Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post Reply
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

basta sljezove boje wrote:privat, sve je vec napisano. Kada Caco ubija Hrvate i Srbe onda to nije genocid vec kriminal, kad to radi Stela to nije kriminal vec genocid. Kad Srbi sa kompletnim pokretninama pred Hrvatima odlaze u RS to je etnicko ciscenje, kad Srbi pred Muslimanima koji im se uvaljuju u stanove bez icega odlaze iz Sarajeva to je onda napustanje. Kad se Hrvat izbjeglica iz Bosne uvali u srpsku kucu u Kninu onda je to uzurpacija, kad se pisac Nedzad Ibrisimovic uvali u stan Emira Kusturice i neda njegovoj rodici da uzme nijednu privatnu stvar onda je to eksproprijacija eksproprijatora. Kad oni Albance nazivaju Siptarima, Sipcima, onda je to kompliment, a kad se njih bilo kako naziva da se njima ne svidja onda je to uvreda
basta sljezove boje (citat):
ali to sve potvrdjuje moju tezu o bosnjackoj srbofiliji

:lol: :lol: :lol: :lol:

Bolje ti je nadji sebi kakvog muzjaka ili djevojku, zavisi od sklonost, ublazi te frustracije, nego da se ovdje i dalje blamiras. :D
celavac27

Post by celavac27 »

nezeljeni nadimak wrote:Image

Turbo-Basta uzvraca pozdrav @crnkici.

:oops:

:-) Pricajte vi sta hocete al mala je ko zmajjj. stvarno je sexi :oops:

Ako ima majica Handzar divizije rado bih je obukao !!! (Didova brigada)
klixober

Post by klixober »

basta sljezove boje wrote:privat, sve je vec napisano. Kada Caco ubija Hrvate i Srbe onda to nije genocid vec kriminal, kad to radi Stela to nije kriminal vec genocid. Kad Srbi sa kompletnim pokretninama pred Hrvatima odlaze u RS to je etnicko ciscenje, kad Srbi pred Muslimanima koji im se uvaljuju u stanove bez icega odlaze iz Sarajeva to je onda napustanje. Kad se Hrvat izbjeglica iz Bosne uvali u srpsku kucu u Kninu onda je to uzurpacija, kad se pisac Nedzad Ibrisimovic uvali u stan Emira Kusturice i neda njegovoj rodici da uzme nijednu privatnu stvar onda je to eksproprijacija eksproprijatora. Kad oni Albance nazivaju Siptarima, Sipcima, onda je to kompliment, a kad se njih bilo kako naziva da se njima ne svidja onda je to uvreda
Kad Hrvatska vojska ubija stare babe u Lici,ti to pravdas.Etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske ismijavas nazivajuci to traktorijadom.
Hattab72

Post by Hattab72 »

basta sljezove boje wrote:Batko je silovao i Srpkinje. Zastitnik mu je Momcilo Mandic, kojem se Esref Gracic, advokat iz Sarajeva, nedavno zahvali kako mu je pomogao da izadje iz Sarajeva i Momu oslobodise od svega. Za Batka jos postoji dovoljno svjedoka da se osudi na dozivotnu robiju
Pa i Caco je maltretirao i bosnjake, podrumase i tjerao ih na kopanje rovova i svasta nesto...
nezeljeni nadimak

Post by nezeljeni nadimak »

komeba wrote:
Kad Hrvatska vojska ubija stare babe u Lici,ti to pravdas.Etnicko ciscenje Srba iz Hrvatske ismijavas nazivajuci to traktorijadom.
Sta se dalje raspravljas? Zar ne vidis o kakvoj osobi se radi? To je zatrovano i ne izlijeci je niko ziv, izuzev sto ce mozda ako poslusa moj gornji savjet ublaziti frustracije :oops: :-) :D :P

@celavac27, mislim da se i ti svidjas @basti, kao i ona tebi :oops:

