja jer je poznato da Passat recimo ima garanciju na hrdzu do 144 mjeseca a sanse su da ako ga normalno odrzavas/ peres na njemu nikada neces imati hrde. Znam da ces ti sada da navalis sa svojim "argumentime" zasto je kinesko najbolje bas kao i prodavac Zeppter posuda koda pokusava da proda sherpu od 300 maraka ali da skratim. U svijetu postoji toliko dobrih kvalitetnih i jeftinih automobili da samo neozbijan (citaj glup) covjek moze skrsiti lovu u automobil sumnjive kvalitete cije ce se trzisna vrijednost vec nakon izlaska iz tvoga salona prepoloviti. Ne znam da li se sjecas scene iz filma Doly Bell kada Dino prodaje zeca za pet hiljada a tip mu odgovara " jes' al da ima budala" e vidis i ova tvoja spika sa kinom i autime me nekako podsjetila na to.
jao e ti si sad došao do zaključka zaista, prvo ja sam ovdje čisto informativno,prije svega jer smatram da mogu dati dosta informacija o kineskih vozilima,drugo...evo i ova presa npr, sigurno da ona neki karoserijski dio može uraditi puno preciznije nego neka npr puno manja i da su joj mogučnosti puno veće, ne samo za proizvodnju vozila, nego i za proizvodnju ostalog programa koji ima GWM,zato je i prikazana, ovo nije stavljeno zato jer "to niko nema pa je to najbolje" nego ipak da se vidi tehnologija u kompaniji, za ovu hrđu na vozilima mercedes i passat nisu gluposti jer sam ih osobno posjedvao i meni su procvjetali, ja tvrdim ovo temeljem svojih iskustava..nekome drugome možda nisu ali ja sam imao najviše problema upravo s passatom

a šta se tiče američkog tržišta, e da ti samo znaš koliko se vozila proizvedenih u kini voza po americi ali sa štambiljom made in america itd a 90% toga je sve rađenu u kini od kineskih komponenti itd, ja sam svojim očima prije 3 godine vidio u brilliansu kako su otpremali vozila bmw serije 3 i 5 u europu...tamo su se montirale neke sitnice i radi toga su dobivali oznaku made in EU a ustvari je 90% toga rađeno u kini,samo znaš tko će to potvrditi i obaviti u novinama??? nitko,jer je to vjerovatno toliko zataškano da ni bog nebi mogao pronači, također kinezi su ti već okupirali južnu ameriku, tako da uskoro će okupirati sjevernu

evo baš sad i ovaj test navvare...jel sam možete zamisliti da se ovako nešto kinezima dogodi? pa ja mislim da bi se sto novina na naslovnicama napisalo kinezi su nesigurni bla bla...ali evo sad i druge strane, unatoč tome nissan navara je jedan od najbolje prodavanih pick up vozila, a drugo sigurno nitko neće reči da je navara loš auto
johntra

Post by johntra »

ma pusti test, šta se nerviraš....whow dolazi sa tržišta na kojem je na listi prioriteta u vozilu, prosječnog Amera i Kanađanina, držač za čaše...toliko o ozbiljnosti dotičnog tržišta... :-)
Lesli Eldridž

Post by Lesli Eldridž »

Ma pustite nevjerne tome. Njima je golf dvojka i sada najbolji auto na svijetu, a audi 80 "jaje" je bolji od Rols rojsa. Nekada su i za Koreance govorili da ne valjaju... Kad Kinezi spuste cijene na tržištu vidjet ćete čija majka crnu vunu prede... Sad će se malo kosooki razvijati i vdjet ćete kako će sjebati cijelu zapadni industriju.
testdriver

Post by testdriver »

sad sam preuzeo novi pick up wingle, budem vam ovdje malo spremio detalja o tom autu, mogu slobodno reči da je po mojoj procjeni malo preciznije urađeni od hovera, sjedala su također e ko u chraysleru kako sam imao, fina mekana koža, i za pick up dvostruka kabina je prilično prostrana, ovaj dizel motor od 95 ks isto bolje pristaje u wingle nego u hoveru ali budem ga probao čipirat pa da vidimo šta će bit, napravili smo već neke prve korake i očekujem minimalno oko 120 ks
testdriver

Post by testdriver »

johntra wrote:ma pusti test, šta se nerviraš....whow dolazi sa tržišta na kojem je na listi prioriteta u vozilu, prosječnog Amera i Kanađanina, držač za čaše...toliko o ozbiljnosti dotičnog tržišta... :-)
kap holder po vuku :-D
testdriver

Post by testdriver »

evo i novih vijesti, GWM je vjerovatno zbog tržišta dao malo više snage ovom dizel motoru 2.8, sad ima kakvih 85 kw, otprilike 115 ks, okretni moment je isto pojačan na 285, ovo sad već djeluje pristojno, taman da se čipira :-D

a evo i film o malom autu... :-D
http://you.video.sina.com.cn/b/11593368-1288636590.html
Post Reply