Ako ne iskoristi zivotnu priliku koja joj se ukazala, ne valja. :oops: :-) :D :P
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Hattab72 wrote:
basta sljezove boje wrote:Batko je silovao i Srpkinje. Zastitnik mu je Momcilo Mandic, kojem se Esref Gracic, advokat iz Sarajeva, nedavno zahvali kako mu je pomogao da izadje iz Sarajeva i Momu oslobodise od svega. Za Batka jos postoji dovoljno svjedoka da se osudi na dozivotnu robiju
Pa i Caco je maltretirao i bosnjake, podrumase i tjerao ih na kopanje rovova i svasta nesto...
niko nije Cacu usporedjivao sa Batkom ... ali bi to bilo potpuno u mostarcevom stilu. Mostarac ocito ne odlazi medju Hrvate, jer da poznaje ijednoga znao bi da ljudi osudjuju Stelu i njegove zlocine, a o Tuti da ne govorim. Ni on nije stedio Hrvate. Njegovi kriminalci su se posvadjali sa nekim momkom Hrvatom iz HVO-a pa su ga zakacili za auto i vukli i tako je momak izdahnuo. On je, za razliku Dzevada Mlace, osudjen.
Hattab72

Post by Hattab72 »

Caco nije produkt politike, vec kriminalac koji je radio na svoju ruku...Politika ga nije stitila, vec mu je presudjeno kako jeste, dok hrvatske i srpske zlocince stite, velicaju i dan danas, a nema govora da ga procesuira njihov sud, vec silom u Hag moraju ici...

Politika Armije BiH nije bila genocid i etnicko ciscenje, dok za druge se to ne moze reci, jer je sve poznato...

Nije malo broj srba i hrvata ostalo na teritoriji pod Armijom BiH i nista im nije bilo, a onu humaitarnu smo dobijali ravnopravno, pa ako sam ja bio gladan, bio je i moj komsija hrvat, a ako je se sta zadesilo, znalo je se i podijeliti medjusobno...Dok su "ugrozeni" hrvati izlazili iz grada i lacali se oruzija i pucali na dojucerasnje sugradjane...
basta sljezove boje

Hattab72 wrote:

Caco nije produkt politike, vec kriminalac koji je radio na svoju ruku...Politika ga nije stitila, vec mu je presudjeno kako jeste, dok hrvatske i srpske zlocince stite, velicaju i dan danas, a nema govora da ga procesuira njihov sud, vec silom u Hag moraju ici...

Politika Armije BiH nije bila genocid i etnicko ciscenje, dok za druge se to ne moze reci, jer je sve poznato...

Nije malo broj srba i hrvata ostalo na teritoriji pod Armijom BiH i nista im nije bilo, a onu humaitarnu smo dobijali ravnopravno, pa ako sam ja bio gladan, bio je i moj komsija hrvat, a ako je se sta zadesilo, znalo je se i podijeliti medjusobno...Dok su "ugrozeni" hrvati izlazili iz grada i lacali se oruzija i pucali na dojucerasnje sugradjane...
Hrvati pucali na svoje dojucerasnje sugradjane? Sarajlije? Jesi li se to najeo Srne? :shock: :shock: :shock:

pouzdano znam da su u Sarajevu u Crkvi i Caritasu davali pomoc i Muslimanima, za Srbe ne znam
ibro dirka

Post by ibro dirka »

privat wrote:
basta sljezove boje wrote:Hattab72, ako Jukino hapsenje Srba po stanovima nije vojna akcija, ja ne znam sto jeste, a sarajevski Srbi demantiraju sve sto si napisao. Veljko Kojovic koji je u ratu bio predsjednik dobrotvornog drustva Dobrotvor pise u svojoj knjizi "Krvava kosulja sarajevska" kako je izgledao suzivot u Sarajevu za vrijeme rata. Srbi su odvodjeni u kasarnu Viktor Bubanj, premlacivani i ubijani. Ocito ti sve Cacine nevine zrtve nisu vrijedne spomena

sto se tice poredjenja, u Hrvatskoj zivi po podacima iz 2001 201.631 (4,54%) Srba. Srbi imaju osigurana mjesta u hrvatskom Saboru za manjine, sto u sarajevskom kantonu nemaju. Ombudsmeni tvrde da je samo 1% zaposlenih u sarajevskom kantonu srpske nacionalnosti. Prilikom zadnje serije otkaza u Bosnalijeku i Unioninvestu nogirani su prvo Srbi pa onda Hrvati. U Hrvatskoj postoji nekoliko srpskih politickih stranaka (Pupovac, Djukic, Stamirovic), koliko ih je u Sarajevu?
Pricao mi tip koji je isao zajedno sa Cacom,da se desavalo da on udje u bolnicu,gdje leze ranjenici i bolesni,naravno, i da gleda u ljecnicke kartone ,a kad vidi da je u pitanju covjek srpske nacionalnosti,pokida mu sva crijeva za transfuziju,kaze takodze,da je jedne prilike, jedan ,takav,pred njima umro u teskim mukama.I niko ga nije smio zastititi ili se toj spodobi od covjeka suprostaviti.Znao je samo da vice ,da je.e mater srpsku i da ponavlja da se uzalud trose lijekovi na njih jer lijekovi trbaju za hrabre borce armije.
Je li ti pricao i sta su radili Tuta, Stela i ekipa koja sa tobom sada reze vene na Thompsona?
celavac27

Post by celavac27 »

Svidjao se ja neko ili ne to je moja stvar ni meni se ne svidja ,,.crvena zvezda,, na glavi Bosnjaka i meni je spominjanje Tita uvreda kao i nekom spominjanje drugih ljudi za mene isto kad mi kzes da je komunizam dobra stvar ko da si rekao da je dobro sto su srbi napravili u mom mjestu ili negdje drugo....

Sto se tice svidjanja pa da ti iskreno kazem alergican sam na KOMUNISTE ZIDOVSKO AMERICKU KOPILADIJU (Prevod) jer sve ovo sto nas je snaslo bilo je njihovo maslo a sad srboljubci nek svoje sviraju znas ja samo se trudim ostati realan sto se svog razmisljanja tice....

Ovdje ako kazes da volis svoj narod da volis svoju zemlju da se ne slazes ako neko kaze da su Cetnici srbi kako god hoces nazovi krivi za sve sto se desilo na ovim prostorima odmah si ...
Fasista, Nacista itd. itd.
Last edited by celavac27 on 22/09/2007 15:25, edited 1 time in total.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

basta sljezove boje wrote:
Hattab72 wrote:
niko nije Cacu usporedjivao sa Batkom ... ali bi to bilo potpuno u mostarcevom stilu. Mostarac ocito ne odlazi medju Hrvate, jer da poznaje ijednoga znao bi da ljudi osudjuju Stelu i njegove zlocine, a o Tuti da ne govorim. Ni on nije stedio Hrvate. Njegovi kriminalci su se posvadjali sa nekim momkom Hrvatom iz HVO-a pa su ga zakacili za auto i vukli i tako je momak izdahnuo. On je, za razliku Dzevada Mlace, osudjen.
Vidi sad, Stela i Tuta samo kriminalci, a onaj dobrotvorac iz Dobrotvora garant govori istinu, mada ne volimo sta SRNA prica... :shock: :roll:

Basto, nisam siguran sta zelis reci i ne bih te optuzivao da si ustasa, ali si na ovom pitanju pukla po savovima. Nije ti ni prvi put.

Bolje ti idu slusanje Riblje Corbe i price o necijoj srbofiliji.
basta sljezove boje

znaci, muftija ima pravo da se mijesa u koncertni zivot Mostara
Hattab72

Post by Hattab72 »

Svako normalan ima pravo i obavezu da sprijeci okorjele ustase na okupljanje i slavljenje tog istog ustastva, koje je zna se sta donijelo tom istom gradu...
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Da, bas kao i svako drugi. Dok god nikoga ne vrijedja, vec govori o posljedicama po vjernike koje predtsavlja. Posebno kada iznosi ono sto svi vec ionako znamo, samo se pravimo mutavi.
basta sljezove boje

ibro dirka wrote:
Hattab72 wrote: Pa i Caco je maltretirao i bosnjake, podrumase i tjerao ih na kopanje rovova i svasta nesto...
Vidi sad, Stela i Tuta samo kriminalci, a onaj dobrotvorac iz Dobrotvora garant govori istinu, mada ne volimo sta SRNA prica... :shock: :roll:

Basto, nisam siguran sta zelis reci i ne bih te optuzivao da si ustasa, ali si na ovom pitanju pukla po savovima. Nije ti ni prvi put.

naravno da vi klinci ne znate da je i Bajaga svirao u Corbi i da je napisao predivnu baladu Kad hodas ... za Corbom je bila luda cijela Jugoslavija, cura od 14 godina je u guzvi poginula na koncertu u Zagrebu ... Riblja Corba nije samo Bora Corba, svidjalo se to vama klincima ili ne
basta sljezove boje

Hattab72 wrote:Svako normalan ima pravo i obavezu da sprijeci okorjele ustase na okupljanje i slavljenje tog istog ustastva, koje je zna se sta donijelo tom istom gradu...
dobro, a ako se uradi tako da im se na ulazu na koncert oduzimaju ustaska obiljezja i ako se na koncertu ne pjevaju nikakve ustaske pjesme?
klixober

Post by klixober »

Hattab72 wrote:Svako normalan ima pravo i obavezu da sprijeci okorjele ustase na okupljanje i slavljenje tog istog ustastva, koje je zna se sta donijelo tom istom gradu...
dobro, a ako se uradi tako da im se na ulazu na koncert oduzimaju ustaska obiljezja i ako se na koncertu ne pjevaju nikakve ustaske pjesme?
A da se ne koristi pozdrav "za dom spremni" za pocetak koncerta?
basta sljezove boje

komeba wrote:
A da se ne koristi pozdrav "za dom spremni" za pocetak koncerta?
ako ce se time smiriti duhovi - sto da ne. Ali to je pocetak njegove pjesme Cavoglave, ako znas tu pjesmu
celavac27

Post by celavac27 »

pjesma nastala je 91 kao odgovor na JNA agresiju ...

Ja vjerujem da Ceca arkanova kurvica dolazi u Sarajevo da bi imala veliku podrsku od razno raznih nevladinih organizacija jer ceca je Ceca Raznjatovic...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

Post by pici »

nezeljeni nadimak wrote:Image
jooooooooojjj ja bi obje kahrinđžo u sve rore 8)

karalice moja mala,ijhaaaaaa :D
ibro dirka

Post by ibro dirka »

ibro dirka wrote:
basta sljezove boje wrote: niko nije Cacu usporedjivao sa Batkom ... ali bi to bilo potpuno u mostarcevom stilu. Mostarac ocito ne odlazi medju Hrvate, jer da poznaje ijednoga znao bi da ljudi osudjuju Stelu i njegove zlocine, a o Tuti da ne govorim. Ni on nije stedio Hrvate. Njegovi kriminalci su se posvadjali sa nekim momkom Hrvatom iz HVO-a pa su ga zakacili za auto i vukli i tako je momak izdahnuo. On je, za razliku Dzevada Mlace, osudjen.

naravno da vi klinci ne znate da je i Bajaga svirao u Corbi i da je napisao predivnu baladu Kad hodas ... za Corbom je bila luda cijela Jugoslavija, cura od 14 godina je u guzvi poginula na koncertu u Zagrebu ... Riblja Corba nije samo Bora Corba, svidjalo se to vama klincima ili ne
Mi klinci, vidis, znamo da je Bajaga (o kome nije rijec) napisao jos "balada" nakon te faze. Basto, sta ti ono rece nedavno o Bregovicu i koncertu u Sarajevu?
basta sljezove boje

celavac27 wrote:pjesma nastala je 91 kao odgovor na JNA agresiju ...

Ja vjerujem da Ceca arkanova kurvica dolazi u Sarajevo da bi imala veliku podrsku od razno raznih nevladinih organizacija jer ceca je Ceca Raznjatovic...
mislis da je u nekom rodu sa Hamzom Raznjatovicem iz Magbeta? :D

ako je problem u "Za dom spremni" onda bi Markan to trebao zaista izbaciti. Muftiji Smajkicu svakako poslat nekoliko karata uz ljubazno pismo da se sam uvjeri. A redari na ulazu skidat veliki samoglasnik i slicne znakove
basta sljezove boje

ibro dirka wrote: Mi klinci, vidis, znamo da je Bajaga (o kome nije rijec) napisao jos "balada" nakon te faze. Basto, sta ti ono rece nedavno o Bregovicu i koncertu u Sarajevu?
ne pada mi na pamet da prestanem slusati Corbu zato jer je Bora cetnik. Ionako ih slusam u fazi od prvog albuma do kraja 80-ih, otprilike Amsterdam, kasniji opus je bezveze. Zadnji njihov koncert u Sarajevu je bio bas negdje u to vrijeme. Za razliku od Brege, Bora nije prikriveni cetnik i nije dosao svirat na Kosevo tik uz ratne grobove kamo su pohrlile mase usplahirenih sugradjana kad se Brega ukazao uz tri asa, uz tri prepukla glasa
rashid

#224 Re: Za Thompsona muftija Smajkic fundamentalista

Post by rashid »

MUNAFIK wrote:
rashid wrote:
Hattab72 wrote:Thompson o izjavi mostarskog muftije: To je primjer klasičnog fundamentalizma i isključivosti

NAKON što je mostarski muftija Seid Smajkić, u bosanskohercegovačkom Dnevnom avazu gostovanje Marka Perkovića Thompsona u Mostaru nazvao "čistom provokacijom za Bošnjake", Thompson je muftijinu izjavu jednako ocijenio.

"Izjava Mostarskog muftije Seida Smajkića predstavlja čistu provokaciju za Hrvate koji su Bosni i Hercegovini konstitutivni narod zajedno s Bošnjacima i Srbima. Isto tako njegova izjava izraz je klasičnog fundamentalizma i isključivosti kako vjerske tako i nacionalne te pokušaj stvaranja vjerske i nacionalne netrpeljivosti između dva konstitutivna naroda koji žive u Mostaru, Hrvata i Bošnjaka." - stoji u priopćenju objavljenom sinoć na Thompsonovoj službenoj web stranici.

U priopćenju Thompsonove producentske kuće MP-Ton izražava se žalost činjenicom da se "pozvanim za takve monstruozne optužbe koje bi uvrijedile svakog časnog čovjeka, našao upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere."

"Da je efendija Smajkić kojim slučajem pročitao te tekstove ili ih čuo opjevane, tada nikako ne bi uputio uvredljive riječi onome koji u svojim pjesmama veliča najveće vrjednote čovjeka, a to su ljubav prema Bogu, ljubav prema obitelji i ljubav prema domovini.

To što je Thompson Hrvat i što kroz svoje pjesme priča hrvatsku priču ne smije i ne može biti razlog da ga ljudi druge narodnosti i vjere, a osobito Bošnjaci, optužuju za fašizam.

Izjave i optužbe mostarskog muftije ne samo da su neutemeljene nego su i opasne jer on ne samo da obmanjuje javnost vlastitim interpretacijama nego pokušava zastrašivati nekakvim "udarnim hordama" koje postoje samo u Smajkićevim mislima." - navodi se u izjavi MP-Tona.

Thompsono poziva muftiju Smajkića da konkretnim primjerom pokaže kakve veze njegov koncert ima s "uništavanjem partizanskih spomenika, ispisivanjem fašističkog znakovlja i imenovanjima ulica", za što je muftija optužio Thompsona u spomenutom intervjuu Avazu.

-------------------------------------------------------------------------------

Hmmm, izgleda pobunis li se protiv cetnistva ili ustastva, a pri tome si musliman, ne gine ti etiketa fundamentaliste, ekstremiste,vehabije,teroriste i sta sve ne, a sve u skladu sa borbom za ljubav i pomirenje medju narodima :)

Eto muftija sad siri mrznju i nacionalizam, Thompson haman pa od Boga poslan, euzubillah:

"upravo jedan od vjerskih vođa koji bi prvenstveno u tekstovima Marka Perkovića Thompsona morao naći izvorište vjere."

Koja drskost i bezobrazluk...
Ne mogu razumjeti, sta ima jedan muftija komentarisati to ... to je kao da su pitali ovcu, sta si ona misli o tome ... e prokleti bili da bog da!

A sta se Thompsona tiće, on je jedna velika (milovano receno zenski polni organ).
A sto da ne pitaju muftiju sta misli o tome? Jel to muftija nije u stanju da komentarise dogadjaje i desavanja koja se desavaju oko njega i onih ljudi koji mu vjeruju i koji ga postuju???
On nije u stanju! Ko mufitiji vjeruje, tome nije lako!

Zna se ko MORA da komentarise a vjeruj, da je neki xy muftija zadnji na listi. Muftiji se zna vrijeme i mjesto ... a to definitivno nije Thomsonov nastup(vrijeme) i mediji(mjesto) ...
MUNAFIK wrote:
Moze se reci i to da je njegovo oglasavanje iznjeto u javnost, a da od nekih drugih nije...

A oni koji bi se najvise trebali i morali oglasiti po ovom pitanju su HRVATI, oni bi se trebali ograditi od ovakvih i slicnih stvari ali nazalost toga nema!!! To samo pokazuje koliko je bolest fasizma i ustAŠstva zahvatila taj tamo narod, nema generaliziranja, ali hrvati sami moraju da se otarase tomsona i slicnih...
Vidi ovaj gore tvoj post, pa se izvinjavam. Samo bi ga podpisao. :thumbup:
Last edited by rashid on 22/09/2007 16:22, edited 1 time in total.
Hattab72

Post by Hattab72 »

Pricas mi o nemogucim stvarima...

Nebi Tole bio to sto jeste da nema ustaskih pjesama, koje su u sprezi sa koreografijom koncerta i samih posjetilaca...
Post Reply